18 Ekim 2008, Cumartesi 08:14:16

Alışverişte 'mil' keyfi

Uçuşlardan topladığınız millerle bedava bilet almak zorunda değilsiniz. Sanal mağaza uygulamasıyla millerinizi buzdolabına ya da televizyona çevirebilirsiniz..

Lufthansa Havayolları, Sanal Mağaza ile işbirliğine girdi ve Türkiye'deki Miles&More üyelerine, millerini harcayabilecekleri online alışveriş imkânını başlattı. www.sanalmagaza.com/lufthansa adresine girerek, uçuşlardan kazandığınız millerle, bilgisayar, elektronik eşya, hediyelik eşya, sağlık ve kişisel bakım gibi toplam 13 farklı kategoriden dilediğiniz ürünü seçebilir ve alışveriş edebilirsiniz. Lufthansa WorldShop ürünlerinin de sunulduğu siteden alışveriş yapmak için, Miles&More kartına sahip olmanız ve minimum 7 bin 500 miliniz olması gerekiyor.

15 MİLYON ÜYE
Sitedeki ürünler arasında en pahalısı yaklaşık 2 bin YTL civarsında olan plazma televizyon. Bunun dışında en ucuz hediye olarak basketbol topları bulunuyor. Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Sadık Elmas, mil harcamalarının dünya genelinde yüzde 36'sının sanal mağazalardan geçekleştiğinin altını çiziyor. Dünya genelinde Miles&More kartına sahip 15 milyon kişi var. Bu sayı her yıl yaklaşık 1 milyon artıyormuş. Türkiye'de ise yaklaşık 300 bin kişinin üyelik kartı var. Türkiye'de en üst seviye olan HON karta sahip ise bir kişi bulunuyor. Ancak bu karta sahip olabilmek için iki yılda 600 bin mil kazanmak gerektiğini hatırlatalım.

NASIL MİL KAZANILIYOR?
Lufthansa'nın Türk Hava Yolları dahil 21 havayolu şirketiyle ortaklığı bulunuyor. Ve bu havayollarıyla uçarken de mil kanmış oluyorsunuz. Bir Amerika uçuşu sezonuna göre yaklaşık 10-15 bin mil arasında değişiyor. Bu da yaklaşık 75 YTL'lik bir hediyeye denk geliyor. Bunun dışında Deniz Bank Miles&More kredi kartıyla yapılan her bir YTL'lik harcama bir mil kazandırıyor. Satın aldığınız ürün, websitesinden onayladıktan sonra postaya veriliyor. Satın alma işlemi biter bitmez size bir bilgilendirme email'ı geliyor. Ürünün teslimatıyla ilgili sorular için de bir soru merkezi bulunuyor.

 

Alışverişte 'mil' keyfi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000