29 Ocak 2009, Perşembe 08:17:19

Aksüt'ten Reha Muhtar'a First Class açıklaması!

Vatan Gazetesi yazarlarından Reha Muhtar, dün AirportHaber'in duyurduğu 'ilk ünlü First Class yolcu kim' haberini köşesinde vermesinin ardından bugün de Sulhi Aksüt'ün nasıl first class'ta uçtuğunu belirten açıklamasına yer vermiş...
  • valla ne kadar yırtınsada boş THY onu fırst class ta bedava ucurmaz...yazmaya devam etsın havasını alıcak
  • reha muhtar first class ile daha doğrusu bu uçuk kiralama işiyle ilgili ne biliyor ki yazı yazmış? hvacılık yerlerde sürünüyor !
  • Reha Muhtar'i kutlarim.
  • biraz hesap yaparsak görüyoruzki bir yolcu 90.000 mil vererek first class uçuyor aynı mille aynı yolcu belki kampanya zamanları 7 defa avrupaya 3 veya 4 defa uzakdoğuya gidebiliyor THY nin hangisinde karlı olduğunu siz hesaplayın. 1 seferde al milleri rahatla. unutmayın uçaklarda ortalama 100 kiloluk bir ağırlık mil başına 1 litre yakıt demek aynı adamı (bavulu kendisi 100 kilodan fazla ) 3 defamı 1 defamı taşırsınız. sonuçta bu miller zaten veriliyor (dünyanın her yerinde) zaten birikiyor zaten harcanıyor. ister 1 seferde harca ister 10....
  • Şimdi diyeceğim ki Zenginin parası Züğürtün çenesini yorarmış diye ama.Reha Muhtar'da züğürt sayılmaz ki kardeşim.Adam dünyaları kazanıyor.Ve sadece ACI VAR MI ACI ile ünlü olan bir gazeteci işte.Bırakın adam ister fırst class uçarrrr,ister trenle gider SİZE NEEEE...BİZE NEEEEE.....Borcu varsa kendi borcudur.Senin paranlamı uçtu ki bu kadar dert ediyorsun...Yine adam seni saymışta aramış.Ben olsam HADİ BEE SENDE DİYİP KAİLE BİLE ALMAZDIM VALLA...Sen başka haberlerin peşinde koş.İnsanları bilgilendir,bizde sana gazeteci diyelim....Magazin muhabircisi değil!!!!!!!!!!!!!!!!
  • BAYDIN ADAM BAYDIN ARTIK.... KİMSE SENİN YAŞINA BAKIP BU DEVİRDE MİLLET GENÇLER EVLENEMESKEN REHANIN YAPTIGINA BAK KIZI YAŞINDAKİ HATUNU ALMIIŞ DİYORMU?ARZ TALEP MESELESİ MADEM KRİZ VAR GİT OTOBÜSE BİN NE DİE JEEPLERLE GEZİYORSUN?BURDAN BAKINCA BANANE SENİN SEVGİLİNDEN JEEPİNDEN..AMA SANANEDE MİLLETİN KEYFİNDEN BORCUNDAN..İŞ YOK GALİBA KRİZ SENİDE VURDU MİLLETE SALDIRYORSUN...

Sulhi Aksüt dün Londra’dan aradı...

Yazıyı görmüş üzülmüş...

“Ben” dedi, “First Class için topu topu 600 lira ödedim... Bilet parası ödemedim... Daha önceki uçuşlarımdan 205 bin milim birikmişti... Miles kartımda biriken millerle Sibel Hanım’ın önceki evliliğinden olan oğlu Engin Can ile Emir’i alıp uçtum...”

Sulhi Aksüt diyor ki, mil kartımda birikmiş kredim olmasaydı mümkün değil böyle bir zamanda First Class uçmazdım...

“BİR DAHA MÜMKÜN DEĞİL UÇMAM FIRST CLASS...”

Konuşurken bir ara “zaten” dedi, “Bir daha mümkün değil uçmam first class...”

Niye dedim, “Uçak Türk Hava Yolları uçağı gibi değildi” dedi...

“Anlamadım” dedim...

“Pilotlar yabancı, hosteslerin bazıları Hintli... Çocuklar uçakta film izlemek istediler... Filmlerin ne Türkçe dublajları var, ne Türkçe altyazıları... İzlemek mümkün değil...”

***

Sulhi Aksüt’e göre, Hindistan’dan kiralanan uçak daha doğru düzgün Türk Hava Yolları uçağına dönüşememiş...

“Bu arada kimseye beş kuruş borcum kalmadı... Libya’da çalışıyorum... Hiç kimseye de muhtaç değilim...” dedi...

Telefonda ona söyleyemedim, şimdi aktarayım, kendisinden önce merhum Barış Manço’nun eşi Lale Manço aradı...

“Ne garip bir tesadüf Reha Bey... Yazıyı yazdığınız dün, Halk Bankası’na olan son borcumuzu da eşimle kendimiz ödeyip bitirmiştik... Kaderin garip tecellisine içim sızlamadı desem yalan olur...”

Lale Hanım, Sulhi Bey’in dışında tamamen kendi olanaklarıyla ödemiş 800 bin dolarlık Halk Bankası borcunu...

***

Bir de Türk Hava Yolları yetkilileri aradı...

Basın müşaviri kardeşim Ali Genç, beni genel müdür adına davet etti, uçakları göstermeye...

“Bir de” dedi, “Biz bu krizde First Class hizmet verelim diye bu uçakları kiralamadık... Zaten kiralıyorduk, baktık uçaklarda first class da var... Onu da satalım dedik...”

Ne yazıymış be...

Reha Muhtar
VATAN

Aksüt'ten Reha Muhtar'a First Class açıklaması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

AVIATOR ~ 15 yıl önce
valla ne kadar yırtınsada boş THY onu fırst class ta bedava ucurmaz...yazmaya devam etsın havasını alıcak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeterrr ~ 15 yıl önce
reha muhtar first class ile daha doğrusu bu uçuk kiralama işiyle ilgili ne biliyor ki yazı yazmış? hvacılık yerlerde sürünüyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Reha Muhtar'i kutlarim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaci ~ 15 yıl önce
biraz hesap yaparsak görüyoruzki bir yolcu 90.000 mil vererek first class uçuyor aynı mille aynı yolcu belki kampanya zamanları 7 defa avrupaya 3 veya 4 defa uzakdoğuya gidebiliyor THY nin hangisinde karlı olduğunu siz hesaplayın. 1 seferde al milleri rahatla. unutmayın uçaklarda ortalama 100 kiloluk bir ağırlık mil başına 1 litre yakıt demek aynı adamı (bavulu kendisi 100 kilodan fazla ) 3 defamı 1 defamı taşırsınız. sonuçta bu miller zaten veriliyor (dünyanın her yerinde) zaten birikiyor zaten harcanıyor. ister 1 seferde harca ister 10....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeşil ~ 15 yıl önce
Şimdi diyeceğim ki Zenginin parası Züğürtün çenesini yorarmış diye ama.Reha Muhtar'da züğürt sayılmaz ki kardeşim.Adam dünyaları kazanıyor.Ve sadece ACI VAR MI ACI ile ünlü olan bir gazeteci işte.Bırakın adam ister fırst class uçarrrr,ister trenle gider SİZE NEEEE...BİZE NEEEEE.....Borcu varsa kendi borcudur.Senin paranlamı uçtu ki bu kadar dert ediyorsun...Yine adam seni saymışta aramış.Ben olsam HADİ BEE SENDE DİYİP KAİLE BİLE ALMAZDIM VALLA...Sen başka haberlerin peşinde koş.İnsanları bilgilendir,bizde sana gazeteci diyelim....Magazin muhabircisi değil!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖFF BE ~ 15 yıl önce
BAYDIN ADAM BAYDIN ARTIK.... KİMSE SENİN YAŞINA BAKIP BU DEVİRDE MİLLET GENÇLER EVLENEMESKEN REHANIN YAPTIGINA BAK KIZI YAŞINDAKİ HATUNU ALMIIŞ DİYORMU?ARZ TALEP MESELESİ MADEM KRİZ VAR GİT OTOBÜSE BİN NE DİE JEEPLERLE GEZİYORSUN?BURDAN BAKINCA BANANE SENİN SEVGİLİNDEN JEEPİNDEN..AMA SANANEDE MİLLETİN KEYFİNDEN BORCUNDAN..İŞ YOK GALİBA KRİZ SENİDE VURDU MİLLETE SALDIRYORSUN...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000