02 Ocak 2009, Cuma 07:54:03

AKP'li Gülsün'den havaalanı açıklaması

AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün, THY heyetinin mart ayında kadar Tokat Havaalanı'na uçağın inmemesi yönünde karar aldığını ifade ederek, "Mart ayında alınması planlanan uçağı erkene almak suretiyle bir ay önce uçuşları başlatabilmeyi istiyoruz" dedi.
  • kimsenin tokat'a uçak seferi yapılmasına itirazı olamaz.ancak mevcut piste iniş kalkış yapılabilmesi sadece gündüz şartlarında,kuru pist şartlarında vebulut alt tavanının 1600 metre ve üzerinde olması zorunludur.bunun sebebi ise pistin inşası esnasında yapılan istikamet hatası,kısa olması ve eninin dar olmasıdır.tüm bunlara rağmen bu alana operasyon yapabilecek uçaklar vardır,sorun bu tip uçakların THY tarafından satın alınmamasından/kiralanmamasından kaynaklanmaktadır.bu konudaki THY zihniyeti "APRONDA DEVE KESME"biçimiyle açıkça ortaya konmuştur.tokata uçak isteyen insanların aşması gereken problem dolayısı ile ne pisttir,ne de meteorolojik koşullardır. bu zihniyeti aşabilmek için gerekli çabayı göstermelidirler
  • Tokat Meydanına uygun uçaklarla seferler bir an önce başlamalıdır. Ayrıca DHMİ 2010 yatırım programına 3000 .45 m pist yapımını almalıdır.
  • THY Tokat'a Gelmeli Artık. Dikkatli Okudum. A319 100 Kişi İle İnebilir Raporu Almış. Milletvekili Neye Güveniyorda Mart'ta Gelecek Uçaklarla Sefer Başlayacak Diyor. THY Demekki Mart'ta Süpriz Yapacak. Küçük Uçak Alımına Gidecek. Fakat Ne Alacak Sorusu Crj Veya Erj Olabilir Ama THY Yeni Daha B777 Kiraladı. Erj Ve Crj Türkiyede Olmayan Uçaklar THY Ayrı Masraf Olacaktır. O Yüzden Bunları Almaz Gibime Geliyor. A318 Olabilir Bu Uçakları Dik Yaklaşma Sertifikası Var THY A318 Alırsa Türkiyede Uçmadığı Meydan Kalmaz. Zamanında Yanıl Yaptı THY A319'ları Tercih Ederek A318 Tercih Etseydi Bugün Siirt'e Tokat'a Edremit'e Tehlikeli Meydanlarımıza Bile Seferler Başlardı.
  • Sevgili dostum kimsenin siyasi baskı yaptığı yok vekillerimiz asillerin isteklerini yerine getirmeye çalışmaktadır, 60 YTL verip 11-12 saat otobüsle yolculuk yapsaydın neden bu kadar çırpındığımızı anlardın, ayrıca THY'yi kimsenin zarar ettirme niyeti falan yok Atlasjet Tokata ortalamada % 90 doluluk oranı ile uçtu, biletlerin büyük kısmı günler, haftalar öncesinden alınıyordu... 69-79 YTL'ye hiç bilet alamadık... Tokat'ın birçok ile göre havayolu şirketlerine karlı geleceğini düşünüyorum...THY bu durumda size göre zarar edecekse birileri hesabı yanlış yapıyor demektir. Saygılar
  • THY'ye politik baski yapmayi birakin. Ne A319 israri yapin neden THYyi yapmayi planladigi bir seyi onceden yaptirarak maddi zarara sokmayin!!

Atlasjet Havayolları'nın haftanın 3 günü yaptığı İstanbul-Tokat seferini durdurması üzerine havaalanına THY uçaklarının sefer yapması için girişimler başlatılmıştı. Bu kapsamda THY heyeti Tokat Havaalanı'nda incelmelerde bulunurken, heyetin izlenimleri konusunda AK Parti Tokat Milletvekili Hüseyin Gülsün bilgi verdi. Tokat Havaalanı ile yakından ilgilenen Gülsün, Atlasjet'in kiralık uçaklarını geri verdiği için sıkıntının yaşandığını kaydetti. THY'nin Tokat'a mart ayında inmeyi garanti ettirdiğini ifade eden Gülsün, "Ama bu 3 aylık süreçte hafta da 3 günde olsa THY'nin filosundaki A 319-312 tipi uçakların Tokat Havaalanı'na inip inemeyeceği yönünde heyet inceleme yaptı. THY filosunda Tokat Havaalanı'na inebilecek uçaklar 132 kişilik. Teknik ekip 100 kişi ile inebileceğini bana söyledi. Ama buna rağmen buraya gelen komisyondaki arkadaşlar 100 kişi ile de olsa bu ıslak zeminde sıkıntı olabileceğini söyleyerek, 'faciaya yol açarsa bunun vebalini biz kaldıramayız' dediler. Mart ayında kadar buraya uçağın inmemesi yönünde karar aldırlar. Ancak ocak ayında İstanbul'da THY ile tekrar görüşerek, mart ayında alınması planlanan uçağı erkene almak suretiyle bir ay önce uçuşları başlatabilirsek memnun olacağız. Çünkü Tokatlı artık uçakla seyahate alıştı. En çok uçak işi ne olacak sorusu ile karşı karşıya kalıyorum. Bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Heyet Tokat'a bir büro kurarak Tokat'tan Sivas Havaalanı'na servisle yolcu götürmeyi teklif etti. Bu konuya razı olmadım. Havaalanımızın atıl durumda kalmamasını istiyoruz" diye konuştu.

Gülsün, Tokat Havaalanı'nın uluslararası standartlara müsait olmadığının altını çizerek, "Kesinlikle uzun vadede bu pisti değiştirmemiz lazım. Pisti 34 derece sağ döndürmek suretiyle iniş ve kalkışı vadiye doğru almamız lazım. Bu bizim için bir kurtuluştur. Her halükarda uçuşa başlansa bile bu bizim önümüze her zaman gelecek. Biz buraya kargo uçakların inmesini istiyoruz. Bunların tek çözümü pistin yönün değişmesi" şeklinde konuştu.

AKP'li Gülsün'den havaalanı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

yolcu ~ 15 yıl önce
kimsenin tokat'a uçak seferi yapılmasına itirazı olamaz.ancak mevcut piste iniş kalkış yapılabilmesi sadece gündüz şartlarında,kuru pist şartlarında vebulut alt tavanının 1600 metre ve üzerinde olması zorunludur.bunun sebebi ise pistin inşası esnasında yapılan istikamet hatası,kısa olması ve eninin dar olmasıdır.tüm bunlara rağmen bu alana operasyon yapabilecek uçaklar vardır,sorun bu tip uçakların THY tarafından satın alınmamasından/kiralanmamasından kaynaklanmaktadır.bu konudaki THY zihniyeti "APRONDA DEVE KESME"biçimiyle açıkça ortaya konmuştur.tokata uçak isteyen insanların aşması gereken problem dolayısı ile ne pisttir,ne de meteorolojik koşullardır. bu zihniyeti aşabilmek için gerekli çabayı göstermelidirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Öz Tokatlı ~ 15 yıl önce
Tokat Meydanına uygun uçaklarla seferler bir an önce başlamalıdır. Ayrıca DHMİ 2010 yatırım programına 3000 .45 m pist yapımını almalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Caner ~ 15 yıl önce
THY Tokat'a Gelmeli Artık. Dikkatli Okudum. A319 100 Kişi İle İnebilir Raporu Almış. Milletvekili Neye Güveniyorda Mart'ta Gelecek Uçaklarla Sefer Başlayacak Diyor. THY Demekki Mart'ta Süpriz Yapacak. Küçük Uçak Alımına Gidecek. Fakat Ne Alacak Sorusu Crj Veya Erj Olabilir Ama THY Yeni Daha B777 Kiraladı. Erj Ve Crj Türkiyede Olmayan Uçaklar THY Ayrı Masraf Olacaktır. O Yüzden Bunları Almaz Gibime Geliyor. A318 Olabilir Bu Uçakları Dik Yaklaşma Sertifikası Var THY A318 Alırsa Türkiyede Uçmadığı Meydan Kalmaz. Zamanında Yanıl Yaptı THY A319'ları Tercih Ederek A318 Tercih Etseydi Bugün Siirt'e Tokat'a Edremit'e Tehlikeli Meydanlarımıza Bile Seferler Başlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokatlı ~ 15 yıl önce
Sevgili dostum kimsenin siyasi baskı yaptığı yok vekillerimiz asillerin isteklerini yerine getirmeye çalışmaktadır, 60 YTL verip 11-12 saat otobüsle yolculuk yapsaydın neden bu kadar çırpındığımızı anlardın, ayrıca THY'yi kimsenin zarar ettirme niyeti falan yok Atlasjet Tokata ortalamada % 90 doluluk oranı ile uçtu, biletlerin büyük kısmı günler, haftalar öncesinden alınıyordu... 69-79 YTL'ye hiç bilet alamadık... Tokat'ın birçok ile göre havayolu şirketlerine karlı geleceğini düşünüyorum...THY bu durumda size göre zarar edecekse birileri hesabı yanlış yapıyor demektir. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BASKI ~ 15 yıl önce
THY'ye politik baski yapmayi birakin. Ne A319 israri yapin neden THYyi yapmayi planladigi bir seyi onceden yaptirarak maddi zarara sokmayin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000