17 Mayıs 2023, Çarşamba 00:20:46

Ahmet Bolat; 'Yılda 2 bin pilot yetiştirmeyi hedefliyoruz'

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat önemli açıklamalar yaptı.
  • bastın parayı aldın eğitimi, 200k mayış var diye. şimdi iş bulamıyosun dimi (:
  • Siz kokpiti, uçak uçurmayı kolay mı zannediyorsunuz. 2 tane loadsheet ayarlayıp yakıt eklemeyle aynımı bizim yaptığımız iş. Siz kaptana yalakalık yaparken uçağı biz hazırlıyoruz.
  • profesyonellik farklı bir olay herkez yapamaz. c172 ye benzemez line uçakları.
  • 200 dür o 2000 olsa duramazsın.
  • Ahmet başkanım yapma, sen matematiği olan bir yetkiliye benziyorsun:D. 2000 pilotu 1 yılda nerede nasıl eğitecen. Ne eğitim uçağı yeter bu sayıya, ne simülatör, ne derslik ne hoca. Hiçbişey yetmez. Siz maaşları dolar kuruna çevirip dünya standartları üstüne çıkarın. Böylece hem yurt dışına kaçacak pilotları elinizde tutarsınız hem de made in Turkey pilotlar yetişene kadar en azından geçici olarak güzel şartlara gelecek yabancı pilotlarla açığınızı kapatırsınız.
  • 2000 hostes bile yetişmez
  • 2000:))))))))))))olmaz başkanım,bunu en iyi sizin bilmeniz laaaazim!!!2000 İMPOSSİBLE!!!!!
  • Shgm lisans validation i vermiyor su an baska ulkelere gitmek isteyenlere. Oturup disinizi sıkıp Easa alin ve Easa ile basvuru yapin. O zaman shgm ye degil easa ya soracaklar validation i.
  • :)))
  • Kaza kırım olur. Bu yapılamaz. Hikaye yani

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat önemli açıklamalar yaptı.

Bolat, havacılığın küresel sorunlarından biri olan pilot eksikliği konusuna vurgu yaparak yılda 2 bin pilot yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Ahmet Bolat'ın Euronews'e verdiği röportaj:

İlk çeyrek gelirinde rekor kıran Türk Hava Yolları (THY), bir önceki yılın aynı döneminde 148 milyon Euro olan gelirini 214 milyon Euro'ya çıkardı.

Şirket, geçtiğimiz eylül ayında 2022 Skytrax Ödülleri'nde 'Avrupa'nın En İyi Havayolu' seçildi. THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat'a göre bu, "aniden gelen değil, zamanla inşa edilen bir başarı".

Euronews'e konuşan Bolat, "Türk Hava Yolları'nın başarısı 20 yıl önce 65 uçakla başladı ve sadece 10 milyon yolcu taşıyordu. Geliri ise 1,8 milyar Dolardı. Geçen yıl 18 milyar Dolarlık gelire ulaştık, 395 uçağımızla 72 milyon yolcu taşıdık. Bu yıl, mevcut filomuzda 414 uçağımız bulunuyor." dedi.

Bolat, İstanbul çıkışlı uçuşlarda, firmaya ilk 'Michelin yıldızlı havayolu şirketi' unvanını kazandırması beklenen yeni uçak içi ikram menüsünün tanıtımında konuştu:

"Yolcu ikramlarında dünyada ilk sıradayız. Bunun arkasında bir dizi sır yatıyor. Öncelikle kullandığımız ürünlerin yüzde 80’i Türkiye’de yetişiyor. En kalifiye şeflerle çalışıyoruz. Uçuş esnasında da son dokunuşları yapması için uçaklarda şeflerimiz oluyor. Fakat en önemlisi, ikramların yerel ve günlük olarak üretiliyor olması. Besin değeri daha yüksek, daha sağlıklı ve çok çeşidin olduğu menülerimiz var. Siz de farkı göreceksiniz."

"Hedefimiz yılda 2 bin pilot eğitmek"

Bolat'a göre havacılık sektörünün karşı karşıya kaldığı en büyük zorluklar; tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar, motor ve yedek parça teminindeki sorunlar ve pilot sayısının yetersizliği.

Artan talebi karşılamak için firma içi pilot eğitimine yatırım yaptıklarını anlatan Bolat, "Yılda 200 pilot eğitebiliyoruz. Bu sayıyı 2 bine çıkaracağız çünkü tüm sektörün pilotlara ihtiyacı var. Türkiye de dünyaya pilot sağlayan ülkelerden biri olacak." diye ekledi.

Önümüzdeki dönemlerde Orta Doğu pazarında da güçlenmeyi hedefleyen THY, Amerika Birleşik Devletleri, Çin ve Kore'ye de odaklanıyor. Bolat, "2 milyon Amerikalı turisti İstanbul'a taşımayı hedefliyoruz. Geçen yıl bir milyon Amerikan turist gelmişti. Geçen sene kapalı olan Çin'de de uluslararası seyahatler başladı, bu rotalara da yoğunlaşıyoruz." diye konuştu.

Ahmet Bolat; 'Yılda 2 bin pilot yetiştirmeyi hedefliyoruz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (60)

çakal ~ 10 ay önce
bastın parayı aldın eğitimi, 200k mayış var diye. şimdi iş bulamıyosun dimi (:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ~ 10 ay önce
Siz kokpiti, uçak uçurmayı kolay mı zannediyorsunuz. 2 tane loadsheet ayarlayıp yakıt eklemeyle aynımı bizim yaptığımız iş. Siz kaptana yalakalık yaparken uçağı biz hazırlıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu kafayla ~ 10 ay önce
profesyonellik farklı bir olay herkez yapamaz. c172 ye benzemez line uçakları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo ~ 10 ay önce
sen once yazmayı ogren.
bence ~ 10 ay önce
200 dür o 2000 olsa duramazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efo ~ 10 ay önce
Ahmet başkanım yapma, sen matematiği olan bir yetkiliye benziyorsun:D. 2000 pilotu 1 yılda nerede nasıl eğitecen. Ne eğitim uçağı yeter bu sayıya, ne simülatör, ne derslik ne hoca. Hiçbişey yetmez. Siz maaşları dolar kuruna çevirip dünya standartları üstüne çıkarın. Böylece hem yurt dışına kaçacak pilotları elinizde tutarsınız hem de made in Turkey pilotlar yetişene kadar en azından geçici olarak güzel şartlara gelecek yabancı pilotlarla açığınızı kapatırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
200 demek istemiştir o ~ 10 ay önce
2000 hostes bile yetişmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 10 ay önce
2000:))))))))))))olmaz başkanım,bunu en iyi sizin bilmeniz laaaazim!!!2000 İMPOSSİBLE!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kacmak isteyenler ~ 10 ay önce
Shgm lisans validation i vermiyor su an baska ulkelere gitmek isteyenlere. Oturup disinizi sıkıp Easa alin ve Easa ile basvuru yapin. O zaman shgm ye degil easa ya soracaklar validation i.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavas egit ~ 10 ay önce
:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu açıklama skandal ~ 10 ay önce
Kaza kırım olur. Bu yapılamaz. Hikaye yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000