20 Haziran 2022, Pazartesi 09:37:31

Ahmet Bolat; 'Alternatifleri değerlendiriyoruz'

Amerika’da uçuş ağına Seattle’ı da ekleyen THY, yeni hatlar için kolları sıvadı. Yurtdışında yüksek talep olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Bolat, “Amerika ve Asya’da da yeni hat açma çalışmalarımız var” dedi.
  • ALLAH Devlerimize zeval vermesın şükretmek lazim
  • bir an önce birlesme sart insallah
  • Bayram ikramiyesi verseydiniz paranız mi biterdi YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN
  • Tgs tazminatı mizi verin gidelim alternatif leri değerlendirirsiniz artik
  • Bayram ikramiye nerde kaldı
  • Yakışmadı başkan bi cikolatayla kandirdin
  • THY personeli bazı nur yüzlü ded iniz adama demişsin trasdan muhabbet demişsin doğru söylüyorsun da insanlar başka bir mecra bilmiyor buraya yazdığını belki görür okur maaşlar da bir düzenleme iyileştirme olur umuduyla yazıyor başka bir alan varsa oraya yazalım seni de haklı tarafların vardır bilmeyiz ne iş yaparsın oraya nasıl geldin hesap sormak suçlamak yanlış sahip olduysaniz bazı kazanımlara çalışıp almışsınız buna itirazimiz yok Allah daha çok versin ben saygı çerçevesinde birbirimizi anlayarak suçlamadan İran etmeden yorum yapalım derim aynı gemideyiz derken aynı işi yapıyoruz sende havalimanı personeli sin bizde kimi sabah gelir kimi her gün gelir herkesin görev sorumluluklari farklı buraya yazılanlar çok da netice alınmıyor birbirimize sallıyoruz başka bir işe yaramıyor açık konuşmak gerekirse ben kırıcı olduysam kusura bakmayın
  • O değilde arkadaşlar bu bayram ikramiyesi e mail ne zaman gelecek
  • Millet diyor niye burda dileniyorsunuz bı allah bilir neler çektiğimizi bide biz benim maaş 5000 ev sahibi diyor çık oğlum gelcek kiralık evlere bakıyorum 4 binden başlıyo ölmüşüz kurban olduğum allahım kurtar bizi bu dünyadan
  • Sende fos ciktin sayin ayci pardon bolat

Amerika’da uçuş ağına Seattle’ı da ekleyen THY, yeni hatlar için kolları sıvadı. Yurtdışında yüksek talep olduğunu söyleyen Başkan Ahmet Bolat, “Amerika ve Asya’da da yeni hat açma çalışmalarımız var” dedi.

Türkiye'nin yurtdışındaki bayrak taşıyıcısı konumunda bulunan markası Türk Hava Yolları (THY), yurtdışında açtığı yeni hatlarla büyümesini sürdürüyor. Şirketin son olarak uçuş ağına dahil ettiği noktalardan biri de Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en zengin ilk 10 şehri arasında yer alan Seattle oldu. THY'nin ABD'deki 12'nci destinasyonu olan hatta uçuşlar pazartesi, çarşamba, cuma ve pazar olmak üzere haftada 4 gün karşılıklı olarak yapılacak. Hat açılışı dolayısıyla Seattle uçağında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "Milletçe herkesin sahiplendiği Türkiye'nin en önemli markası THY'yi inşallah hep birlikte büyütmeye devam edeceğiz. Bu yıl çift haneli büyüme hedefimiz vardı, bütçenin üstüne çıkıyoruz. 2023'te de büyümemiz çift haneli olacak" dedi.

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, "AnadoluJet ve Turkish Cargo'da büyüme için alternatifleri değerlendiriyoruz; uluslararası bono piyasasında aktif rol almak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HEDEF HER GÜN UÇMAK

Sabah Gazetesi'nden Feride Cem'e konuşan bulunan Ahmet Bolat önemli açıklamalarda bulundu.

Yakın zamanda Seattle'ın yanı sıra Buhara ve Tivat hatlarını da açtıkları bilgisini veren Bolat, "Amerika'da Detroit, Denver ve Orlando hatlarının yanı sıra Asya'da da yeni hat çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu. THY'nin yurtiçinin yanı sıra yurtdışında da yüksek bir taleple karşı karşıya olduğunu söyleyen Bolat, yeni uçakların filoya dahil olmasıyla birçok hatta frekansları artıracaklarını kaydetti. Bolat, şunları anlattı: "24 saatte içinde bulunduğumuz uçağın business class yolcusu doldu. Bu hatta büyük bir talep var. Kısa zamanda günlük uçuşa dönmeyi planlıyoruz. Uçuşları artıramamamızın en önemli nedeni geniş gövde uçağımızın olmaması. Yakın zamanda 6 adet Airbus A350 satın aldık. Geniş gövdeli uçaklarımızı artırmaya devam ediyoruz. Öte yandan A380'le ilgili hiçbir düşüncemiz yok, bedava verseler yine kullanmayız. Aynı şekilde 747-8'i de almam."

İHRACATA 13 MİLYAR $ KATKI

Seattle hattıyla yolcuları İstanbul'a getirmek istediklerini söyleyen Ahmet Bolat, İstanbul'u öne çıkaran çalışmalara ağırlık verdiklerini anlattı. Aynı zamanda Hizmet İhracatçıları Birliği Başkanı olan Bolat, şu bilgileri verdi: "Türkiye'nin 225 milyar dolarlık ihracatının 55 milyar doları hizmet ihracatından geldi. THY olarak bu rakama 8 milyar dolar katkı verdik. 2022 sonunda katkımız 13 milyar dolara çıkıyor. Hedefimiz koordinasyonu artırarak bu yıl hizmet ihracatını 80 milyar dolara, 4 yılda da 110 milyar dolara çıkarmak." Bu yıl THY olarak 75.5 milyon yolcu taşımayı planladıklarını söyleyen Bolat, "İstanbul'a dönüşte ekranlardan stop-over programımızla ilgili bilgi vereceğiz. Yurtdışındaki ofislerimizde de tanıtım konusunda etkin çalışmalar yapacağız" dedi.

ANADOLU JET'TE KOLLAR SIVANDI

Sohbet sırasında Anadolu Jet'te yaşanan yüksek talep artışına da dikkat çeken Bolat, filoyu yeni nesil uçaklarla güçlendirdiklerini söyledi. Peyderpey imaj değişikliği ve markalaşma çalışmalarına gidecekleri bilgisini veren Bolat, süreçle ilgili şunları anlattı: "Anadolu Jet'in rezervasyon sistemini TK'dan ayırmayı düşünüyoruz. Şu anda düşük maliyetli hatlara ürün veren firmalarla görüşüyoruz. Sistemin hantallaşmaması için Anadolu Jet'in şirketleşmesi daha mantıklı. Bütün stratejilerimizi buna göre kuruyoruz." Bolat, Turkish Cargo'nun şirketleşmesinin söz konusu olabileceğini söyledi.

ALTERNATİF YAKIT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yakıt konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Bolat, "Çalışmalar biyoyakıtın çok kolay bir emtia olmadığını gösteriyor. Onun yerine başka neler olabilir onlara bakılıyor. Sistem, saldığınız gaz kadar başka bir şekilde onu dünyadan elde etmeye gidiyor. Hidrojenin de o kadar yakın olduğunu düşünmüyorum. Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz yosundan yakıt elde etme konusundaki çalışmalar devam ediyor. Alternatif yakıtların kullanımının çok yakın olduğunu söyleyemeyiz" diye konuştu.

400 YERLİ PİLOT GELSE ALIRIM

Ahmet Bolat, 377 uçaklık filosu ile 129 ülke ve 340 noktaya uçan THY'nin pilot ihtiyacına dikkat çekti. Taleplerde 2019'un üstüne çıkmalarına rağmen ekstra uçuş koyamadıklarını anlatan Bolat, hatta bazen uçuş kestiklerini belirtti. Türkiye'de ve dünyada gelecek üç yılda çok büyük bir pilot ihtiyacı olacağını söyleyen Bolat, şunları aktardı: "Çünkü bir pilotun yılda kullanılacağı saat sabit, bunu değiştiremezsiniz. Şu anda hala pilot arıyoruz, bunun için de bazı şartları değiştirdik. Kendimiz de pilot yetiştiriyoruz burada da kapasiteyi artırmayı düşünüyoruz. CPL lisanslı pilotları ne kadar kısa sürede sisteme katabiliriz, onu çalışıyoruz. Şu anda 400 yabancı pilotumuz var, 400 yerli pilot gelse hepsini alırız."

ÜÇ ŞİRKET BİRLEŞECEK

Bolat, başkanlığı döneminde odak noktalarından birinin de iştiraklerinin kârını artırmak olduğunu söyledi. Geçen yıl elde ettikleri 1.4 milyar dolarlık kâr içinde iştiraklerinin payının 130 milyon dolar olduğu bilgisini veren Bolat, "Hedefim iştiraklerimizin kârının ana şirketin kârının yarısına erişmesi. Öte yandan Turkish Technic, Turkish Ground Services'in dünya çapında bir şirket olması önemli, Do&Co zaten olmaya başladı. Şirketlerimizin dünya çapında büyümesiyle kâr içindeki paylarını yarı yarıya seviyesine getireceğiz. Bu en önemli imzalarımızdan biri olacak. Mesela bu kapsamda kabin, koltuk ve eğlence şirketimizi birleştirerek tek çatı altında topluyoruz" diye konuştu.

Ahmet Bolat; 'Alternatifleri değerlendiriyoruz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (227)

Doco ~ 2 yıl önce
ALLAH Devlerimize zeval vermesın şükretmek lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs li ~ 2 yıl önce
bir an önce birlesme sart insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY TGS ~ 2 yıl önce
Bayram ikramiyesi verseydiniz paranız mi biterdi YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN YAZIKLAR OLSUN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Tgs tazminatı mizi verin gidelim alternatif leri değerlendirirsiniz artik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Bayram ikramiye nerde kaldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Yakışmadı başkan bi cikolatayla kandirdin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY personeli ~ 2 yıl önce
THY personeli bazı nur yüzlü ded iniz adama demişsin trasdan muhabbet demişsin doğru söylüyorsun da insanlar başka bir mecra bilmiyor buraya yazdığını belki görür okur maaşlar da bir düzenleme iyileştirme olur umuduyla yazıyor başka bir alan varsa oraya yazalım seni de haklı tarafların vardır bilmeyiz ne iş yaparsın oraya nasıl geldin hesap sormak suçlamak yanlış sahip olduysaniz bazı kazanımlara çalışıp almışsınız buna itirazimiz yok Allah daha çok versin ben saygı çerçevesinde birbirimizi anlayarak suçlamadan İran etmeden yorum yapalım derim aynı gemideyiz derken aynı işi yapıyoruz sende havalimanı personeli sin bizde kimi sabah gelir kimi her gün gelir herkesin görev sorumluluklari farklı buraya yazılanlar çok da netice alınmıyor birbirimize sallıyoruz başka bir işe yaramıyor açık konuşmak gerekirse ben kırıcı olduysam kusura bakmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY PERSONELİ CEVAP ~ 2 yıl önce
Saygıdeğer meslektaşım/arkadaşım sizde haklısınız kesinlikle.Bu sitede dünyada olan havacılık sektörüyle alakalı bilgiler haberler,yenilikler vs...olması gerekirken kurban paraları yatıyormu,kiramızı ödeyemedik,kaptanların tuzu kuru uçucu ekibin villasi var arabası var bizim niye yok,kaptan insinde bagaj atsın gibi gereksiz mevzuattan uzak cümleler yazılıyor haliyle can sıkıyor.Hatta yine bir TGS'li arkadaş bu THY personeli ne ukalaymış diye girdi konuya bir yazıda.Bir çok konuda haftalık alamazlar yanımda gibisinden o derece bilgiliymiş yani.İşin özü sanki bu site dert yazma stres atma köşesi gibi olmuş.Mevzu bu sıkma canını kal sağlıcakla ✈
Tgs ~ 2 yıl önce
O değilde arkadaşlar bu bayram ikramiyesi e mail ne zaman gelecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs işçi ~ 2 yıl önce
Millet diyor niye burda dileniyorsunuz bı allah bilir neler çektiğimizi bide biz benim maaş 5000 ev sahibi diyor çık oğlum gelcek kiralık evlere bakıyorum 4 binden başlıyo ölmüşüz kurban olduğum allahım kurtar bizi bu dünyadan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS İŞÇİ CEVAP ~ 2 yıl önce
Bu senin ve ailenin sorunu.Bu site ağlama,dilenme ev sahibinin seni kapı dışarı etmesini yazacağın bir yer değil.2.iş yapmayı dene veya ailenden birisi işe girsin ve destek versin sana.Olmadı TGS camiası koltuk çıksın buralarda paso sallıyorlar bari bir işe yarasınlar
Ahmet b.ayci ~ 2 yıl önce
Sende fos ciktin sayin ayci pardon bolat

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 yıl önce
emir büyük yerden adam babasının parasıni vermiyor sonuçta rte onaylarsakurban parası yatacak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000