06 Haziran 2023, Salı 09:48:36

Ahmet Bolat; '600 uçaklık siparişi 2 ay içinde duyuracağız'

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, Boeing ve Airbus ile görüşmelerin sürdüğü yaklaşık 600 uçaklık siparişin bir kısmının opisyonel olacağını belirterek, nihai siparişlerin ise hükümetin kararına bağlı olacağını açıkladı.
  • Milletin ekmeğine çöktünüz, 1000 tane de alırsınız ne yazar. Star Alliance maaş sıkalasında zurnanın son deliğiyiz. Havacılığı, havacıları bu mesleği bitirdiniz. Yolcu; aldığınız uçaklar için değil, o uçaklarda ve o uçuşlar için çalışan personel sayesinde var. Merak etmeyin, ÖĞRENECEKSİNİZ.
  • Uçtuğu sürece kazandırır, 1000 tane uçağı aynı anda uçuramayız. O parayla niye kendi yolcu uçağınızı üretmiyoruz. TAI de HD19 projesi 25 yıldır bekliyor. Uçak alımından cukka almak yerine niye anadoluya sivil uçak fabrikası kurmayı düşünmüyorsunuz. Hani istihdamı arttırmak istiyoruz ya ondan söyledim işsizliği azaltmaya çalışıyoruz ya. Bir de o uçakları Türk dünyasına ve aftikaya sattığımızı düşünün. Halka Balık vermeyin Sayın Millet Vekilleri balık tutmayı öğrenecekleri sistemi kurun.
  • Katar gelsin artik belki isi ehline birakir
  • Bizim gibi enayiler ve korkaklar olfuğu sürece 600 değil 1600 verirsin. Çalışanın hakkını verme hakkına çök sonra öyle başarı böyle başarı Hadi ordann
  • Ahmet secimi kazandiniz artik show u birakabilirsin
  • MÜSLÜMANSAN İNTİHAR EDEN PERSONEL İÇİN AÇIKLAMA YAPARSIN
  • 737 filosu rezil durumda...genel olarak maaşlar çok az bacak sayıları çok fazla...Ankarada yatı yapmaktan ailemizi göremiyoruz.Tum kar payları ona buna dağıtılıyor...pilotlara ise yüzde 20 zam...artık bu şirkette pilot olamnin hiç bir önemi yok!!!!! Basıp gidecek.O zaman TGS ile ucurursunuz uçakları...737 için acil bir şeyler yapın...rosterlar hayatımızı çalıyor!!!!
  • Yolun açık olsun THY. (KÂR) üstüne kâr bekliyorum.Hep 1.sırada ol.
  • Yine birileri çoook zengin olacak
  • İNTİHAR EDEN PERSONEL İÇİN NE DİYOR BU SÖZDE BAŞKAN

Yeni uçak siparişlerine yönelik iki ay içinde karar almayı planladıklarını belirten Bolat, Max ve Neo modellerinin değerlendirilmesi dahil uçak siparişleriyle ilgili tüm teknik detayların netleştirileceğini ve siparişleri tamamlamak için hükümetin kararını bekleyeceklerini açıkladı.

Sipariş edilmesi planlanan 600 uçağın yaklaşık 400 adedinin dar-gövde olacağını belirten Bolat, Boeing 737 MAX ve Airbus A320neo modelleri için görüşmeler yürüttüklerini söyledi.

Bolat ayrıca yaklaşık 200 adet geniş gövde uçak alımı için de Boeing 787 ve Airbus A350 modellerine baktıklarını; 25-30 adet de Boeing 777x veya Airbus A350-1000 ile de ilgilendiklerini söyledi.

Yeni siparişleri iki ay içinde duyurmayı planladıklarını kaydeden Bolat, "Seçimler beklenenden iki hafta uzun sürdü. Üreticilerden biriyle anlaşmaya çok yakındık. Ancak öbür üreticiye karşı da adil olmak adına nihai kararımızı iki ay erteliyoruz" dedi ve ekledi:

"Kararımızı açıklamak için acele etmeyeceğiz. Siparişleri İstanbul'da gerçekletireceğimiz özel bir etkinlikle iki ay içinde duyuracağız."

Bolat, planlanan 600 uçaklık siparişin bir kısmının opsiyonel olup olmayacağı ile ilgili soru üzerine ise, "Bir kısmı opsiyonel olacak tabi. Onların hepsi için pazarlık yapılıyor" dedi.Bolat kaç adet uçağın opsiyonel olacağına ilişkin detay vermedi; ancak söz konusu siparişler tamamlandıktan sonra, bölgesel jet alımını da değerlendireceklerini belirtti.

AnadoluJet'in THY'nin iştiraki olmaya devam edeceğini söyleyen Bolat, halka arza ihtiyaç olmadığını ve ayrı bir şirket olarak konumlandıracaklarını ifade etti.

Sert yükselen THY hisseleri günü yüzde 9.59 primle 164.5 lirada tamamladı. (haberglobal)

Ahmet Bolat; '600 uçaklık siparişi 2 ay içinde duyuracağız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Başarı hikayesi ~ 9 ay önce
Milletin ekmeğine çöktünüz, 1000 tane de alırsınız ne yazar. Star Alliance maaş sıkalasında zurnanın son deliğiyiz. Havacılığı, havacıları bu mesleği bitirdiniz. Yolcu; aldığınız uçaklar için değil, o uçaklarda ve o uçuşlar için çalışan personel sayesinde var. Merak etmeyin, ÖĞRENECEKSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçak ~ 10 ay önce
Uçtuğu sürece kazandırır, 1000 tane uçağı aynı anda uçuramayız. O parayla niye kendi yolcu uçağınızı üretmiyoruz. TAI de HD19 projesi 25 yıldır bekliyor. Uçak alımından cukka almak yerine niye anadoluya sivil uçak fabrikası kurmayı düşünmüyorsunuz. Hani istihdamı arttırmak istiyoruz ya ondan söyledim işsizliği azaltmaya çalışıyoruz ya. Bir de o uçakları Türk dünyasına ve aftikaya sattığımızı düşünün. Halka Balık vermeyin Sayın Millet Vekilleri balık tutmayı öğrenecekleri sistemi kurun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Katar baba ~ 10 ay önce
Katar gelsin artik belki isi ehline birakir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enayiler ~ 10 ay önce
Bizim gibi enayiler ve korkaklar olfuğu sürece 600 değil 1600 verirsin. Çalışanın hakkını verme hakkına çök sonra öyle başarı böyle başarı Hadi ordann

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bay ahmet ~ 10 ay önce
Ahmet secimi kazandiniz artik show u birakabilirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EY AHMET ~ 10 ay önce
MÜSLÜMANSAN İNTİHAR EDEN PERSONEL İÇİN AÇIKLAMA YAPARSIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaa ~ 10 ay önce
737 filosu rezil durumda...genel olarak maaşlar çok az bacak sayıları çok fazla...Ankarada yatı yapmaktan ailemizi göremiyoruz.Tum kar payları ona buna dağıtılıyor...pilotlara ise yüzde 20 zam...artık bu şirkette pilot olamnin hiç bir önemi yok!!!!! Basıp gidecek.O zaman TGS ile ucurursunuz uçakları...737 için acil bir şeyler yapın...rosterlar hayatımızı çalıyor!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 kötüdür emme ~ 10 ay önce
Şu an 320 737den daha bile kötü durumda kardeşim hiç normal saat uçuş yapan düzgün gece geçirecek yatı yapan yok, bu şirkette sadece masabaşı pilot olacaksın başka yolu yok
Evet kaptanım ~ 10 ay önce
Yıllardır gidiyorsunuz da bi gidemediniz yada almıyorlar sanırım.
Evet kaptana ~ 10 ay önce
Dostum adamlar gidemiyor değil gitmelerine izin verilmiyor. Tr’deki diğer şirketlerden yapılan başvurulara dönüş yapılırken THY’den yapılan başvurulara dönülmüyor. Çünkü gidilip tercih edilen bu şirketlerle gizli kapaklı bizden adam almayın anlaşmaları yapılıyor. Hülle yaparız biz de. Ama kafasına koyan gidiyor merak etme. Her gün daha fazla insan kafasına koyuyor merak etme. Kafasına koyan da para için koymuyor, insanca yaşamak için koyuyor merak etme. Yazık ülkemin insanına. Şu hale bak.
Evet kaptanıma ~ 10 ay önce
Ülkedeki sanatçısi iş adamı vize alamıyor koskoca ülkeler Türkiye pasaportu gelmesin diyor shgm belge vermeyi durduruyor nasıl gitsin.
Harekat ~ 10 ay önce
Yolun açık olsun THY. (KÂR) üstüne kâr bekliyorum.Hep 1.sırada ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sipariş ~ 10 ay önce
Yine birileri çoook zengin olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS THY ~ 10 ay önce
İNTİHAR EDEN PERSONEL İÇİN NE DİYOR BU SÖZDE BAŞKAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 10 ay önce
Yeni riyakatsızlara iş imkanı sunulacak pasta büyüyünce, bizler çalışacağız onlar yiyecek..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000