17 Ekim 2022, Pazartesi 13:48:25

Ahmet Bolat; '2023'te 400 uçağa ulaşıp 1 milyarıncı yolcuyu taşıyacağız'

Bu sene Türkiye'ye 14 milyor dolar getirdiklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, şirketin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında 400 uçağı filosuna katacaklarını ve 1 milyarıncı yolcuyu taşıyacaklarını açıkladı.
  • 80 tane kartal imam-hatip mezunu olup nerden alındı belgelerle THY yonetimlerine konan cemaatin sermayeleriyle pilot olanlarla 6000 pilot daha yaparsınız seçimden sonra nereye yönetici olursunuz bence Arabistan Malezya İran uygun
  • Avrupa'da iş alımlarında insan hakları beyannamesi gereği yaş cinsiyet ırk ayrımı yapılmazken ülkemizde bu konuda yapılan yaş ayrımcılığı nedendir.onca tecrübeli pilon ve kabin elemanı varken bu arkadaşları atıl olarak degersizlestirmek.nedir.kendi ülke insanini aşağılamak degilmidir.Anayasada kanunlarda olduğu halde bu ayrımcılığı yapan şirketlere SHGM neden sessiz kalmaktadır.Ahmet bey bunları göremiyormu.haktan adaletten yana profesyonel bir değerlendirme yapıp bu durumlara olumlu yaklaşarak tecrübeli pilot ve kabin çalışanlara yaş kriterini kaldirmalidir.Ucma yaşı havacılık sektöründe emeklilik yaşına kadar herkesin clisma hakkı vardır bu hak şirketler tarafından gasp edilmektedir.SHGM bu konuda kanunları çalıştırmalidir.malesef sessiz kalmasınin sebebini soracak bir hukuk kaynağı yok olduğu kadarda ilginç bir durumdur.yaziklar olsun ki kendi ülkesi çalışanlarını aşağılayan bu isleyise.uygulatanlara,ayıp çok ayip
  • İnşallah
  • Hepiniz birgün bu güzel şirketten gideceksiniz hak yiyiciler
  • sen kim oluyosun babanın şirketimi oynanan oyunu herkes biliyor bir sen bilmiyorsun korkma sanada kalmaz bu dünya.
  • 2023 de turkısh cargoyu kadroya alacakmısınız stop bizde hakkımızı istiyoruz stop
  • İkramiye paraları bitti THY ye yatırılacak ikramiye de iştiraklere tekrar para yatırılsın
  • Bu şekilde biraz zor büyürsünüz.
  • Bukadar anlatiyorsunuz banka degisti bizde promosyon yok taseronu bilen bilir zaten bisey almaz taseron. Nereye buyuyosunuz millete faydasi olmiycaksa kim icin ne icin.
  • Ahmet Bolat bu şirkete iyi gelecek. Bir kere alçak gönüllü insanların arasına girmekten korkmuyor. Etrafında eskilerden hala burnu kafdağında olanlar olmasına rağmen yine de vazgeçmiyor. Koca şirketi bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı kim reorganize edebilirdi. Troller hep olacak ama bu şirkette ve iştiraklerinde binlerce insan işinin hakkını vererek yapıyor. Bırakın siyasi önalmaları bırakın torpili vs . Siz onun yaptığı işe bakın. Sanki daha öncesinde bu şirkette hiç torpil yokdu da onunla varoldu. Ahmet Bey burdaki trollere kulağınızı kapayın ve üç beş çapulcu için personee gönül koymayın. bu şirket mızmızlanmaya vakti bile olmayan güzel insanların omuzunda dünyanın sayılı havayolu haline geldi. Öyleyse kervan hedefe doğru yürümeye devam etsin.

Bu sene Türkiye'ye 14 milyor dolar getirdiklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, şirketin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılında 400 uçağı filosuna katacaklarını ve 1 milyarıncı yolcuyu taşıyacaklarını açıkladı.

THY Teknik A.Ş. THY’nin 2020 yılından itibaren filosuna katmaya başladığı Airbus A350-900 tipi uçaklardan ilkinin üs (ağır) bakım operasyonlarını İGA İstanbul Havalimanı’ndaki hangarlarında başarı ile tamamladı. Uçağın hangardan çıkışı için düzenlenen törende konuşan Bolat, THY filosunda A350 uçaklarından şu anda 11 adet bulunduğunu, bu sayının orta vadede 36’ya çıkacağını belirterek daha fazla almak için Airbus ile görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

UÇAK TOPLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Törende bir konuşma yapan Bolat, "Bunlar genellikle uzun mesafeli uçuşlarda sahip oldukları motor ve gövde teknolojisiyle beraber ortaklığımızı 787'lerle beraber en efektif uçakları. Bu uçakları orta vadede sayıları 36'ya çıkacak. Daha fazla da almak için Airbus ile görüşmeleri yapıyoruz. Biliyorsunuz tüm dünyada özellikle Avrupa'da son yakıt fiyatlarını artması havacılık sektörünü olumsuz etkiliyor. Pandeminin hemen akabinde havacılık bir yükselişe geçti. Bütün bunlara bakarak piyasada uçak toplamaya devam ediyoruz" dedi.

TEKNİK A.Ş'YE YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Teknik A.Ş'nin filoda bulunan tüm uçakların bakımlarını yapabilecek kapasitede olduğunu hatırlatan Bolat konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Elimizdeki hangarların kapasitesi THY uçaklarının bakımının yanı sıra diğer havayollarını uçaklarını bakımlarına yer ayıramıyor. Bununla beraber hangar kapasitelerini arttırmak, Teknik A.Ş'ye yatırım yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Türk Hava Yolları, konsolide karlarının uzun dönemde değil, orta dönemde değil kısa dönemde 3-5 yıl içerisinde yarısına yakınını iştirak şirketlerden elde etme hedefimiz var. Bu büyük bir hedef burada en önemli oyunculardan bir tanesi Teknik A.Ş."

FİLOMUZ 10 KAT BÜYÜDÜ

2005 yılında filolarında 82 uçağı bulunduğunu hatırlatan THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, "83 uçağın 12 tanesi geniş gövdeliydi. Nerden nereye geldiğimizi görmek için de bazı referans noktalarımız olması lazım. 2003 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesiyle getirdiği yönetici kadrolarını bugüne ne yaptığını görmek açısından çok önemli. 2003 yılında 60'a yakın uçağımız vardı. O zaman 7 tane A340, 5 tane de A310 uçağımız vardı. Bugün ise 129 tane geniş gövdeli uçağımız var. Buna göre filomuzdaki geniş gövdeli uçak sayımız 10 kat büyümüş” dedi.

90’INCI YILDA 1 MİLYARINCI YOLCU TAŞINACAK

2023 yılında THY'nin kuruluşunun 90’ıncı yılı olduğunu ve kendileri için önemli olduğunu söyleyen Bolat," 2022 yılı itibariyle ülkeye 14 milyar dolar döviz getirdik. 75 bin çalışana iş sağlıyoruz, evlerine yuvalarına bereket götürüyorlar. İstanbul'a baktığımızda şu anlama geliyor, İstanbul'da her 200 kişiden biri Türk Hava Yolları'nın çalışanı. Türk Hava Yolları ile beraber büyüyor, gelişiyor, refah seviyesini de arttırıyor. 90’ıncı yılımızı bu yüzden çok önemsiyoruz. 90’ıncı yılımızda daha da güçlenerek ve büyüyerek gireceğiz. 90’ıncı yılımızda filoya 400’üncü uçağımız gelecek. 2023 yılında aynı zamanda 1 milyarıncı yolcuyu taşıyacağız" diye konuştu.

UCUZ HAVAYOLLARI HOŞUMUZA GİTMİYOR

THY olarak 1 milyon Amerikalıyı Türkiye'ye turist olarak getirdiklerini ifade eden Bolat konuşmasını şöyle tamamladı:

“Amerika'dan buraya başka bir havayolu gelmiyor keşke gelse. Biz bunun için çok uğraşıyoruz onların buraya gelmesi için. Türkiye'ye katkı sağlayacak networkumuza katkı sağlayacak havayolları gelsin. Ucuz havayollarının vur kaç gelip bir ülkenin ekonomisini bir ülkenin havacılığını bozup gitmeleri çok hoşumuza gitmiyor. Onun içinde girişimlerde bulunuyoruz. (haber7)

Ahmet Bolat; '2023'te 400 uçağa ulaşıp 1 milyarıncı yolcuyu taşıyacağız'

Yorumlar Tüm Yorumlar (85)

Cpt ~ 1 yıl önce
80 tane kartal imam-hatip mezunu olup nerden alındı belgelerle THY yonetimlerine konan cemaatin sermayeleriyle pilot olanlarla 6000 pilot daha yaparsınız seçimden sonra nereye yönetici olursunuz bence Arabistan Malezya İran uygun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletli olmak ~ 1 yıl önce
Avrupa'da iş alımlarında insan hakları beyannamesi gereği yaş cinsiyet ırk ayrımı yapılmazken ülkemizde bu konuda yapılan yaş ayrımcılığı nedendir.onca tecrübeli pilon ve kabin elemanı varken bu arkadaşları atıl olarak degersizlestirmek.nedir.kendi ülke insanini aşağılamak degilmidir.Anayasada kanunlarda olduğu halde bu ayrımcılığı yapan şirketlere SHGM neden sessiz kalmaktadır.Ahmet bey bunları göremiyormu.haktan adaletten yana profesyonel bir değerlendirme yapıp bu durumlara olumlu yaklaşarak tecrübeli pilot ve kabin çalışanlara yaş kriterini kaldirmalidir.Ucma yaşı havacılık sektöründe emeklilik yaşına kadar herkesin clisma hakkı vardır bu hak şirketler tarafından gasp edilmektedir.SHGM bu konuda kanunları çalıştırmalidir.malesef sessiz kalmasınin sebebini soracak bir hukuk kaynağı yok olduğu kadarda ilginç bir durumdur.yaziklar olsun ki kendi ülkesi çalışanlarını aşağılayan bu isleyise.uygulatanlara,ayıp çok ayip

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5 M Yer hizmetleri. ~ 1 yıl önce
İnşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
787 ~ 1 yıl önce
Hepiniz birgün bu güzel şirketten gideceksiniz hak yiyiciler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAŞERONLARADİYENE ~ 2 yıl önce
sen kim oluyosun babanın şirketimi oynanan oyunu herkes biliyor bir sen bilmiyorsun korkma sanada kalmaz bu dünya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ghj ~ 1 yıl önce
Bolat efendi bolat efendi ! Diyorsun ki yok kar yok ucak madem bu kadar gelisiyordunda neden personelini zorla ikale isten atılıyor neden haksızlık hukuksuzluk diz boyu ...
Kadro isteriz ~ 2 yıl önce
2023 de turkısh cargoyu kadroya alacakmısınız stop bizde hakkımızı istiyoruz stop

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İştirak ~ 2 yıl önce
İkramiye paraları bitti THY ye yatırılacak ikramiye de iştiraklere tekrar para yatırılsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He He ~ 2 yıl önce
Bu şekilde biraz zor büyürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saf taseron ~ 2 yıl önce
Bukadar anlatiyorsunuz banka degisti bizde promosyon yok taseronu bilen bilir zaten bisey almaz taseron. Nereye buyuyosunuz millete faydasi olmiycaksa kim icin ne icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş Muhalefet yapma ~ 2 yıl önce
Ahmet Bolat bu şirkete iyi gelecek. Bir kere alçak gönüllü insanların arasına girmekten korkmuyor. Etrafında eskilerden hala burnu kafdağında olanlar olmasına rağmen yine de vazgeçmiyor. Koca şirketi bu kadar kısa sürede bu kadar hızlı kim reorganize edebilirdi. Troller hep olacak ama bu şirkette ve iştiraklerinde binlerce insan işinin hakkını vererek yapıyor. Bırakın siyasi önalmaları bırakın torpili vs . Siz onun yaptığı işe bakın. Sanki daha öncesinde bu şirkette hiç torpil yokdu da onunla varoldu. Ahmet Bey burdaki trollere kulağınızı kapayın ve üç beş çapulcu için personee gönül koymayın. bu şirket mızmızlanmaya vakti bile olmayan güzel insanların omuzunda dünyanın sayılı havayolu haline geldi. Öyleyse kervan hedefe doğru yürümeye devam etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalaka .. ~ 2 yıl önce
Ooo cıs tak cıs tak, yalakamızda gelmişler..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000