02 Şubat 2014, Pazar 10:34:03

AHL'DE YANLIŞ BİLET KABUSU!

Paris’e gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen yolcuya, başkasının adına düzenlenmiş biniş kartı kesildi. Son uçuş kartı kontrolünden geçen yolcu, uçağın kapısından çevrildi.
  • Konteyner/kontenyer... Kontuvar... ne dediği bile belli değil.. :) Bence bu adam kendi adını yanlış söylemiştir. Türk havayolları çalışolları dedi yaa.. :)))) İşte böyle tipler bizi temsil ediyor arkadaşlar Avrupa'da, orda burda...
  • Recep Ivedik 5'in fragmani galiba :)
  • Bilen açıklasın lütfen. Bu adam üçkağıt yaptı vizesi yok paris uçağına başkasının adına bilet aldı ve bindi ve parise indi. Ee sonra vize yok pasaporttan nasıl geçicek?
  • İlk etapta kontuarda biletleme işlemini yapan kişinin pasaporttaki isimle eşleşmeyen bileti kesen THY çalışanı suçludur.
  • Hadi diyelim o hata, bu hata, ihmalkarlik oldu da... bu arkadas guvenligi ve kontrolu saglamakla gorevli Pasaport Polis'inden nasil gecti ? En cok bu noktaya takildim. Cok ciddi bir mesele.
  • Komiksiniz ya! Nedense hep bu tarz biletleri arkadaş alır, ortada bilet çıktısı falan olmaz, nedense hep Avrupa uçuşlarında denk gelir... Yolcu da hep kontrol etmez biniş kartını... Geçin bu ayakları... Ayrıca Tgs ye laf atanlara sesleniyorum, zorunuza gitmesin bütün operasyon Tgs de.
  • Turkish Airlines DCS system. Normal! Checkin 100% hatasi var. 2. Polisin hatasi var. 3. Gate agent cok disiplinli calsimis.
  • Tgs deki insanları iğrenç şartlarda çalıştırırsanız böyle şeyler hep olur.ama hata check-in yapan arkadaşta.net
  • sen saf mısın?? insan aldığı bileti kontrol etmez mi?? akıl iyi birşey kullanmasını bilene
  • Bu tarz olay son zamanlarda genelde suriyeden iltica amacli avrupaya ucanlarda oluyor. Bu kisi türk pasaportuyla farkli bir ucakta rezervasyon yaptirip ( vizesiz ülkeye) o ucaga check in yapip o boardkartiyla kontrollerden gecmistir. Icerde buna yeni bir boardkarti verilip eskisi yani check in yaptigini imha etmistir. Gate de oyun patlak vermis cünki orda olmasi gereken bu isten bilgisi olan personel gate de yoktur. malesef cok popüler bu tarz iltica...

Paris’e gitmek için Atatürk Havalimanı’na gelen yolcuya, başkasının adına düzenlenmiş biniş kartı kesildi. Son uçuş kartı kontrolünden geçen yolcu, uçağın kapısından çevrildi.

Edinilen bilgiye göre, Fransa’da restoran sektöründe çalışan Ender Can Yıldırım, Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli seferiyle İstanbul’dan Paris’e gitmek için Atatürk Havalimanı’na geldi. Biniş kartı almak için sıraya giren Ender Can Yıldırım’a görevli personel biniş kartı verildi. Biniş kartı ile pasaport kontrolünden geçerek uçağın biniş kapısına kadar gelen Yıldırım, burada beklemediği bir sürprizle karşılaştı. Yapılan kontrollerde Yıldırım’ın Paris uçağında bileti olmadığı ve başkası adına düzenlenen biniş kartı verildiği belirlendi.

“BİLETİ YANLIŞ KİŞİ ADINA VERMİŞLER”
Paris’e uçamayan ve mağdur olduğunu ifade eden Yıldırım, “Arkadaşıma Paris için bilet almasını söylemiştim, arkadaşımda aldığını söyledi. Bunun üzerine uçmak için Atatürk Havalimanı’na geldim. Paris’e gitmek sıraya girerek biniş kartımı aldım. Biniş kartındaki ismi kontrol etmedim. Her şey normalmiş gibi pasaport kontrolünden geçtim. Uçağın kapısına geldiğimde benim adıma değil, Mehmet Yıldız adına iki biniş kartı üretildiği ortaya çıktı. Benim Mehmet Yıldız olmadığım anlaşıldı. Yanlış kişi adına üretilmiş” şeklinde konuştu.

“BENİ 3 SAATE YAKIN SORUŞTURDULAR”
Görevlilerin yaptığı kontrollerde Paris uçağında rezervasyonun dahi olmadığını belirlediğini ifade eden Yıldırım, “Kontrol ettiler benim için bilet alınmamıştı. Bu şekilde bana biniş kartı üretilmesi hata. Güvenlik sorunu var. Beni üç saate yakın soruşturdular. Böyle bir durumla ilk kez karşılaşıyorlar. Paris’e gitmem lazımdı. Şu anda gitmeyi düşünmüyorum. Üç saat sorgulamaya tabi tutuldum. Şikayet dilekçemi bildireceğim” dedi.

AHL'DE YANLIŞ BİLET KABUSU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

Konteyner ~ 10 yıl önce
Konteyner/kontenyer... Kontuvar... ne dediği bile belli değil.. :) Bence bu adam kendi adını yanlış söylemiştir. Türk havayolları çalışolları dedi yaa.. :)))) İşte böyle tipler bizi temsil ediyor arkadaşlar Avrupa'da, orda burda...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam komedi ~ 10 yıl önce
Recep Ivedik 5'in fragmani galiba :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bilen açıklasın lütfen. Bu adam üçkağıt yaptı vizesi yok paris uçağına başkasının adına bilet aldı ve bindi ve parise indi. Ee sonra vize yok pasaporttan nasıl geçicek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıllı bıdık ~ 10 yıl önce
Pasaport çıkışında vize kontrolü yapılmıyor. Hatalı olan önce boarding pass'ı veren check-in elemanı, sonra damgayı vuran polis memuru. Yanlışlıktan ziyade üçkağıt var gibi, sanki ya tutarsa diye şansını denemiş, neredeyse de tutuyormuş.
Suçlu THY ~ 10 yıl önce
İlk etapta kontuarda biletleme işlemini yapan kişinin pasaporttaki isimle eşleşmeyen bileti kesen THY çalışanı suçludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kolapilot ~ 10 yıl önce
Hadi diyelim o hata, bu hata, ihmalkarlik oldu da... bu arkadas guvenligi ve kontrolu saglamakla gorevli Pasaport Polis'inden nasil gecti ? En cok bu noktaya takildim. Cok ciddi bir mesele.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Komiksiniz ya! Nedense hep bu tarz biletleri arkadaş alır, ortada bilet çıktısı falan olmaz, nedense hep Avrupa uçuşlarında denk gelir... Yolcu da hep kontrol etmez biniş kartını... Geçin bu ayakları... Ayrıca Tgs ye laf atanlara sesleniyorum, zorunuza gitmesin bütün operasyon Tgs de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TROYA ~ 10 yıl önce
Turkish Airlines DCS system. Normal! Checkin 100% hatasi var. 2. Polisin hatasi var. 3. Gate agent cok disiplinli calsimis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Tgs deki insanları iğrenç şartlarda çalıştırırsanız böyle şeyler hep olur.ama hata check-in yapan arkadaşta.net

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 10 yıl önce
sen saf mısın?? insan aldığı bileti kontrol etmez mi?? akıl iyi birşey kullanmasını bilene

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu tarz olay son zamanlarda genelde suriyeden iltica amacli avrupaya ucanlarda oluyor. Bu kisi türk pasaportuyla farkli bir ucakta rezervasyon yaptirip ( vizesiz ülkeye) o ucaga check in yapip o boardkartiyla kontrollerden gecmistir. Icerde buna yeni bir boardkarti verilip eskisi yani check in yaptigini imha etmistir. Gate de oyun patlak vermis cünki orda olmasi gereken bu isten bilgisi olan personel gate de yoktur. malesef cok popüler bu tarz iltica...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000