15 Mayıs 2013, Çarşamba 21:09:15

AHL'DE SON DURUM NE?

Bugün sabaha karşı saat 03:00'te başlayan THY'deki grev süreci ilk günün sonlarına doğru yaklaşıyor...
  • Sendikaya güvenmediğim için greve katılmadım diyen çok var ama bence asıl mevzu grevin başarılı olacağına güvenmememiz oldu. İşe ilk girdiğim günden beri vay be, ne çok hakkımız var diye böbürlendim hep. Atilay Ayçin'in zamanında part time çalışanların maaşlarını kadrolularla eşitlemek için var gücüyle uğraştığının ve başarılı olduğunun hikayelerini dinledim. Sendikamız olmaz ise başa gelebilecekleri hayal etmek zor değil, diğer havayollarına bakmak yeterli. Ama bu grev bir fiyaskoyla sonuçlanmış gibi görünüyor. Kokpitin katılmadığı grevden bir şey çıkmaz. Sen aylarca maaşsız direnirsin, 3 ay sonra bakmışsın yeni part time'lar geliyor senin yerine. Bunu ne engelleyebilir? Değiştirilmesi zor bir işçi misin kağıt üzerinde? Ama kaptanlarla birlikte ilk gün sefer aksaklıklarıyla başlasaydı bu grev katılım büyürdü. Ben korkaklıktan değil inançsızlık ve umutsuzluktan katılmadım. Haklı çıkmazsam ben de mutlu olurum.
  • Arkdaşlar, Uçaklar tıkır tıkır kalkıyor, yazılan yorumlar kesinlikle yalan ve yanlış bilgiler içeriyor.. Dedikleri kadar uçak kalkmadı ise Genel Müdürlüğün önü Ana-Baba günü olması gerekmezmiydi? Uçuşuna gitmeyen Kabin ve Kokpit ekipleri grev alanına gelmeyip evlerine uyumaya mı gitti acaba?
  • Bu nasıl sendika?Çadır olmadan grev olurmu... Ama kurdurmuyorlarsa ayrı konu.....
  • Bilip bilmeden konuşan insanlar var. 305 Atilla'nın adamı filan değil 305in arasında 50 60 kişi Atilla'nın yanındadır. 305 arasında Ankara , gökkuşağı hareketi, bağımsız kendi halinde hareket eden, o gün olanlar arasında suçsuz atılan ve Atilla'ya karşı başka bir grup var. O yüzden Hiç kimse 305'e Atilla'nın adamı diyemez. İŞVEREN, ÇALIŞANLAR VE SENDİKA HEP 305'TEN NEMALANIYOR.AĞIZLARINDA BİR 305 LAFIDIR GİDİYOR. BİR KİŞİDE GİDİP ACABA SİZ NE İSTİYORSUNUZ DİYE 305'E SORSUN. EMİN OLUN ORTADA SORUN MORUN KALMAZ. Bu kadar yol uzatılacağına İşveren 305 olayını tekrar incelemeye alsın o gün gerçekten suçsuz olanları işe geri döndürsün diğerlerine tazminat verip göndersin. AYRICA 305 DİYECEĞİNİZE HERKES BİR KENDİNE BAKSIN 305'İN YAPTIKLARININ 1000DE 1İNİ BUGÜN 16000 KİŞİ YAPAMIYOR O YÜZDEN KİMSE 305İN TIRNAĞI OLAMAZ. YAPTIKLARINIDA YAPAMAZ. Bu etkisizlikte sendikanın 305'i yarı yolda bırakması ve işverenin yaptırım uygulaması etkili olsada insan bir 2 sene sonrasını düşünür.
  • Arkadaşlar sizin bu yerden yere vurduğunuz sendika ve aynı sendika başkanı 2000 yılı ekonomik kriz çıktığında kemer sıkmak için işçi çıkartmak isteyen yönetime ben bir tek üyemi bile işten çıkarttırmam diyerek her birimize ayda 3 er gün ücretsiz izinle ekonomik krizi kimseyi mağdur etmeden atlatmış bir Sendikadır.siz bunları bilmezsiniz , ama biz biliriz.Sİzler' bi ' kavramının olmadığı,13 gün blok uçulduğu,yatıdaki tire günlerinin boş gün sayıldığı, uçuşun bittikten sonra ekip tahsise ugranılıp tekrar yeni bir uçuşa planlanıldığı,kafaya etstikçee her saat tebliğ yapıldığı zamanları da bilmezsiniz.AMA BİZ BİLİRİZ, Zaten sizlerde bilip o günleri yaşamış olsaydınız böyle futursuzca harcamazdınız haklarınızı, sahip çıkardınız.Sİz su an da bizlerin o zamanki kişilikli duruşunun kredisini tüketiyorsunuz.Yazıklar olsun.Sendikayı sevin ya da sevmeyin Ayçin i de sevin ya da sevmeyin ama bilinki beğenmediğiniz bu sendikanın olmayışı hepimizin bitişidir.
  • grev istemeyen ekiplerin katili ile ekip operasyonu son aylarin en iyi performansini gosteriyor. gelmeyenlerin sayisi cok az. dun gorevine gelmeyenler de bugun gelmek istediklerini belirterek operasyona dahil oluyorlar. sendika palavradan mesajlarla son cirpinislarini yasiyor. duyduguna gore kurduklari cadirda gozleme satislarina baslayacakmis:)) sendikanin ekip ile ilgili yazdiklari kulliyen yalan. kendilerini kandirdiklari gibi arkadaslarimizinda kanina giriyorlar. thy pismanlik duyup ucmak isteyen ekipleri gorevleri gorevleri bolup ucuruyor..
  • Bundan sonra olmasi gereken sirketin TUM birimlerinden temsilcilerin olusturdugu bir heyetle sirketin gorusup 24. Tis I bir an once hayata gecirmesi sanirim en dogrusu olacaktir. pratikte bu kadar uygulanabilir bilmiyorum AMA ortada hakkimizi savunabilecek dogru durust bir sendika olmadigina gore ; ya sirketin insafina kalacagiz yada Boyle bir Yol izlenecek . Hukumetinde duruma el atip , Turkiye için cok onemli olan bu kuruma sahip cikan calisanlara aynen sahip cikmasi ve asgari 23ncu TIS sartlari ve enflasyona uygun bir ucret artisi ILE yeni bir TIS e sahip olmamizi saglamasi ahde Vefa nin geregi olacaktir . diger hususta cagin gereklerine uygun , yaptigimiz isin ciddiyetine vakif , siyasi saplantilardan uzak bir sendika yonetiminin ivedilikle is basina getirilmesidir.
  • 16 Mayıs 2013, Perşembe 10:27:23 Tamamen ideolojik, tamamen ne oldukları belli sendika icin insanlar coluk cocuklarının rızkını sokağa mı atsınlar? dogru durust bir sendika olsun, yaptiklari ile de kendini ispatlasin, hakli bir sebep ile grev yapsin, en baş pilot bile greve katilir...ne satmasindan bahsediyorsun...asil sendika kendi uyelerini satiyor, yarin greve katilan 200 kisi de isten atildiginda onların maasini sendika mi verecek? illa mantık,illa mantık.. calisanlari kutluyorum. islerini tehlikeye atarak greve gidenleri de..cesaretlerinden dolayı...ama o sendika artik yonetimi gitmeli, daha aklı basinda ve hic olmazsa vizyon sahibi bir baskan bulmalı...THY civata ureten bir fabrika degil sonucta, oyle kaba saba tiplerle bu is olmaz...
  • PilotK ya sonuna kadar katılıyorum . Greve katılmayı istemeyen istemez kardeşim sürekli maaş vurgusu yaparak pilotlara yüklenilmeye çalışılıyor .Gerçekleştiren görev ve alınan eğitim düşünüldüğünde de bir fark olması gerektiği aşikardır.
  • 29 mayıs ta kanunsuz deyipte (yasa demokratik hak dedi) katılmadınız şimdi kanuni hakkınız olan greve katılmıyorsunuz biraz onurlu olun yahu .Tabii yapılan haber greve katılınmıyor izlenimi vermeye çalışıyorsa o zaman başka , özellikle de kaptanlar şimdi kanun sizden gösterin bakalım onurlu duruşunuzu...

Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasında yapılan 24. Dönem Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması neticesinde grev kararı alan Hava İş Sendikası, bugün kararını saat 03:00 itibariyle uygulamaya koydu.

Türk Hava Yolları Genel Müdürlük binası önünde toplanan Sendika burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada konuşan Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, THY'nin henüz eğitimlerini tamamlamayan tecrübesiz kabin ekipleri ve yönetici konumundaki kaptan pilotları uçurduğunu ifade ederek kuralsız ve güvenli olmayan uçuşlarla operasyonlarını devam ettirdiğini belirtmişti.

THY kanadından yapılan açıklamalarda ise, Türk Hava Yolları personelinin greve itibar etmediği ve operasyonların sorunsuz ve aksamadan gerçekleştirildiği vurgulandı. Ayrıca THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu AirportHaber'e yaptığı açıklamada personelin ödüllendireceğini ifade etti.

Öte yandan karşılıklı açıklamalar ve hareketli saatlerle ilk günün sonlarına doğru yaklaşan grevin merkezi Atatürk Havalimanı, sakin bir görüntü sergiliyor. THY de bugün saat 21:00 itibariyle toplam 793 seferin sorunsuz olarak gerçekleştirildiğini açıkladı.

Uçuşlarda herhangi bir aksamanın yaşanmadığı Atatürk Havalimanı'nda son durum AirportHaber objektiflerine böyle yansıdı...





















AHL'DE SON DURUM NE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (163)

Km3 ~ 11 yıl önce
Sendikaya güvenmediğim için greve katılmadım diyen çok var ama bence asıl mevzu grevin başarılı olacağına güvenmememiz oldu. İşe ilk girdiğim günden beri vay be, ne çok hakkımız var diye böbürlendim hep. Atilay Ayçin'in zamanında part time çalışanların maaşlarını kadrolularla eşitlemek için var gücüyle uğraştığının ve başarılı olduğunun hikayelerini dinledim. Sendikamız olmaz ise başa gelebilecekleri hayal etmek zor değil, diğer havayollarına bakmak yeterli. Ama bu grev bir fiyaskoyla sonuçlanmış gibi görünüyor. Kokpitin katılmadığı grevden bir şey çıkmaz. Sen aylarca maaşsız direnirsin, 3 ay sonra bakmışsın yeni part time'lar geliyor senin yerine. Bunu ne engelleyebilir? Değiştirilmesi zor bir işçi misin kağıt üzerinde? Ama kaptanlarla birlikte ilk gün sefer aksaklıklarıyla başlasaydı bu grev katılım büyürdü. Ben korkaklıktan değil inançsızlık ve umutsuzluktan katılmadım. Haklı çıkmazsam ben de mutlu olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Son Dakika ~ 11 yıl önce
Arkdaşlar, Uçaklar tıkır tıkır kalkıyor, yazılan yorumlar kesinlikle yalan ve yanlış bilgiler içeriyor.. Dedikleri kadar uçak kalkmadı ise Genel Müdürlüğün önü Ana-Baba günü olması gerekmezmiydi? Uçuşuna gitmeyen Kabin ve Kokpit ekipleri grev alanına gelmeyip evlerine uyumaya mı gitti acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grev Oylaması ~ 11 yıl önce
Sendikanın greve gitmeden önce grev oylaması yapıp ondan sonra grev kararı alması daha iyi olurdu. Tabii oylamanın da olumsuz yönleride var amma. THY bunca borca girip ucak almış. uçmaması felaket olur. Personel firmasının çok zor durumda kalacağını ve hatta sonucunda bir çok kişinin işten çıkarılacağını hisseder ve tabii ki greve katılmaktan kaçınır. Grev oylaması yapılsa idi sendika bu duruma düşmezdi herhalde.
Hani çadır? ~ 11 yıl önce
Bu nasıl sendika?Çadır olmadan grev olurmu... Ama kurdurmuyorlarsa ayrı konu.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Bilip bilmeden konuşan insanlar var. 305 Atilla'nın adamı filan değil 305in arasında 50 60 kişi Atilla'nın yanındadır. 305 arasında Ankara , gökkuşağı hareketi, bağımsız kendi halinde hareket eden, o gün olanlar arasında suçsuz atılan ve Atilla'ya karşı başka bir grup var. O yüzden Hiç kimse 305'e Atilla'nın adamı diyemez. İŞVEREN, ÇALIŞANLAR VE SENDİKA HEP 305'TEN NEMALANIYOR.AĞIZLARINDA BİR 305 LAFIDIR GİDİYOR. BİR KİŞİDE GİDİP ACABA SİZ NE İSTİYORSUNUZ DİYE 305'E SORSUN. EMİN OLUN ORTADA SORUN MORUN KALMAZ. Bu kadar yol uzatılacağına İşveren 305 olayını tekrar incelemeye alsın o gün gerçekten suçsuz olanları işe geri döndürsün diğerlerine tazminat verip göndersin. AYRICA 305 DİYECEĞİNİZE HERKES BİR KENDİNE BAKSIN 305'İN YAPTIKLARININ 1000DE 1İNİ BUGÜN 16000 KİŞİ YAPAMIYOR O YÜZDEN KİMSE 305İN TIRNAĞI OLAMAZ. YAPTIKLARINIDA YAPAMAZ. Bu etkisizlikte sendikanın 305'i yarı yolda bırakması ve işverenin yaptırım uygulaması etkili olsada insan bir 2 sene sonrasını düşünür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter 305 ~ 11 yıl önce
zaten o 305'in tırnağı olmayı isteyen yok. Bize engel olmasınlar başak bişey istemiyoruz. İşveren çalışmak istememiş koymuş kapının önüne. İstenmedikleri yerde durmasınlar. Midemiz bulandı artık 305 lafı duymaktan.
?????? ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar sizin bu yerden yere vurduğunuz sendika ve aynı sendika başkanı 2000 yılı ekonomik kriz çıktığında kemer sıkmak için işçi çıkartmak isteyen yönetime ben bir tek üyemi bile işten çıkarttırmam diyerek her birimize ayda 3 er gün ücretsiz izinle ekonomik krizi kimseyi mağdur etmeden atlatmış bir Sendikadır.siz bunları bilmezsiniz , ama biz biliriz.Sİzler' bi ' kavramının olmadığı,13 gün blok uçulduğu,yatıdaki tire günlerinin boş gün sayıldığı, uçuşun bittikten sonra ekip tahsise ugranılıp tekrar yeni bir uçuşa planlanıldığı,kafaya etstikçee her saat tebliğ yapıldığı zamanları da bilmezsiniz.AMA BİZ BİLİRİZ, Zaten sizlerde bilip o günleri yaşamış olsaydınız böyle futursuzca harcamazdınız haklarınızı, sahip çıkardınız.Sİz su an da bizlerin o zamanki kişilikli duruşunun kredisini tüketiyorsunuz.Yazıklar olsun.Sendikayı sevin ya da sevmeyin Ayçin i de sevin ya da sevmeyin ama bilinki beğenmediğiniz bu sendikanın olmayışı hepimizin bitişidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısınız ama; ~ 11 yıl önce
2000 yılı ekonomik krizinin nedeni olan zihniyetin üzerinden geçen 13 yılı gözden kaçırmamak lazım. Anayasa fırlatıldı diye milyarlarca dolar kaybeden bir ülkede yaşamıyoruz. Kuru siyasi jargonlar karın doyurmuyor. Bu işyerinin ilerletilmesi biz işçilerin de işine yarıyor. Yeni yaratılan istihdam ortada. Bu istihdamı örgütlü yapı içerisine almak olmalı sendikanın görevi. Çadır kurup davul zurna eşliğinde dükkan kapamak işimize yaramaz. Yapıcı ve insan odaklı bir sendika ile yönetime telkin ve tavsiyelerde bulunmak en doğrusu olur. Saygılarımla
777 ~ 11 yıl önce
Maaşlarımızdan da fedakarlık etmiştik ki o zaman bizler part-time olarak çalışan ve o dönemin zorluklarını çok iyi bilenler olarak sendikanın ne kadar gerekli olduğunu o zamanlar çok iyi bir şekilde idrak etmiştik. 15. yılımı doldurduğum bu şirkette personelin bu şirket için yaptığı fedakarlıkları gördükten sonra son 5 sene içerisinde aramıza katılan arkadaşların bu söylediklerimizi anlamasını beklemek belkide hayal.
Ekipte Son durum ~ 11 yıl önce
grev istemeyen ekiplerin katili ile ekip operasyonu son aylarin en iyi performansini gosteriyor. gelmeyenlerin sayisi cok az. dun gorevine gelmeyenler de bugun gelmek istediklerini belirterek operasyona dahil oluyorlar. sendika palavradan mesajlarla son cirpinislarini yasiyor. duyduguna gore kurduklari cadirda gozleme satislarina baslayacakmis:)) sendikanin ekip ile ilgili yazdiklari kulliyen yalan. kendilerini kandirdiklari gibi arkadaslarimizinda kanina giriyorlar. thy pismanlik duyup ucmak isteyen ekipleri gorevleri gorevleri bolup ucuruyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tis ~ 11 yıl önce
Bundan sonra olmasi gereken sirketin TUM birimlerinden temsilcilerin olusturdugu bir heyetle sirketin gorusup 24. Tis I bir an once hayata gecirmesi sanirim en dogrusu olacaktir. pratikte bu kadar uygulanabilir bilmiyorum AMA ortada hakkimizi savunabilecek dogru durust bir sendika olmadigina gore ; ya sirketin insafina kalacagiz yada Boyle bir Yol izlenecek . Hukumetinde duruma el atip , Turkiye için cok onemli olan bu kuruma sahip cikan calisanlara aynen sahip cikmasi ve asgari 23ncu TIS sartlari ve enflasyona uygun bir ucret artisi ILE yeni bir TIS e sahip olmamizi saglamasi ahde Vefa nin geregi olacaktir . diger hususta cagin gereklerine uygun , yaptigimiz isin ciddiyetine vakif , siyasi saplantilardan uzak bir sendika yonetiminin ivedilikle is basina getirilmesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalcin ~ 11 yıl önce
16 Mayıs 2013, Perşembe 10:27:23 Tamamen ideolojik, tamamen ne oldukları belli sendika icin insanlar coluk cocuklarının rızkını sokağa mı atsınlar? dogru durust bir sendika olsun, yaptiklari ile de kendini ispatlasin, hakli bir sebep ile grev yapsin, en baş pilot bile greve katilir...ne satmasindan bahsediyorsun...asil sendika kendi uyelerini satiyor, yarin greve katilan 200 kisi de isten atildiginda onların maasini sendika mi verecek? illa mantık,illa mantık.. calisanlari kutluyorum. islerini tehlikeye atarak greve gidenleri de..cesaretlerinden dolayı...ama o sendika artik yonetimi gitmeli, daha aklı basinda ve hic olmazsa vizyon sahibi bir baskan bulmalı...THY civata ureten bir fabrika degil sonucta, oyle kaba saba tiplerle bu is olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptanpilot ~ 11 yıl önce
PilotK ya sonuna kadar katılıyorum . Greve katılmayı istemeyen istemez kardeşim sürekli maaş vurgusu yaparak pilotlara yüklenilmeye çalışılıyor .Gerçekleştiren görev ve alınan eğitim düşünüldüğünde de bir fark olması gerektiği aşikardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onurlu olun yahu ~ 11 yıl önce
29 mayıs ta kanunsuz deyipte (yasa demokratik hak dedi) katılmadınız şimdi kanuni hakkınız olan greve katılmıyorsunuz biraz onurlu olun yahu .Tabii yapılan haber greve katılınmıyor izlenimi vermeye çalışıyorsa o zaman başka , özellikle de kaptanlar şimdi kanun sizden gösterin bakalım onurlu duruşunuzu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000