18 Ekim 2012, Perşembe 09:08:07

AHL'DE REHİNE KURTARMA TATBİKATI

Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen 'Kaçırılan Uçaktan Rehine Kurtarma' tatbikatı, başarılı bir şekilde tamamlandı.
  • Kuzey ulkesine yonlenmek seneryo geregi korsanin istegiydi thy nin degil
  • somali uçağını kaçırır suriye ye indiririm nokta
  • Senaryo gereği gereği İstanbuldan Ankaraya uaçn uaçk korsanlar tarafından kaçırılınca Kuzey Ülkelerine niye yönlendirilirki?Veya şöyle sorayım Türk Hava Sahası Dışına neden yöndeldirilir?

Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amirliği tarafından her yıl uluslararası ve ulusal mevzuat gereği düzenlenen 'Kaçırılan Uçaktan Rehine Kurtarma' tatbikatı, özel harekat polislerinin katılımı ile başarılı şekilde gerçekleştirildi. Tatbikata 100'e yakın emniyet mensubu katıldı. Tatbikat senaryosu gereği, Türk Hava Yolları'na (THY) ait TK 2151 sefer sayılı İstanbul-Ankara seferini yapan uçağın, havalandıktan yarım saat sonra kaçırıldığı bildirildi. Kuleye ulaşan bilgi üzerine kriz merkezi toplandı. Korsanlar uçağın Kuzey ülkelerinden birine yönelmesini istedi. Havada yakıtı biten uçak, acil olarak Atatürk Havalimanı'na iniş gerçekleştirdi. Uçağın havalimanına inmesi sonucu kriz merkezi, korsanlar ile müzakere yapmaya başladı. Korsanların görüşmeleri tıkaması üzerine müdahale birimi tarafından operasyon düzenlendi. Operasyonda hava korsanları etkisiz hale getirildi ve rehineler kurtarıldı.

Operasyonların ardından Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ali Bakoğlu, operasyonu gerçekleştiren müdahale ekibi ile tek tek tokalaştı ve kendilerini tebrik etti.

AHL'DE REHİNE KURTARMA TATBİKATI

Yorumlar

Rehine ~ 11 yıl önce
Kuzey ulkesine yonlenmek seneryo geregi korsanin istegiydi thy nin degil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben olsam ~ 11 yıl önce
somali uçağını kaçırır suriye ye indiririm nokta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamadim ben Onu ~ 11 yıl önce
Senaryo gereği gereği İstanbuldan Ankaraya uaçn uaçk korsanlar tarafından kaçırılınca Kuzey Ülkelerine niye yönlendirilirki?Veya şöyle sorayım Türk Hava Sahası Dışına neden yöndeldirilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cewvap ~ 11 yıl önce
sen olsan turkıyenın ucagını kacırsan dıs hava sahalarından bırınemı yonlendırırsn yksa tekrardan kendı hava sahanamı bu sekılde dusun anlarsın ...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000