29 Mayıs 2013, Çarşamba 08:15:22

AHL'DE BİNLERCE KAÇAK TELEFON YAKALANDI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı Gümrük Muhafaza ekipleri, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda 9 bin 997 kaçak cep telefonu ele geçirdi.
  • THY teknikten ıcerı sokuyolar bunları sonra 900 tl'ye Iphone 5 satar tabi cakal carloslar
  • 3 ü nereye gitti acaba:)
  • Hukuken bunlar yasadışı. Aynı zamanda bireysel olarak yurt dışından telefon getirmemiz de yasadışı. Yani devlet baba diyor ki burası benim mekanım, buranın haracını ben yerim! Kimseye yar etmem!... Siz de benim vatandaşlarım olarak bu duruma seve seve katlanmak zorundasınız. Elin amerikalısından iki kat fazla ödemek zorundasın arkadaş, kaçarın yok!...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 24 Mayıs günü Atatürk Havalimanı Kargo Gümrük Müdürlüğü denetimindeki Türk Hava Yolları Geçici Depolama İşletmesi'nde AHL Kargo Gümrük Müdürlüğü'nce giriş beyannamesi muhteviyatı 3 kap 18 adet hoparlör olarak beyan edilen eşyaların görevli muayene memuru tarafından yapılan fiziki muayenesinde şüpheli olarak değerlendirilmesi sonucunda, beyanname muhteviyatı eşyalar, geçici depolama işletmesince kullanılan X-Ray cihazı marifetiyle kontrole tabi tutuldu. X-Ray cihazında hoparlör cinsi eşyaların içerisinde cep telefonu benzeri eşyaların görülmesi üzerine hoparlörlerden bir tanesi görevli muayene memurunca açtırıldı ve hoparlörün içerisinde zulalanmış olarak cep telefonlarının bulunduğu görülerek, İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümü'ne bilgi verildi.

Müdürlükçe oluşturulan bir ekip, eşyaların bulunduğu AHL Kargo Gümrük Müdürlüğü denetimindeki Türk Hava Yolları Geçici Depolama İşletmesine gelerek, heyet marifetiyle hoparlör kabini cinsi eşyaları açtı ve içlerine zulalanmış halde bulunan cep telefonlarının sayım ve tespitine geçti. Yapılan sayım sonucunda, üzerlerinde Nokia ibaresi bulunan muhtelif modellerde 4 bin 365 adet, üzerinde Iphone ibaresi bulunan muhtelif modellerde 2 bin 503 adet, üzerinde Teleplus ibaresi bulunan 982 adet, üzerinde V2 ibaresi bulunan 490 adet, üzerinde Samsung ibaresi bulunan muhtelif modellerde bin 657 adet olmak üzere toplam 9 bin 997 adet cep telefonu, bin 59 adet cep telefonu bataryası ve 50 adet cep telefonu ekranı cinsi eşya tespit edildi. Yapılan incelemede cep telefonlarının Türkiye’ye girişte yakalanmasına rağmen kayıtlı veya klonlanmış olduğunun görüldüğü belirtilerek, söz konusu cep telefonlarına el konulduğu, olayla ilgili tespit işleminin devam ettiği, ithalatçı firmanın adresinde Müdürlükçe arama yapıldığı ancak herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadığı bildirildi. 

AHL'DE BİNLERCE KAÇAK TELEFON YAKALANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Duyyun ~ 11 yıl önce
THY teknikten ıcerı sokuyolar bunları sonra 900 tl'ye Iphone 5 satar tabi cakal carloslar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
9997 ~ 11 yıl önce
3 ü nereye gitti acaba:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal :)) ~ 11 yıl önce
Yorumunuz
Haraç ~ 11 yıl önce
Hukuken bunlar yasadışı. Aynı zamanda bireysel olarak yurt dışından telefon getirmemiz de yasadışı. Yani devlet baba diyor ki burası benim mekanım, buranın haracını ben yerim! Kimseye yar etmem!... Siz de benim vatandaşlarım olarak bu duruma seve seve katlanmak zorundasınız. Elin amerikalısından iki kat fazla ödemek zorundasın arkadaş, kaçarın yok!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
Yıllık ithalat ne kadar haberin var mı senin? Devlet tedbir almak zorunda. Üretmeden tüketmeye kalkarsan böyle olur.
telefon ~ 11 yıl önce
Evde oturup Iphone mu uretecegiz yani? Sacmalama. Kacagini bulursam alirim affetmem.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000