03 Mayıs 2014, Cumartesi 18:41:41

AHL'DE 05/23 PİSTİ KAPATILIYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda eski pist olarak önde gelen 17-35 sağ pistteki bakım çalışmalarının 12 Mayıs günü tamamlanmasından akabinde 13 Mayıs'ta, bu kez geçtiğimiz yıllarda uzatılan 05/23 pistinin taksi yollarının yapımı inşaatı başlanacak.
  • arkadaş 380 için uygun gate yapılacak diyor da acaba hangi piste indirip hangi pistten kaldırmayı planlıyor onun hakkında bir bilgi vermemiş.
  • Valla dün 23kalkışı yaptık. Tek açık pistte 05-23 idi. Gecenin bi yarısı hakkaten in cin tek kale maçtaydı.bişicik olmaz rahat olun.
  • hiç bişey olmaz. Gece gelip giden kaç tane uçak var? 23-01lokal arası Uzakdoğu heavyler ve tarifeliler kalktıktan sonra alanda in cin top oynuyor.. Farkına bile varılmaz
  • Zaten bu TGS de çalışanlarında bilmedikleri yok....
  • OCC calisanlarina simdiden allah kolaylik versin 3-5 saat gecikmeler sizleri bekliyor ucus ekibi arkadaslar ucakta sinir harbi sizi bekliyor bilet satis ops cu arkadaslar sizleride bekleyen yolculara karsi allah korusun
  • Sabiha'ya transfer etmeleri lazım bazı uçuşları yoksa her gün 1 saat rötar kaçınılmaz.İptaller de çabası.
  • butun yolculara, ekiplere, ve atc deki arkadaslara kolay gelsin simdiden....
  • Enteresan!!!! TGS'de çalışan arkadaşım; yeni açılan alanın Kargo Köyü olacağını, Kargo uçaklarının o bölgeye geçeceğini söyledi.... ancak burada yorum biraz farklı???? hangisi doğru acaba, bende şaşırdım bu işe......
  • Çok sıkıntılı günler bekliyor. Allah AHL'deki tüm çalışanlara kolaylık versin, yolculara da sabır...
  • Keske havaalanini kapatsalardi.

05/23 pistinin 15 günlük süreyle kapatılacak olması dolayısıyla uzmanlar günlük en az 200 uçuşun iptal edilebileceğine önem arz ediyor ve şunları söylüyor; "Kısa pistin kapatılması ertesi sadece kuzey güney doğrultusundaki 3000 metre uzunluğunda olan 17-35 sağ ve sol pistleri çalışacak. Bu birbirine paralel ve yakın olan iki piste aynı anda fiziki nedenlerle iniş kalkış yapılamayacağı için, Ataköy tarafındaki kısa pistin de çalışmaması dolayısıyla çok büyük sıkıntı yaşanacak. İniş kalkış arasında kısa süreli beklemeler olacak. Bunun üzerine uçakların iniş ve kalkış anındaki arada uygulanan üç dakikalık zaman beş dakikaya kadar çıkacak ve bu da yaklaşık olarak bir günde 200 uçak trafiğinin iptaline sebep olacak"

GECE ÇALIŞILIRSA SORUN ÇÖZÜLÜR

Uzmanlar bu çalışmanın gece saatlerinde yapılarak daha uzun sürede tamamlanacağı ve trafiğin daha az etkileneceğine dikkat çekerek; "Bu faaliyet gece, trafiğin az olduğu saatte, altı saatlik kapatmalarla olabilir. Bu şekilde faaliyet 15 günde değil fakat bir ayda bitebilir. Bu güne kadar park yeri sıkıntısı gerçekten çok fazla çekildi. Fakat tüm pistin kapanması çok büyük arıza . Şirketler şimdiden sızlanmaya başladı. Özellikle trafiğin çok büyük kısmını çeken THY çözüm istiyor" diyorlar.

PARK ALANI YAPILIYOR

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda, yeni park alanlarının oluşturulması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından sivile tahsis edilen askerî kısımda çalışmalar hemen hemen tamamlandı. 585 dönümlük alana, hava trafiğinin rahatlatılması amacıyla 26 tek koridorlu orta boy ve 17 geniş gövdeli olmak üzere 43 uçaklık park alanı yapılıyor.

BÜYÜK SIKINTI

Yeni, uçak park yerine bağlanacak olan 05/23 pistinin 2010 senesinde gercekleşen yenileme çalışmasında ilk defa beton üzerine emniyetli bir şekilde asfalt kaplama yapılmasına imkan sağlandı. Ayrıca çatlak önleme tabakası yapıldı. Bir havalimanı pistinde aşınma tabakası olarak ilk defa taşmastik asfalt kullanıldı. İlk defa cam elyaftan yapılmış file malzemesi ile asfalt güçlendirme yapıldı. Pist aynı dönemde yağan yağmurda su tutmuyor. Uçakların inişi sırasında oluşabilecek su yatağı da yenilenen pistte görülmeyecek. Bu arada yeni hizmete girecek olan park yerleri dolayısıyla İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan park sıkıntısı da çok büyük ölçüde giderilecek.

AHL'DE 05/23 PİSTİ KAPATILIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

LTBA'ya ~ 10 yıl önce
arkadaş 380 için uygun gate yapılacak diyor da acaba hangi piste indirip hangi pistten kaldırmayı planlıyor onun hakkında bir bilgi vermemiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Valla dün 23kalkışı yaptık. Tek açık pistte 05-23 idi. Gecenin bi yarısı hakkaten in cin tek kale maçtaydı.bişicik olmaz rahat olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rahat ~ 10 yıl önce
hiç bişey olmaz. Gece gelip giden kaç tane uçak var? 23-01lokal arası Uzakdoğu heavyler ve tarifeliler kalktıktan sonra alanda in cin top oynuyor.. Farkına bile varılmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Zaten bu TGS de çalışanlarında bilmedikleri yok....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIRISI ~ 10 yıl önce
OCC calisanlarina simdiden allah kolaylik versin 3-5 saat gecikmeler sizleri bekliyor ucus ekibi arkadaslar ucakta sinir harbi sizi bekliyor bilet satis ops cu arkadaslar sizleride bekleyen yolculara karsi allah korusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 10 yıl önce
Sabiha'ya transfer etmeleri lazım bazı uçuşları yoksa her gün 1 saat rötar kaçınılmaz.İptaller de çabası.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kolay gelsin ~ 10 yıl önce
butun yolculara, ekiplere, ve atc deki arkadaslara kolay gelsin simdiden....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilya ~ 10 yıl önce
Enteresan!!!! TGS'de çalışan arkadaşım; yeni açılan alanın Kargo Köyü olacağını, Kargo uçaklarının o bölgeye geçeceğini söyledi.... ancak burada yorum biraz farklı???? hangisi doğru acaba, bende şaşırdım bu işe......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LTBA ~ 10 yıl önce
Korgo Köyü felan olmayacak çünkü yeni kargo binaları zaten hizmete girdi. Yapılacak olan apron yolcu uçakları için. Eski kargo binası ise yıkılacak ve ardından dış hat terminali uzatılarak A380 hizmetinin verilebileceği kapasitede Gate inşa edilecek.
TK ~ 10 yıl önce
Çok sıkıntılı günler bekliyor. Allah AHL'deki tüm çalışanlara kolaylık versin, yolculara da sabır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AHL ~ 10 yıl önce
Keske havaalanini kapatsalardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000