23 Ekim 2013, Çarşamba 09:50:24

'ADIM ADIM SONUCA GİDİLDİ'

Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, THY pilotları Ağca ve Akpınar’ın 71 gün süren esaretinin Başbakan Erdoğan’ın devreye girmesiyle sonlandığını söyledi...
  • bıyır?
  • Kaçıranlar olaydan 3 gün önce basın toplantısı yaparak THY pilotlarını kaçıracağız demiş. Youtube da dolaşıyormuş, doğru mu?
  • yuh diyorum başka da bişey demiyorum...
  • Bu insanları aptalyerine koyuyorsun bizde inandık bir başbakana yalan söylemekte nekadar yakışıyor yalakalarda alkışlıyorlar
  • Ben dindar bi adamım ama yüce ALLAHA dua ediyorum bunları başımızdan bir an önce alsın.herşeylerinde riya gözteriş sahtecilik var.
  • 150.milyon$ libya gibi geri kalmış ülkeye verirsen tabiki pilotları salarlar bu paralar kimden cıktığını düşünün bu tür yapılan başarımıdır sizce????? Verma parayı sizi dinliyen var mı bakalım.????
  • pilotlarimizi kaciranlar hakkinda Lubnan'da adli hukuki islemler devam ediyormu yoksa konu kapandi mi? saniyorum ikincisi. sonuc olarak bu sucu isleyenler cezasiz kaldiklari gibi bir de ulkelerinde kahraman olup odullendirilmis oluyor. bu ve benzeri olaylar icin caydiricilik bir yana adeta davetiye cikartiliyor. pilotlarimizi kaciranlarin gerekli cezayi aldiklarini gormek istiyoruz.
  • Geçelim bunları uğurcum. Zamanında başına çuval geçirilen askerlerimiz için devreye niye girilmedi ki? Zaten bütün devrelerde de birileri muhakkak var, birileri olmadan "kısa devre" oluyor mazallah.
  • Madem sayın Başbakanımız sayesinde kurtuldular, neden 72 gün esaret yaşadılar, neden başbakanımız daha erken devreye girmedi? Geçin bunları lütfen...
  • Başbakan devreye girdi kurtuldular, başbakan emretti yapıldı, başbakan istedi düzeltildi falan falan. Başbakan bir şeyi istemeyince olmuyormu yani bu memlekette. (Olmuyor). Padişahım çok yaşa.

Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, THY pilotları Ağca ve Akpınar’ın 71 gün süren esaretinin Başbakan Erdoğan’ın devreye girmesiyle sonlandığını söyledi: Dışişleri Bakanımız ve Başbakanımız temasları güçlendirdi. 2,5 ay süren istişarelerde adım adım sonuca gidildi.

Lübnan’da kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan THY pilotları Murat Ağca ve Murat Akpınar’ın bayramı yeni başladı. Yurda dönüşleri büyük bir sevinçle karşılanan pilotlarımızın ardından kurtarma girişimleri için diplomatik temasların merkezindeki isim olan Türkiye’nin Beyrut Büyükelçisi Süleyman İnan Özyıldız, zorlu süreci AKŞAM’a anlattı:

İLGİMİZ OLMADIĞINI SÖYLEDİM

Müzakereler bizim dışımızda gerçekleşti ancak 2 aydır hem devlet hem de güvenlik makamlarıyla son derece güçlü bir istişaredeydik. Öncelikle 22 Mayıs 2012’de kaçırılan Suriyelilerin Türkiye topraklarında kaçırılmadığını, bu hadisenin Türkiye’yle bir ilgisi olmadığını anlattım. Türkiye’nin Lübnanlı hacıları kurtarmak için de çaba sarf ettiğini ifade ettim. Görüşmelerimiz esnasında kaçırılan 12 Lübnanlıdan ikisinin Türkiye aracılığıyla kurtarıldığını ve pilotlarımızın da serbest bırakılması gerektiğini söyledim.

Bu süreçte Lübnan İstihbarat Dairesi Başkanı Abbas İbrahim’le defalarca bir araya geldik. Kendisi de pilotlarımızın kurtarılmasında etkin rol oynadı. İbrahim sayesinde pilotlarımızın sağlık ve güvenlik durumlarından her zaman haberdar olduk. Ancak kurtarmaya yönelik çabalarımızda Lübnanlı makamları ikna etmek pek mümkün olmadı. Dışişleri Bakanımız ve Başbakanımız devreye girdikten sonra temaslar güçlendi ve İstanbul’da da devam etti. Bu noktadan sonra 2,5 aylık istişarelerde adım adım sonuca gidildi.

Pilotlarımızı ilk kez havalimanında gördüm. Operasyonun ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Süleyman beni nezaketen arayarak teşekkür etti. 

'ADIM ADIM SONUCA GİDİLDİ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

? ~ 10 yıl önce
bıyır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bedava ~ 10 yıl önce
Kaçıranlar olaydan 3 gün önce basın toplantısı yaparak THY pilotlarını kaçıracağız demiş. Youtube da dolaşıyormuş, doğru mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh.... ~ 10 yıl önce
yuh diyorum başka da bişey demiyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu insanları aptalyerine koyuyorsun bizde inandık bir başbakana yalan söylemekte nekadar yakışıyor yalakalarda alkışlıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
okuyucu ~ 10 yıl önce
Ben dindar bi adamım ama yüce ALLAHA dua ediyorum bunları başımızdan bir an önce alsın.herşeylerinde riya gözteriş sahtecilik var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxyyy ~ 10 yıl önce
150.milyon$ libya gibi geri kalmış ülkeye verirsen tabiki pilotları salarlar bu paralar kimden cıktığını düşünün bu tür yapılan başarımıdır sizce????? Verma parayı sizi dinliyen var mı bakalım.????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düzeltme ~ 10 yıl önce
150 milyon dolar rehineler için katar tarafından ödenen paradır, bunların içine bu pilotlar da dahildir; lübnan da ki hizbullah a ödenmiştir, Türkiye tarafından libya da ki muhalif güçlere ki onlar da bu suriye de ki öso denilen katiller çetesinin aynısıdır, 3 milyon dolardır.onlar da bu para ile kaddafiyi katletmişlerdir. o kaddafi de, kıbrıs savaşı sırasında bize karşılıksız petrol ve silah yardımı yapmış bir liderdir.
acaba ~ 10 yıl önce
pilotlarimizi kaciranlar hakkinda Lubnan'da adli hukuki islemler devam ediyormu yoksa konu kapandi mi? saniyorum ikincisi. sonuc olarak bu sucu isleyenler cezasiz kaldiklari gibi bir de ulkelerinde kahraman olup odullendirilmis oluyor. bu ve benzeri olaylar icin caydiricilik bir yana adeta davetiye cikartiliyor. pilotlarimizi kaciranlarin gerekli cezayi aldiklarini gormek istiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 10 yıl önce
Geçelim bunları uğurcum. Zamanında başına çuval geçirilen askerlerimiz için devreye niye girilmedi ki? Zaten bütün devrelerde de birileri muhakkak var, birileri olmadan "kısa devre" oluyor mazallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçin Bunları ~ 10 yıl önce
Madem sayın Başbakanımız sayesinde kurtuldular, neden 72 gün esaret yaşadılar, neden başbakanımız daha erken devreye girmedi? Geçin bunları lütfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Başbakan devreye girdi kurtuldular, başbakan emretti yapıldı, başbakan istedi düzeltildi falan falan. Başbakan bir şeyi istemeyince olmuyormu yani bu memlekette. (Olmuyor). Padişahım çok yaşa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000