20 Eylül 2011, Salı 11:39:04

ACISI HALA YÜREKLERDE...

19 Eylül 1976 tarihinde İstanbul-Antalya seferini yaparken Isparta Karatepe'de düşen uçakta yaşamını yitiren İtalyan vatandaşları, kazanın 35. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.
  • ısparta deyince world focus yani atlasjet ısparta kazası aklımızda küçücük bebek ve ölen ekip arkadaşlarımız allah beterinden korusun herkese emniyetli uçuşlar...
  • Bu duygusal makaleyi bizlerle paylaştiğiniz için teşekkürler. Allah hepsine rahmet eylesin..
  • http://www.sefainan.com/s,kmakale/x,706/yasam-geriye-donmuyor- Meral Döşemeciler imzalı bir makele teknik ve duygusal bir şekilde harika bir üslupla kaleme alınmış.
Isparta Asri Mezarlığı'ndaki anma törenine Antalya'nın İtalya Fahri Konsolosu Özden Berhayat, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ve belediye yetkilileri katıldı. Konsolos Berhayat ve Başkan Yardımcısı Şanlıtürk, İtalya devleti ve belediyenin işbirliğiyle bir anıt mezar yapılması için görüş birliğine vardı.

Kazada hayatını kaybeden ve çeşitli nedenlerle cenazeleri İtalya'ya gönderilemeyen Giulia Baudino, Giorgio Buttina, Bruno Cappa, Cecilia Cappa, Attilia Cocoia, Ilio Costantini, Roberto Guidi, Anna Indelicati, Nadia Lanoro, Maria Martini, Bruna Poggiali, Tito Poggiali, Antonio Rosso, İvana Stirinati, Margherita Tratita, Guglielma Valisi, Mario Zorzi ve Corrado del Pozzo'nın adlarının yazılı olduğu mermere Türk ve İtalyan bayrakları bırakıldı.

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, THY Boeing 727 uçağında bulunan 11 mürettebat ve 143 yolcunun hayatını kaybettiği kazanın acısını 35 yıldır yüreklerinde hissettiklerini söyledi.

Şanlıtürk, "İtalyan Konsolosluğumuzla mezar yerini düzenleme çalışmasına gireceğiz burada. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Kazada hayatını kaybeden yabancılar da bizim topraklarımızda yatıyorlar. Ulu önderimizin Çanakkale Savaşı'nda ölen yabancılar için söylediği gibi ülkemizde yaşamını yitirmiş insanlar bizim evlatlarımızdır. Onların anneleri de rahat uyusun. Burada, Müslüman mezarlığında neler yapılıyorsa; ot temizliği, ağaçların sulanması, mezarların bakımı bunların tamamı yabancılar mezarlığı için de yapılıyor" dedi.

"UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ"
Isparta yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden tüm yolcuların anısına Isparta'da olduklarını söyleyen İtalya Fahri Konsolosu Özden Berhayat ise, "Onları unutmadık, unutmayacağız da. Isparta Belediyesi ve Isparta halkına teşekkür etmek istiyorum. Yaptığımız incelemede İtalyan vatandaşların yattığı mezar alanının diğer mezarlarla aynı itinayla, aynı özenle bakımlarının yapıldığını gördük. Çok kısa bir süre içinde bu mezarın bakımına katkıda bulunmak istiyoruz. Ayrıca o uçak kazasında ölen İtalyanlarla birlikte tüm vatandaşların anısına özel bir anıt mezar yapmak istiyoruz. Bunun için üzerimize düşen görev neyse yapacağız" şeklinde konuştu.

Ölenler arasında 2. Dünya Savaşı'nda üstün başarılar sağlamış 'Maurı' lakaplı Maggiore Enrico Martini'nin de bulunduğu kazanın ardından bazı İtalyan vatandaşların cenazeleri İtalya'ya gönderilirken, bazıları Isparta'da defnedilmişti. Isparta Asri Mezarlığı'nda İtalyanlar için ayrılan bölümde kazada hayatını kaybeden İtalyan yolculardan 18'inin isimleri bir mermere yazılmıştı.

AirportHaber'in 2009 yılında kaza alanında yaptığı çekimden kareler için http://www.airporthaber.com/readnews.php?newid=16834
ACISI HALA YÜREKLERDE...

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
ısparta deyince world focus yani atlasjet ısparta kazası aklımızda küçücük bebek ve ölen ekip arkadaşlarımız allah beterinden korusun herkese emniyetli uçuşlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu duygusal makaleyi bizlerle paylaştiğiniz için teşekkürler. Allah hepsine rahmet eylesin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
http://www.sefainan.com/s,kmakale/x,706/yasam-geriye-donmuyor- Meral Döşemeciler imzalı bir makele teknik ve duygusal bir şekilde harika bir üslupla kaleme alınmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000