28 Ocak 2011, Cuma 10:42:52

ABD, THY'Yİ İSTİYOR

ABD Ticaret Bakan Yardımcısı Michael Camunez, Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'i ziyaret etti.
  • MIAMI HAKKINDA KATILIYORUM,ACILMASI LAZIM 11 EYLULDEN SONRA KAPANMISTI VE 2001'DEN 10 YIL DOLUDUKTAN SONRA YADA 2012'DE ACILABILIR TK 3 ve 4 TEKRARDAN
  • San francisco olmasada olur fakat houston ve boston kesinlikle olmali
  • Istanbul-Seattle hattının açılmasını istiyorum
  • BOS ve SFO için THY yi uzun zamandır bekliyoruz.Yetkililerin bizi duymalarını istiyoruz.Teşekkürler.
  • TURK HAVA YOLLARI ILE ISTANBUL - SAN FRANCISCO - ISTANBUL. TESEKKURLER THY.
  • Dusunulmeli.
  • Airbus Cin´e daha fazla ucak satmak icin bir Fabrika kurdu. Boeing de Türkiye ye ortadogu Pazari icin bir Fabrika kursa cok mükemmel olur. THY´nin büyümesi ile böyle güzel firsatlari lüften kacirmayalim.
  • Miami seferleri tekrar baslamali.
  • Dünya markası olan THY büyümeye devam ediyor.. Miami hattı geçmişde açıldı fakat sağolsun vatandaşlarımız başka havayolları ile uçtukları için uçak miami-istanbul, istanbul-miami hattında boş geldi boş gitti normal olarak thy iptal etti uçuşu. bu hat bence hala dolmaz yaş yani.. Los Angeles martta başlayacak Türkler dışındaki diğer orrtadoğu kökenliler uçağı full dolduracaktır eminim..Başka direct uçuş yok Türkiye ve komşu ülkelere.. Atlanta önemli bir şehir oradaki potansiyele bakmak lazım ama bence Texas eyaletinden önemli bir şehire sefer konabilir..
  • Boston - San Francisco ... bekliyoruz
THY Genel Müdürlüğü binasında basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ardından açıklama yapan Michael Camunez, ABD hükümeti adına Türkiye'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Gerçekten çok iyi bir ortaklığı geliştirmek için burada bulunuyorum. ABD ve Türkiye çok iyi birer dost. Ekonomik ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için çalışıyoruz, bu her iki ülkenin ortak çıkarıdır. THY ile olan ilişkilerimiz çok güçlenerek sürüyor. İlişkilerimizin daha da güçlenerek devam edeceğine inanıyorum.'

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da, Türkiye ile ABD arasındaki sivil havacılık ilişkilerini ele aldıklarını belirterek, 'Sayın Camunez'e sorunlarımızı ve isteklerimizi ilettik, kendisi yakın ilgi gösterdi. İletilen konuların takipçisi olacağını söyledi. Biz THY olarak ABD'de daha çok noktaya uçmak istiyoruz, bunda bir engel görünmüyor. İki ülke havacılığı konusundaki stratejik işbirliğinin daha da artırılması için yapabileceklerimizi ele aldık. ABD ile yeni işbirliği olanaklarını değerlendirdik' diye konuştu.

Topçu, görüşmede THY'nin en büyük uçak tedarikçisi Boeing ile olan ticari ilişkileri de ele aldıklarını belirterek, 'Bu çerçevede olumlu bir görüşme yaptığımızı düşünüyorum. Görüşmenin hem iki ülke hem de şirketimiz için hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

Kotil: "Amerika'ya daha çok uçmak istiyoruz"

THY Genel Müdürü, Temel Kotil ise, Camunez'e ziyareti ve ABD'deki ekonomik gelişmeler konusunda kendilerine verdiği bilgi için teşekkür ederek, görüşmede, THY'nin ABD'deki ticari ilişkilerinin geliştirilmesi için neler yapılabileceği konularını ele aldıklarını söyledi. THY'nin, ABD pazarındaki ticari ilişkilerini daha da geliştirmek istediklerini ifade eden Kotil, 'Atlantik ötesine daha çok uçmak istiyoruz. Bunun için hiçbir engelimiz yok' dedi.

Kotil, ABD ile havacılık konusunda yeni bir anlaşmanın gündeme gelip gelmediğine ilişkin bir soru üzerine, 'Sayın Camunez, iki ülke arasında ekonomik işbirliğinin artacağı bilgisini bize getirdi. Biz ABD'ye daha fazla sefer yapmayı planlıyorduk, işbirliğinin artacağı bilgisi bunu daha mümkün kılacak. Pozitif bir görüşme oldu, biz yolumuza devam ediyoruz. 2011'de Los Angeles ve Atlanta'ya uçacaktık, yeni bir nokta bugün yok ama ABD-Türkiye ilişkisinin sektör açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Türkiye-ABD arasında çok iyi bir ticari potansiyel olduğunu bir kez daha gördük, bu da sevindirici bir durum' diye konuştu.

Camunez, ziyaret sırasında Topçu ve Kotil'e bir teşekkür sertifikası verdi.
ABD, THY'Yİ İSTİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
MIAMI HAKKINDA KATILIYORUM,ACILMASI LAZIM 11 EYLULDEN SONRA KAPANMISTI VE 2001'DEN 10 YIL DOLUDUKTAN SONRA YADA 2012'DE ACILABILIR TK 3 ve 4 TEKRARDAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
San francisco olmasada olur fakat houston ve boston kesinlikle olmali

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Istanbul-Seattle hattının açılmasını istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BOS ve SFO için THY yi uzun zamandır bekliyoruz.Yetkililerin bizi duymalarını istiyoruz.Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TURK HAVA YOLLARI ILE ISTANBUL - SAN FRANCISCO - ISTANBUL. TESEKKURLER THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dusunulmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Airbus Cin´e daha fazla ucak satmak icin bir Fabrika kurdu. Boeing de Türkiye ye ortadogu Pazari icin bir Fabrika kursa cok mükemmel olur. THY´nin büyümesi ile böyle güzel firsatlari lüften kacirmayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Miami seferleri tekrar baslamali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünya markası olan THY büyümeye devam ediyor.. Miami hattı geçmişde açıldı fakat sağolsun vatandaşlarımız başka havayolları ile uçtukları için uçak miami-istanbul, istanbul-miami hattında boş geldi boş gitti normal olarak thy iptal etti uçuşu. bu hat bence hala dolmaz yaş yani.. Los Angeles martta başlayacak Türkler dışındaki diğer orrtadoğu kökenliler uçağı full dolduracaktır eminim..Başka direct uçuş yok Türkiye ve komşu ülkelere.. Atlanta önemli bir şehir oradaki potansiyele bakmak lazım ama bence Texas eyaletinden önemli bir şehire sefer konabilir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Boston - San Francisco ... bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000