18 Temmuz 2013, Perşembe 09:18:02

ABD BASINI THY'Yİ MERCEK ALTINA ALDI

Dünyada en çok noktaya uçan havayolu şirketi Türk Hava Yolları, ABD basınının da gündeminde... Business Insider, ‘THY’nin havacılık sektörünü domine etmeye devam etmek için çok basit bir planı var’ başlığıyla yayımladığı makalede şirkete methiyeler düzdü.
  • Ey THY yonetimi, teknikteki çalışanlara bir an önce sahip çık. 15 senesini doduran yuvadan ucuyor. Uçanlar senin A takımın. Yoksa bu rakakmlar hayal olur. Todays tip......
  • Hersey cok guzel giderken neden hep habomcularin haklarina giriyorlar , onlardan aldiklari ahlarla hangi isleri rast gidicek acaba?
  • thy güvenlik sıralamasında da sondan3. sırada..buna ne diyeceksiniz yağcı takımı??? thy de çalışanlar, işveren tarafından senden,benden,şucu,bucu,eski,yeni vs diye ayrımcılığa uğruyorlarsa,liyakat,hak,hukuk,hakkaniyet,aidiyet duygusu yok edilmişse,insanları işsizlikle tehdit son gaz yapılıyorsa ve daha birçok yanlış bilerek hala yapılıyorsa neyin başarısından bahsedeceksiniz????
  • Bu ülke 80 yıldır ilk defa bir dünya markası yarattı. 1 abd markasının 100 türk markası ile eş değer olduğu bir ülkeden ilk defa dünyaya adını duyaracak kalitede bir şirket doğdu. Neyin kini neyin öfkesi bu. Sırf başındakiler dindar olduğu için mi ? Vallahi Allah adaletli olmayı emretmiştir.
  • amerikada nasılki konut sektörü ellerinde patladı.thy'yi överek bu çakları satmak zorundalar sizlerde almak zorundasınız.beceriksiz yönetiminiz 'in birgün bu uçaklar elinde patlar ve o zaman yokmu uçakları alan veya şirketi alan diye kapı kapı dolaşırsınız.tabi görevde iseniz.

ABD basınından Türk Hava Yolları analizi... ABD’nin en çok okunun haber sitelerinin başına gelen Business Insider, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil’le yapılan bir röportaja sayfalarından geniş yer verdi. Haberin başlığı bile Türk Hava Yolları’nın dünyada artık nasıl tanındığını çok iyi bir şekilde anlatıyor. ‘Türk Hava Yolları’nın havacılık sektörünü domine etmeye devam etmek için çok basit bir planı var’ başlığıyla verilen haberde şu ifadeler kullanılıyor: “THY, içinde bulunduğu sektörü tam anlamıyla domine ediyor. Para kazanmanın ciddi anlamda çok ama çok zor olduğu bir sektörde, şirketin faaliyet karı bir önceki yıla göre üç katına çıktı. Dünyanın en hızlı büyüyen uçak şirketlerinden olan THY, hızlı bir şekilde uçak satın almalarına devam ederken, her fırsatta yeni bir destinasyon açıyor. Ve bunu yaparken de tonla ödül kazanıyor. Geçtiğimiz haziran ayında Paris’te Skytrax’ten aldığı ‘Avrupa’nın En İyi Havayolu’ ödülü buna dahil.”

YOLCU SAYISINDA ÜÇÜNCÜ

Kotil, şirketin hizmetiyle öne çıktığının altını çizerken, coğrafi konumlarının da büyümelerine büyük destek verdiğini belirtiyor. “Tam merkezdeyiz, bu yüzden Avrupa’yı Uzakdoğu, Asya ve Afrika’ya bağlayabiliyoruz” diyor.  Türkiye’deki yolcu sayısı geçtiğimiz yıla göre yüzde 16.7 oranında artarken, Türkiye bu alanda dünyada üçüncü sırada yer aldı.

UÇAK SAYISI 415’E ÇIKACAK

THY, bugün 103 farklı ülkede 230 havaalanına uçuş gerçekleştiriyor. 20 Mayıs’tan itibaren. yeni destinasyonlarla ilgili düzenledikleri basın bülteni sayısı bile 10’u bulmuş. “Tabi ki büyümeye devam edeceğiz” diyen Kotil ekliyor: “Farklı noktalara uçma konusunda çok agresifiz. En fazla 10 ylıl içinde 100 farklı noktaya daha uçuş başlatacağız. Bununla birlikte filomuzu da genişleteceğiz. Bugün 228 uçağımız var ama bu yetmiyor. 2020 yılına kadar bu rakam 415’e çıkacak."

ABD BASINI THY'Yİ MERCEK ALTINA ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

teknisyenler ~ 11 yıl önce
Ey THY yonetimi, teknikteki çalışanlara bir an önce sahip çık. 15 senesini doduran yuvadan ucuyor. Uçanlar senin A takımın. Yoksa bu rakakmlar hayal olur. Todays tip......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hersey cok guzel giderken neden hep habomcularin haklarina giriyorlar , onlardan aldiklari ahlarla hangi isleri rast gidicek acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 11 yıl önce
thy güvenlik sıralamasında da sondan3. sırada..buna ne diyeceksiniz yağcı takımı??? thy de çalışanlar, işveren tarafından senden,benden,şucu,bucu,eski,yeni vs diye ayrımcılığa uğruyorlarsa,liyakat,hak,hukuk,hakkaniyet,aidiyet duygusu yok edilmişse,insanları işsizlikle tehdit son gaz yapılıyorsa ve daha birçok yanlış bilerek hala yapılıyorsa neyin başarısından bahsedeceksiniz????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
maaşlar çok güzel ama değil mi ? beğenmiyorsanız aldığınız ücretlere çalışacak çok insan var bu memlekette...
vay bee!! ~ 11 yıl önce
yani sen o muhteşem zekanla diyorsun ki bana da o maaşları versinler ama hakkımı yesinler,ezsinler,tehdit etsinler bilmem ne etsinler öyle mi??? vay senin görüşüne,zekana....
thy ~ 11 yıl önce
Bu ülke 80 yıldır ilk defa bir dünya markası yarattı. 1 abd markasının 100 türk markası ile eş değer olduğu bir ülkeden ilk defa dünyaya adını duyaracak kalitede bir şirket doğdu. Neyin kini neyin öfkesi bu. Sırf başındakiler dindar olduğu için mi ? Vallahi Allah adaletli olmayı emretmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
katılıyorum ~ 11 yıl önce
Kesinlikle bu ülkenin dünyada tanınan tek şirketi... ve sevilen... ve sektöründe liderliğe oynayan... Bununla savaşmak yerine, bundan zevk almayı, gururlanmayı öğrenmek gerek. Aslında o zaman bir numara olması daha da kolay olacaktır...
MİSAFİR ~ 11 yıl önce
Al benden de o kadar, tebrik ediyorum...Bu kin inançlı insanlara, başarının hiç önemi yok....
Thy'na !! ~ 11 yıl önce
Marka yaratabilmek için önce sanayinin olup kendine ait patentlerle bir şeyler icat etmen lazım..Hizmet sektöründe olup da marka olan kaç tane firma var?Türkiye neyi icat etmiş veya ediyor? Keşke edebilse..Daha kendimize ait bir araba dahi üretemiyoruz!! THY uçuş güvenliğinde sondan 3. sırada!! Bu sıfatla mı dünya markası olacak?? Neyin kini,öfkesi diyorsun , insanların hakkını yersen,adil olmazsan,liyakatı ve aidiyet duygusunu yok edersen,devamlı dışarda iktidarın sebep olduğu işsizlikle tehdit edersen,baskı yaparsan,haksız yere sırf yandaşlarına yer açmak için iş bilen,tecrübeli binlerce insanı işten atarsan onlar da tabii kin duyarlar!! Ayrıca bu kadar yanlışı bilerek yapanlar nasıl dindar olurlar onu da açıklar mısın?? Kul hakkı yiyorlar bundan büyük günah mı olur??? Allah'ın adaletinde kul hakkı yiyenlerin,yalan söyleyenlerin,zayıfları ezenlerin,adil olmayanların,işi ehline vermeyenlerin başına neler geleceği Kuran'da yazmaktadır..Okumanı tavsiye ederim!!
? ~ 11 yıl önce
amerikada nasılki konut sektörü ellerinde patladı.thy'yi överek bu çakları satmak zorundalar sizlerde almak zorundasınız.beceriksiz yönetiminiz 'in birgün bu uçaklar elinde patlar ve o zaman yokmu uçakları alan veya şirketi alan diye kapı kapı dolaşırsınız.tabi görevde iseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 11 yıl önce
hep olumsuz hep olumsuz biraz da gerçekleri görün artık.gerçekleri görmek bu kadar zor olmasa gerek...
bkurt ~ 11 yıl önce
Bu vizyona şapka çıkarıyorum. Bana bundan 10-15 yıl önce THY'nin bu noktaya ulaşacağı anlatılsa, gülüp geçerdim. Ama azim, bilgi ve cesaret insanı bir yere getiriyor. THY, bence dünya çapındaki 1 numaralı markamız ve hak ettiği yere ulaşacaktır.
cık cık cık ~ 11 yıl önce
THY global ölçekte ne kadar önemli bir şirket olduğunu tüm dünyaya gösteriyor, ama kendi memleketine gösteremiyor. Bence izlemeye devam edin... Ben şapka çıkarıyorum, geleneksel olarak maşallah diyorum... Tek rakibi Emirates bence, onun da yakıt avantajı karşısında maalesef yapacak bir şey yok.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000