26 Eylül 2014, Cuma 09:26:23

"AB HAVACILIKTA TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALMALI"

THY Genel Müdürü ve Avrupa Havayolları Birliği Başkanı Temel Kotil, Avrupa Birliği'nin (AB) havacılıkta Türkiye'yi örnek alması gerektiğini söyledi.
  • Lufthansanın peşinden koşmakmı:)) almanlar kamp kurdu ortaklık için 2 yıldır uyuma. Thy yede akıllıca uyutuyo bakalım diye. Ama asla ortak olunmamalı. Code share iptalini unutmadık unutmayacağız
  • TAbi tabiii Lufthansa'nın peşinden koşan da benim dimi?
  • Iyi guzel hos bunlari soylemek..:!!Ama bence herseydé once temel kotil bircok ulkrye tahin ettigi mudurlere insan olmayi hak adalet nasil olunurmus..avriupadaki calisan mahalli personelle yapilan hayvan muamelesi halbuki yerli calisanlar olmasa nasil buyur bu sirket..Yapilan istaflarin gereksiz sirket adi altindaki kisisel harcamalarin hardi hesabi yok.,, Sirket icerisinde duzeni adalaeti saglandiktan sonra bnce avrupa birligin cagrida bulunmak daha mantikli olur.Avrupada insan hakki adalet torpillll israf yok ....
  • "Bizi örnek alın" nedir? Ne zaman biz oldun?? Ne icraatın var da seni örnek alcaklar?? Kur ve lojistik yüzünden ucuza bilet satıyorsun diyemi örnek alcaklar seni?? Üretimde çin kalitelimi? 10 cent e kalem üretiyorlar 60 dolara aylık 1 insana maaş çdeyerek biz de o yolda ilerlicez sanırım ve örnek mi olucaz??
  • Oyle bos bos beyanlar verip medyada gorunmek guzelde.Hashasilerin paralel hizmetcileri ile ilgili gerekli temizligi yaptinizmi, cumbabaya nasil hesap vereceksin.ee zor tabi zamaninda kolkola kardes kardes tayinleri yaptiniz, paralelin medyasinda bol bol bedava gorundun, simdi temizligini yapmaz zor geliyor .Aldigin ahlar yavas yavas cikacak !!!!
  • Sn Cumhurbaşkanımız UN'de çevreye dutarlı olmak gerekir diyor, sen gece kapanan avrupa meydanlarını eleştiriyosun. Senin vizyonun bu kadar. BU adamı bu vizyonla artık burada tutmamalılar
  • sadece konuşuyor. Bir tane projeni anlat, şu kadar zamandır yaptığın bir içrtaatı söyle. Katakulleyle koltuğunu korumak nasıl olur onu anlat sen avrupalılara
  • Avrupa senin şuanki durumuna 20 yıl önce geldi.Senin haberin yok Temel Bey.
  • GIBI ACIKAMALAR FAA EASA KIM KIMI ORNEK ALIO avrupalıların urettıgı avrupalıların koydugu kurallara uyarak bu sırketı yonetıyorsunuz sonra bızı ornek alın :D nedense onlar bız alalım demıo biz en büyüğüz ya ama lafta;)
  • Havacilikta asil ve en onemli olan insan kaynagidir. İstediginiz kadar yeni havalimanlariniz, yuzlerce milyon dolarlik tesisleriniz, son teknoloji ile donatilmis yuzlerce ucaktan olusan filonuzun olmasi sizi havacilikta buyuk ulke yapmaz( uzun vadede). Asil olan kaliteli insan kaynagidir. TYH'na uzaktan bakildiginda buyuk bir basari gorulebilir ancak basari maddeye yapilan yatirimlarla ve raklamlarla varmis gibi gosterilmektedir. Bugun THY icten ice curumektedir. Kriz kapida beklemekte ve bu krizin tek sebebi kisa vadeli planlar yaparak kaliteli insan kaynagi olusturamamak olacaktir.. Kokpit ve teknikte cok buyuk insan kaynagi krizi olusacak ne 3. Havalimani ne de verilen onca siparis vb hamleler THY ni kurtaramayacak.

THY Genel Müdürü ve Avrupa Havayolları Birliği Başkanı Temel Kotil, Avrupa Birliği'nin (AB) havacılıkta Türkiye'yi örnek alması gerektiğini söyledi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil başkanlığındaki Avrupa Havayolları Birliği heyeti, Avrupa Parlamentosu (AP) Ulaştırma ve Turizm Komisyonu üyeleriyle sektörün geleceğini görüştü.

Avrupa Havayolları Birliği heyeti, daha sonra AP'de önde gelen siyasi grupların Ulaştırma ve Turizm Komisyonu koordinatörleri Hollandalı Hristiyan Demokrat Wim van de Camp, Türk kökenli Alman Sosyalist İsmail Ertuğ ve Alman Liberal Gesine Meissner'in ev sahipliğindeki resepsiyonda AP üyeleriyle bir araya geldi. Etkinliğin ardından AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kotil, Avrupa ülkelerinde 7 milyon istihdam yaratan ve Avrupa ekonomisine günde 1,2 milyar avro katkı sağlayan havacılık sektörünün geleceğinin parlak olduğunu fakat AB'den bazı yasal düzenlemeler beklediklerini söyledi.

Kotil, "AP üyelerine sahayı hazırlamaları gerektiğini söylüyoruz. Biz bahçeye gül ekiyoruz, bunların kurumaması için politikacılar olarak Türkiye'yi örnek alın diyoruz. Türk Hava Yolları'yla, Ulaştırma Bakanlığı ile Türkiye, havacılıkta Avrupa Birliği'ne örnek. Zaten bundan dolayı ben Avrupa Havayolları Birliği Başkanı'yım" dedi.

Avrupa'da tek hava sahasına geçilememesi nedeniyle uçakların ülkeden ülkeye geçerken zikzak yaparak uçmak zorunda kaldığını vurgulayan Kotil, bu nedenle yakıt sarfiyatının yüzde 11 arttığına ve AP'nin 20 yıldır gündemde olan bu sorunu artık çözmesi gerektiğine dikkati çekti.

Kotil, Avrupa havalimanlarının birçoğunun artan talebi karşılamakta yetersiz kaldığını, yenilerine ihtiyaç duyulduğunu ve gece uçuşlarına izin verilmemesi nedeniyle havayollarının rekabette zorlandığını anlattı. Avrupa ülkelerinin bu konularda Türkiye'yi örnek alması gerektiğini dile getiren Kotil, şunları kaydetti:

"Büyük bir havayolunun 'hub' dediğimiz bir merkezden çalışabilmesi için havalimanının 24 saat açık kalması gerekiyor. İstanbul bu açıdan şanslı. Çünkü bizim uçaklarımız, THY gece 01.00'de, 02.00'de, 03.00'te Çin'e uçuyor ve oradan sabah 05.00'te, 06.00'da geliyor ve yolcular Avrupa'ya giden uçaklara aktarılıyor. Dolayısıyla Pekin'den aldığımız yolcuyu sabah 9-10 gibi Frankfurt'a ulaştırıyoruz. Ama havalimanını gece kapatırsanız bunu yapma şansınız yok. Lufthansa, Air Fransa, British Airways gibi üyelerimiz bundan dolayı çok muzdarip."

Kotil, Avrupalı parlamenterlerin kendisine en çok İstanbul'a yeni havalimanını sorduğunu ve bu büyüklükteki bir yatırımın yapılıp yapılamayacağını merak ettiklerini aktararak, "Şaşırmayın, 29 Ekim 2017'de hizmete açılacak, diyoruz. Böyle büyük bir havalimanının ülkeye katkısını onlara anlatıyoruz. Avrupalıların da böyle büyük havalimanları yapmaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kotil, halen Atatürk Havalimanı ile Avrupa'da 4. sırada bulunan İstanbul'un yeni havalimanı ile yolcu sayısında muhtemelen Londra Heathrow'un ardından ikinci sıraya yükseleceğini belirtti.

Temel Kotil, Lufthansa, Air France ve British Airways dahil 30 havayolunun üyesi olduğu Avrupa Havayolları Birliği'nin bu yılki Havacılık Liderlik Zirvesi'nin 16-17 Ekim'de İstanbul'da yapılacağını da sözlerine ekledi.

"AB HAVACILIKTA TÜRKİYE'Yİ ÖRNEK ALMALI"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Lufthansanın peşinden koşmakmı:)) almanlar kamp kurdu ortaklık için 2 yıldır uyuma. Thy yede akıllıca uyutuyo bakalım diye. Ama asla ortak olunmamalı. Code share iptalini unutmadık unutmayacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
te allam ~ 10 yıl önce
TAbi tabiii Lufthansa'nın peşinden koşan da benim dimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Insan! ~ 10 yıl önce
Iyi guzel hos bunlari soylemek..:!!Ama bence herseydé once temel kotil bircok ulkrye tahin ettigi mudurlere insan olmayi hak adalet nasil olunurmus..avriupadaki calisan mahalli personelle yapilan hayvan muamelesi halbuki yerli calisanlar olmasa nasil buyur bu sirket..Yapilan istaflarin gereksiz sirket adi altindaki kisisel harcamalarin hardi hesabi yok.,, Sirket icerisinde duzeni adalaeti saglandiktan sonra bnce avrupa birligin cagrida bulunmak daha mantikli olur.Avrupada insan hakki adalet torpillll israf yok ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
"Bizi örnek alın" nedir? Ne zaman biz oldun?? Ne icraatın var da seni örnek alcaklar?? Kur ve lojistik yüzünden ucuza bilet satıyorsun diyemi örnek alcaklar seni?? Üretimde çin kalitelimi? 10 cent e kalem üretiyorlar 60 dolara aylık 1 insana maaş çdeyerek biz de o yolda ilerlicez sanırım ve örnek mi olucaz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
paralel hizmetciler? ~ 10 yıl önce
Oyle bos bos beyanlar verip medyada gorunmek guzelde.Hashasilerin paralel hizmetcileri ile ilgili gerekli temizligi yaptinizmi, cumbabaya nasil hesap vereceksin.ee zor tabi zamaninda kolkola kardes kardes tayinleri yaptiniz, paralelin medyasinda bol bol bedava gorundun, simdi temizligini yapmaz zor geliyor .Aldigin ahlar yavas yavas cikacak !!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işte sen busun ~ 10 yıl önce
Sn Cumhurbaşkanımız UN'de çevreye dutarlı olmak gerekir diyor, sen gece kapanan avrupa meydanlarını eleştiriyosun. Senin vizyonun bu kadar. BU adamı bu vizyonla artık burada tutmamalılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş ~ 10 yıl önce
sadece konuşuyor. Bir tane projeni anlat, şu kadar zamandır yaptığın bir içrtaatı söyle. Katakulleyle koltuğunu korumak nasıl olur onu anlat sen avrupalılara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Avrupa senin şuanki durumuna 20 yıl önce geldi.Senin haberin yok Temel Bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAKA ~ 10 yıl önce
GIBI ACIKAMALAR FAA EASA KIM KIMI ORNEK ALIO avrupalıların urettıgı avrupalıların koydugu kurallara uyarak bu sırketı yonetıyorsunuz sonra bızı ornek alın :D nedense onlar bız alalım demıo biz en büyüğüz ya ama lafta;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Glide Slope ~ 10 yıl önce
Havacilikta asil ve en onemli olan insan kaynagidir. İstediginiz kadar yeni havalimanlariniz, yuzlerce milyon dolarlik tesisleriniz, son teknoloji ile donatilmis yuzlerce ucaktan olusan filonuzun olmasi sizi havacilikta buyuk ulke yapmaz( uzun vadede). Asil olan kaliteli insan kaynagidir. TYH'na uzaktan bakildiginda buyuk bir basari gorulebilir ancak basari maddeye yapilan yatirimlarla ve raklamlarla varmis gibi gosterilmektedir. Bugun THY icten ice curumektedir. Kriz kapida beklemekte ve bu krizin tek sebebi kisa vadeli planlar yaparak kaliteli insan kaynagi olusturamamak olacaktir.. Kokpit ve teknikte cok buyuk insan kaynagi krizi olusacak ne 3. Havalimani ne de verilen onca siparis vb hamleler THY ni kurtaramayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000