26 Haziran 2009, Cuma 10:29:16

“THY BİZİM AĞABEYİMİZ”

Türk Hava Yolları'nın Ariana Afghan Airlines'e sattığı 2 adet Airbus A310-300 tipi yolcu uçağının teslimi, dün verilen bir yemekle gerçekleştirildi.
  • ya bende bu camianın içinde olmasam diyeceğim ki bu havacılar yurt dışından ithal mi:))) yaa hangi zeka seviyesi bu uçaklarbabanızın malımı afgnalılara peşkeş çekiyorsunuz der ya.. tam yönetimi sevme eleştir ama kendinede güldürtme..nerden biliyorsun anlaşmayı peşkeş olup olmadığını karşılığını alıp almadığını...
  • sayın thy yöneticileri, bu uçaklar babanızın uçaklarımı da elin afganlısına peşkeş çekiyorsunuz?
  • köprüyü geçene kadar.bırakın bu işleri.ariana afghan uçaklarında ömrümü yediniz.ömrümü...

THY tarafından Ariana Afghan Airlines’e satılan A310-300 tipi 2 adet yolcu uçağının teslimatı yapıldı. Uçakların alınması şerefine Ariana Afghan Airlines tarafından düzenlenen yemekli toplantıya Afganistan Maliye Bakanı Omar Zakhilwal, Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Razmuhammed Halemi, Ariana Afghan Airlines Başkanı ve CEO’su Moin Khan Wardak, Ariana Afghan Airlines Türkiye Müdürü Asef Shalizi, Ariana Afghan Airlines Türkiye Müdürü Süheyla Shalizi, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir katıldı.

Yalnızca AirportHaber ve Airport TV’nin takip ettiği gecede, Ariana Afghan Airlines Başkanı ve CEO’su Moin Khan Wardak, “Türk Hava Yolları ile yaptığımız sadece ticaret değil, bir kardeşlik, bir beraberlik, bir işbirliğidir. Yaklaşık olarak 19 milyon dolara bu 2 uçağı filomuza kattık. Bu alımla birlikte her alanda bir işbirliği başlamış oldu” dedi.

Önümüzdeki yıllarda bu işbirliğinin devam edip etmeyeceği hakkında da konuşan Wardak, “Biz, Türk Hava Yolları ile birlikte bir işe başladık ve aynı şekilde devam etmek istiyoruz. Personelimize eğitim verildi ve şuanda da devam eden eğitimler var. Yaklaşık 100 kişilik bir ekibe THY tarafından eğitim verildi. Bunun yanı sıra daha çok işbirliği içerisinde olmayı temenni ediyoruz. Ayrıca eğitim dışında 3 yıllık da teknik bakım anlaşması yaptık. Onun dışında 4 kişilik bir teknisyen ekibi de sürekli Kabil’de uçaklarımıza hizmet edecek. Bizim isteğimiz, Ariana Afghan Airlines’ı dünya standartlarında bir seviyeye getirmek. Bunu da Türk Hava Yolları’nın yardımlarıyla inşallah başaracağız. Türk Hava Yolları’na da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ariana Afghan Airlines Türkiye Müdürü Suheyla Shalizi de görüşlerini şu şekilde dile getirdi: “Özellikle Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ve ekibi bize çok sıcak davrandı. Her türlü isteğimizi karşılamaya çalıştılar. Biz de bu durumdan çok memnun kaldık. Tüm THY yetkilileri kontratta olmayan maddeler dışında birçok şey verdiler. Bu işbirliğinde dolayı da çok mutluyuz. Gerek eğitim, gerek teknik, gerekse de ticari olarak bu işbirliğinin daha da gelişeceğini düşünüyorum”

Afganistan’da yaşanan terör sıkıntına karşı alınan önlemler konusuna da açıklık getiren Shalizi, “Kabil’deki havalimanında güvenliği Global adındaki yabancı bir şirket sağlıyor. Merkezleri Dubai’de... Havalimanlarına uçaklar güvenli bir şekilde iniş kalkış yapabiliyor. Terör havalimanını değil daha çok Kabil dışındaki bölgelerde ve Pakistan sınırına yakın bölgelerde etkin durumda. Bu yüzden biz tehlikeli olduğunu düşünmüyoruz. Aynı zaman da Kabil Havalimanı’nda Amerikan uçaklarının bulunduğu bir üs mevcut. Ama yolcu sayısı bundan etkileniyor. Geçtiğimiz dönemde sadece 38 bin turist yurtdışından ülkeye giriş yaptı” dedi.

Shalizi ayrıca, Ariana Afghan Airlines olarak ilerleyen dönemlerde Türk Hava Yolları’ndan danışmanlık hizmeti alabileceklerini de sözlerine ekledi.

“UÇAKLARI ÇOK İYİ BİR FİYATA ALDIK”

Afganistan Maliye Bakanı Omar Zakhilwal da yaptığı özel açıklamada, “Türk Hava Yolları ile yaptığımız işbirliği sadece ticari olarak değil. Bu işbirliği sayesinde THY’nin desteğini yanımıza almış oluyoruz. Hem de Afganistan ile Türkiye arasında uzun vadeli bir işbirliğinin temellerini atmış oluyoruz” şeklinde konuştu. Zakhilwal sözlerine şöyle devam etti: “Aldığımız 2 uçak çok iyi durumda ve THY bu uçakları bize çok iyi bir fiyata verdi. Aynı zamanda eğitim konusunda da çok büyük destekleri oldu. İleride de THY’den bu konularda yardım istiyoruz. Türk Hava Yolları’na bu desteklerinden dolayı da teşekkür ediyoruz. Onlar bizim ağabeyimiz, bu yüzden de bize çok destek oldular.”

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil ise “Öncelikle hayırlı olsun. Afgan Havayolları geçmiş dönemlerde çok başarılıydı. Uçak konusunda eksikleri vardı ve bizden 2 uçak satın aldılar. Tabi bu ticaret ama içerinde eğitim alanları da var. Geleceği büyük olan bir ülke Afganistan. Tabi ülkenin havayolu şirketi olan Afgan Havayolları’nın da başarısı inşallah yüksek olacaktır. Sayın Bakan’ın da söylediği gibi biz her türlü desteği vereceğiz. Amacımız Afgan Havayolları’nın büyük bir oyuncu olduğunu görmek. Uçaklar çok güzel bir şekilde hazırlandı ve hayırlı hizmetler yapar diye düşünüyorum. İlişkilerimizin iyi bir şekilde devam etmesi için biz her zaman desteklerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Galeri için tıklayın...

©AirportHaber.com

“THY BİZİM AĞABEYİMİZ”

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
ya bende bu camianın içinde olmasam diyeceğim ki bu havacılar yurt dışından ithal mi:))) yaa hangi zeka seviyesi bu uçaklarbabanızın malımı afgnalılara peşkeş çekiyorsunuz der ya.. tam yönetimi sevme eleştir ama kendinede güldürtme..nerden biliyorsun anlaşmayı peşkeş olup olmadığını karşılığını alıp almadığını...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sayın thy yöneticileri, bu uçaklar babanızın uçaklarımı da elin afganlısına peşkeş çekiyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
köprüyü geçene kadar.bırakın bu işleri.ariana afghan uçaklarında ömrümü yediniz.ömrümü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000