03 Mart 2009, Salı 08:56:02

“GÖREVİNİ YAPAN KAHRAMAN DEĞİLDİR”

Airport TV ekranlarında her hafta pazartesi akşamlarına damgasını vuran “Sefa İnan’la Kara Kutu” bu hafta pilotları masaya yatırdı.
  • ya siz böyle habire yazıp duruyorsunuz ama bu işler öyle dediğiniz gibi kaptan pilotlarıyla dönmüyor!! ben de bu sene elemelerine girip kazandım a.ü shyo pilotaj bölümünü.gelin de sorun bu sene kazana 10 kişiye,acaba var mıymış aramızda kaptan pilotu!! benim köyümde,mahallemde hatta uzaktan tanıdıgım 1 pilot dahi yok ama kazandım ve kazananlar daöyle ahım şahım havacılık sektöründeki insanlar değil... bu kadartartışmaya gerek yok bence! herkes görevini layıkıyla yapsın,başkalarına çamur atmasın.buna başka dencek sözolmamalı yani...
  • Buradaki herkese bir soru sormak istiyorum. FF nin kaptan cocuklariyla alip veremedegi nedir?? Ne yani adam kabiliyetli ise ucmaya asik ise ve bunu cok iyi yapabiliyosa ne desinler adama?? yok sen kaptan cocugusun biz seni ise alamayizmi desinler??? tam tersine bu adam bu isin ceremesini gormus babasinin cektigi zorluklari gormus ve buna ragmen ucmak istiyorsa buna dur degil KOS denir bence.. He bu arada ben ne kaptanim nede kaptan cocugu. Ben sadece 10 senedir havacilik camiasinda olan bir adamim...
  • ff im isyankarım sen havacılığı pilotaj dan ibaret san ma emi????
  • ff e hitaben %1 dilim senin zorunamı gitti ben ne kaptan çocuğum ne pilotum.senin farzettiğin eskişehire taze gelmiş nice pilotaj adaynın havaya çıkarılıp güney veya kuzey neresi diye sorulup daha uçağın manyetiz compasını bilmeyen tyazelerin çok elendiğini gördük.bundan sonra yorukm yap.bennim yorumum böyle bir soru soran eğitimcilere.bu talebeler %1 le girdiğini sanmıyodu.ff im ben sana atiusta yazayım ii mi ekle peşine bi mail bana gesin.daham ne istiyon??sen bizim o sivil havacılık okulunda çektiğimizi biliyon mu??atış yapma satış yap adamsan yazarsın al sana serbest kürsü:)umarım sen bizden de yeteneklisidir ama bana bi yaz ister:::
  • havacılık sevdalısı sözü bize az gelir biz bu işten ekmek yiyoruz.ömrümüzün uzun bi yılını eğitime harcayarak.bu sebeple yorumlarınızı dikkatli seçiniz.a.ü shyo bence bu eğitimde yetersiz ve başarısız kalmıştır.belki eğitim olarak yeterli olsada satış reklamasyon konusunda yetersizdir.nerden mi belli geriye dönnnük ahımızı alanların başına gelenlerden belli.misafirler duyrulur.zor iş baba parasıyla okuyup sabahın 4 ünde soğuk sular eskişehir ayazında.90 larda böyleydi eskişehir şimdisi sizin olsun.az titremedik ayazlarında otostop da güzeldi o zamanlar.misafirler katılımcı olunuz:)
  • misafire az da yorum yapılmış.evimden yorum yapıyorum şikayet edersden airportun ipm den beni kalaylıkla bulur.rahatsızlığın varsa biz buyrdayız.bob da güzel yazmış tümüne katılıyorum.varsa bi rahatsızlığın şikayet et.biz burdayız.al sana ıp alsana cevap daha ne istiyosun??misafirolma katılımcı ol yapıcı yaratıcı ol.
  • fazla yoruma gerek yok tecrube ile sabit istediğiniz yerde olun asker kökenli değildenizveya babanız dedeniz pilot değilse arasına almaz sizi bunlar.bu kadar açık.siz cebinizden bilmem hangisini zengin edeseniz edin.
  • böyle bir başlık altında yazmaktan utanc duyuyorum fakat bi a.ü sivil havacılık y:o yetkilisini bulunca yazmam lazım.sn md yrd cısı siz 1993 yök yazısından haberdarmsınız.adım belli sanım belli atiusta çok rahat ortada.bu öğrencilerin okulunuza karşı açtığı davada nerdeydiniz??görevini yapanelbette kahramandır bu başlığa yazıklar olsun görevini yapmayan insanlara.e ne oldu o kadar öğrencinin ahını alanlar toroslarda bilmem nerde göçtü gitti.böylemi olmalıydı??sivil havacılık a.ü yede bi el atması lazım ama erşen abimiz kuvvetli orda.bende bi yavrularımı alıp eskişehiri gezd,resim geldi.takıl kardeşim bi güzel eskişehirimi yazmış geçmiş.siyaset ayrı kahramanlık ayrı.başlığına istinaden görvini yapan kahramandır kardeşim.lamı cimi yok.
  • 1992-1995 meşhur okulunuzda eğitim aldım.1993 yılında yök yazısını elimize geçirdik hasbel kader.1993 yılında okulun öğrencisi olanalar.5 yıllık eğtimden faydalanabilir diye.iadeli taahütlü yök ünüze gönderdik.askerden dağım iznine geldiğim bi gün postacı getirdi.iki yıl daha okuyabilirsiniz diye.buyrun burdan yakın.dava takipçisi arkadaşlarımızı bi güzerl askere aldınız çünki aynı dersyeb 2 yıl üsütüstye kanunu yeniydi.benn çok merak ediyorum inzibatlşarla götürdüğünüz arkadaşımı.milletin ahını9aldı o okul sürmeli ve ekibi ile tarafımdan duyrulur.dvm edecek...
  • %1 e girdiğini övünerk söyleyen ama yazılanları okuma kabiliyetinden yoksun olan zat-ı muhterem lütfedip bi daha okursa görecektir ki zaten gabi olan gruptan bahsediyorum.Genelleme sadece kapatan çocuklarına uygulanan yanlı uygulamada .. Gabili ve yeteneklilik ayrı konu..ve bu kaptan çocuklarına uygulanan yanlı uygulamada gabi olanlara da yanı muamele yapıldığıan arada kaynayıp gidiyorlar. Bugune kadar eğitimde yapamadı diye pilot olamamış bir kaptan çocuğu söyleyin de bilelim !! Amam yok ki söyliyesiniz!! İsim yazmaya meraklı arkadaşım.. sen meraklıysan yaz..yaz adını da bakalım neymişsin neden millet senin adını öğrenince yorum yazmaktan tırsacak anlayalım.. hani ateş ce cürmü kadar diye bir deyim vardır ..hiç duymadın galiba !!

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı ve Uçak Teknisyenleri Derneği Onursal Başkanı Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu Kara Kutu programı bu hafta da birbirinden önemli isimleri konuk etti. Ağılıklı olarak pilotajın konuşulduğu programa, Türkiye’nin en çok sivil pilot yetiştiren okulu olan Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun Müdür Yardımcısı Ender Gerede ve Pilotaj Bölümü Başkanı Doç. Dr. Önder Özler ile o okuldan mezun olan ve şu anda TALPA Genel Sekterliği görevini yürüten Kaptan Pilot Savaş Şen katıldı.

“KESİN YARGI KOYAMAYIZ”

Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan’ın geçtiğimiz hafta kırıma uğrayan Türk Hava Yolları uçağının kara kutusunun neden Paris’te incelemeye alındığını sorması üzerine TALPA Genel Sekreteri Savaş Sen, “Paris’in seçilmesi, Hollanda’ya yakın olmasından dolayı olabilir. Onun dışında tarafsız bir ülkede incelenmesini istemiş olabilirler” dedi.

Kara KutuGeçtiğimiz hafta TALPA’nın açıklamaları hakkında da konuşan Şen, “Biz elimizdeki bulguları paylaştık. Rapor çıkmadan, şöyle oldu böyle oldu gibi kesin ifadeler kullanamayız. Biz orada, “Kesin vortex oldu” demedik. Sadece “olabilir” dedik” şeklinde konuştu.

Pilotaj Bölümü Başkanı Doç. Dr. Önder Özler ise “Uzaktan baktığımızda gerçekten üzücü bir kaza gördük. Havacılık camiasında olduğumuz için de derin duygular hissettik” dedi. İnan’ın  “O anda neler düşündünüz?” sorusuna Özler, “O anda çok fazla şey düşündük. Olasılıklar çok yüksek. Havacılık tek bir şeyle yönetilmiyor. Bizler etkili ve yetkili kişileriz o yüzden yorum yapmak insanları yanlış yönlendirebilir” diyerek cevap verdi.

ESKİŞEHİR’DEKİ ACİL İNİŞ

Geçtiğimiz günlerde eğitim uçuşu sırasında Eskişehir Havaalanı’na acil iniş yapan uçak hakkında da soruşturmanın devam ettiğini belirten Pilotaj Bölümü Başkanı Doç. Dr. Önder Özler, “Uçuşumuz, eğitim uçuşuydu. Eğitmen arkadaşımız yaşanan bu acil durumda önlemini aldı ve sorunsuz bir iniş yapıldı. Olay, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından hala inceleniyor” dedi.

NEDEN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SHYO?

Sefa İnan’ın Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun Müdür Yardımcısı Ender Gerede’ye “İnsanlar neden sizi tercih etsin?” şeklindeki sorusuna Gerede şu şekilde cevap verdi:

“Biz işe ÖSS’den başlıyoruz. Puanlarımız da çok yüksek. Onun dışında Pilotaj ve Kontrolör adaylarımızı ön kayıt ile özel yetenek sınavlarına tabi tutuyoruz. Mezunlarımızın da yüzde 100’e yakını iş bulmuş durumda... Bu hemen hemen her bölümün mezunları için geçerli. Okul olarak öğrencilerimizle daima ilgileniriz. Sektörden geri dönüşleri bekleriz. Bunun dışında sektörün ihtiyacına göre, talep azaldığında kontenjanı düşürüyoruz. Tabi bunu YÖK ile yapılan çalışmalar sonucu gerçekleştiriyoruz.”

Kara KutuSİSTEM DEĞİŞİKLİĞİ ASKERLİKLE ALAKALI MI?

Eğitim sisteminde 1+2 yıldan 1+4 yıllık döneme geçişin askerlik dönemini kısaltmak için yapıldığı iddialarını soran İnan’a AÜ Sivil Havacılık Yüksekokulu’nun Müdür Yardımcısı Ender Gerede, “Hayır, ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Sektörün büyümesiyle alakalı olduğu düşüncesindeyim. 1983 yılında özel sektörün olayın içine girmesiyle birlikte doğal olarak talep arttı. Ki zaten fazla eğitimin zararlı olduğunu düşünmüyorum. Bana soracak olsanız; belki eskiden olsaydı ben de pilotaj okullarını tercih edebilirdim. Ama şimdiki aklımla kesinlikle 4 yıllık okula giderdim. Sürekli yenilenmelisiniz. İnsanların ömürboyu eğitime ihtiyacı var” diyerek cevap verdi.

Eğitim kalitesi hakkında da açıklamada bulunan Gerede, “Okullarda uluslar arası kurallar çerçevesinde eğitim verildiğini düşünürsek, hemen hemen her okulun kalitesi aynı düzeydedir” şeklinde konuştu.

PİLOTAJ HAKKINDA

TALPA Genel Sekteri Kaptan Pilot Savaş Şen, “Pilotaj’da önemli olan devamlılıktır. Eğitim döneminiz de her an uçuş yapamazsınız. Pilotaj eğitimi alan kişinin eğitim süreci uzarsa, bu zamanı iyi değerlendirirseniz bu zararlı değil faydalıdır. Uçuş okullarında sorun yaşanlar ise durumu SHGM’ye bildirirse mutlaka sorunla ilgilenilecektir” dedi.

MANTIK DEĞİŞMELİ

İnsanların PPL eğitiminin ardından bağımsız kuruluşlar tarafından mutlaka test edilmesi gerektiğini belirten Kaptan Pilot Şen, “İnsanların mantığı değişmeli. “Benim oğlum bir şey olamadı. Bari pilot olsun” mantığı sona ermeli. Bunun dışında ticari kaygılardan uzak kalınmalı. Eğer bir pilotaj öğrencisi istenilen zamanda istenilen seviyeye gelememişse bir şans daha verilmeli eğer o da olmuyorsa “Arkadaşım kusura bakma” denilip ilişki kesilmeli” şeklinde konuştu.

Kara Kutu

YABANCI PİLOT KONUSU

Yabancı pilot konusunda da açıklamalarda bulunan Şen, “Yabancı pilot konusunda seçici olmak kaydıyla alınabilir. Sertifika, yabancı pilotun işe alınması için yeterli değildir. Sadece geçiş dönemi için olabilir. O da gerçekten seçici olmak kaydıyla olur” ifadelerini kullandı.

ASKER-SİVİL KÖKENLİ TARTIŞMASI

Asker kökenli ve sivil kökenli pilot tartışmaları hakkında da konuşan Kaptan Pilot Savaş Şen, “Bundan 25 sene önce belki bu tip tartışmalar normaldi. Ama şuan için böyle bir şey söz konusu değil. Ben de sivil kökenli bir kaptanım ama buraya gelene kadar birçok önemli yerde görev yaptım ve şuanda da TALPA gibi bir dernekte genel sekreter konumundayım. Benim için kokpite girdiğimde anda her şey biter. Sağ koltukta oturan first officer, sol koltukta oturan da commander’dır” dedi.

En ufak bir şeyde insanların kahraman ilan edildiğini belirten Şen, “Görevini yapan insana kahraman denmez. Sadece görevini daha özverili yapıyor diyebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Sefa İnan’la Kara Kutu programının tamamı gün içerisinde AirportHaber’de olacak...

“GÖREVİNİ YAPAN KAHRAMAN DEĞİLDİR”

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 15 yıl önce
ya siz böyle habire yazıp duruyorsunuz ama bu işler öyle dediğiniz gibi kaptan pilotlarıyla dönmüyor!! ben de bu sene elemelerine girip kazandım a.ü shyo pilotaj bölümünü.gelin de sorun bu sene kazana 10 kişiye,acaba var mıymış aramızda kaptan pilotu!! benim köyümde,mahallemde hatta uzaktan tanıdıgım 1 pilot dahi yok ama kazandım ve kazananlar daöyle ahım şahım havacılık sektöründeki insanlar değil... bu kadartartışmaya gerek yok bence! herkes görevini layıkıyla yapsın,başkalarına çamur atmasın.buna başka dencek sözolmamalı yani...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Buradaki herkese bir soru sormak istiyorum. FF nin kaptan cocuklariyla alip veremedegi nedir?? Ne yani adam kabiliyetli ise ucmaya asik ise ve bunu cok iyi yapabiliyosa ne desinler adama?? yok sen kaptan cocugusun biz seni ise alamayizmi desinler??? tam tersine bu adam bu isin ceremesini gormus babasinin cektigi zorluklari gormus ve buna ragmen ucmak istiyorsa buna dur degil KOS denir bence.. He bu arada ben ne kaptanim nede kaptan cocugu. Ben sadece 10 senedir havacilik camiasinda olan bir adamim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ff im isyankarım sen havacılığı pilotaj dan ibaret san ma emi????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ff e hitaben %1 dilim senin zorunamı gitti ben ne kaptan çocuğum ne pilotum.senin farzettiğin eskişehire taze gelmiş nice pilotaj adaynın havaya çıkarılıp güney veya kuzey neresi diye sorulup daha uçağın manyetiz compasını bilmeyen tyazelerin çok elendiğini gördük.bundan sonra yorukm yap.bennim yorumum böyle bir soru soran eğitimcilere.bu talebeler %1 le girdiğini sanmıyodu.ff im ben sana atiusta yazayım ii mi ekle peşine bi mail bana gesin.daham ne istiyon??sen bizim o sivil havacılık okulunda çektiğimizi biliyon mu??atış yapma satış yap adamsan yazarsın al sana serbest kürsü:)umarım sen bizden de yeteneklisidir ama bana bi yaz ister:::

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
havacılık sevdalısı sözü bize az gelir biz bu işten ekmek yiyoruz.ömrümüzün uzun bi yılını eğitime harcayarak.bu sebeple yorumlarınızı dikkatli seçiniz.a.ü shyo bence bu eğitimde yetersiz ve başarısız kalmıştır.belki eğitim olarak yeterli olsada satış reklamasyon konusunda yetersizdir.nerden mi belli geriye dönnnük ahımızı alanların başına gelenlerden belli.misafirler duyrulur.zor iş baba parasıyla okuyup sabahın 4 ünde soğuk sular eskişehir ayazında.90 larda böyleydi eskişehir şimdisi sizin olsun.az titremedik ayazlarında otostop da güzeldi o zamanlar.misafirler katılımcı olunuz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
misafire az da yorum yapılmış.evimden yorum yapıyorum şikayet edersden airportun ipm den beni kalaylıkla bulur.rahatsızlığın varsa biz buyrdayız.bob da güzel yazmış tümüne katılıyorum.varsa bi rahatsızlığın şikayet et.biz burdayız.al sana ıp alsana cevap daha ne istiyosun??misafirolma katılımcı ol yapıcı yaratıcı ol.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
fazla yoruma gerek yok tecrube ile sabit istediğiniz yerde olun asker kökenli değildenizveya babanız dedeniz pilot değilse arasına almaz sizi bunlar.bu kadar açık.siz cebinizden bilmem hangisini zengin edeseniz edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
böyle bir başlık altında yazmaktan utanc duyuyorum fakat bi a.ü sivil havacılık y:o yetkilisini bulunca yazmam lazım.sn md yrd cısı siz 1993 yök yazısından haberdarmsınız.adım belli sanım belli atiusta çok rahat ortada.bu öğrencilerin okulunuza karşı açtığı davada nerdeydiniz??görevini yapanelbette kahramandır bu başlığa yazıklar olsun görevini yapmayan insanlara.e ne oldu o kadar öğrencinin ahını alanlar toroslarda bilmem nerde göçtü gitti.böylemi olmalıydı??sivil havacılık a.ü yede bi el atması lazım ama erşen abimiz kuvvetli orda.bende bi yavrularımı alıp eskişehiri gezd,resim geldi.takıl kardeşim bi güzel eskişehirimi yazmış geçmiş.siyaset ayrı kahramanlık ayrı.başlığına istinaden görvini yapan kahramandır kardeşim.lamı cimi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1992-1995 meşhur okulunuzda eğitim aldım.1993 yılında yök yazısını elimize geçirdik hasbel kader.1993 yılında okulun öğrencisi olanalar.5 yıllık eğtimden faydalanabilir diye.iadeli taahütlü yök ünüze gönderdik.askerden dağım iznine geldiğim bi gün postacı getirdi.iki yıl daha okuyabilirsiniz diye.buyrun burdan yakın.dava takipçisi arkadaşlarımızı bi güzerl askere aldınız çünki aynı dersyeb 2 yıl üsütüstye kanunu yeniydi.benn çok merak ediyorum inzibatlşarla götürdüğünüz arkadaşımı.milletin ahını9aldı o okul sürmeli ve ekibi ile tarafımdan duyrulur.dvm edecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
%1 e girdiğini övünerk söyleyen ama yazılanları okuma kabiliyetinden yoksun olan zat-ı muhterem lütfedip bi daha okursa görecektir ki zaten gabi olan gruptan bahsediyorum.Genelleme sadece kapatan çocuklarına uygulanan yanlı uygulamada .. Gabili ve yeteneklilik ayrı konu..ve bu kaptan çocuklarına uygulanan yanlı uygulamada gabi olanlara da yanı muamele yapıldığıan arada kaynayıp gidiyorlar. Bugune kadar eğitimde yapamadı diye pilot olamamış bir kaptan çocuğu söyleyin de bilelim !! Amam yok ki söyliyesiniz!! İsim yazmaya meraklı arkadaşım.. sen meraklıysan yaz..yaz adını da bakalım neymişsin neden millet senin adını öğrenince yorum yazmaktan tırsacak anlayalım.. hani ateş ce cürmü kadar diye bir deyim vardır ..hiç duymadın galiba !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000