27 Şubat 2009, Cuma 08:17:42

‘Sorun motorda olabilir’

Amsterdam’daki uçak kazasından 48 yaşındaki bir Alman vatandaşının da sağ kurtulduğunu yazan Alman internet portalı “Spiegel Online”, olayı değerlendirdi.
  • havada her iki motorunda durdugu söylentisi dogru ise bir motorun havada durması için ya yakıtın ya havanın kesilmesi ihtimallerinden birinin gerçekleşmesi gereklidir. yeterli yakıtın oldugunu düşünürsek geriye motorun içine gerekli havanın gitmemesi düşünülebilir. diger bir uçağın yarattığı vorteks türbülansı motorun içine giren hava akımını bir duvar gibi engelledigini düşünebiliriz.
  • talpanın açıklamasını okuyun bi önce.bir motor gitse bi şey olmaz zaten..

THY uçağındaki incelemelerin günler süreceği belirtilen haberde, şu ifadelere yer verildi:

“Boeing 737 tipi uçakta yapılan ilk incelemelerden sonra kazanın nedeni konusunda somut bir sonuca ulaşılamadığını belirten araştırma heyeti başkanı Pieter van Vollehoven, ölü sayısının yüksek olmamasının sürpriz olduğunu söyledi. Delft Teknik Üniversitesi uzmanlarından Michel van Tooren, ‘Muhtemelen motor çekişi ile ilgili bir sorun yaşandı’ diyerek, her iki motorun durması nedeniyle kırım yaşandığına dair belirtiler olduğunu açıkladı.

Uçağın, yakıtın bitmesi sonucu düştüğüne dair spekülasyonlar ise şimdiye kadar onaylanmadı. Uzmanlar, pilotun teknik sorunlar nedeniyle tarlaya acil iniş yapmak istemesi ihtimalini de göz ardı etmiyor. Ancak bu ihtimali güçlendiren bir telsiz kaydı bulunmuyor.”

 

‘Sorun motorda olabilir’

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
havada her iki motorunda durdugu söylentisi dogru ise bir motorun havada durması için ya yakıtın ya havanın kesilmesi ihtimallerinden birinin gerçekleşmesi gereklidir. yeterli yakıtın oldugunu düşünürsek geriye motorun içine gerekli havanın gitmemesi düşünülebilir. diger bir uçağın yarattığı vorteks türbülansı motorun içine giren hava akımını bir duvar gibi engelledigini düşünebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
talpanın açıklamasını okuyun bi önce.bir motor gitse bi şey olmaz zaten..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000