30 Ağustos 2008, Cumartesi 16:15:48

8 aylık bebeği uçağa almadılar

Hollanda, yeni doğmuş bebekleri bile, oturma izni olmadığı gerekçesiyle ülkeye almamaya başladı.
  • Habere yorum yazan değerli okurlar, olayın 1 aylık bir yasa değişikliği olduğu net olarak yetkili mercilerce belirtilmiştir. Haberi yazan arkadaşımız tam olarak bu metni eklemiş olsaydı bir sorun yaşanmayacaktı. Bu çoçuk yurtdışyına çıkarten annesinin pasaportu üzerine böyle bir çoçukla beraber çıktı diye işlenmiş,ama bu ailenin Türkiye'de olduğu süre zarfında kanun değiştiği için mağdufr oldukları THY ve diger ilgili birimlerin yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda netlik kazsanılmıştır. Bu haber imzalı bir haber olsaydı haberi yapan x veya y kisi olmus olsaydı, olaya ne kadar vakıf bir kişi tarafından ne kadar olayı bilen bir kisi tarafından teyit edilip siteye korulduu anlaşılırdı. Komik isler yapmayalım...
  • bahsi gecen bayan kendisi disinda her merciyi suclamis. aferin. Madem yurtdisinda yasiyorsun , dogdugu gibi cocugunun butun islemlerini yaptirmak seinn vazifen sayin bayan. Sonra konsolosluk uyarmadi, THY uyarmadi diyip de bir de bu kurumlardan tazminat istersin sen...eger THY ucursaydi sinir kapisindan iceri alinmayacak ve kabul gormeyen kisi olarak cikis noktana ilk ucakla geri gonderilecektin. Bu sefer de ucaga binerken THY beni uyarmadi , uyarsa binmezdim diyecektin. Herzaman sen haklisin yani...cocugun dogdugu halde oturumuna basvurmayan sen oldugun halde..
  • Bizim heryerde isimize geldigi gibi konusuyoruz.Bu kanunlar aksamdan sabaha yapilan veya degistirilen kanun degildir.Amma bizim insanimiz Avrupa'da yasar sadece Türk Kanallarinda DIZILERI IZLERSE NETICE BU OLUYOR.Ondan sonra Türkiye'ye girerken bizim polis beni uyarmadi diyor.Sen Vatanina geliyorsun.Buraya ne icin geldin diye bu güne kadar soran bir görevliye muhatab oldunmu?Amma cikarken kontrol ediyor.Niye? Yurtdisinda vatandasim magdur olmasin diye.Önce kendi görevimizi bilmemiz lazim.PASAPORT ve KIMLIGIMDEN KISI KENDISI SORUMLUDUR.GIDIP GELDIGI ÜLKENIN KANUNLARINADA UYMAK YINE KISININ VAZIFESIDIR.

Türkiye'de bulunun gurbetçi ailelerin çoğu, yeni düzenlemeden habersiz olduğu için büyük sıkıntı yçekiyor. Gurbetçi aileler önceki düzenlemeyle, yeni doğan çocuklarının isimlerini kendi pasaportlarına yazdırarak ve mühürleterek ülkeye giriş çıkış yapabiliyordu.


Yaklaşık bir ay önce başlatılan yeni uygulama, Amsterdam'a gitmek için Atatürk Havalimanı'na gelen gurbetçi aileleri mağdur ediyor Yaklaşık 2.5 ay önce tatil için iki çocuğu ile Türkiye'ye gelen Tuğba Gürcüoğlu, Hollanda'da doğan 8 aylık oğlu Tuğrulhan'ın oturma izni alınmadığı için Amsterdam'a gidemedi. Türkiye’ye gelişinde kontrol noktasında kendi pasaportunu gösterip, 4 yaşındaki oğlu Tolgahan ve minik oğlu sekiz aylık Tuğrulhan ile birlikte sorun yaşamadan Türkiye'ye giriş yaptığını abelirten Tuğba Gürcüoğlu, dönmek istediği sırada küçük oğlunun oturma izni olmadığı gerekçesi ile uçağa alınmadığını açıkladı.


Gürcüoğlu şunları kaydetti: ''Hollanda'da doğup büyüyen eşimle 6 yıl önce evlendim. Büyük çocuğuma herhangi bir mecburiyet yok iken okula gideceği için 2.5 yaşındayken oturma izni kartı aldım. Haziran ayının 15'inde THY ile İstanbul'a sorunsuz bir şekilde geldik. Bu sırada Hollanda makamlar, THY görevlisi ve Türk pasaport polisi böyle bir uygulama yapılacağını kesinlikle söylemedi. Çocukların oturma izni olup almadığını sormadılar. Dönüş için uçak bileti alırken THY görevlileri yine çocuklarınızın oturma izni var mı?' diye sormadı. Atatürk Havalimanı gidiş pasaport noktasında yine soran olmadı. Çocuklarımla Amsterdam uçağına tam binecekken görevli, çocuklarımın oturma izninin olup olmadığını sordu. Ben de 'Büyüğün var ama küçük çocuk benim pasaportuma kayıtlı' dedim. Gurbetçilerin çoğu yıllardır çocuklarını pasaportlarına kaydettirerek yurtdışına gidip geliyor''

Hollanda'da doğan Tuğrulhan'ın Türk vatandaşı olduğuna da anlatan Gürcüoğlu, kendisi gibi aynı sıkıntıyı yaşayan başka gurbetçi ailelerin olduğunu da belirtti. Aynı sorunu yaşayan diğer gurbetçiler, çocuklarına oturum izni alabilmek için uçağa binemeden Türkiye'ye yeniden giriş yaptı.
Hollanda'da Türk Büyükelçiliği'nin bile yeni uygulamadan haberdar olmadığına işaret eden Tuğba Gürcüoğlu, ''Ancak THY görevlileri, Hollanda sınır polisinin kendilerine bu konuda bir yazı gönderdiğini söyledi. Yazıda oturma izni olmayan hiç kimsenin, ülkeye giriş yapamayacağı için uçağa alınmaması belirtiliyor. Aksi halde binlerce dolar para cezası ödemek durumunda kalınabileceği açıklanıyor'' dedi.


THY görevlileri de, Hollanda’da doğsa bile herkesin oturma izni alması zorunluluğundan bahsederken, ''Amsterdam'daki THY ofisindeki arkadaşlarımız bize bir ay önce bu yazıyı gönderdi. Gurbetçilerin çoğunun düzenlemeden haberi yok. Buraya gelen birçok aile mağdur oluyor. Biz de durumu izah etmekte sıkıntı yaşıyoruz'' şeklinde konuştu.


Çocuklarının oturma izni olmadığı için uçamayan gurbetçi aileler, havalimanından ayrılmak zorunda kaldı.

8 aylık bebeği uçağa almadılar

Yorumlar

kim_ki ? ~ 16 yıl önce
Habere yorum yazan değerli okurlar, olayın 1 aylık bir yasa değişikliği olduğu net olarak yetkili mercilerce belirtilmiştir. Haberi yazan arkadaşımız tam olarak bu metni eklemiş olsaydı bir sorun yaşanmayacaktı. Bu çoçuk yurtdışyına çıkarten annesinin pasaportu üzerine böyle bir çoçukla beraber çıktı diye işlenmiş,ama bu ailenin Türkiye'de olduğu süre zarfında kanun değiştiği için mağdufr oldukları THY ve diger ilgili birimlerin yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda netlik kazsanılmıştır. Bu haber imzalı bir haber olsaydı haberi yapan x veya y kisi olmus olsaydı, olaya ne kadar vakıf bir kişi tarafından ne kadar olayı bilen bir kisi tarafından teyit edilip siteye korulduu anlaşılırdı. Komik isler yapmayalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
bahsi gecen bayan kendisi disinda her merciyi suclamis. aferin. Madem yurtdisinda yasiyorsun , dogdugu gibi cocugunun butun islemlerini yaptirmak seinn vazifen sayin bayan. Sonra konsolosluk uyarmadi, THY uyarmadi diyip de bir de bu kurumlardan tazminat istersin sen...eger THY ucursaydi sinir kapisindan iceri alinmayacak ve kabul gormeyen kisi olarak cikis noktana ilk ucakla geri gonderilecektin. Bu sefer de ucaga binerken THY beni uyarmadi , uyarsa binmezdim diyecektin. Herzaman sen haklisin yani...cocugun dogdugu halde oturumuna basvurmayan sen oldugun halde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Bizim heryerde isimize geldigi gibi konusuyoruz.Bu kanunlar aksamdan sabaha yapilan veya degistirilen kanun degildir.Amma bizim insanimiz Avrupa'da yasar sadece Türk Kanallarinda DIZILERI IZLERSE NETICE BU OLUYOR.Ondan sonra Türkiye'ye girerken bizim polis beni uyarmadi diyor.Sen Vatanina geliyorsun.Buraya ne icin geldin diye bu güne kadar soran bir görevliye muhatab oldunmu?Amma cikarken kontrol ediyor.Niye? Yurtdisinda vatandasim magdur olmasin diye.Önce kendi görevimizi bilmemiz lazim.PASAPORT ve KIMLIGIMDEN KISI KENDISI SORUMLUDUR.GIDIP GELDIGI ÜLKENIN KANUNLARINADA UYMAK YINE KISININ VAZIFESIDIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000