14 Mart 2014, Cuma 09:17:22

3. HAVALİMANINA YATIRIM İÇİN GELİYOR

Türkiye'yi dünya ligine çıkaracak 3'üncü Havalimanı'ndan çekinen Almanlar yatırıma geliyor. Ülkenin en büyük fuarcılık şirketi MMI, 250 milyon euroluk yatırımla Türkiye'nin en büyük fuar alanını kuracak.
  • Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun
  • 3. havaalanına hala karşı çıkan zihniyete rağmen yapılacak bu havaalanı..bunların derdi ağaç börtü böcek falan değil yok kurbağlar ölecek yok kelebekler şey olacak inanılır gibi kendi insanlarımız karşı çıkıyorlar havaalanına.. ama her türlü iç dış havadan sudan gelen engellere rağmen yapılacak ve karşı çıkanlarda her zamanki gibi kullanacaklar..
  • Türkiye istanbuldan ibaret değil. Yatırımcıları ve firmaları ,fuarlar ve kongreler kenti İzmire bekleriz . yeni 40 milyon kapasiteli terminal ve gaziemir ilçesinde 400 milyon tl ye 100.000 metre karelik türkiyenin en büyük fuarı inşa ediliyor. Havaalanı 1 ay içinde, fuar da yazın açılmış olacak.
  • Şimdi insanlar yeni havlimanın yerine niye karşı anladınızmı. Şuraya fuar merkezi, buraya bilmemne inşaa edecekleri için. Rant rant rant. Adam gibi yere inşaa etsinler sonuna kadar arkasındayız.
  • Türkiye'nin dünya ligine çıkması için önce hemşehricilik,yandaşçılık,particilik yapmaktan eş,dost,hısım kayırmaktan, torpil,haksızlık,adaletsizlik,liyakatsizliğin bu kadar rezilce yapılmasından vazgeçmesi gerekiyor ki o da çok zor bu kafalar ve zihniyetle !!!
  • Reklam kokan hareketler bunlar. Artık sabah gazetesinin haberleri pek inandırıcı gelmiyor...

Türkiye'yi dünya ligine çıkaracak 3'üncü Havalimanı'ndan çekinen Almanlar yatırıma geliyor. Ülkenin en büyük fuarcılık şirketi MMI, 250 milyon euroluk yatırımla Türkiye'nin en büyük fuar alanını kuracak.

46 milyar dolarlık bütçesiyle Türkiye'yi dünyada önemli bir kavşak haline getirecek olan 3'üncü Havalimanı projesi, dünyanın en büyük firmalarının gözünü bölgeye çevirdi. Projenin hayata geçmesiyle birlikte önemli bir pazar kaybına uğrayacakları için yatırımı engellemeye çalıştıkları iddia edilen Almanlar bile havalimanının yaratacağı potansiyelden faydalanmak için bölgede yatırım kararı aldı. Almanya'nın 3'üncü Havalimanı korkusu ülkenin en büyük havayolu şirketi Lufthansa'nın, açıklamalarıyla gündeme gelmişti. THY ile işbirliğini bitiren şirket buna gerekçe olarak da projenin Almanya'nın havayolu taşımacılığındaki üstünlüğünü elinden alacak olmasını göstermişti.

KAMU ORTAKLI FİRMA

Havayolu şirketleri yeni projeyle ilgili çekincelerini ortaya koyarken, Almanya'nın Bavyera Eyaleti ve Münih Belediyesi'nin yüzde 100'üne sahip olduğu dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden Messe München (Münih) International (MMI), 3'üncü Havalimanı'na yakın bir araziye Türkiye'nin en büyük fuar alanını inşa etmek için kolları sıvadı. 9 ay önce MMI Eurasia Fuarcılık şirketini Türk ortaklarla birlikte kuran büyük hissedar MMI, bölgeye yakın 50 dönümlük bir araziyle ilgili pazarlık yaparken, bu araziye yakın konumdaki 420 dönümlük kamu arazisiyle ilgili de yetkililerle görüşmelere başladı. MMI Eurasia Fuarcılık CEO'su ve ortağı Tolga Özkarakaş, Türk ekonomisinin hızlı büyümesi ve bölgesindeki liderliği nedeniyle ana firmanın yatırım kararı aldığını söyledi. Özkarakaş, yaklaşık 250 milyon euroluk bir yatırımla 150 bin metrekare kapalı alana sahip bir fuar alanı kuracakları bilgisini verdi. Özkarakaş, Türkiye'de 100 bin metrekarenin üzerinde sadece iki fuar alanının bulunduğunu belirterek, bu yatırımın Avrupa'da önemli bir büyüklük olacağını belirtti. MMI'nın dünyanın en büyük furlarını organize ettiğini, bu projenin İstanbul'da yapılmasıyla dünya çapındaki etkinliklerin de şehre geleceğini belirten Özkarakaş, "Proje bittiği zaman da Avrupa'nın en büyük fuarlarından biri olacak. Avrupalı firmalar, Afrika ve Ortadoğu'ya İstanbul üzerinden açılmak istiyor" dedi.

BÜYÜK KATILIM BEKLENİYOR

Özkarakaş, MMI'nın Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Dittrich'in de Türkiye'de kimi ülkelere vize zorunluluğu olmaması ve yurda giriş sırasındaki basitleştirilmiş vize prosedürleri nedeniyle, İstanbul'da düzenlenecek fuarlara komşu ülkelerden de büyük bir ziyaretçi katılımı beklediğini söyledi.

NİSAN'DA İLK İKİZ FUARI YAPIYORUZ

ilk fuarlarını nisanda düzenleyeceklerini söyleyen Özkarakaş "Bu Türkiye'nin ilk ikiz konferans fuarları diye tanımlanan Seismic Safety ve Intergeo Eurasia olacak. 28-29 Nisan 2014 tarihlerinde İstanbul WOW Kongre Merkezi'nde düzenlenecek" dedi. Özkarakaş, Türkiye'de yapılması planlanan diğer bir fuar organizasyonunun da IFAT Eurasia olduğunu hatırlatarak, 2015'te yapılacak bu etkinliğin ise çevre teknolojilerine yönelik olacağını söyledi. (Sabah)

3. HAVALİMANINA YATIRIM İÇİN GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye'ye hayırlı uğurlu olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
caamroth ~ 10 yıl önce
3. havaalanına hala karşı çıkan zihniyete rağmen yapılacak bu havaalanı..bunların derdi ağaç börtü böcek falan değil yok kurbağlar ölecek yok kelebekler şey olacak inanılır gibi kendi insanlarımız karşı çıkıyorlar havaalanına.. ama her türlü iç dış havadan sudan gelen engellere rağmen yapılacak ve karşı çıkanlarda her zamanki gibi kullanacaklar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Türkiye istanbuldan ibaret değil. Yatırımcıları ve firmaları ,fuarlar ve kongreler kenti İzmire bekleriz . yeni 40 milyon kapasiteli terminal ve gaziemir ilçesinde 400 milyon tl ye 100.000 metre karelik türkiyenin en büyük fuarı inşa ediliyor. Havaalanı 1 ay içinde, fuar da yazın açılmış olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ultra ~ 10 yıl önce
Neyine bekleriz, sen hiç Buca ya gelmeyi bir denedin mi?Evimin önü 2 aydır kazılı halde duruyor,7 kere kazdılar,ulaşım ağı sıfır,metro 30 la gidiyor,çarpık kentleşme var,4 katlı ev yapıyorlar 2 katı ev sahibine, 2 katı kendisi alıyor, nasıl kar ettiğini anlamış değilim.Daha düzgün otopark yerleri yok,insanlar İzmir de nereyi gezecek? yer var mı?
bucalee ~ 10 yıl önce
bunu yazarsan turist mi gelir :D
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Şimdi insanlar yeni havlimanın yerine niye karşı anladınızmı. Şuraya fuar merkezi, buraya bilmemne inşaa edecekleri için. Rant rant rant. Adam gibi yere inşaa etsinler sonuna kadar arkasındayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önce ! ~ 10 yıl önce
Türkiye'nin dünya ligine çıkması için önce hemşehricilik,yandaşçılık,particilik yapmaktan eş,dost,hısım kayırmaktan, torpil,haksızlık,adaletsizlik,liyakatsizliğin bu kadar rezilce yapılmasından vazgeçmesi gerekiyor ki o da çok zor bu kafalar ve zihniyetle !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reklam ~ 10 yıl önce
Reklam kokan hareketler bunlar. Artık sabah gazetesinin haberleri pek inandırıcı gelmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000