26 Ocak 2013, Cumartesi 08:50:37

3. HAVALİMANINA BİR TALİP DAHA ÇIKTI!

İstanbul'a kazandırılacak olan dünyanın en büyük havalimanı, işletmeci şirketlerin iştahını kabartıyor.
  • Türkiyenin her alanda en büyük takozu.! , Almanya ya bu is özellikle verilmemeli.Merkel Subatta Ankarada acaba neden geliyor ?
  • İstanbula yapılacak yeni havaalanı gerçekten türkliyenin çehresini değiştirecek başlangıçta 90 milyon sonrasında 150 milyon yolcy kapasiteli bir tesis sonra 6 tane pist tek kelime ile muhteşem bir yapı olacak ve kendi başına avrupa tek olacaktır...tabi ne kadar çok firma ihaleye ilgi gösterirse bunun da olumlu etkisi olacaktır ülkemize...havaalanları son derece önemlidir bugün dubai, singapore, hong kong havaalanlarına baktığınızda çok ciddi gelir elde ediyorlar a dan z ye her türlü ihtiyacı karşılayarak..bundan 15 sene önce dubai, katar, frankfurt havaalanlarını överdik ama şimdi son 4-5 yılda biz de gurur duyacağımız havaalanlarımız oldu terminaller herşeyiyle şimdi 1. olmak var
  • fraport zaten antalyada kendini kanıtladı.çok iyiler,burada bence devler yarışacak bizim türk şirketlerininde çok büyük referansları var. ama buada iyi olan,iyi teklif veren,kazanır kimse ulusal yada yabancı olmasını düşünmez.
  • 3.havalimanıyla beraber İstanbul havacılıkta büyük önem kazanacak. Lakin ihaleyi Türk firmalarının almasını tercih ederim. Para cebimizde kalmış olur en azından.
  • FRAPORT'UN TÜRKİYE'YE NASIL GİRDİĞİNİ HATIRLAYALIM. DHMI , IC VE BAYINDIR BİLDİKLERİNİ YAZMALI Kİ İLGİLENENLER ÖĞRENSİN . ALMANYA'NIN AB KONUSUNDA TÜRKİYE'YE NELER YAPTIĞINI UNUTMAYALIM. FRAPORT VE DİĞERLERİNDEN BU İŞLERİ DAHA İYİ YAPTIĞIMIZI TÜM DÜNYA BİLİYOR VE TÜRKİYEDEKİ KARAR VERİCİLERDE HATIRLAMALILAR . GEÇMİŞTE FRAPORT, GMR VE DİĞERLERİNİN TÜRKİYE'YE NEDEN , HANGİ ŞARTNAMELERDEN DOLAYI VE NASIL GİREBİLDİĞİNİ BİLDİĞİMİZ GİBİ BU KONUDA ULUSLARARASI İHALELERDEN NASIL DIŞLANDIĞIMIZI DA ( HİNDİSTAN , ALMANYA , AVUSTURYA, İRAN , SUUD VE BENZERİ ) UNUTMAYALIM. TAV'IN ORTAKLIĞI DA HALKANIN DİĞER ZAYIF NOKTASI . TÜRKİYE 10 YIL ÖNCESİNİN TÜRKİYESİ DEĞİL VE ULUSLARARASI PİYASADA BİZLERE DAYATILAN OYUNLARIN TÜMÜNÜ ( ENERJİ FATURALARI, 3. KÖPRÜ, IRAKTA YAŞATILANLAR , ORTADOĞU ) BİLİYORUZ. ULUSLAR DÖNEMSEL KONJÖKTÜRLERİ İYİ DEĞERLENDİRDİKLERİNDE MİSLİ İLE AVANTAJLAR YAKALARLAR , TÜRKİYE BU KONUMDADIR. YÖNETİMDEKİLER VE KARAR VERİCİLER DE BUNLARIN FARKINDA OLARAK KARAR VERECEKLERDİR.
  • Ülkede yerli diye birşey mi kaldı Al sana TAV: Aeroports de Paris Grup 38,0% Akfen Holding Anonim Şirketi 8,1% Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret 2,0% Halka açık olmayan diğer 3,5% Halka açık kısım diğer 40,3%
  • Paranin dini irki olmaz diyorlar ama, Istanbul'a yapilacak olan bu dev havalimanini TAV veya Limak gibi Turk sirketlerinden baskasi yapip isletirse, ben o havalimanini Turk saymam, her ne kadar Istanbul'da olsa bile. Birileri en buyuk havalimani bizde diye zil takar oynar ama kazanilan para yurtdisina gittikten sonra cevre kirliliginden baska hic bir ise yaramaz o havalimani.

Frankfurt'taki, Almanya'nın en büyük havalimanını işleten Alman Fraport şirketinin, İstanbul'da inşa edilmesi kararlaştırılan dünyanın en büyük hava limanının yapım ve işletmesine talip olabileceği açıklandı.

Son genişleme girişimleri sonuçsuz kalan Fraport, şimdiden hava ulaşımının 'mega' kavşağı olarak adlandırılan yeni İstanbul havalimanının ihale şartlarını inceleyecek. Şirket sözcüsü, gerekli belgelerin henüz ellerine geçmediğini, Türkiye'nin son derece ilginç bir havacılık piyasası olduğunu ve Antalya havalimanının büyük ortağı olarak olumlu tecrübeler edindiklerini söyledi.

Yılda 150 milyon yolculuk kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı unvanını alacak olan ve yeni İstanbul havalimanının yolcu kapasitesi Frankfurt'un üç katını bulacak. Dev limanın 2017 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Yolcu sayısını bir yılda yüzde 20 oranında arttırarak 2012'de 39 milyon yolcu taşıyan Türk Hava Yolları, Atatürk havalimanının kapasite sınırlarına dayanıp ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmiş olması dolayısıyla sıkıntı çekiyor. Alman Havayolları Lufthansa, hızla gelişip büyümesinden etkilendiği THY ile sıkı işbirliği yapmak üzere girişimde bulunmuş ve konu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son Almanya ziyareti sırasında Başbakan Angela Merkel tarafından da gündeme getirilmişti.

Ortaksız ihale almıyor

Fraport şirketi genellikle 'yap işlet devret' modeline uygun ihalelere katılarak uzun vadeli işletme ruhsatı almayı hedefliyor. Fraport son zamanlarda birçok yenilgiye uğramış, İzmir'den başka Portekiz ve Brezilya'daki büyük havalimanı projelerini alamadığı gibi inşaatçılık şirketi Hochtief'in havalimanı iştirakleriyle ilgili arttırmayı da kaybetmişti.

Fraport, aşırı risk almamak için büyük ihalelere en az bir ortakla girmeyi tercih ediyor. Şirket sözcüsü, yeni İstanbul havalimanının ihalesine de ortaksız girmeyeceklerini söyledi. Fraport, Almanya dışında Antalya ve Lima ile Bulgaristan'daki iki havalimanını işletiyor. 2,37 milyar euroluk yıllık cirosunun beşte birini yurtdışında yapan Fraport'un 2012 Mali yıl bilançosu mart ayında açıklanacak. (Deutsche Welle) 

3. HAVALİMANINA BİR TALİP DAHA ÇIKTI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

sinan akerman ~ 11 yıl önce
Türkiyenin her alanda en büyük takozu.! , Almanya ya bu is özellikle verilmemeli.Merkel Subatta Ankarada acaba neden geliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
İstanbula yapılacak yeni havaalanı gerçekten türkliyenin çehresini değiştirecek başlangıçta 90 milyon sonrasında 150 milyon yolcy kapasiteli bir tesis sonra 6 tane pist tek kelime ile muhteşem bir yapı olacak ve kendi başına avrupa tek olacaktır...tabi ne kadar çok firma ihaleye ilgi gösterirse bunun da olumlu etkisi olacaktır ülkemize...havaalanları son derece önemlidir bugün dubai, singapore, hong kong havaalanlarına baktığınızda çok ciddi gelir elde ediyorlar a dan z ye her türlü ihtiyacı karşılayarak..bundan 15 sene önce dubai, katar, frankfurt havaalanlarını överdik ama şimdi son 4-5 yılda biz de gurur duyacağımız havaalanlarımız oldu terminaller herşeyiyle şimdi 1. olmak var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
fraport zaten antalyada kendini kanıtladı.çok iyiler,burada bence devler yarışacak bizim türk şirketlerininde çok büyük referansları var. ama buada iyi olan,iyi teklif veren,kazanır kimse ulusal yada yabancı olmasını düşünmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MM ~ 11 yıl önce
3.havalimanıyla beraber İstanbul havacılıkta büyük önem kazanacak. Lakin ihaleyi Türk firmalarının almasını tercih ederim. Para cebimizde kalmış olur en azından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLEN ~ 11 yıl önce
FRAPORT'UN TÜRKİYE'YE NASIL GİRDİĞİNİ HATIRLAYALIM. DHMI , IC VE BAYINDIR BİLDİKLERİNİ YAZMALI Kİ İLGİLENENLER ÖĞRENSİN . ALMANYA'NIN AB KONUSUNDA TÜRKİYE'YE NELER YAPTIĞINI UNUTMAYALIM. FRAPORT VE DİĞERLERİNDEN BU İŞLERİ DAHA İYİ YAPTIĞIMIZI TÜM DÜNYA BİLİYOR VE TÜRKİYEDEKİ KARAR VERİCİLERDE HATIRLAMALILAR . GEÇMİŞTE FRAPORT, GMR VE DİĞERLERİNİN TÜRKİYE'YE NEDEN , HANGİ ŞARTNAMELERDEN DOLAYI VE NASIL GİREBİLDİĞİNİ BİLDİĞİMİZ GİBİ BU KONUDA ULUSLARARASI İHALELERDEN NASIL DIŞLANDIĞIMIZI DA ( HİNDİSTAN , ALMANYA , AVUSTURYA, İRAN , SUUD VE BENZERİ ) UNUTMAYALIM. TAV'IN ORTAKLIĞI DA HALKANIN DİĞER ZAYIF NOKTASI . TÜRKİYE 10 YIL ÖNCESİNİN TÜRKİYESİ DEĞİL VE ULUSLARARASI PİYASADA BİZLERE DAYATILAN OYUNLARIN TÜMÜNÜ ( ENERJİ FATURALARI, 3. KÖPRÜ, IRAKTA YAŞATILANLAR , ORTADOĞU ) BİLİYORUZ. ULUSLAR DÖNEMSEL KONJÖKTÜRLERİ İYİ DEĞERLENDİRDİKLERİNDE MİSLİ İLE AVANTAJLAR YAKALARLAR , TÜRKİYE BU KONUMDADIR. YÖNETİMDEKİLER VE KARAR VERİCİLER DE BUNLARIN FARKINDA OLARAK KARAR VERECEKLERDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaffar'a ~ 11 yıl önce
Ülkede yerli diye birşey mi kaldı Al sana TAV: Aeroports de Paris Grup 38,0% Akfen Holding Anonim Şirketi 8,1% Sera Yapı Endüstrisi ve Ticaret 2,0% Halka açık olmayan diğer 3,5% Halka açık kısım diğer 40,3%

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdulgaffar Abdulgaffaroglu ~ 11 yıl önce
Paranin dini irki olmaz diyorlar ama, Istanbul'a yapilacak olan bu dev havalimanini TAV veya Limak gibi Turk sirketlerinden baskasi yapip isletirse, ben o havalimanini Turk saymam, her ne kadar Istanbul'da olsa bile. Birileri en buyuk havalimani bizde diye zil takar oynar ama kazanilan para yurtdisina gittikten sonra cevre kirliliginden baska hic bir ise yaramaz o havalimani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000