30 Haziran 2011, Perşembe 08:31:10

"2023'TE DÜNYA BİRİNCİSİ OLMAK İSTİYORUZ"

Türk Hava Yolları, dış hat uçuş noktalarına Irak'ın Basra şehrini ekledi.
  • Araplar bile daha yeni kabul etti THY nı. Dünya birincisi olmak için cem kozlu gibi yöneticiler lazım. Terliklilerle bu işler olmaz.
  • haaa ha ha durmak yok yalana devam...evet araplar arasında ancak birinci olursun sen thy...
  • Herkese Selamlar, Benim merak ettiğim noktalar özellikle Küba ve Güney Amerika da birçok noktaya neden hala uçulmuyor. Küba için AirFrance yada İberia ya muhtaç mıyız? Yüzlerce tur şirketi var. Ayrıca münferid uçan çok insan var. 2 route birleştirerek neden uçulmuyor?Endonezya ve Vietnam a aktarmalı uçuşlar var. Güney Amerika,Küba,Jamaika,Dominik Cumhuriyetine neden henüz uçulmuyor. Avustralya pazarına bile girilemiyor. Singapore Airlines müthiş kar ediyor. A380 uçaklarını bu hatta kullandığına göre doluluk oranını tahmin edebiliyorum.Ayrıca Changi ye yolcuyu getirip oradanda Dünya ya dağıtıyor.Biz B787 mi alsak A380 mi alsak(nasıl dolacaksa) B747-8 mi alsak diye düşünürken ve eski A340lara insanları mecbur bırakmak çok yazıkSaygılarımla
  • Lütfen, konforda, ikramda, uçak ve yolcu sayısında değil, uçuş emniyetinde birinci olmayı hedefleyelim. Reklam ve sponsorluk için yapılan 100 milyon dolarlık harcamanın onda biri de insan faktörlerini azaltma yönünde eğitim, vs. için harcansın. Uçuş ve yer ekiplerinin kalitesi yükseltilsin. Çok hızlı koşarken tökezleme ihtimali dikkate alınsın. Böyle birincilikler marifet değil. Yavaş yavaş büyüyelim, ne olur!
  • Genisleme dünya birincisi olmak icin degil, is öyle gerektirdigi icin olmali. Bu tür hedefler endiselendiriyor beni. Carsafa sarmayalim da. Dikkatli olmak gerek genislerken.
  • Arjantin ve Rusya iliskin gelismeleri bekliyoruz. Bu tür cografyalarda yarin bir gün bir saldiri olur, bütün ilgi kacar. Buenos Aires ve Rusya'da yeni 2-3 hat bekliyoruz.
Türk Hava Yolları, dış hat uçuş noktalarına Irak'ın Basra şehrini ekledi. Basra, (Irak) seferi ile birlikte Türk Hava Yolları uçuş ağını genişletmeye devam ederek yurtdışı uçuş noktasında 140'a ulaştı. Türk Hava Yolları, toplamda ise uçuş yaptığı hat sayısını da 181'e çıkarmış oldu.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan dün 120 yolcusuyla kalkan Boeing 737-800 tipi Serik isimli THY uçağı ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Basra'ya ilk uçuşta yolcular arasında THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY yöneticileri, işadamları ve gazeteciler de vardı. Basra Havalimanı'nda Iraklı yetkililer ilk uçuşun yolcularını uçak altında karşılarken Iraklı havalimanı çalışanları THY uçağıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.

KOTİL, "BASRA'YI DÜNYAYA BAĞLIYORUZ"
Hattın açılışı dolayısıyla Basra Havaalanı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan THY Genel Müdürü Temel Kotil, Irak'ın önemini çok iyi bildiklerini belirterek, Irak'ın kültürüyle, ticaretiyle, sanatıyla zamanında önemli bir ülke olduğunu, bu nedenle Irak'a ilk seferi THY'nin başlattığını söyledi. Kotil, Bağdat'ın eski sanat, kültür ve ticaret günlerine en kısa zamanda ulaşmasını dilediğini belirterek, Sadece Bağdat değil, Irak'taki tüm şehirlerin çok önemli olduğunu biliyoruz.

Basra, şu anda bizim 140'ıncı uçuş noktamızdır. Bu da şu anlama geliyor; biz Basra'ya 139 noktayı bağlamış oluyoruz. Aynı zamanda Basra'yı dünyaya da bağlıyoruz. Çünkü biz Avrupa'nın da Basra'yı tanımasını istiyoruz. Uçaktaki iş adamlarıyla sohbet ederken bize dediler ki; 'Türkiye'deki bütün sektörler gelse bile Basra'da hala iş bulabilirler. THY olarak Avrupa'nın en iyi havayoluyuz, bunu uluslararası kurumlar da onayladı. Özellikle söylemek istiyorum; Avrupa'nın en iyi havayolu, sizi Avrupa'ya ve dünyaya bağlıyor. Bize 2 yıl süre verin, dünyanın en iyi havayolu olacağız. THY, 8 yıl boyunca 5 kat daha büyüdü. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği vizyon gereği bize birincilik yakışır. 2023'te dünya birincisi olmak istiyoruz" diye konuştu.

Kotil, Irak Havayollarının da zamanla gelişip dünyanın sayılı havayolları arasında yer almasını dilediğini ifade ederek, Irak'ta yakında 6 şehre uçacaklarını ve Irak için THY olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.

BAĞDAT BÜYÜKELÇİSİ ÖZÇELİK, IRAK'TA İŞ FIRSATI ÇOK
Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik de, seferlerin başlamış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türk işadamlarına da Lütfen gelsinler. İşadamlarımız sorunların yanı sıra fırsatların olduğunu da görecekler dedi. Özçelik şunları söyledi, Basra şu an Irak'ın en güvenli yerlerinden birisi ben seferlerin başlamasından dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Basra çok önemli bir şehir.

Ticaret, ekonomik işler bakımından;liman inşaatları olsun su projeleri olsun altyapı yatırımları olsun. Şehri gördüğünüzde göreceksiniz çok büyük ihtiyaçlar var. THY'nin seferleri ile işadamlarımızın buraya yüzlerini döneceklerini düşünüyorum. İşadamlarımıza samimiyetle çağrıda bulunuyorum buraya lütfen gelsinler. İşadamlarımız kendi gözleriyle görmeliler. Sorunların yanı sıra fırsatların olduğunu da görecekler. Irak'ta seferlerin sayısının artmasının bizim için önemli olduğunu düşünüyorum.

İŞADAMI SADIKOĞLU IRAK GÜVENLİ
Büyükelçi Özçelik'in çağrısının yanısıra ilk seferde İstanbul'dan Basra'ya uçan işadamı Kahraman Sadıkoğlu'da Genel Müdür Temel Kotil'e Basra seferlerinin başlamasının iki ülke arasında ekonomik ve siyasi ilişkilerin gelişimine katkıda bulunacağını söylerken özellikle Basra'nın güvenli bir şehir olduğunu belirtti. Sadıkoğlu, Irak'lıların Türkiye bakışlarının da olumlu olduğunu kaydetti. Iraklı Türkmen işadamı Emin Talha'da aynı çağrıyı tekrarladı.

Basın toplantısının ardından Temel Kotil, Basra Valisi Halef Abdul Samed'e THY'nin bir maket uçağını hediye etti. Daha sonra Kotil, Büyükelçi Özçelik ve Basra Valisi Samed, THY'nin amblemi olan pastayı kesti. Basın toplantısına, Türkiye'nin Basra Başkonsolosu Ali Rıza Özcoşkun'un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İstanbul-Basra seferleri Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri olmak üzere haftada 3 kez gerçekleştirilecek. THY yolcuları, Bağdat ve Erbil'den sonra Irak'ta 3'üncü uçuş noktası olan Basra'ya direkt uçma imkanı bulacak. İstanbul'dan Basra'ya gidiş dönüş ücretleri tüm vergiler dahil İstanbul-Basra 275 avrodan başlayacak. Basra-İstanbul seferleri ise 398 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

(Haberler.com)
"2023'TE DÜNYA BİRİNCİSİ OLMAK İSTİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Araplar bile daha yeni kabul etti THY nı. Dünya birincisi olmak için cem kozlu gibi yöneticiler lazım. Terliklilerle bu işler olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
haaa ha ha durmak yok yalana devam...evet araplar arasında ancak birinci olursun sen thy...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Herkese Selamlar, Benim merak ettiğim noktalar özellikle Küba ve Güney Amerika da birçok noktaya neden hala uçulmuyor. Küba için AirFrance yada İberia ya muhtaç mıyız? Yüzlerce tur şirketi var. Ayrıca münferid uçan çok insan var. 2 route birleştirerek neden uçulmuyor?Endonezya ve Vietnam a aktarmalı uçuşlar var. Güney Amerika,Küba,Jamaika,Dominik Cumhuriyetine neden henüz uçulmuyor. Avustralya pazarına bile girilemiyor. Singapore Airlines müthiş kar ediyor. A380 uçaklarını bu hatta kullandığına göre doluluk oranını tahmin edebiliyorum.Ayrıca Changi ye yolcuyu getirip oradanda Dünya ya dağıtıyor.Biz B787 mi alsak A380 mi alsak(nasıl dolacaksa) B747-8 mi alsak diye düşünürken ve eski A340lara insanları mecbur bırakmak çok yazıkSaygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Lütfen, konforda, ikramda, uçak ve yolcu sayısında değil, uçuş emniyetinde birinci olmayı hedefleyelim. Reklam ve sponsorluk için yapılan 100 milyon dolarlık harcamanın onda biri de insan faktörlerini azaltma yönünde eğitim, vs. için harcansın. Uçuş ve yer ekiplerinin kalitesi yükseltilsin. Çok hızlı koşarken tökezleme ihtimali dikkate alınsın. Böyle birincilikler marifet değil. Yavaş yavaş büyüyelim, ne olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Genisleme dünya birincisi olmak icin degil, is öyle gerektirdigi icin olmali. Bu tür hedefler endiselendiriyor beni. Carsafa sarmayalim da. Dikkatli olmak gerek genislerken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arjantin ve Rusya iliskin gelismeleri bekliyoruz. Bu tür cografyalarda yarin bir gün bir saldiri olur, bütün ilgi kacar. Buenos Aires ve Rusya'da yeni 2-3 hat bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000