15 Nisan 2010, Perşembe 09:49:32

2010'da Türkiye'ye 60 uçak gelecek

Türk sivil havacılık sektörü, tüm dünyada daralma yaşanırken başta THY olmak üzere topyekün büyüyor.
  • Biri geçen yıl olmak üzere iki defa Japonya'da bulundum ve 1,5 ay civarı orada kaldım. Bu önce park yeri sonra araba olayına şahit olmadım. Hatalı park etme olayı yok sadece.Bu da sanırım ülkemizdeki yanlış Japon sempatisinin bir sonucu.
  • Değerli Arkadaşlar,Havacılık bir ülkede haddinden fazla büyümeye girerse işte o zaman tehlike çanları çalmaya başlar.Bizim Başımızda olan insanlar Noel Babayı başlarına taç edip, Üretici Sektörü yerine Hizmet sektörünü içimize yavaş yavaş sızdırıyorlar. Ekonominin Temeli Üretimdir ardından hizmet gelir. bizim Sağolsun Hükümetimiz Hizmet sektörü ile şu anda Tv ler toz pembe röportajlar vererek Sanki yeni efektifler oluşturarak poz veriyorlar. Neden bilime öncelik vermiyorsunuz? İran bile kendi araçları, füzelerini yaparken biz hale oturmuşuz birilerinin eline bakıyoruz.60adet uçak getireceğine; kur adam akıllı tesisi öncü ol işadamlarına hem millet hem de devlet kazansın. Hizmet sektörü demek senin ekonominin pamuk ipliğine bağlı demektir.
  • bademlrin umurunda mı ülkenin durumu?onlar ceplerine giren paraya bakarlar..insan hayatıymış uçuş güvenliğimiş hak getire...yolun sonu göründü :))
  • Yeni uçak alımına izin vermeyceğim diyeceğine, 60 uçağa daha TC verip, AHL'yi iyice felç edeceğim, desene. Sizin gibi yöneticiler varken biz daha çok kötü durumlara düşeriz. Japonya'da yıllardan beri, git önce park yerini al sonra araç almana izin veririm diyorlar. Hiç düşünüyor musn acaba tüm dünyada yolcu ve cargo düşerken ve biz her geçen yıl daha da fakirleşirken bu büyüme nereden çıkıyor diye? Yazıklar olsun. Bitmişiz biz. Daha 10 adet deniz uçağın yok. Sen neyin SHGM'ü sün? Üç tarafımız su ama hiçbir deniz kıyısı kentimize tarifeli deniz uçağı seferi yok. Hangi havacılık sektörü, gel seni deniz uçağı ile bir göle indireyim ondan sonra görürüsün başımıza gelecekleri.
  • SAĞLIKSIZ BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR VÜCUTTA İLERİDE TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİRÇOK HASTALIKLARLA KARŞI KARŞIYA KALIRIZ VE SONUÇTA ERKENDEN ÖLÜRSÜNÜZ VEYA SÜRÜNE SÜRÜNE YAŞARSINIZ. HAVACILIĞIMIZDA ÖYLE OMASIN, AMA OLURSA DA HİÇ ŞAŞIRMAYALIM, İLERİDE PATIR PATIR DÖKÜLEBİLİRİZ, KAZALARDA ARD ARDA GELİR VE ANİ ÇÖKÜŞ DURUMUNA GİREBİLİRİZ. BU NEDENLE SAĞLIKSIZ GELİŞMENİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN DE NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÇOK İYİ DÜŞÜNMEK VE DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ DE GECİKMEDEN UYGULAMAYA SOKMAK ZORUNDAYIZ. SON ZAMANLARDA HAVACILIĞIMIZDA MEYDANA GELEN BÜYÜK KAZALARIN DA ANİ VE SAĞLIKSIZ GELİŞMENİN İLK SİNYALLERİNİN BAŞLANGICI OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİZ. LÜTFEN GELİŞMİŞİLİĞİN GÖSTERGESİ SADECE RAKAMLAR DEĞİLDİR, ALT YAPIDIR, İNSAN GÜCÜDÜR. SAYGILAR.
  • Bir yorumcu arkadasin "kontrolsuz buyume, buyume degildir" mesajina aynen katiliyorum. Global kriz bittigi anda bizim de bittigimizin resmidir. Birsey degil, millet dis biliyor simdi bize. Karagunumuzde birlesecek adam da bulamayiz biz.
  • SAĞLIKSIZ BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR VÜCUTTA İLERİDE TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİRÇOK HASTALIKLARLA KARŞI KARŞIYA KALIRIZ VE SONUÇTA ERKENDEN ÖLÜRSÜNÜZ VEYA SÜRÜNE SÜRÜNE YAŞARSINIZ. HAVACILIĞIMIZDA ÖYLE OMASIN, AMA OLURSA DA HİÇ ŞAŞIRMAYALIM, İLERİDE PATIR PATIR DÖKÜLEBİLİRİZ, KAZALARDA ARD ARDA GELİR VE ANİ ÇÖKÜŞ DURUMUNA GİREBİLİRİZ. BU NEDENLE SAĞLIKSIZ GELİŞMENİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN DE NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÇOK İYİ DÜŞÜNMEK VE DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ DE GECİKMEDEN UYGULAMAYA SOKMAK ZORUNDAYIZ. SON ZAMANLARDA HAVACILIĞIMIZDA MEYDANA GELEN BÜYÜK KAZALARI DA ANİ VE SAĞLIKSIZ GELİŞMENİN İLK SİNYALLERİNİN BAŞLANGICI OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİZ. LÜTFEN GELİŞMİŞİLİĞİN GÖSTERGESİ SADECE RAKAMLAR DEĞİLDİR, ALT YAPIDIR, İNSAN GÜCÜDÜR. SAYGILAR.
  • Sivil havacılık genel müdürlüğünün personel sayısı da bu artışa paralel olarak artış göstermiş midir? Elbette HAYIR. O yüzden sivil havacılık gelişmelerin gerisinde kalmaktadır. Bir sektörün yüzde kaç büyüdüğüna bakın bir de SHGM personel sayısının....Allah sonumuzu hayratesin...
  • UCAK DENETIMI DIYOR BLACKLIST UCAKLAR SABIHADA ANTALYADA HERYERDE UCUYOR VE ALTINDA KIMIN IMZASI VAR ,SABIHADA APRONUN KARSINDA BLACK LIST OLMAYAN UCAK VARMI SN ARIDURU,OTE YANDAN PEGASUSA ACT SAGA YA CEZA YADA INCELEME...
  • Bora Jete ne zaman izin vereceksiniz o zaman?

Türk sivil havacılık filosuna 2010’da 60 uçak eklenecek

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, her gün yeni uçak siparişleri verildiğini söyledi ve “Bu yıl içinde 60’ın üzerinde büyük gövdeli uçağın Türk tesciline girmesini bekliyoruz. 2009’da sayı 54’tü. Bu hızla gidersek filomuz öngörülerimize göre 10 yıl sonra 600’ü geçecek” dedi

Tüm dünyada havayolu şirketleri zor günler yaşarken ve iflas etmemek için birleşmeleri denerken, 17 şirket ile temsil edilen Türk sivil havacılık sektörü en parlak dönemini yaşıyor. Başta THY olmak üzere büyük firmalar artan yolcu hacmine yanıt verebilmek için uçak siparişlerini artırıyor. Uçak siparişlerini değerlendiren Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, 2009’da 54 büyük gövdeli uçağın tescile girdiğini belirti ve 2010’da 60 büyük gövdeli uçağın Türk tesciline girmesini beklediklerini söyledi. Arıduru, bu tempoyla devam edilmesi halinde 10 yıl sonra Türk sivil havacılık sektörünün filo büyüklüğünün 600’ü geçeceğine de dikkat çekti.

“Özellikle iç hat uçuş noktalarına farklı çıkış noktalarından olmak üzere yenilerini ekleyen ve ikili anlaşmalara paralel olarak yurt dışı uçuş ağını büyüten havayolu işletmeleri, talebi karşılamak amacıyla her gün yeni bir uçak siparişi veriyor” diyen Ali Arıduru sivil havacılığın mevcut durumunu şöyle özetledi:

Büyümede ilk sırada

“İç hatlarda uçulan nokta sayısı 25’ten 45’e, dış hatlardaki nokta sayısı da 70’den 130’a yükseldi. Bu büyüme karşısında havayolu işletmelerinin filolarında uçak sayısı da her geçen gün artıyor. Genel Müdürlüğümüze yapılan başvurulara göre; bu yıl içinde 60’ın üzerinde büyük gövdeli uçağın Türk tesciline girmesini bekliyoruz.

Küresel Pazar Araştırma Raporu’na göre Türkiye iç hatlarda yüzde 10.1 büyüme ile gelecek 20 yıl içinde en hızlı büyüyecek pazar olacak. Bu oran ile Türkiye, yüzde 10 büyümesi öngörülen Hindistan’ı dahi geride bırakacak. Daha sonra büyüme öngörülerinde yüzde 9.4 ile Çin ve Kuzey Afrika geliyor. Raporda, Türkiye’nin 2003 yılından bu yana sivil havacılıkta çok hızlı bir büyüme gösterdiği ve iç hatlar yolcusunun 60 milyonu geçeceği belirtiliyor. Türk sivil havacılığının bu büyümeyi karşılaması için çok daha fazla uçağı filoya eklemesi gerekiyor. Öngörülere göre, biz de uçak filomuzun 10 yıl içinde 600’ün üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz.”

Sabiha Gökçen de büyümeyi destekler

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yüzde 53’lük büyüme ile 2009 yılında Avrupa’da en fazla yolcu artışı sağlayan havalimanı olduğuna dikkat çeken Genel Müdür Dr. Ali Arıduru, “Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan şu anda 4’ü Türk, 36’sı yabancı havayolu işletmesi olmak üzere toplan 40 işletme uçuş gerçek-leştiriyor. Yurt dışında 28 ülkede 68 noktaya Sabiha Gökçen’den uçulabiliyor. Bu havaalanını tercih eden havayolu işletmelerinin sayısı her geçen gün artıyor. Bu gelişmelerin hem hava-alanındaki yolcu sayısının artmasında hem de havayolu işletmelerinin operasyonları için burayı tercih etmesinde önemli bir unsur olacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Uçak denetimlerini en çok artıran ülke Türkiye

Filonun artması uçak denetimlerinin önemini de gündeme getiriyor. Filodaki bu hızlı büyümeye paralel olarak denetimlerini de sıklaştırdıklarını belirten Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, 2009 yılında sivil havacılığın tüm alanlarında toplam 4 bin 826 denetim gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Nitekim geçtiğimiz günlerde AB Komisyonu’nun ulaştırmadan sorumlu bir üyesi Türk havayolu şirketlerinin güvenlik standartları ile uyumunun Avrupa havayolları ile başa baş olduğunu söyledi. Bunu yaptığımız denetimlerle sağlıyoruz” dedi.

Arıduru, yerli ve yabancı havayolu işletmelerine yapılan hava aracı emniyet denetimlerini en çok artıran ülke olduklarını sözlerine ekleyerek, “Yerli havayolu işletmelerinin uçaklarına yapılan SANA denetimleri ile yabancı havayolu işletmelerinin Türkiye’ye operasyon düzenleyen uçaklarına yapılan SAFA denetimleri ile Avrupa’da 44 ülke içinde Fransa ve Almanya’dan sonra üçüncü sırada yer aldık. 2009 yılında 2009 denetim hedefimizi gerçekleştirerek üçüncü sıraya yükseldik ancak daha da önemlisi bir önceki yıla göre denetimlerini en çok artıran ülke olduk” şeklinde konuştu.

Her 1.5 dakikada 1 uçak

Uçak trafiğindeki artışa dikkat çeken Arıduru “Atatürk Havalimanı’na her 1.5 dakikada bir uçak iniyor. Avrupa trafiğine günlük en fazla uçak trafiğini Türkiye ekliyor. Atatürk Havalimanı’ndaki pistin yenilenmesi ve Sabiha Gökçen Havaalanı’ndan başlayacak yeni yurt dışı uçuşları ile söz konusu büyümenin daha da hızlanacağını düşünüyoruz” dedi. (Vatan)

2010'da Türkiye'ye 60 uçak gelecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Biri geçen yıl olmak üzere iki defa Japonya'da bulundum ve 1,5 ay civarı orada kaldım. Bu önce park yeri sonra araba olayına şahit olmadım. Hatalı park etme olayı yok sadece.Bu da sanırım ülkemizdeki yanlış Japon sempatisinin bir sonucu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Değerli Arkadaşlar,Havacılık bir ülkede haddinden fazla büyümeye girerse işte o zaman tehlike çanları çalmaya başlar.Bizim Başımızda olan insanlar Noel Babayı başlarına taç edip, Üretici Sektörü yerine Hizmet sektörünü içimize yavaş yavaş sızdırıyorlar. Ekonominin Temeli Üretimdir ardından hizmet gelir. bizim Sağolsun Hükümetimiz Hizmet sektörü ile şu anda Tv ler toz pembe röportajlar vererek Sanki yeni efektifler oluşturarak poz veriyorlar. Neden bilime öncelik vermiyorsunuz? İran bile kendi araçları, füzelerini yaparken biz hale oturmuşuz birilerinin eline bakıyoruz.60adet uçak getireceğine; kur adam akıllı tesisi öncü ol işadamlarına hem millet hem de devlet kazansın. Hizmet sektörü demek senin ekonominin pamuk ipliğine bağlı demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bademlrin umurunda mı ülkenin durumu?onlar ceplerine giren paraya bakarlar..insan hayatıymış uçuş güvenliğimiş hak getire...yolun sonu göründü :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeni uçak alımına izin vermeyceğim diyeceğine, 60 uçağa daha TC verip, AHL'yi iyice felç edeceğim, desene. Sizin gibi yöneticiler varken biz daha çok kötü durumlara düşeriz. Japonya'da yıllardan beri, git önce park yerini al sonra araç almana izin veririm diyorlar. Hiç düşünüyor musn acaba tüm dünyada yolcu ve cargo düşerken ve biz her geçen yıl daha da fakirleşirken bu büyüme nereden çıkıyor diye? Yazıklar olsun. Bitmişiz biz. Daha 10 adet deniz uçağın yok. Sen neyin SHGM'ü sün? Üç tarafımız su ama hiçbir deniz kıyısı kentimize tarifeli deniz uçağı seferi yok. Hangi havacılık sektörü, gel seni deniz uçağı ile bir göle indireyim ondan sonra görürüsün başımıza gelecekleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAĞLIKSIZ BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR VÜCUTTA İLERİDE TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİRÇOK HASTALIKLARLA KARŞI KARŞIYA KALIRIZ VE SONUÇTA ERKENDEN ÖLÜRSÜNÜZ VEYA SÜRÜNE SÜRÜNE YAŞARSINIZ. HAVACILIĞIMIZDA ÖYLE OMASIN, AMA OLURSA DA HİÇ ŞAŞIRMAYALIM, İLERİDE PATIR PATIR DÖKÜLEBİLİRİZ, KAZALARDA ARD ARDA GELİR VE ANİ ÇÖKÜŞ DURUMUNA GİREBİLİRİZ. BU NEDENLE SAĞLIKSIZ GELİŞMENİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN DE NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÇOK İYİ DÜŞÜNMEK VE DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ DE GECİKMEDEN UYGULAMAYA SOKMAK ZORUNDAYIZ. SON ZAMANLARDA HAVACILIĞIMIZDA MEYDANA GELEN BÜYÜK KAZALARIN DA ANİ VE SAĞLIKSIZ GELİŞMENİN İLK SİNYALLERİNİN BAŞLANGICI OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİZ. LÜTFEN GELİŞMİŞİLİĞİN GÖSTERGESİ SADECE RAKAMLAR DEĞİLDİR, ALT YAPIDIR, İNSAN GÜCÜDÜR. SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir yorumcu arkadasin "kontrolsuz buyume, buyume degildir" mesajina aynen katiliyorum. Global kriz bittigi anda bizim de bittigimizin resmidir. Birsey degil, millet dis biliyor simdi bize. Karagunumuzde birlesecek adam da bulamayiz biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAĞLIKSIZ BÜYÜYEN VE GELİŞEN BİR VÜCUTTA İLERİDE TEDAVİSİ MÜMKÜN OLMAYAN BİRÇOK HASTALIKLARLA KARŞI KARŞIYA KALIRIZ VE SONUÇTA ERKENDEN ÖLÜRSÜNÜZ VEYA SÜRÜNE SÜRÜNE YAŞARSINIZ. HAVACILIĞIMIZDA ÖYLE OMASIN, AMA OLURSA DA HİÇ ŞAŞIRMAYALIM, İLERİDE PATIR PATIR DÖKÜLEBİLİRİZ, KAZALARDA ARD ARDA GELİR VE ANİ ÇÖKÜŞ DURUMUNA GİREBİLİRİZ. BU NEDENLE SAĞLIKSIZ GELİŞMENİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN DE NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ ÇOK İYİ DÜŞÜNMEK VE DÜŞÜNDÜKLERİMİZİ DE GECİKMEDEN UYGULAMAYA SOKMAK ZORUNDAYIZ. SON ZAMANLARDA HAVACILIĞIMIZDA MEYDANA GELEN BÜYÜK KAZALARI DA ANİ VE SAĞLIKSIZ GELİŞMENİN İLK SİNYALLERİNİN BAŞLANGICI OLARAK DEĞERLENDİREBİLİRİZ. LÜTFEN GELİŞMİŞİLİĞİN GÖSTERGESİ SADECE RAKAMLAR DEĞİLDİR, ALT YAPIDIR, İNSAN GÜCÜDÜR. SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sivil havacılık genel müdürlüğünün personel sayısı da bu artışa paralel olarak artış göstermiş midir? Elbette HAYIR. O yüzden sivil havacılık gelişmelerin gerisinde kalmaktadır. Bir sektörün yüzde kaç büyüdüğüna bakın bir de SHGM personel sayısının....Allah sonumuzu hayratesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UCAK DENETIMI DIYOR BLACKLIST UCAKLAR SABIHADA ANTALYADA HERYERDE UCUYOR VE ALTINDA KIMIN IMZASI VAR ,SABIHADA APRONUN KARSINDA BLACK LIST OLMAYAN UCAK VARMI SN ARIDURU,OTE YANDAN PEGASUSA ACT SAGA YA CEZA YADA INCELEME...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bora Jete ne zaman izin vereceksiniz o zaman?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000