14 Mayıs 2008, Çarşamba 08:29:14

20 yıllık özlem bitiyor

Orta Karadeniz iş dünyasının büyük umut bağladığı Merzifon Havaalanı'nda sivil uçuşlar 1 Haziran'da başlıyor.

Merzifon'da 5. Ana Jet Hava Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan askeri havaalanının sivil trafiğe açılması konusunda 2006 yılında başlatılan çalışmalar tamamlandı. İlk etapta Türk Hava Yolları'nın haftada 3 gün sefer düzenleyeceği havaalanında, son kontrol ve test uçuşları da 15 Mayıs'ta başlayacak. Amasya, Çorum ve Merzifon iş dünyasının yapımı için yıllardır ortak çalışma yürüttüğü havaalanlarının özellikle, iki kentin turizm ve ihracat potansiyelini geliştirmesi bekleniyor.

Uçaklar dolu gitsin Amasya Valisi Celalettin Lekesiz, havaalanının hizmete girmesiyle bölgenin nabzının Merzifon'da atacağını söyledi. Önceki hafta içerisinde düzenledikleri bir program ile havaalanını bölgedeki protokol üyeleri, işadamı ve sanayicilere tanıttıklannı ifade eden Lekesiz, "Uçaklanmız uçuşlara başladığı zaman boş gidip , boş gelmemeli , halkımızı bilgilendirip uçakların dolu gidip gelmesini arzu ediyoruz. Havaalanının bölge illerinin yanı sıra ülkenin de gelir düzeyinin artmasına da ciddi katkısı olacak" dedi. Lekesiz, havaalanının açılışı ile birlikte gelinecek noktanm uluslararası uçuşlara alt yapı oluşturacağına inandığını kaydederek, "Çorum ve Amasya gerek sanayi gerekse turizm bakımmdan yüzünü dünyaya dönmüş iki ilimizdir. Gelişen sanayimizi ve sahip olduğumuz turizm yatırımlarını gözönüne alırsak, havaalanının önemini daha iyi ortaya koymuş oluruz" diye konuştu.

İsmi yakında netleşir Çorum Valisi Mustafa Toprak da, havaalanının devreye girmesiyle birlikte hem Çorum hem de Amasya ekonomisinin gelişiminde artış olacağını vurgulayarak, "Havaalanıyla birlikte bölgedeki illerin, ülkemizin gayri safi milli hasılasına katkısının da artacağına inanıyorum. Havaalanının sivil uçuşlara açılması için tüm çalışmalar Amasya, Çorum ve Merzifon'daki birimler tarafından koordineli bir şekilde yürütüldü" dedi. Toprak, havaalanının ismi açısından bir sıkıntı olmadığını, bu konunun kısa sürede netliğe kavuşturulacağını belirterek, "İlk etapta Türk Hava Yollan , Merzifon ' dan haftada 3 gün uçuş planlıyor . Ancak talebe göre bu program değişebilir" diye konuştu .

20 yıllık özlem bitiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000