19 Temmuz 2013, Cuma 13:00:06

2 AYDIR HAVALİMANINDA YAŞIYOR

“Terminal” filminin benzeri Atatürk Havalimanı’nda yaşanıyor. İranlı bir yolcu 2 aydır Atatürk Havalimanı'nda yaşıyor.
  • hee sen onların ülkesne git onlar ilgilenir yardım eder sana yemek filan verirler...takın kelepçeyi alın götürün yahu...asacaklarmı recmmi edecekler ne yapacaklarsa yapsınlar almayın böyle adamları ülkeye muz cumhuriyetimi burası ekmek elden su gölden hale bak.terminalmiş...bunlar daha terminal bile diyemez dilleri dönmez.sokakta o kadar aç insan var tinerciler evsizler yurtsuzlar tecavüze uğramış kaçmış insanlar var.onlarla ilgilenin yardım edin.
  • Alır kolluk kuvveti VAN'a götürür oradan da İran sınırından salar içeri ne hali varsa görsün
  • Bütün haberlerde 40 gün, airporthaberde 60 gün. Yok mu arttiran?
  • Bence bu ve bunun gibi sahislar magdur gibi davranip gecimlerini Dilencilikle sagliyorlar.Yollardaki camsiliciler ve bu gibi insanlara yardim ettigini zanneden insanlar bu insanlarin bu sekilde davranmasina sebeb oluyor.Devletimiz yardima muhtac kisilere yardim ediyor.Anayasamizda da bulunan Sosyal Devlet ilkesi, insanlara gorevlilerimizce harekete gecilmiyor hissi uyandiran bu tip haberler habercilik ahlakina sigmamakla birlikte gercekten yardima muhtac kisiler gerekli yardimi almakta diye dusunuyorum.
  • Grev gozculugu yaparken her nobetimde kendisine para yiyecek veriyorum hali perisandi ama para istemiyorum konus benle diyordu, guvenlikcilere yardimci olsunlar diye soyledigimde hee o epeydir burda ugrasma diyip ilgilenmiyolardi.. Cok sukur ilgilenen birileri cikmis..

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaklaşık 2 aydır yatan İranlı yolcunun durumu başrolünü Tom Hanks'in oynadığı "Terminal" filmini hatırlattı. Filmde ünlü aktör havalimanında yaşamını sürdüren bir karakteri canlandırırken, Danimarka'ya gitmek için İran'dan İstanbul'a gelen 60 yaşındaki Ahmad Ganjjou isimli yolcu 2 aydan beri Atatürk Havalimanı'nda konaklıyor. Orman işçisi olan Ahmad Ganjjou, İran’da ailesini bırakıp 20 yıl önce Danimarka'ya iltica etti. Burada 2 bin dolar maaş alan İranlı yolcu Danimarka' da çalışmaya başladı. Burada izin süresi geçtiği için ülkeden sınır dışı edildi. İran'dan da iltica ettiği için Ganjjou ortada kaldı. 26 Mayıs tarihinde geldiği İstanbul Atatürk Havalimanı'nda konaklamaya başlayan akli dengesi yerinde olmadığı sanılan İranlı yolcu özellikle Dış Hatlar Terminali sigara içme odasında zaman geçiriyor. Ahmad Ganjjou'nun da vücudunda yaralar olduğu öğrenildi.

"NEREYE GİDECEĞİME KARAR VEREMEDİM"

Yaklaşık 2 aydan beri havalimanında bulunan Ahmad Ganjjou yolcuların ve havalimanı personelinin yardım isteklerini geri çevirirken, neden kaldığı konusunda, "İran Havayolları ile Danimarka'ya gelip gidiyordum. Bu sefer THY'yi kullanarak İstanbul'a indim. İstanbul'a indikten sonra Danimarka'ya mı gideyim, İran'a geri mi döneyim karar veremedim" dedi.
Tüm insani ihtiyaçları Atatürk Havalimanı çalışanları tarafından karşılanan Ahmad Gonjjou,’nun ifadesine başvuran emniyet yetkilileri İran Konsolosluğu ile iletişime geçerek sorunu çözmeye çalışıyor.

2 AYDIR HAVALİMANINDA YAŞIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

:(( ~ 11 yıl önce
hee sen onların ülkesne git onlar ilgilenir yardım eder sana yemek filan verirler...takın kelepçeyi alın götürün yahu...asacaklarmı recmmi edecekler ne yapacaklarsa yapsınlar almayın böyle adamları ülkeye muz cumhuriyetimi burası ekmek elden su gölden hale bak.terminalmiş...bunlar daha terminal bile diyemez dilleri dönmez.sokakta o kadar aç insan var tinerciler evsizler yurtsuzlar tecavüze uğramış kaçmış insanlar var.onlarla ilgilenin yardım edin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VANLIYAM ~ 11 yıl önce
Alır kolluk kuvveti VAN'a götürür oradan da İran sınırından salar içeri ne hali varsa görsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogrycu Davut ~ 11 yıl önce
Bütün haberlerde 40 gün, airporthaberde 60 gün. Yok mu arttiran?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yardim mi Saflik mi? ~ 11 yıl önce
Bence bu ve bunun gibi sahislar magdur gibi davranip gecimlerini Dilencilikle sagliyorlar.Yollardaki camsiliciler ve bu gibi insanlara yardim ettigini zanneden insanlar bu insanlarin bu sekilde davranmasina sebeb oluyor.Devletimiz yardima muhtac kisilere yardim ediyor.Anayasamizda da bulunan Sosyal Devlet ilkesi, insanlara gorevlilerimizce harekete gecilmiyor hissi uyandiran bu tip haberler habercilik ahlakina sigmamakla birlikte gercekten yardima muhtac kisiler gerekli yardimi almakta diye dusunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok sukur ~ 11 yıl önce
Grev gozculugu yaparken her nobetimde kendisine para yiyecek veriyorum hali perisandi ama para istemiyorum konus benle diyordu, guvenlikcilere yardimci olsunlar diye soyledigimde hee o epeydir burda ugrasma diyip ilgilenmiyolardi.. Cok sukur ilgilenen birileri cikmis..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000