05 Nisan 2017, Çarşamba 10:21:01

165 yabancı pilot THY'den ayrıldı

THY’de bu yılın verilerine göre yabancı pilot sayısı 165 kişi azalarak 600’e kadar düştü.
  • okuldan mezun olali yaklasik iki sene oldu.level 6 aldim,mollymawk filan 90 küsur ortalama.iki yabanci dilim var.mezun olur olmaz bircok sirkete basvuru yaptim.iki sene icerisinde sadece bir tanesi görüsmeye cagirdi.bu süre icerisinde yaptigim ucak yolculularinda yabanci folari gördükce neler hissettigimi sadece allah biliyor.toefl filan artik daha fazla kasmaya da gerek olmadigini da anladim zira hicbir ümidim kalmadi is bulmak acisindan.parasinda maasinda filan da degilim sadece ucsam yetecekti,neyse.bir gayrimenkulü satmaya calisiyorum uzun zamandir ,malum kriz var.satis olunca yurtdisina yerlesicem.belki oralarda tip egitimi de alir duvara asarim.pilotluk hayalim de bu ülkeyle beraber mazide bir ani olarak kalacak.
  • Yabancı kaptanların gidişine en çok TGS nin harekatçıları sevinmiştir.Mr brown and mrs brown ayarınında altındaki ingilizceleri ile dokuz doğuruyor uçakta yabancı kaptan var diye tribe giriyorlardı.Buna şefleride dahil.Uluslararası iş kolunda tarzanca işini halledenlere helal olsun.işler tıkırındayken sorun yok ama sıkıntılı bir durumda FO da yabancı ise ayıkla princin taşını.
  • sen görevli pass giden fo'yu yarısı boş giden business'a alma, kaptan çocuğunu al; ekip planlaman her türlü illegal planlamayı yapsın, ses çıkaranı da lagos'a, dakka'ya, katmandu'ya, kabil'e, karaçi'ye göndersin; akademi ve tip eğitimi alanlara euro 2 tl iken yaptığın anlaşmadan şimdi 4 tl'den para kes (tam tersi olsa, maaşlar euro üzerinden verilse kur sabitlenirdi), batıyoruz adam fazlası var ya 500 pilotu çıkarıcaz ya da maaşa zam yok diye kandırıp maaşlara zam yapma, iki ay geçmeden ilan açıp pilot ara; yabancı kaptanına hyatt otelden oda ayarla, tüm masraflarını karşıla, evini tut ekstradan para ver; air berlin'in dış kapısının dış mandalı ismini bile bilmediğin bi şirkette pırpır uçuran ecnebiyi dlr vs sokmadan direk şirkete al, 330, 777 tipini beleşe ver, daha stabilizasyon kriterini bilmesin ota boka go around desin, sonra da kaptanı pas geçmedi diye raporlasın, iki yıl uçup tecrübe yaptıktan sonra da basıp gitsin başka yere, ondan sonra pilotundan sadakat bekle. hadi oradan!
  • Evet cok haklisiniz HTA sacma Sapan cemaatdan torpili olmuyanlarin eleme yeri .Akil var mantik var Ana okulu psikologu ciksin yok Sen THY ucamassin . Ana okulu psikologu da sasirmistir TK girenlere karar verme si. Torpilli olanlar icin sorun yok . Sorun Ben gibi sahislar . Cok istedim Psikologun yuzune tuturmeyi pislik Seytan suratli yaratigin.
  • Saygı saygıyı gerektirir dimi? Bu söylediklerimi saygısızca algılama sadece bana aksettirdiğin bu bir oku? Derin nefes al ve iki saniye düşün? Önce emekli maaşı olan hiç bir pilotu kokpite sokmamalı sonra hiç bir yabancıyı alma bak ülkede sivil havacılık nasıl gelişiyor...Emekli maaşını alan adam zaten görevini yapıp hak kazanmış demek değil mi? Evet geri planda git hocalık ve yöneticilik yap. Yabancıda nasıl beni herşeyin tamam ama Avrupa vatandaşı değilsin diyosa sende ona Türk vatandaşı değilsin de alma! Şu an en az 2500 işsiz pilot genç var şu emekli maaşı alıpta ülkem ülkem diyenler ey yüce egolular... egosuzlara lafım Yok El ver eksikse otur çalış eksiğini tamamla memlekete faydalı olması için yetiştir. Yıllardır memleketin imkanlarıyla doldurdun ceplerini şimdide sen imkan Verde arkandan gelenlere faydalı ol. Ama sende bu kadar memleket sevgisi, millet sevgisi, Allah korkusu olmadığı için sayende bizdende bir bok olmaz niye mi? İnsanlar aynadır senin aksettirdiğin bizimde algıladığımız kadarı bu... Allah kazasız belasız uçuşlar versin. İyi insanlar yolunuz yol. Kötülerimiz yolunuz çöl... hade eyvallah...
  • Dünya genelinde en düşük maaşı veren şirket THY iken, Qatar Emirates Ethiad Flydubai gibi şirketlerin hali hazırda 1000 ucaklık siparişleri varken ve 3 katı maaş verirken,uzun vadede Türk kaptanlardanda enaz 300-350 kişi çağrıldı ve gidici.Siz yiyin birbirinizi :))))
  • Kendi milli pilotuna kulp takıp şirketten ayıran bir zihniyet bir kül olmaya mahkumdur.
  • Ha turk ha yabanci ikiside şoför. . Cokta kurcalamamak lazim ekmeği olan yer ..
  • Türk düşmanı yabancı pilot açları önce 1000 tl ye uçan Pi̇lotları kurtarın hepiniz herşeyi biliyorsunuz çark böyle dönüyor
  • Kokpitde turk pilotlari gormek gurur verici. Yurtdisinda az bulunuyor. Acik var, Turk genc pilotlara sans verilmeli. Darisi diger yabancilarin basina insallah. Madem begenmiyorlar Klm lufthansa alitalia fln calisinlar. He burda turk pilotlari rencide edenlere: her pilotun egtimi zor. Turk pilotlar dil bilmiyorlar basarisiz. Cesaretsiz fln on yargili olmaya devam edin siz. Bravo size bravo.....

THY’de bu yılın verilerine göre yabancı pilot sayısı 165 kişi azalarak 600’e kadar düştü.

THY'de 2014 yılında 448 olan yabancı pilot sayısı her yıl önemli artış yaşadı. Bu rakam geçen yılın nisan ayında 10'u kadın olmak üzere 765'e kadar çıktı.

Ancak turizm sektöründe yaşanan kriz, Türk Lirası'nın döviz karşısındaki kaybı THY kokpitindeki dengeleri de etkiledi.

30'a yakın uçağını turizmde yaşanan daralma nedeniyle yere indirmek zorunda kalan THY'de, 2016 Nisan ayında 4 bin 429 olan pilot sayısı 4 bin 110'a kadar geriledi.

THY'de bu yılın verilerine göre yabancı pilot sayısı 165 kişi azalarak 600'e kadar düştü.

KÖRFEZ ÜLKELERİNDEN ASTRONOMİK TEKLİF

Yabancı pilotların birçoğunun ayrılığındaki en büyük neden ise Körfez ülkelerinden gelen cazip teklifler oldu.

Körfezden gelen astronomik maaşlar, döviz kuru nedeniyle gelir kaybı yaşayan yabancı pilotların tercihlerini de değiştirdi. (Sputnik)

165 yabancı pilot THY'den ayrıldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (163)

kIsmet degilmis ~ 7 yıl önce
okuldan mezun olali yaklasik iki sene oldu.level 6 aldim,mollymawk filan 90 küsur ortalama.iki yabanci dilim var.mezun olur olmaz bircok sirkete basvuru yaptim.iki sene icerisinde sadece bir tanesi görüsmeye cagirdi.bu süre icerisinde yaptigim ucak yolculularinda yabanci folari gördükce neler hissettigimi sadece allah biliyor.toefl filan artik daha fazla kasmaya da gerek olmadigini da anladim zira hicbir ümidim kalmadi is bulmak acisindan.parasinda maasinda filan da degilim sadece ucsam yetecekti,neyse.bir gayrimenkulü satmaya calisiyorum uzun zamandir ,malum kriz var.satis olunca yurtdisina yerlesicem.belki oralarda tip egitimi de alir duvara asarim.pilotluk hayalim de bu ülkeyle beraber mazide bir ani olarak kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sky ~ 7 yıl önce
Yabancı kaptanların gidişine en çok TGS nin harekatçıları sevinmiştir.Mr brown and mrs brown ayarınında altındaki ingilizceleri ile dokuz doğuruyor uçakta yabancı kaptan var diye tribe giriyorlardı.Buna şefleride dahil.Uluslararası iş kolunda tarzanca işini halledenlere helal olsun.işler tıkırındayken sorun yok ama sıkıntılı bir durumda FO da yabancı ise ayıkla princin taşını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biz gidiyoruz ~ 7 yıl önce
sen görevli pass giden fo'yu yarısı boş giden business'a alma, kaptan çocuğunu al; ekip planlaman her türlü illegal planlamayı yapsın, ses çıkaranı da lagos'a, dakka'ya, katmandu'ya, kabil'e, karaçi'ye göndersin; akademi ve tip eğitimi alanlara euro 2 tl iken yaptığın anlaşmadan şimdi 4 tl'den para kes (tam tersi olsa, maaşlar euro üzerinden verilse kur sabitlenirdi), batıyoruz adam fazlası var ya 500 pilotu çıkarıcaz ya da maaşa zam yok diye kandırıp maaşlara zam yapma, iki ay geçmeden ilan açıp pilot ara; yabancı kaptanına hyatt otelden oda ayarla, tüm masraflarını karşıla, evini tut ekstradan para ver; air berlin'in dış kapısının dış mandalı ismini bile bilmediğin bi şirkette pırpır uçuran ecnebiyi dlr vs sokmadan direk şirkete al, 330, 777 tipini beleşe ver, daha stabilizasyon kriterini bilmesin ota boka go around desin, sonra da kaptanı pas geçmedi diye raporlasın, iki yıl uçup tecrübe yaptıktan sonra da basıp gitsin başka yere, ondan sonra pilotundan sadakat bekle. hadi oradan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 ~ 7 yıl önce
agzina saglik
HTA ~ 7 yıl önce
Evet cok haklisiniz HTA sacma Sapan cemaatdan torpili olmuyanlarin eleme yeri .Akil var mantik var Ana okulu psikologu ciksin yok Sen THY ucamassin . Ana okulu psikologu da sasirmistir TK girenlere karar verme si. Torpilli olanlar icin sorun yok . Sorun Ben gibi sahislar . Cok istedim Psikologun yuzune tuturmeyi pislik Seytan suratli yaratigin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hta yazana ~ 7 yıl önce
Arkadaşım inan bana te ha ye de o psikoloktan cok ama cok daha kötü niyetli insanlar yöneticiler ve kaptanlar var bana inan iyiki girmemişsin. Bir sürü huzurlu firmalar var seninde olur bigün . İnan bana
Emekli maaşı olan ~ 7 yıl önce
Saygı saygıyı gerektirir dimi? Bu söylediklerimi saygısızca algılama sadece bana aksettirdiğin bu bir oku? Derin nefes al ve iki saniye düşün? Önce emekli maaşı olan hiç bir pilotu kokpite sokmamalı sonra hiç bir yabancıyı alma bak ülkede sivil havacılık nasıl gelişiyor...Emekli maaşını alan adam zaten görevini yapıp hak kazanmış demek değil mi? Evet geri planda git hocalık ve yöneticilik yap. Yabancıda nasıl beni herşeyin tamam ama Avrupa vatandaşı değilsin diyosa sende ona Türk vatandaşı değilsin de alma! Şu an en az 2500 işsiz pilot genç var şu emekli maaşı alıpta ülkem ülkem diyenler ey yüce egolular... egosuzlara lafım Yok El ver eksikse otur çalış eksiğini tamamla memlekete faydalı olması için yetiştir. Yıllardır memleketin imkanlarıyla doldurdun ceplerini şimdide sen imkan Verde arkandan gelenlere faydalı ol. Ama sende bu kadar memleket sevgisi, millet sevgisi, Allah korkusu olmadığı için sayende bizdende bir bok olmaz niye mi? İnsanlar aynadır senin aksettirdiğin bizimde algıladığımız kadarı bu... Allah kazasız belasız uçuşlar versin. İyi insanlar yolunuz yol. Kötülerimiz yolunuz çöl... hade eyvallah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Normal ~ 7 yıl önce
Dünya genelinde en düşük maaşı veren şirket THY iken, Qatar Emirates Ethiad Flydubai gibi şirketlerin hali hazırda 1000 ucaklık siparişleri varken ve 3 katı maaş verirken,uzun vadede Türk kaptanlardanda enaz 300-350 kişi çağrıldı ve gidici.Siz yiyin birbirinizi :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolar ~ 7 yıl önce
Dolar 4 olursa tam bir maaş fark oluyor,millet enayimi kalsın? Giden gitsin diyenler emin olun gerekli kriterleri sağladığınızda sizde aynısını düşüneceksiniz...
İnsan ~ 7 yıl önce
Kendi milli pilotuna kulp takıp şirketten ayıran bir zihniyet bir kül olmaya mahkumdur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 7 yıl önce
Ha turk ha yabanci ikiside şoför. . Cokta kurcalamamak lazim ekmeği olan yer ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı yalakaları ~ 7 yıl önce
Türk düşmanı yabancı pilot açları önce 1000 tl ye uçan Pi̇lotları kurtarın hepiniz herşeyi biliyorsunuz çark böyle dönüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avroturk ~ 7 yıl önce
Kokpitde turk pilotlari gormek gurur verici. Yurtdisinda az bulunuyor. Acik var, Turk genc pilotlara sans verilmeli. Darisi diger yabancilarin basina insallah. Madem begenmiyorlar Klm lufthansa alitalia fln calisinlar. He burda turk pilotlari rencide edenlere: her pilotun egtimi zor. Turk pilotlar dil bilmiyorlar basarisiz. Cesaretsiz fln on yargili olmaya devam edin siz. Bravo size bravo.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000