26 Mart 2009, Perşembe 08:51:02

16 SAATTİR HELİKOPTERE ULAŞILAMIYOR!

BBP Partisi'nin helikopteri dün saat 16:00 sıralarında Kahramanmaraş'tan havalandıktan sonra düşmüştü. Aradan 16 saat geçmesine rağmen henüz enkaza ulaşılamadı.
  • arkadaş yazmışya bukadar geri memleket falan filan. emin ol bu helikopterdeki başka biri olsaydı 50 kere bulunmuştu. bi açıklama yok. en azından deki şurda burda ölmüş kalmış bişey de ama malesef. sende yaşadığın ülkeye laf atma birader. geriysek ileri ülkeye git yaşa sen geri deyince düzelmez hiç bişey.
  • Düşen helikopterde arama kurtarma ile ilgili uyduya dayalı (ELT) cihazı varmıydı eger yoksa bunun sorumluları kimler bunların araştırılması gerekiyor
  • Demek ki lafla paynir gemisi yürümüyormuş
  • 11 saatte enkazın bulunamaması kabul edilmez bir durum. Böyle olunca yaralıların hayatları tehlikeye giriyor. Bu kadar geri bir memleket olduğumuza inanamıyorum. Burada oturmuş teknolojik sohbetler yapıyoruz ama düşen bir hava aracının yerini tespitten aciziz.

Kurtarma çalışmaları gece de devam etti. Bekleyiş uzadıkça gerginlik de arttı.

İşte gece boyunca yaşanan gelişmeler:

Arama çalışmaları bin kişilik ekiple sürüyor

Kahramanmaraş'ta düşen, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazını arama çalışmaları yaklaşık bin kişilik ekiple sürdürülüyor.

Göksun ilçesine bağlı Hacıömerli köyü Berit dağı civarında başlayan arama-kurtarma çalışmaları, sonuç alınamayınca Kızılöz köyü Karayakup dağı civarına kaydırıldı. Buradaki çalışmalara havadan gece görüş imkanına sahip askeri helikopterin yanı sıra karadan da jandarma, sivil savunma, arama-kurtarma, dağcılardan oluşan yaklaşık bin kişilik ekip katılıyor. Arama-kurtarma ekiplerine köylüler de destek veriyor.
Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ın olay yerinden yönettiği arama-kurtarma çalışmaları, kar yağışı ve tipi yüzünden güçlükle sürdürülüyor. Arama çalışmalarının yapıldığı bölgede kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği belirtiliyor.

Bu arada, Kızılöz köyünün imamı, öğlenden sonra helikopterin köyün üzerinden geçtiğini söyledi.

Atalay: Bütün imkanlar seferber edildi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması için bütün imkanların seferber edildiğini söyledi.

Bakan Atalay beraberindeki Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile İstanbul'dan Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla Gaziantep'e geldi. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun helikopterinin düştüğü Kahramanmaraş'a hareket etmeden önce basın mensuplarına arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Atalay, "Son durum sizinde bildiği gibi aramalar devam ediyor. Bütün güç ve imkanlarımızla sivil savunma, askeri birlikler elinden gelen tüm çalışmaları yapıyor. Kısa sürede ulaşmalarını bekliyoruz. Bende şimdi olay yerine gidiyorum ve bilgi alacağız. Yaklaşık saat 16.00'dan beridir bu konuyla ilgileniyoruz. Arama kurtarma çalışmalarına helikopter, jandarma, sivil savunma ve çevre illerin imkanlarını kullandık. Bölge kar, sis ve dağlık. Bu şartlar içinde ilerlemeye çalışıyor ekipler. Her çevreden kalabalık bir grup o bölgede çalışma yapıyor" dedi.

Gece boyunca arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdürüleceğini kaydeden Atalay, "İnşallah çok gecikmeden ulaşılır diye umuyoruz. Şu anda karadan ağırlıklı çalışmalar yapılıyor ama havadan da gerekirse tekrar başlar. Tek dileğimiz korktuğumuzun olmaması" diye konuştu.

"Enkaza ulaşılamaması büyük zaafiyet"

Alperen Ocakları İstanbul İl Sekreteri Harun Şimşek, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin enkazına ulaşılamamasının büyük bir zafiyet olduğunu söyledi.

Alpereren Ocakları'ndan bir gurupla İstanbul Valiliği önüne gelen Harun Şimşek burada kısa bir açıklama yaptı.

Şimşek Yazıcıoğlu'nun bulunduğu helikopterin düşmesinden 7 saat geçmesine rağmen halen ulaşılmadığını belirtti. Bunun büyük bir zafiyet olduğunu ifade eden Şimşek, "Bu zafiyeti gösterenler, bu zafiyetin altında kalabilirler" dedi. Şimşek daha sonra BBP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamaların resmi kaynaklarla verilen açıklamalarla farklı olmasını eleştirdi.

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken Göksun ilçesinde düşen helikopterin enkazını arama çalışmaları sürüyor.

Hava şartları arama çalışmalarını zorlaştırıyor

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Kahramanmaraş'tan Yozgat'a götürürken Göksun ilçesinde düşen helikopterin enkazını arama çalışmaları sürüyor.

Askerler, sivil savunma ve acil kurtarma ekipleri ile bir grup partilinin katıldığı arama-kurtarma çalışmaları, sinyalin alındığı Sisne mezrasının 2 kilometre kuzeyindeki dağlık alanda yoğunlaştırıldı. Bu bölgede yoğun sis, kar yağışı ve tipi nedeniyle çalışmalar güçlükle sürdürülürken, kar kalınlığının bölgede 1.5-2 metreyi bulduğu belirtiliyor. Sisne mezrası yakınlarında çok sayıda ambulans hazır bekletiliyor.

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün ve Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile birlikte çalışmaları olay yerinde izleyen Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, arama-kurtarma çalışmalarının ağır hava şartları nedeniyle güçlükle sürdürüldüğünü ifade etti.

Arama-kurtarma ekibi donma tehlikesi geçirdi

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde düşen helikopterinin enkazına ulaşmaya çalışan 30 kişilik arama-kurtarma ekibinin donma tehlikesi geçirdiği ve yardım talebinde bulunduğu bildirildi.

Yazıcıoğlu'nun düşen helikopterine ulaşmaya çalışan ekipler, ağır hava şartlarına karşı zorlu bir mücadele veriyor.

Yoğun sis, kar yağışı ve tipiye rağmen dağlık araziye dağılan yaklaşık bin kişiden 30 kişilik ekibin, Kurucaova köyü Delikkaya mevkisinde donma tehlikesi geçirdiği öğrenildi. Ekibin, 112 Acil Servis'e telsizle ulaşarak, hareketli ekiplerden yardım istediği belirtildi.

Bakan Atalay Göksun'da

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal ile birlikte Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesine geldi.

Gaziantep'ten karayoluyla ilçeye gelen Bakan Atalay ile beraberindeki Köksal, Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı önünde, Vali Mehmet Niyazi Tanılır ve öteki yetkililer tarafından karşılandı.

Yazıcıoğlu'nun kayınbiraderi olan TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Veysi Kaynak da jandarma komutanlığına geldi.

Bakan Atalay, İlçe Jandarma Komutanlığı binasına geçerek burada arama-kurtarma çalışmaları hakkında brifing alacak.

Tahammül sınırlarımız zorlanıyor

 BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin enkazına halen ulaşılamadı. Kamuoyunun yeterli seviyede bilgilendirilmemesini eleştiren BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, "Tahammül sınırlarımız zorlanıyor" dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun içinde bulunduğu helikopterin düşmesi üzerinden yaklaşık 12 saat geçti. Ancak halen enkaza ulaşılmaması üzerine BBP Genel Merkezi'nden parti adına açıklamada bulunan Genel Sekreter Yalçın Topçu, çalışmalar konusunda yetkili ağızlardan bir açıklama yapılmamasını eleştirdi.

BBP Genel Sekreteri Topçu, "Halen sonuç alınamaması bizi üzdü. Bir ihmalin olduğunu düşünmüyoruz ancak yetkili ağızlardan açıklama yapılmalıdır. Bu saate kadar sonuca ulaşılamamasının nedeninin yetkililerce kamuoyuna bildirilmesi gerekir. Biz bunu bekliyoruz. Gelinen bu noktada bu işi yürüten devletin ilgili birimleridir. Yapılan çalışmaların en yetkili ağızlardan biran evvel ne noktada olduğunun açıklanmasını ivedilikle bekliyoruz. Şu geldiğimiz noktada büyük Türk milletinin ve camiamızın tahammül sınırları zorlanmakta ve tüketilmektedir. Yetkililerden biran evvel tatmin edici açıklama bekliyoruz. Geldiğimiz şu noktaya kadar netice alınmadı. Sayın Bakanımızın bölgede olduğu belirtiliyor. Kendisi de bağlantılarla çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Olumsuz hava şartları nedeniyle çalışmalara ara verildi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini söyledi.

Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı'nda brifing aldıktan sonra çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Atalay, arama-kurtarma çalışmalarına olumsuz hava şartları nedeniyle ara verildiğini ancak gün ışımaya başladıktan sonra ekiplerle hem havadan hem karadan çalışmalara yeniden başlanacağını belirtti.

Kendisinin de arama-kurtarma çalışmalarını yerinde takip edeceğini kaydeden Atalay, "Tüm imkanlarımız seferber edildi". dedi.

BBP Genel Merkezi'nde gerginlik

Büyük Birlik Partisi Genel Merkezi'nde devam eden gergin bekleyiş sırasında Alperen Ocakları üyeleri ile BBP Ankara İl Teşkilatı üyeleri arasında gerginlik yaşandı. Genel Merkez'den ayrılan MHP'li Oktay Vural, arama kurtarma çalışmalarının sonuçlanmaması dolayısıyla ocak üyesi bir vatandaşın tepkisiyle karşılaştı.

Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği sıralarda, BBP Genel Merkezi içerisinde Alperen Ocakları üyeleri ile BBP Ankara İl Teşkilatı üyeleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Arama çalışmalarının sonuçlanmamasına tepki gösteren ocak üyeleri, diğer partililerin araya girmesiyle tartışmayı bitirerek genel merkez binası önünde dua etti.

Arama-kurtarma çalışmaları 5 bölgede tekrar başladı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun da içinde bulunduğu helikopterin enkazının aranması için sabahın erken saatinden itibaren tüm ekibin seferber edildiğini söyledi.

Kurucaova Köyü'nde yürütülen arama-kurtarma çalışmalarının durumu hakkında bilgi alan Bakan Atalay, hava şartları nedeniyle ara verilen çalışmaların sabahın erken saatinden itibaren havadan ve karadan tüm imkanların kullanılarak sürdürüldüğünü söyledi. Ekiplerin seferber olduğunu belirten Atalay, "Burada kar var sis var. Helikopterler buraya nasıl yanaşacaklar. Elden gelen yapılıyor. 5 bölgede çalışma yapılıyor. Verilen her koordanitta hem havadan hem karadan çalışma yapılıyor" dedi.
Bakan Atalay, düşen helikopterin uçuş belgesinin olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı'nın araştırma yaptığını kaydetti.

Bakan Atalay açıklamasını yaptıktan sonra BBP İstanbul Teşkilat Başkanı Hakkı Özyurt'ta arama-kurtarma çalışmalarına tepki gösterdi.

Devletin belirli kurumlarını bölgeye sevk etmediğini savunan Özyurt, "Muhsin Yazıcıoğlu’nun bulanamamasının tek sebebi Türkiye'deki siyasi iktidardır. Sayın Bakan burada siyasi görüntü vermemesi lazım. Siyasi iktidar şov yapmak peşindedir. Şov yapana kadar sayın bakan, sayın vali bu yolu açtırsın. Biz de genel başkanı kurtaralım. Arkadaşlarımız yola sokulmamış, köylüler vatandaşlarla partililerimize sayın genel başkanımızı bulmak için müsaade edilmemiş. Yazıcıoğlu'nun başına bir iş gelirse tek sorumlu siyasi iktidardır. Onun başındaki idarecileridir. Türkiye'de bir cinayet işleniyor 2 saatte faili bulunabiliyor. Bir siyasi partinin lideri, 12-14 saat geçmiş, üzülerek ne yazık ki üzülerek söylüyorum; daha sinyal bile alamamışlar. Yazıklar olsun" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Bölgedeki 5 ayrı noktada özel harekat timlerinin katıldığı arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda korucu, özel ve resm kurumların kurtarma ekipleri, jandarma ekipleri katılıyor. Çalışmalara köylüler de destek veriyor.

 

16 SAATTİR HELİKOPTERE ULAŞILAMIYOR!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
arkadaş yazmışya bukadar geri memleket falan filan. emin ol bu helikopterdeki başka biri olsaydı 50 kere bulunmuştu. bi açıklama yok. en azından deki şurda burda ölmüş kalmış bişey de ama malesef. sende yaşadığın ülkeye laf atma birader. geriysek ileri ülkeye git yaşa sen geri deyince düzelmez hiç bişey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Düşen helikopterde arama kurtarma ile ilgili uyduya dayalı (ELT) cihazı varmıydı eger yoksa bunun sorumluları kimler bunların araştırılması gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Demek ki lafla paynir gemisi yürümüyormuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
11 saatte enkazın bulunamaması kabul edilmez bir durum. Böyle olunca yaralıların hayatları tehlikeye giriyor. Bu kadar geri bir memleket olduğumuza inanamıyorum. Burada oturmuş teknolojik sohbetler yapıyoruz ama düşen bir hava aracının yerini tespitten aciziz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000