05 Mayıs 2010, Çarşamba 11:03:28

15 saatlik rötar yolcuları perişan etti!

Türk Hava Yolları (THY)' nın New york-İstanbul seferini yapan TC- JJA kuyruk tescilli Boeing-777 tipi uçak Türkiye saati ile dün sabah saat 09:30 İstanbul’da olması gerekirken arıza nedeniyle 15 saat rötarla gece 00:30’da Atatürk Havalimanı’na geldi.
  • SANDART BİR THY KLASİĞİ. ŞAŞIRMADIM.
  • sorun thy de degil sorun tower dan geliyor masus yapiyorlar
  • Lütfen bu yazımda art niyet aramayın. Niyetim üzerinde Milli bir bayrak tasıyan THY daha iyi yerlerde görmek. 1- Teknik elemanlarınızı sanayideki oto tamircisi gibi görmeyin. 2- teknik personelin üzerindeki agır calısma yükünü alın. her an buyuk hataya acık yorgunlukta calısıyorlar. 3- Lisanslı ucak teknisyenin uzerindeki baskı unsurlarını azaltın baskı insana hata yaptırır. 4-osmanlı da loca denilen simdi ise isi ehline verme prensibi gudun. 5- hep ceza vermeyin birazda basarılı olan isi yüklenen riski uzerine alan personele ödül verin. 6- yonetici vasfındaki sadece ust yonetime hos gozukmeye calısan kisileri elimine edin. yoksa mutfakda tüp de kacak var. bu yakaladıgın cizgiyi bir gaz kacagına kurban vermeyin. süphesizki ALLAH adaleti emr
  • Arıza her uçak ve uçak şirketinde ortaya çıkar. Ama dört yıldızlı bir hava yolu olan THY yolcularını daha iyi hizmet vermeliydi. Unutmayalım, THY bir hizmet kurluşu olup verdiği hizmetlere göre de değerlendirilir.
  • thy ikramda 4 yıldız ama yerde 1 bile degil yer hizmetlerinde cok basarısız cook
  • THY maalesef son zamanlarda aşırı derecede arıza haberleri ile mansetlere cıkıyor. Teknik özelleşti de mi böyle oldu, nedir durum anlamıyorum. Gayet üzücü bir hadise. Körü körüne hicbir firmayı destekleyemem ben, körü körüne karalamayacağım gibi. Zihniyetlerinden mi kaynaklanıyor, Teknik olarak ucak sayısına mı yetişilemiyor anlamış değilim. Herkese güvenli uçuşlar dilerim. Saygılar.
  • buna benzer bir olayı 2 ay kadar önce istanbul-stutgart uçuşunda bende yaşadım. Uçak inmeye 1.5 saat kala İstanbula döndü ve 10 saat sonra başka bir uçakla Almanyaya gıdebildik.Arıza elbette olur bu işin şakası yok. Fakat yarısından fazlası Alman olan bir yolcu profiline Türkçe açıklama yapmak da ne demek.Ülkemizin yükselen markasından daha profesyonel yaklaşımlar bekliyoruz.
  • ayrıca otel konusunda katılıyorum bizi cok kötü otele götürdüler fakat..diğer amerikan firmaları bunu bile yapmazdı...elimizdeki değerlerinin kıymetini bilmiyoruz..
  • selin hanım tahmin ettiğim bayansa inanın havacılık kurallarını bilmeyen ve kendisinin uçağı satın aldığını sanan bir kişi.uçakta yüksek sesle konuşması kabin memurlarını azarlaması ve insanları huzursuz eden sözleriyle bir kez daha türklerin amerikada ki imajını yok eden bir insan oldu.yaklaşık 100 kişilik yabancı amerikalı-uzakdoğulu transit yolcu olduğunu düşündüğüm gruptan bir defa bile tepki ve yüksek sesle konuşma görmedim. böyle ortamı geren kişiler havayolunun kara listesinde bulunmalı bir daha o firma ile seyahat ettirmemelidir.
  • cok yazik neler cekmisler böyle ne kaddan üzüldük,ariza iste kardesim anlamiyormusunuz arizaaaaaaa...odun kafali olmamak lazim artik ariza denen sey calismiyor demekttir,sanki sen kendi evinde camasir makinan filan arizalaninca zorla calistirmaya calisiyorsun,,,okyanusun üzerinde arizalanan ucagin akibetini herkes biliyor daha 4 ay filan oldu ne cabuk unutuyorsunuz,sizdemi ayni seyi yasamak istiyorsunuz...

Uçuş için New John F. Kennedy Havalimanı’nda Amerika saati ile 16:45’te yolcularını alan uçak, kapılarını kapattı. Kapılarının kapanmasının ardından uçakta teknik bir arıza meydana geldi. Arıza nedeniyle uzun süre uçakta beklemek zorunda kalan yolculara arıza ile ilgili bilgi veren uçağın pilotu yaptığı anonsta, “Yerdeki sistemden elektrik alamıyoruz" dedi.

“YOLCULAR PERİŞAN OLDU"

İki saat uçak içerisinde beklemek zorunda kalan yolculardan Selin Barlas Yamaner, “Uçaktaki yolcular çoluk çocuk, yaşlılar perişan olduk. “ Ben senelerdir yurt dışı uçuşlarına gidiyorum. Rötar olmadan önce 3 saat uçağın içerisinde kümes hayvanları gibi sıcak bir ortamda kan ter içinde kaldık. Türkler ve yabancı yolcular perişan oldu. Sonra dışarıya çıkarıldık. Gece 11 oldu ve bize uçuşun iptal olduğu ve bizleri otele gönderileceğimiz söylendi. Bizi bir yıldızı bile olmayan bir otele götürdüler. Çok kötü bir oteldi. Benzer olayda Suudi Arabistan Havayolları bütün yolcularını bir yere topladı her şeyini hallettiler. Perişan bir halde otele gittik, geri geldik yine uçağın içinde 1,5-2 saat bekledik. Rötar üzerine rötar yaptılar. Çoluk çocuk, yaşlılar perişan oldu" diyerek tepkisini dile getirdi.

İZMİR’DE BİR KONFERANSA KONUŞMACI OLARAK KATILACAKTI

İzmir tarihi ile ilgili araştırmalar yapan ve bununla ilgili olarak İzmir’deki bir konferansa katılmak için Türkiye’ye gelen Newyork City Üniversitesi öğretim üyesi Profesör Elena Frangakis-Syrett, rötar nedeniyle yaşanılanları şu şekilde anlattı: “Havalandırma çalışmıyordu. Biz isyan edince kapıları açmak zorunda kaldılar. Uçaktan çıkarıldık bize hiçbir bilgi verilmedi. Bizi korkunç bir otele koydular. Hem buraya geç geldik hem de İzmir’e gideceğim uçağı kaçırdım. İzmir’de konferansa katılacaktım"

GECİKME NEDEN KAYNAKLANDI?

THY Basın Müşavirliğin’den alınan bilgiye göre kalkıştan kısa bir süre önce uçağın elektrik sistemlerinde bir arıza meydana geldiği belirtilirken, yolcuların uçakta bekletilmesinin ise John F. Kennedy Havalimanı’ndaki güvenlik nedeniyle uzadığı kaydedildi. THY yetkilileri yolcuların otellere yerleştirildiğini ve arızanın giderilmesinden sonra da yine aynı uçakla Türkiye’ye getirildiği ifade edildi. THY yetkilileri ise otel ile olarak yaptıkları açıklamada," Havalimanı kent merkezinden çok uzakta. En yakın olan bu otele yolcularımızı götürmek zorunda kaldık. Aksi takdirde kent merkezine götürsek gecikme daha da uzayacaktı“ denildi

(Hürriyet)

15 saatlik rötar yolcuları perişan etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
SANDART BİR THY KLASİĞİ. ŞAŞIRMADIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sorun thy de degil sorun tower dan geliyor masus yapiyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Lütfen bu yazımda art niyet aramayın. Niyetim üzerinde Milli bir bayrak tasıyan THY daha iyi yerlerde görmek. 1- Teknik elemanlarınızı sanayideki oto tamircisi gibi görmeyin. 2- teknik personelin üzerindeki agır calısma yükünü alın. her an buyuk hataya acık yorgunlukta calısıyorlar. 3- Lisanslı ucak teknisyenin uzerindeki baskı unsurlarını azaltın baskı insana hata yaptırır. 4-osmanlı da loca denilen simdi ise isi ehline verme prensibi gudun. 5- hep ceza vermeyin birazda basarılı olan isi yüklenen riski uzerine alan personele ödül verin. 6- yonetici vasfındaki sadece ust yonetime hos gozukmeye calısan kisileri elimine edin. yoksa mutfakda tüp de kacak var. bu yakaladıgın cizgiyi bir gaz kacagına kurban vermeyin. süphesizki ALLAH adaleti emr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arıza her uçak ve uçak şirketinde ortaya çıkar. Ama dört yıldızlı bir hava yolu olan THY yolcularını daha iyi hizmet vermeliydi. Unutmayalım, THY bir hizmet kurluşu olup verdiği hizmetlere göre de değerlendirilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
thy ikramda 4 yıldız ama yerde 1 bile degil yer hizmetlerinde cok basarısız cook

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY maalesef son zamanlarda aşırı derecede arıza haberleri ile mansetlere cıkıyor. Teknik özelleşti de mi böyle oldu, nedir durum anlamıyorum. Gayet üzücü bir hadise. Körü körüne hicbir firmayı destekleyemem ben, körü körüne karalamayacağım gibi. Zihniyetlerinden mi kaynaklanıyor, Teknik olarak ucak sayısına mı yetişilemiyor anlamış değilim. Herkese güvenli uçuşlar dilerim. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
buna benzer bir olayı 2 ay kadar önce istanbul-stutgart uçuşunda bende yaşadım. Uçak inmeye 1.5 saat kala İstanbula döndü ve 10 saat sonra başka bir uçakla Almanyaya gıdebildik.Arıza elbette olur bu işin şakası yok. Fakat yarısından fazlası Alman olan bir yolcu profiline Türkçe açıklama yapmak da ne demek.Ülkemizin yükselen markasından daha profesyonel yaklaşımlar bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ayrıca otel konusunda katılıyorum bizi cok kötü otele götürdüler fakat..diğer amerikan firmaları bunu bile yapmazdı...elimizdeki değerlerinin kıymetini bilmiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
selin hanım tahmin ettiğim bayansa inanın havacılık kurallarını bilmeyen ve kendisinin uçağı satın aldığını sanan bir kişi.uçakta yüksek sesle konuşması kabin memurlarını azarlaması ve insanları huzursuz eden sözleriyle bir kez daha türklerin amerikada ki imajını yok eden bir insan oldu.yaklaşık 100 kişilik yabancı amerikalı-uzakdoğulu transit yolcu olduğunu düşündüğüm gruptan bir defa bile tepki ve yüksek sesle konuşma görmedim. böyle ortamı geren kişiler havayolunun kara listesinde bulunmalı bir daha o firma ile seyahat ettirmemelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
cok yazik neler cekmisler böyle ne kaddan üzüldük,ariza iste kardesim anlamiyormusunuz arizaaaaaaa...odun kafali olmamak lazim artik ariza denen sey calismiyor demekttir,sanki sen kendi evinde camasir makinan filan arizalaninca zorla calistirmaya calisiyorsun,,,okyanusun üzerinde arizalanan ucagin akibetini herkes biliyor daha 4 ay filan oldu ne cabuk unutuyorsunuz,sizdemi ayni seyi yasamak istiyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000