13 Nisan 2008, Pazar 11:43:07

Zihinsel engellilere model uçak kursu

Adana'da, "Biz, Kendi Hayatımızın Sorumluluğunu Üstlenebiliriz" AB Hibe Projesi kapsamında Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği (Ebimed-Der) tarafından model uçak kursu açıldı.

Engelli Bireylere İş ve Meslek Edindirme Derneği Başkanı Sabiha Ceylan, yürüttükleri proje kapsamında daha önce Adana'da yaşayan zihinsel engelli bireylere galoş yapma, takı tasarımı, ahşap boyama gibi ekonomik getirisi olan faaliyetlerin öğretilmesinin yanı sıra zihinsel engelli bireylerin toplumla bütünleşmesini sağlayacak çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini söyledi.

 
Ceylan, Avrupa Birliği'nin, STK Hibe Programı kapsamında "Biz, Kendi Hayatımızın Sorumluluğunu Üstlenebiliriz" projesi kapsamında, Türk Hava Kurumu Adana Şubesi'nin desteğiyle zihinsel engellilere yönelik model uçak kursu açtıklarını söyledi. Ceylan, kursa katılan zihinsel engelli bireylerin yaptıkları çalışmaların kermes ve sergilerde satışa sunulacağını belirtti.

Ceylan, zihinsel engelli bireylerin faklı bir engelli olmalarından ötürü, onların toplumda normal insanlar gibi muamele görmesi, diğer insanların sahip olduğu haklara, adil ve eşit sahip olarak kullanımlarının sağlanması için çalıştıklarını ifade etti.

Proje Koordinatörü Serpil Kahyalar, zihinsel engelli bireylere karşı ayırımcılığının ortadan kaldırılabilmesi için başta zihinsel engelli birey sahibi aileler olmak üzere toplumun tüm kesiminin çabasının gerektiğini söyledi.

Serpil Kahyalar, zihinsel engelli çocuk ve gençlerin yapacakları çalışmaların sergileneceği kermes ve sergilerde normal insanlarla zihinsel engelli bireylerin bir araya gelmesinin sağlanacağını, böylece halkın zihinsel engelli bireyler hakkındaki olumsuz ve önyargılı düşüncelerden arınması, onlarla kaynaşarak toplumdan dışlanma ve ayırımcılığın önlenmesinin mümkün olacağını da sözlerine ekledi.

 

Zihinsel engellilere model uçak kursu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000