22 Mart 2015, Pazar 14:10:36

'YERLİ YOLCU UÇAĞINI EN KISA SÜREDE ÜRETECEĞİZ'

Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat A.Ş. Genel Müdürü Aydoğan Koç, en kısa sürede Türkiye'nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü, uçak üretebilecek düzeyde. Bursa'nın uçak üretebilecek potansiyeli var" dedi.
  • THK önce 7 aydır personeline maaşlarını versin sonrada uçak yapmaya soyunsun bunlar milletle dalga geçiyolar osman yıldırımda aya astronot göndereceklerini tv kanallarında açıklamıştı ayıptır yahu bu personel 7 aydır ne yer nasıl çoluk çocugunu geçindirir ev borcumu var nasıl bir aymazlıktır bu THK binalarına kilit vurdu vurulacak bunlar milletin gözünü boyuyolar ayıptır yahu
  • Uçmak fiili bu kadar konuşulup, eyleme geçmediği tek yer :)
  • Fabrikadakiler ne içiyor merak ediyorum uçmayı içten yaşıyorlar.Türkusu ne oldu yıl 2015 hani seri üretim ?ben içtiğini şeyleri azaltmanizi diliyorum.
  • Ucagin kanadi i yalniz goteriyorsun Yapacagin. Tasarladigin Ucagin tamamini gosterinki ben de ikna. Olayim.
  • Galiba gelen gideni aratacak. 1. THK nin yaptım dediği uçağın alasını Amerika'da millet garajında imal ediyor. 2. "Kullanılan metaller ve kompozitler otomotiv sektörü ile neredeyse aynı" denmiş.Tabii canım, zaten otomobillerde bol miktarda Al 2026 kullanılıyor !!! 3. Hele bir de otomotiv kalite standardlarını uçağa uyguladın mı tamamdır iş. Sallayın bakalım nasılolsa millet yutuyor.
  • yerli olsa gurur duyalım ama herbir haltı dışardan demonte gelip burada monte oluyor yerli malı deniyor. bazı yerlerde yerli malı yarış arabası şu bu gibi gerçek olmayan olamayacak ifadeler havada uçuşup duruyor. Gümrük firmaları bunlara çalışıyor sonunda yerli malı deniyor. motor+elektronik +hareket aktarım ve organları dışardan gelince yerlisi nerede kalıyor. Koltuk yada egzoz falan sanırım.
  • THK önce kendi özel jetlerine sahip çıksın. Biri Ukrayna'da, biri Rusya'da uçuyor. Kim uçuruyor, kaça uçuruyor, kurum ayda kaç USD kar/zarar ediyor?
  • Türk kuşu mezunuyum. Thk da her gün bir olay oluyor. Bizimkiler bu sektöre girmesin; girerse sektör çok zarar görür. Kimse de kusura bakmasın; ben bir kaptan olarak güvenip de bu uçağa binmem ve uçurmam. Hürkuş denen uçak da Kore malı kt1 olarak geçiyor; bakarsanız imalatçı firma sayfası ve vikipedi açık açık yazıyor. T129 da zaten atak helikopteri oldu. Otomotiv sektörü ve havacılıkta kullanılan malzemelerin uzaktan yakından alakası olmadığını bilmeyecek biri bu pozisyonda.
  • Bu adamlar durdugu muddetce ekim ayindaki secimde, secildigin tarihte aldigin oyun yarisini alamazsin sayin baskanim. imza bir dost
  • önce sen,uçağını siegerland a götür sonra uçakta yaparsın.senin atpl imtihanını veremeyen level sınavından 3 dahi alamayan planör uçuşlarını log book a ekleyip sahte exeminer olan şeflerin üç kuruş hacerah alacam diye dışarıdan pilot kiralayıp,sepet olarak turistik seyhate giderken,diğer personelinin durumunu bir düşün.şefin buysa.

Türk Hava Kurumu (THK) Uçak İmalat A.Ş. Genel Müdürü Aydoğan Koç, en kısa sürede Türkiye'nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedeflediklerini vurgulayarak, "Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü, uçak üretebilecek düzeyde. Bursa'nın uçak üretebilecek potansiyeli var" dedi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'dan (BTSO) yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydoğan Koç, BTSO Uzay Havacılık Savunma Sanayi Kümelenmesi (UHS) üyeleri ile bir araya geldi.

BTSO'nun Altıparmak Temsilcilik Binası'nda gerçekleştirilen toplantıda katılımcılara THK tarafından üretilen "Türk Kuşu" uçağı hakkında bilgi veren Koç, uçağın sınıfının en hızlı ve güvenilir hava aracı olduğunu belirtti.

Türk Kuşu'nun saatte 350 kilometrelik hıza ulaştığını ve 150-200 metrelik pistlerde de iniş-kalkış yapabildiğini ifade eden Koç, uçağın 250 kilometrelik mesafeyi ortalama 13 litre benzinle kat ettiğini belirtti.

Aydoğan Koç, Milli Yolcu Uçağı Projesi'nin Türkiye için önemli bir atılım olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Türk milli yolcu uçağı mutlaka üretilmeli. Milli yolcu uçağı ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda iş adamlarımızla da görüşmeler yapıyoruz. En kısa süre içinde Türkiye'nin ilk yolcu uçağını üretmeyi hedefliyoruz. Bursa firmaları otomotiv ve makine sanayisinde önemli bir güce sahip. Bursa iş dünyasının teknolojisi ve gücü, uçak üretebilecek düzeyde. Bursa'nın uçak üretebilecek potansiyeli var. Burada bu heyecanı gördük. Kullanılan metaller ve kompozitler otomotiv sektörü ile neredeyse aynı. İlk yerli yolcu uçağımızı üretmenin zamanı geldi. Uçak satın almak yerine, bu parayı ülkemizde tutabiliriz. Her türlü imkanımız var."

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Duran da Bursa'da uzay, havacılık ve savunma alanında önemli projeler üreten firmaların olduğunu bildirdi.

BTSO olarak Bursa firmalarının potansiyelini ortaya çıkarmak istediklerini kaydeden Duran, "UHS Kümelenmesi üyelerimiz, Bursa'da bir farkındalık oluşturdu. Otomotiv ve makine konusunda marka olan Bursa'yı uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde de daha aktif hale getirmek istiyoruz" ifadesinde bulundu.

'YERLİ YOLCU UÇAĞINI EN KISA SÜREDE ÜRETECEĞİZ'

Yorumlar Tüm Yorumlar (40)

gerçek ~ 8 yıl önce
THK önce 7 aydır personeline maaşlarını versin sonrada uçak yapmaya soyunsun bunlar milletle dalga geçiyolar osman yıldırımda aya astronot göndereceklerini tv kanallarında açıklamıştı ayıptır yahu bu personel 7 aydır ne yer nasıl çoluk çocugunu geçindirir ev borcumu var nasıl bir aymazlıktır bu THK binalarına kilit vurdu vurulacak bunlar milletin gözünü boyuyolar ayıptır yahu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçmak ~ 9 yıl önce
Uçmak fiili bu kadar konuşulup, eyleme geçmediği tek yer :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilaç ~ 9 yıl önce
Fabrikadakiler ne içiyor merak ediyorum uçmayı içten yaşıyorlar.Türkusu ne oldu yıl 2015 hani seri üretim ?ben içtiğini şeyleri azaltmanizi diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ucagin kanadi i yalniz goteriyorsun Yapacagin. Tasarladigin Ucagin tamamini gosterinki ben de ikna. Olayim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dornier 728 ~ 9 yıl önce
Burada ürettirilmeye çalışılan Dornier 728 jet yolcu uçağı milli/yerli yolcu uçağı olarak. http://en.m.wikipedia.org/wiki/Fairchild_Dornier_728_family
Nedim Demirelli ~ 9 yıl önce
Galiba gelen gideni aratacak. 1. THK nin yaptım dediği uçağın alasını Amerika'da millet garajında imal ediyor. 2. "Kullanılan metaller ve kompozitler otomotiv sektörü ile neredeyse aynı" denmiş.Tabii canım, zaten otomobillerde bol miktarda Al 2026 kullanılıyor !!! 3. Hele bir de otomotiv kalite standardlarını uçağa uyguladın mı tamamdır iş. Sallayın bakalım nasılolsa millet yutuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerli ? ~ 9 yıl önce
yerli olsa gurur duyalım ama herbir haltı dışardan demonte gelip burada monte oluyor yerli malı deniyor. bazı yerlerde yerli malı yarış arabası şu bu gibi gerçek olmayan olamayacak ifadeler havada uçuşup duruyor. Gümrük firmaları bunlara çalışıyor sonunda yerli malı deniyor. motor+elektronik +hareket aktarım ve organları dışardan gelince yerlisi nerede kalıyor. Koltuk yada egzoz falan sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özel Jet ~ 9 yıl önce
THK önce kendi özel jetlerine sahip çıksın. Biri Ukrayna'da, biri Rusya'da uçuyor. Kim uçuruyor, kaça uçuruyor, kurum ayda kaç USD kar/zarar ediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk mezunu ~ 9 yıl önce
Türk kuşu mezunuyum. Thk da her gün bir olay oluyor. Bizimkiler bu sektöre girmesin; girerse sektör çok zarar görür. Kimse de kusura bakmasın; ben bir kaptan olarak güvenip de bu uçağa binmem ve uçurmam. Hürkuş denen uçak da Kore malı kt1 olarak geçiyor; bakarsanız imalatçı firma sayfası ve vikipedi açık açık yazıyor. T129 da zaten atak helikopteri oldu. Otomotiv sektörü ve havacılıkta kullanılan malzemelerin uzaktan yakından alakası olmadığını bilmeyecek biri bu pozisyonda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk gn.bsk nina ... ~ 9 yıl önce
Bu adamlar durdugu muddetce ekim ayindaki secimde, secildigin tarihte aldigin oyun yarisini alamazsin sayin baskanim. imza bir dost

Yanıtla

Kalan karakter 1000
he he ~ 9 yıl önce
zoro nun notuna benzemiş valla (meksika)
sepet pilot ~ 9 yıl önce
önce sen,uçağını siegerland a götür sonra uçakta yaparsın.senin atpl imtihanını veremeyen level sınavından 3 dahi alamayan planör uçuşlarını log book a ekleyip sahte exeminer olan şeflerin üç kuruş hacerah alacam diye dışarıdan pilot kiralayıp,sepet olarak turistik seyhate giderken,diğer personelinin durumunu bir düşün.şefin buysa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000