04 Temmuz 2013, Perşembe 14:28:19

YERLİ UÇAKTA GERİ SAYIM BAŞLADI

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Osman Yıldırım, yerli uçak "Türkkuşu"na ilişkin, "Uçağımızın şu anda bütün çalışmaları tamamlandı, İnşallah 2014 yılının ilk aylarında test uçuşlarına başlıyor. Devamında da daha yeni tipler ve yeni uçaklar üreteceğiz" dedi.
  • helal sana türk hava kurumu... heralde başkan kendi uçağımız derken, yurtdışından alınacak resmi olarak evrak üzerinde kurumun olacak tescil edilecek uçaklardan bahsediyor. ya da, uçak parçalar halinde gelecek kurumda montajı yapılacak. sonra uçurulacak... ya da, düşen uçakların sağlam parçaları birleştirilip bir uçak yapılacak... başka türlüsü olmaaaaaz 2014 başına!!!!
  • buradan yetkililere sesleniyorum, ne olursunuz okula baskı yapın ve uçakları uçursunlar, öğrenci olarak uçuş bekliyoruz dersler bitti, tüm derslerimi verdim evde kös kös oturuyorum. bilmem kaç tane uçağımız var diyorlar sonra aktif 1 tane uçağı uçuruyorlar, gerekçesi de yedek parça bulunmaması???? hemde cessna'nın! böyle bir şey nası olur anlamıyorum. arkadaşlara THK'yı tavsiye etmiyorum. 20 bin - 30 bin fazla verin AYJET'e gidin. ben daha pahalı diye burayı seçtim ama hiç memnun değilim..
  • yahu okulaarında herkes yatıyor resmen uçamıyoruz arkadaşım sen önce kendi lisanslarını tamamla uçaklarını uçır bıktık yahu bıktık yeter artık yalanların bini bin para
  • Yerli ucak bu kadar kolay ise hayirli olsun, yangin ucagi almasina benzemez, 1 e al 2 göster
  • PUHAHAHA :))) SENİN O SAYDIKLARINDAN BAŞGANIN HABERİ VARMI ACABA?
  • Ver gazı millete paşam , shgm denetliyon şu thy yı, hertaraf tamtakır kuru bakır paşam
  • Daha hazır cessna'ları ucuramıyorlar,ucak yapmak nelerine..
  • Yahu şu kurumu neden bir denetleyen yok? Böyle bol keseden atamazsın milletten topladığın bağışları en nihayetinde maaş yapıyorsun kendine. Kendi ekmeğini yapan ve parasını alnının teriyle kazanan fırıncı bile zabıta ve maliye tarafından denetlenirken halkın bağışlarını toplayıp nereye harcadığına kimi işe aldığına neden bakılmıyor bu kurumun? Yazık günah insanlar bilmeden öalını mülkünü veriyor bunlara. Seviye düştü adam yalan makinesi resmen uzay gemileri uçaklar havada uçuşuyor.
  • bir zamanlar NAK 6 vardı ne oldu uçak enkazları nerede onca harcanan para nereye gitti bu ülkenin yerli arabası yok uçak neki yetkileri alınmış bir kurum 2 pırpır için sıraya girmiş öğrenci pilotlar . sülalesini thk ya yerleştirmiş bir başkan......vs anlat dinleyelim.
  • Tai yillardir ozgun tasari. Ucak uretemedi. Airbus/boeng hethangi bir yeni tasarimi 3-5 yildan once ucuramiyor. Pasa cikmis ucak yapacakmis. Keske yapsanizda memnun olsak. Siz birakin ucak yapmayida shgm nin verdigi bakim yetkisini elinizden aldirmayin, adam akilli bakiminizi yapin sukredin!!!!

Yıldırım, bir programa katılmak için geldiği Eskişehir'de, yaptığı açıklamada, ülke çapında iki yıl süren anket sonucunda yerli uçağa "Türkkuşu" adının verildiğini anımsattı.

"Bizim bir hayalimiz vardı" diyen Yıldırım, Türk Hava Kurumunun 1927 yılında uçak üretmiş bir kurum olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: 

"Yine 1955'e kadar ülkemizde uçak üretimleri yapılmış. Biz üniversitemizi de kurduktan sonra 'nerede kalmıştık?' dedik ve tekrar uçak üretimiyle ilgili çalışmalara başladık. Bununla ilgili Amerika'da bir üniversiteyle iş birliği yapıyoruz. Almanya'da bilim adamlarıyla çalışmalarımız var. Uçağımızın şu anda bütün çalışmaları tamamlandı, İnşallah 2014 yılının ilk aylarında test uçuşlarına başlıyor. Devamında da daha yeni tipler ve yeni uçaklar üreteceğiz. Önce halkımıza, devletimize, milletimize, hükümetimize, artı kendimize güveniyoruz. Türk sanayisine de güvenim sonsuz çünkü Türkiye'de çok önemli parçalar, özellikle uçak malzemeleri üretiliyor. Bunların değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Türkkuşu, şimdiden ülkemize hayırlı olsun."

"TÜRKİYE, YÜKSELEN YILDIZ"

Türkiye'yi "yükselen yıldız" olarak nitelendiren Yıldırım, "Dünyada baktığınız zaman şu anda gayet güzel bir ekonomisi var. Dünyada ekonomik krizler yaşanırken, Türkiye bunları kolay atlattı. Bölgesinin çok önemli ülkelerinden biri. Bu önemli ülkenin, havacılık sanayi ve sektörününde de yıldız ülkelerden biri olması gerektiğine inanıyorum. Biz de Türk Hava Kurumu ve Türk Hava Kurumu Üniversitesi olarak bunu gerçekleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

"AMBULANS HELİKOPTER HİZMETİ"

Yıldırım, öte yandan 17 bölgede 17 ambulans helikopterle hizmet vereceklerini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Türk Hava Kurumu olarak 17 ambulans helikopter alıyoruz. Bu helikopterlerle ilgili çalışmamız devam ediyor, ağustos ayından itibaren Sağlık Bakanlığımızın emrinde. Halkımıza, ülkemizde yaşayan bütün insanlara ambulans helikopter hizmeti vermeye başlayacağız. Hükümetimizi, aldığı karar, yaptığı işlerden dolayı kutluyorum. Bu konu gerçekten çok çok hayati öneme haiz. Türk Hava Kurumu olarak 17 bölgede 17 helitopterle halkımızın emrinde olacağız. Sağlık Bakanlığımızla bu faaliyeti yürüteceğiz. Bunun için de aynı zamanda helikopterleri alırken, bir helikopter bakım merkezi, bir helikopter motorları bakım merkezi kuruyoruz. Burada da yine gençlerimizi istihdam edeceğiz. Öncelikle de bizim üniversitemizden mezun olan çocuklara orada iş vermeyi planlıyoruz."

YERLİ UÇAKTA GERİ SAYIM BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

doğrucu ~ 11 yıl önce
helal sana türk hava kurumu... heralde başkan kendi uçağımız derken, yurtdışından alınacak resmi olarak evrak üzerinde kurumun olacak tescil edilecek uçaklardan bahsediyor. ya da, uçak parçalar halinde gelecek kurumda montajı yapılacak. sonra uçurulacak... ya da, düşen uçakların sağlam parçaları birleştirilip bir uçak yapılacak... başka türlüsü olmaaaaaz 2014 başına!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thk öğrencisi ~ 11 yıl önce
buradan yetkililere sesleniyorum, ne olursunuz okula baskı yapın ve uçakları uçursunlar, öğrenci olarak uçuş bekliyoruz dersler bitti, tüm derslerimi verdim evde kös kös oturuyorum. bilmem kaç tane uçağımız var diyorlar sonra aktif 1 tane uçağı uçuruyorlar, gerekçesi de yedek parça bulunmaması???? hemde cessna'nın! böyle bir şey nası olur anlamıyorum. arkadaşlara THK'yı tavsiye etmiyorum. 20 bin - 30 bin fazla verin AYJET'e gidin. ben daha pahalı diye burayı seçtim ama hiç memnun değilim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lisans nerde ~ 11 yıl önce
yahu okulaarında herkes yatıyor resmen uçamıyoruz arkadaşım sen önce kendi lisanslarını tamamla uçaklarını uçır bıktık yahu bıktık yeter artık yalanların bini bin para

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak Yapimi ~ 11 yıl önce
Yerli ucak bu kadar kolay ise hayirli olsun, yangin ucagi almasina benzemez, 1 e al 2 göster

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Uçak'a Cevap ~ 11 yıl önce
PUHAHAHA :))) SENİN O SAYDIKLARINDAN BAŞGANIN HABERİ VARMI ACABA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bravo paşama ~ 11 yıl önce
Ver gazı millete paşam , shgm denetliyon şu thy yı, hertaraf tamtakır kuru bakır paşam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gokcen ~ 11 yıl önce
Daha hazır cessna'ları ucuramıyorlar,ucak yapmak nelerine..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Denetleme ~ 11 yıl önce
Yahu şu kurumu neden bir denetleyen yok? Böyle bol keseden atamazsın milletten topladığın bağışları en nihayetinde maaş yapıyorsun kendine. Kendi ekmeğini yapan ve parasını alnının teriyle kazanan fırıncı bile zabıta ve maliye tarafından denetlenirken halkın bağışlarını toplayıp nereye harcadığına kimi işe aldığına neden bakılmıyor bu kurumun? Yazık günah insanlar bilmeden öalını mülkünü veriyor bunlara. Seviye düştü adam yalan makinesi resmen uzay gemileri uçaklar havada uçuşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duayen ~ 11 yıl önce
bir zamanlar NAK 6 vardı ne oldu uçak enkazları nerede onca harcanan para nereye gitti bu ülkenin yerli arabası yok uçak neki yetkileri alınmış bir kurum 2 pırpır için sıraya girmiş öğrenci pilotlar . sülalesini thk ya yerleştirmiş bir başkan......vs anlat dinleyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fiyasko ~ 11 yıl önce
Tai yillardir ozgun tasari. Ucak uretemedi. Airbus/boeng hethangi bir yeni tasarimi 3-5 yildan once ucuramiyor. Pasa cikmis ucak yapacakmis. Keske yapsanizda memnun olsak. Siz birakin ucak yapmayida shgm nin verdigi bakim yetkisini elinizden aldirmayin, adam akilli bakiminizi yapin sukredin!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000