15 Ağustos 2009, Cumartesi 08:39:12

Yamaç Paraşütünün Merkezi Ayaş Oluyor

Türk Hava Kurumu Başkent Sportif Havacılık Kulübü Derneği paraşütçüleri, Ayaş-Kumludoruk Tepesi’ni kendilerine mesken tuttular. Dernek üyesi paraşütçüler, Ayaş semalarında uçtular.

Havacılığın önemini anlatmak, havacılık sevgisini ve sporunu yaymak, havacılık bilgisini vermek, turistik ve sportif alanlarda faaliyetler göstermek amacıyla kurulan THK Başkent Sportif Havacılık Kulübü Derneği üyeleri Ayaş’ı mesken tuttular. Gerek hava koşulları ve gerekse arazi koşulları açısından Paraşütçülerin yeni gözdesi olan Ayaş’ta, derneğe mensup paraşütçüler eğitimlerini Kumludoruk Tepesi’nde gerçekleştirdiler.

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Dernek Başkanı Mehmet Mercan “Klüp olarak model uçak, yamaç paraşütü ve yelken kenat kursları vermekteyiz. Yamaç paraşütü eğitimlerinin teorik kısımlarını Ankara’da veriyoruz. Uçuşlar için ise Bolu, Eskişehir, Kayseri gibi yakın illeri tercih ediyoruz” açıklamasında bulunurken, özellikle yamaç paraşütü eğitimi için neden Ayaş’ı seçtiklerini ise şu sözlerle anlattı:

NEDEN AYAŞ KUMLUDORUK TEPESİ

“Ankara’da uzun süren araştırmalarımız sonucunda gerek eğitimlerin yapılması, gerekse ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılması amacıyla Ayaş ve Ayaş Belediyesi’nin uygun olduğunu tespit ettik. Ayaş sınırları içerisinde bulunan Kumludoruk Tepesi bunun için en uygun olan bir bölge.”

Dernek Başkanı Mehmet Mercan, Ayaş Belediyesi işbirliği ile bundan sonra Ayaş’ı yamaç paraşütünün merkezi yapmaya çalışacaklarını da sözlerine eklerken “Kumludoruk Tepesi tam anlamıyla faaliyete geçirilir, aktif olarak kullanabilmemiz için giden yolun ve kalkış alanlarının düzeltilmesi gerekir. Bunlar sağlandıktan sonra, sadece Dut Festivali ile tanınan Ayaş İlçemiz yamaç paraşütü için Ankara’da tek adres olacaktır” dedi.

Yamaç Paraşütünün Merkezi Ayaş Oluyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000