28 Temmuz 2009, Salı 07:15:09

Yamaç paraşütünde şampiyona sona erdi

Kayseri Talas Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası 4 günlük uçuşların ardından sona erdi...

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen Yamaç paraşütü pilotları havada verdikleri mücadelenin ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. 

Talas Belediyesi bu yıl Ali dağında üçüncüsünü gerçekleştirdiği Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası ile Talas ve Ali Dağı semalarını şenlendirdi. 75 yarışmacının katıldığı organizasyonda 50 civarında serbest pilot ve tandem paraşütçülerini ağırlayan Ali dağı, vatandaşlarda büyük ilgi gösterdi. Şampiyonanın son gününde yarışmacılar 52 kilometrelik Tomarza istikametinde verilen gol noktasına doğru hareket ettiler. Ali dağının zirvesine gelen vatandaşlar aileleri ile birlikte gökyüzündeki paraşütçülerin görselliğini izlerken zaman zaman bu anı fotoğraf ve kameralarıyla görüntülediler.

Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası'nda derece yapan pilotlara tarihi Okutan Konağında gerçekleştirildi. Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Saadettin Aydın, Meclis üyeleri, yarışmacılar ve organizasyon görevlilerinin katıldığı ödül töreninde dereceye girenler kupa ve madalyalarını aldılar.

Yarışma direktörü Adem Hasgül iyi bir şampiyonayı tamamladıklarını ifade etti. Hasgül,"Ufak bir kaza dışında yarışmamızı tamamladık. Bu arada pilotumuz Sinan Kutlu'ya da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Bu sene üçüncü Türkiye Şampiyonamız ve THK harici ilk yarışmamız oldu. İnşallah güzel bir yarışma olmuştur. Talas Belediye Başkanım Rifat Yıldırım başta olmak üzere tüm katılımcılarımıza ve bu sporu destekleyenlere teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, "2004 yılından itibaren ciddi anlamda emeğimizi zamanımızı verdiğimiz yamaç paraşütü, yelken kanat ve model uçak la ilgili çalışmalarımız bu sporla ilgilenmeye bizi mahkum etti.Biz Talas Belediyesi olarak bunun çok güzel bir mahkumiyet olduğunu biliyoruz. Bazı zamanlar toplumda anlatım noktasında sıkıntısını yaşamış olsak ta biz bu gayretimizden kendi adımıza memnun olduğumuzu söylemek istiyorum. Dışarıdan gelen arkadaşımızlar için şöyle bir Kayseri'yi anlatacak olursak bizim Kayseri olarak kalkınmamız altındaki temel birlik ve beraberliğimizdir. Bu dayanışmamız aynı şekilde yamaç paraşütünde de devam eden bir dayanışma içinde oldu." diye konuştu.

Bayanlar kategorisinde Yasemin Bolat 648 puanla birinci, Ayşe Bayrak 532 puanla ikinci, Yasemin Yılmaz 505 puanla üçüncü oldu ve ödüllerini aldılar. Takımlarda ise Uçuş Kulübü 3 bin 540 puanla birinci, Gin Team 3 bin 480 puanla ikinci, THK XC 3 bin 347 puanla üçüncü sırayı aldı. Takımlarada derecelerinden dolayı ödülleri verildi.

Ferdi dalda ise bin 360 puanla birinci olan Semih Sayır'ın ödülünü Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım'dan aldı. Bin 306 puanla Abdullah Yıldız ikincilik ödülünü alırken, bin 235 puanla Mehmet Dursun üçüncülük ödülünü aldı.

Yamaç paraşütünde şampiyona sona erdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000