28 Haziran 2009, Pazar 08:01:07

Yamaç paraşütçülerine sevindirici haber

Bursa'da adını yamaç paraşütüyle duyuran Gürsu-Dışkaya pistine rakip geliyor.
  • Bursaya uygun bir yerde ulaşıma uygun bir hava alanı yapmayı da düşüncelerimize katalım.Yoksa bu şehirde turizm ve ticarette bir kolumuz eksik kalacak.
  • o uçurtma dediğin aletle akşam üzeri inönüde 2 sorti uçtuk bugünde ;) bence gayette zevkli bi uçurtma
  • Bu yamaç paraşütü ile Türkiyede ik ben ne olduğunu ve getiren kişi ile tanıştım 1989 yılı idi İst.Galleriada bir vitrinde açmışlar kimse ilgilenmiyor. Bende o sıralar THK da C brovesini almış serbest paraşütçüyüm, getiren THYde çalılşan sanırımm gümrük görevlisi idi bir türk. Fransız pilotlat ile Fethiyede gitmişler Fransız 12 saat uçmuş havada Video ile gösteriyordu vitrinde. THY görevlisi arkadaş demiştiki sabahtanberi duruyor bir siz ilgilendiniz millet çadır zannediyor dedi. Gelin size bu 89 yazı bedva ders verelim ilk türk pilotları siz olun diye teklif yaptı. bende o sene THKda serbest paraşütçülükte hocalık D brovesi alacagım için meşgulüm gelemem demiştim. bir bakıma seneler sonra pişman oldum bi bakıma iyiki öğrenmedim
  • Uçurtmacılar siziiii, en tehlikeli dizayna sahip bir paraşüt tipi elips şeklinde yapısı ile hava hucrelerinde ( cell ) iç kısımlarda boydan doya hava sikülasyonu paraşütü ve pilotu taşıyacak kapasitede dolmuyor buda herhangi bir ani hareketde termik ve rüzgarlı olan yerlerde ve budak atme dediğimzi ani istemli irtifa kaubında aniden sönme diye tabir ettiğimiz durum meydana gelmektedir. bu şekildede pilot aşağıya düşmektedir. Yani bu tam bir uçurtma.

Yıldırım Belediyesi tarafından araç trafiğine kapatılan Zeyniler bölgesinin turizme kazandırılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Yıldırım Belediyesi tarafından Zeyniler yoluna yamaç paraşütü için pist yapılıyor. Uçuş için elverişli ve her zaman esen kuzey rüzgarlarının hakim olduğu Uludağ eteklerindeki Zeyniler bölgesi, yamaç paraşütçülerini heyecanlandırıyor. Ulaşım kolaylığı ve insanı hayran bırakan eşsiz manzarasıyla Zeyniler'deki potansiyel belediye tarafından değerlendirmeye alındı. Tek kanatlık yapılan geçici piste ilave olarak 200 metrekarelik bir alan için hazırlıklar başladı.

Son derece popüler sporlar arasında yer alan yamaç paraşütü ile uğraşan gençler, için kolları sıvadıklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Zeyniler bölgesinin yamaç paraşütü için çok uygun olduğu ifade edildi. Biz de hemen harekete geçtik. Yolu yaptık. Bariyerler koyduk. Geçişleri kontrol altında tutacağız. Zeyniler'i dağ yürüyüşlerinin yapılacağı kafeterya ve dinlenme alanlarının olacağı eşsiz bir bölge olarak turizme açacağız. Yamaç paraşütü olarak da sporcuları kendine hayran bırakan manzarası ve rüzgarıyla Zeyniler'in, Dışkaya'yı gölgede bırakacağını düşünüyorum" dedi.

Başkan Keskin ayrıca Zeyniler köyünde Çalı Kuşu filminin çekildiği meşhur Feride'nin evini restore ettireceklerini ifade etti.

Bursa'nın tecrübeli tandem pilotlarından, Türk Hava Kurumu Bursa Sportif Havacılık Kulübü üyesi İbrahim Altın ise, Zeyniler yolunun günün her vakti yamaç paraşütü yapmaya elverişli bir rüzgara sahip olduğunu belirterek, "755 metrelik irtifaa sahip bölge, müthiş manzarasıyla tüm sporcuları kendisine hayran bırakıyor. Kolay ulaşım imkanı, rahat ve güvenli uçuş imkanı sağlayan Zeyniler, yamaç paraşütçülerinin yeni gözdesi olacak. Uludağ yolundaki bu bölgenin güvenli coğrafik yapısı, uygun yöndeki rüzgarı, irtifası ve ulaşım kolaylığıyla yerli ve yabancı pek çok turistin gözbebeği olacağına inanıyor, Yıldırım Belediyesi'ne bu spora yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Zeyniler, Türkiye'nin ilk yamaç paraşütünün yapıldığı yer olan Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Babadağ'ın tek rakibi olacaktır" dedi.
 

Yamaç paraşütçülerine sevindirici haber

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bursaya uygun bir yerde ulaşıma uygun bir hava alanı yapmayı da düşüncelerimize katalım.Yoksa bu şehirde turizm ve ticarette bir kolumuz eksik kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
o uçurtma dediğin aletle akşam üzeri inönüde 2 sorti uçtuk bugünde ;) bence gayette zevkli bi uçurtma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yamaç paraşütü ile Türkiyede ik ben ne olduğunu ve getiren kişi ile tanıştım 1989 yılı idi İst.Galleriada bir vitrinde açmışlar kimse ilgilenmiyor. Bende o sıralar THK da C brovesini almış serbest paraşütçüyüm, getiren THYde çalılşan sanırımm gümrük görevlisi idi bir türk. Fransız pilotlat ile Fethiyede gitmişler Fransız 12 saat uçmuş havada Video ile gösteriyordu vitrinde. THY görevlisi arkadaş demiştiki sabahtanberi duruyor bir siz ilgilendiniz millet çadır zannediyor dedi. Gelin size bu 89 yazı bedva ders verelim ilk türk pilotları siz olun diye teklif yaptı. bende o sene THKda serbest paraşütçülükte hocalık D brovesi alacagım için meşgulüm gelemem demiştim. bir bakıma seneler sonra pişman oldum bi bakıma iyiki öğrenmedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Uçurtmacılar siziiii, en tehlikeli dizayna sahip bir paraşüt tipi elips şeklinde yapısı ile hava hucrelerinde ( cell ) iç kısımlarda boydan doya hava sikülasyonu paraşütü ve pilotu taşıyacak kapasitede dolmuyor buda herhangi bir ani hareketde termik ve rüzgarlı olan yerlerde ve budak atme dediğimzi ani istemli irtifa kaubında aniden sönme diye tabir ettiğimiz durum meydana gelmektedir. bu şekildede pilot aşağıya düşmektedir. Yani bu tam bir uçurtma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000