07 Şubat 2009, Cumartesi 07:30:08

Yamaç paraşütçüleri sertifikalarını aldı

İzmir'in Tire ilçesinde 3. düzenlenen Bölgesel Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu'nu başarıyla bitiren toplam 26 kursiyere törenle sertifikaları dağıtıldı.

THK Tire Şubesi tarafından Belediye Seha Gidel Kültür Salonu'nda düzenlenen törene THK İzmir Şube Başkanı Hami Gürtunca'nın yanı sıra, Tire Şube Başkanı Halis Gençoğlu Tire Kaymakamı Cezmi Türk Göçer, Belediye Başkanı Mehmet Sıtkı İçelli ile bazı kurum ve kuruluşların daire amirleri katıldı.Tire'nin 120 metre yüksekliğindeki Kazantepe mevkiinde başlayan ve 12 gün süren yamaç paraşütü kursuna katılan 28 öğrenciden 26'sı toplam 7 uçuşun ardından sertifika almaya hak kazandı. Uçuş eğitmeni Mevlüt Hoyraz, kursun son derece başarılı geçtiğini, ancak kurs başlangıcında hava ve meteorolojik şartların zaman zaman kendilerini zorladığını söyledi. Hoyraz, kurs süresince herhangi bir üzücü kazanın yaşanmamasının da sevindirici olduğunu belirtti.

THK İzmir Şubesi Başkanı Hami Gürtunca ise, Tire'nin coğrafik konumuyla, yamaç paraşütü için son derece uygun bir bölge olduğunu ifade ederek, "Bu kursların üçüncüsünü Tire'de gerçekleştirmiş olduk. Türk Hava Kurumu'nun tüm branşlardaki faaliyetlerini ilerde ilçede gerçekleştirmek istiyoruz. Çalışmalarımızda Tire Belediyesi, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları azımsanamaz. Havacılık sevgisiyle dolu bir gençlik yetiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından, sertifika almaya hak kazanan öğrencilere törenle sertifikaları verildi.

Yamaç paraşütçüleri sertifikalarını aldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000