24 Ocak 2011, Pazartesi 11:22:40

YAMAÇ PARAŞÜT KURSU AÇILDI

Burdur'da, geçen yıl ki kursun ardından, gösterilen ilgi üzerine Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık Kulübü tarafından ikinci kez yamaç paraşütü kursu açıldı.
  • Iyiki varsin T.H.K. Hem profesyonelsin.Hemde F.A.I lisansi veriyorsun... Ne varsa sende var...
  • BURDUR - KARAMANLI YOLU 32. KM. DE UÇUYORLAR. ÇOK GÜZEL BİR KURS. BAŞARILAR.

Türk Hava Kurumu Sportif Havacılık Kulübü dün itibariyle yeni dönem kurslarına başlarken 12 öğrencinin katıldığı kurs, 28 Ocakta sona erecek. 

Kurs eğitmenliğini Pilotlar Cemalettin Erolan, Mustafa Ağırcan ve Aziz Alkan yapıyor. Kurs hakkında açıklamalarda bulunan eğitmenlerden Antalya Sportif Havacılık kulübü Pilotu Cemalettin Erolan, geçen dönem kursu başarıyla bitiren 12 kişiden 6'sının sürekli uçuş yaptığını belirterek, şu bilgileri verdi:

'Otomatikman bu uçuşlar devam ettikçe bölge halkının ilgisi artıyor. Bu dönem 17 Ocak itibariyle 12 öğrenciyle, 12 gün sürecek 2. dönem kursumuzu başlatmış bulunuyoruz. Temennimiz bu kurslarla yüzde 50, yani 6 kişiye yakın insanımızın bu spora devam etmesi ki, bu bölge için büyük bir başarı. 12 bölge pilotunun uçması demek, bu bölgede havacılığa ilgiyi artıracağı anlamına geliyor. Ben Antalya'da, Türkiye'nin muhtelif yerlerinde daha önce açılan ve biten kurslarda 12 kişilik kursiyer sayısının içerisinden devam eden 2 kursiyerden fazlasını görmemiştim. Ama Burdur'da gerçekten büyük bir başarı. 6'ya yakın şu anda uçuş malzemesini alıp uçmaya devam eden bölge pilotumuz var. Büyük bir başarı.'

THK Burdur Şube Saymanı Adnan Büyüktekin de, 'Birinci dönem kursumuzda söylemiştik, devamı gelecek diye. Heveslilerin hepsini Türk Hava Kurumu'na bekliyoruz, bizi izlemeye devam eksinler' diyerek ilgi duyan herkesi yamaç paraşütü kursu almaya çağırdı.

THK Burdur Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Uğur Aksoy da, "Artık kurslarımız 12 gruplar halinde kurs programı çerçevesinde devam edeceklerini devam edecek katılımcılar ve katılmak isteyenler ekipman sıkıntısı yaşamayacak gelen eğitmenler ekipmanları zaten getiriyorlar bunun dışında yamaç paraşütü yapmak isteyen sertifikalı katılımcılar kendi kanatlarını alıp istedikleri zaman alıp yamaç paraşütü yapabilecekler, böyle bir sporu Burdur’da yapabilmek çok güzel" dedi.

 

YAMAÇ PARAŞÜT KURSU AÇILDI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Iyiki varsin T.H.K. Hem profesyonelsin.Hemde F.A.I lisansi veriyorsun... Ne varsa sende var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BURDUR - KARAMANLI YOLU 32. KM. DE UÇUYORLAR. ÇOK GÜZEL BİR KURS. BAŞARILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000