21 Mayıs 2015, Perşembe 11:30:29

Vacit Öktem'den yerli uçak açıklaması

Türk Hava Kurumu 4. Uluslararası Jet Festivali kapsamında Antalya’da bulunan THK Genel Başkanı Vacit Öktem, milli projeler sayesinde savunma bütçesinin yurt dışına harcanmayacağını söyledi.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Sn.Kursat Bilgin size bu pasalik dagitimini yakistiramadim!bodruma bir pasa yeter onu alanya ya pasa yapsinlar....
  • Ahh ahh hepiniz Osman paşayı sırtından vurdunuz yazıklar olsun
  • Sayin vacit oktem Butun delegeler gordu sizin bi is basaramadiginizi bazi destekcilern sayesinde geldiniz size destek verende su an kayiplarda secime isiniz cok zor oyle fazla maas bagla die emir vermekle olmuyor bu isler
  • devir desteksiz sallayanların devri. nerde olum uçak biz mi körüz?
  • İyi güzel de hep laf var. Hala ortaya çıkabilmiş bir şey yok.. Milli piyade tüfeği , milli tank milli uçak, milli uzay gemisi projeleri havada uçuşuyor, ancak bir türlü milli olunamıyor. Milli milli deniyor bir bakıyorsun gene montajdan öteye gidememiş, atak helikopteri gibi..Şuna milli demekten vazgeçin, f-16 lar gibi yüzde 40-50 yerli katkı diyin daha gerçekçi olsun..
  • Adamlar uzay mekiklerini hurdaya çıkardı bunlar hala maketlerle uğraşıyor.
  • sizin çakma uçak ne oldu
  • Uçuş Okulları'nda yakıt olmadığı için uçaklar yatıyor petrol ofisinin borçlar ödenmeden yakıt vermeyeceği konuşuluyor.
  • Shhhh lütfen uyandırmayın arkadaslar degerlı büyük bir çok şeyi halı altına süpürdü kimse görmesin Duymasın bilmesin yazık her defasında sarıldıkları ve bir türlü öldüğüne inanmadıkları Gazi Kemal'ın ardından bir tuğla bile yukarıya koymadan o 50 tl lik koltuklarda ahkam kesmeye devam ediyorlar shhhh uyandırmayın faaliyetler askıda THK "geçici olarak servis dısı " Cpt {Layallı}

“Türk Hava Kurumu 4’üncü Uluslararası Jet Festivali” kapsamında Antalya’da olan THK Genel Başkanı Vacit Öktem ilk yerli savaş uçağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin kendi Milli Savaş Uçağını üretme aşamasına gelmesinden dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Öktem: “Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu Milli savaş uçağı faaliyete girdiğinde, havacılık ve savunma alanında Cumhuriyet tarihinin en büyük aşamalarından birisi kaydedilmiş olacak” dedi. Yurtiçi üretim ve millileşme çabalarının sonuç vermeye başladığını ifade eden Öktem: “Ülke savunmasına aktarılan paranın önemli bir kısmı şuana kadar maalesef yurtdışına gidiyordu. Ancak son yıllarda hız kazanan milli projeler sayesinde bu para ülkemizde kalacak ve yeni yatırımların finansmanında kullanılacak” dedi.

Türk Hava Kurumu tarafından 4 yıldan beri devam ettirilen Uluslararası Jet Festivali nefesleri kesecek.

THK Jet Festivalinde kullanılan uçakları gerçek jet uçaklarından ayıran tek şey boyutları. Bu nedenle gerçek jet uçakları üretim aşamasına geçilmeden önce küçük prototipleri üzerinde çeşitli testler uygulanıyor. TEI-Tusaş Motor Sanayii tarafından üretilen jet motor türbini’nin de ilk kez deneneceği ve Saatte 300 km hıza ulaşabilen uçakların yarışacağı THK Jet Festivaline katılmak üzere yurtdışından birçok sporcu Antalya’da bulunan THK Karain Havacılık Eğitim Merkezi ve Havaalanına geldi.

Üstün teknik ve altyapı imkânları gerektirmesi nedeniyle sadece gelişmiş ülkelerde gerçekleştirilebilen Jet Uçağı Yarışlarını izlemek için Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi şimdiden kayıt yaptırmış durumda. Amatör-Sportif havacılık faaliyetlerinin Türkiye’deki öncüsü olan Türk Hava Kurumu tarafından düzenlenen 4. Uluslararası THK JET Festivali, THK’nın Karain-Antalya Havacılık Eğitim Merkezi’nde,  24 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayacak.

Vacit Öktem'den yerli uçak açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sn.Kursat Bilgin size bu pasalik dagitimini yakistiramadim!bodruma bir pasa yeter onu alanya ya pasa yapsinlar....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kursat ~ 9 yıl önce
Vallahi olmaz, Alanyanin paşası benim:)
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ahh ahh hepiniz Osman paşayı sırtından vurdunuz yazıklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kürşat Bilgin ~ 9 yıl önce
Sırtından değil arkasından vurduk, çok da keyifli oldu, hapisten çıktıktan sonra Zeki Müren paşam gibi Osman paşam da Bodrum'da yaşar artık:)))
androit ~ 9 yıl önce
hep sizden 1 adım öndeydi o yüzden mi arkadan vurmak zorunda kaldınız :)))
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayin vacit oktem Butun delegeler gordu sizin bi is basaramadiginizi bazi destekcilern sayesinde geldiniz size destek verende su an kayiplarda secime isiniz cok zor oyle fazla maas bagla die emir vermekle olmuyor bu isler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavaş ~ 9 yıl önce
devir desteksiz sallayanların devri. nerde olum uçak biz mi körüz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir-Duayen ~ 9 yıl önce
İyi güzel de hep laf var. Hala ortaya çıkabilmiş bir şey yok.. Milli piyade tüfeği , milli tank milli uçak, milli uzay gemisi projeleri havada uçuşuyor, ancak bir türlü milli olunamıyor. Milli milli deniyor bir bakıyorsun gene montajdan öteye gidememiş, atak helikopteri gibi..Şuna milli demekten vazgeçin, f-16 lar gibi yüzde 40-50 yerli katkı diyin daha gerçekçi olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cayman ~ 9 yıl önce
Adamlar uzay mekiklerini hurdaya çıkardı bunlar hala maketlerle uğraşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deli ~ 9 yıl önce
sizin çakma uçak ne oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçuş Okulları'nda yakıt olmadığı için uçaklar yatıyor petrol ofisinin borçlar ödenmeden yakıt vermeyeceği konuşuluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Shhhh lütfen uyandırmayın arkadaslar degerlı büyük bir çok şeyi halı altına süpürdü kimse görmesin Duymasın bilmesin yazık her defasında sarıldıkları ve bir türlü öldüğüne inanmadıkları Gazi Kemal'ın ardından bir tuğla bile yukarıya koymadan o 50 tl lik koltuklarda ahkam kesmeye devam ediyorlar shhhh uyandırmayın faaliyetler askıda THK "geçici olarak servis dısı " Cpt {Layallı}

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000