12 Haziran 2013, Çarşamba 09:11:16

ÜNSAL BAN: "BÖLGENİN TEK ÜNİVERSİTESİYİZ"

Bölgenin tek havacılık ve uzay bilimleri üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ünsal Ban, THK Üniversitesi'ni anlattı.
  • 400.000 pilot açığı... Mars'da mı acaba? Zannedersem Türkiye' ye hariçdir. Gençlerimize yalan yanlış bilgiler verip, onların umutları ile oynamayalım, lütfen.
  • kıev ulusal havacılık unıversıtesını dusunmeden gecmeyın dıyorum.

THK Üniversitesi kampüsünde yapılan yayında Prof. Ünsal Ban, havacılık ve uzay bilimleri sektörünün geleceğine ve istihdam açığına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, dün Samanyolu Haber'de canlı yayın programına katıldı. Yanında yabancı ülkelerden gelen THK Üniversitesi öğrencileri ile birlikte keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Ünsal Ban, havacılık ve uzay bilimleri sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu.

97 Farklı Ülkeden 160 Öğrenci

"THK Üniversitesi'nde bugün 45 farklı ülkeden öğrenci bulunuyor. Önümüzdeki yıl 97 farklı ülkeden öğrenci olacak. Bu Türkiye için büyük bir gurur. Bu aynı zamanda havacılığın ne kadar önemli olacağını da gösteriyor." diyen Ünsal Ban, sözlerine şu şekilde devam etti: "Şuandan itibaren Üniversitemiz bünyesinde, 97 ülkeden 160 yabancı öğrenci olacak. Bu durum, öğrenci kapasitemizin % 20-25'inin yabancı öğrenci kontenjanına ayrılmış olduğunu gösteriyor. Bölgedeki tek havacılık ve uzay bilimleri üniversitesiyiz. Ne Ortadoğu'da ne Asya'da ne de Afrika'da havacılığa dair bir üniversite var."

"Havacılık ve Uzay Bilimlerinde İstihdam Açığı Var"

Prof. Ünsal Ban, "Havacılık ve uzay bilimleri sektörü hızla gelişiyor. Özellikle yabancı öğrenciler, üniversitemizden mezun olduktan sonra ülkelerinde önemli yerlere gelecekler. Ülkemizin elçisi olacaklar" dedi.

Daha sonra mikrofonların öğrencilere uzatıldığı bölümde, Afrika'dan gelen öğrencilerin durumları ve yorumları soruldu. Gelecek sene biri uçak mühendisliği, diğeri elektirik elektronik mühendisliği bölümlerinde okuyacak olan iki Kenyalı öğrencinin üniversite hakkındaki görüşleri soruldu. Herşeyin gayet güzel olduğunu söyleyen öğrenciler, ülkelerine gidip mesleklerini yapmak için sabırsızlandıklarını söylediler.

Genç öğrencileri dinleyen Ünsal Ban sözlerine şöyle devam etti: "Gençlerimizden bizler de çok memnunuz. 4-5 yıl sonra ülkelerine dönecekler. Gerçi böyle diyorum ama, belki de üniversitemizde akademisyen olacaklar, uçak bakım birimimizde çalışacaklar. Havacılık ve uzay bilimleri alanında ülkemizde %6,5 oranında bir büyüme mevcut. Sadece ülkemizde değil, dünyada da havacılık sektörü hızlı bir gelişme gösteriyor."

Yeryüzü İnsanlara Dar Geliyor

Prof. Ünsal Ban, "Havacılık sektöründe büyük bir istihdam açığı var. Şuanda havacılık sektöründe 600 bin kadar çalışana ihtiyaç olduğunu, pilot ihtiyacının 400 bine yakın olduğunu biliyoruz. Dünya ekonomisi küçülürken sektörün bu kadar büyümesi sektörde muazzam bir açık olduğunu gösteriyor. Yeryüzü artık insanlara dar gelmekte, gökyüzüne çıkmak istiyorlar. Bu meslekler gerçekten alanı çok geniş ve geleceğin büyüyerek yayılacak olan mesleklerinden." diyerek sözlerine son verdi.

ÜNSAL BAN: "BÖLGENİN TEK ÜNİVERSİTESİYİZ"

Yorumlar

bir dost ~ 11 yıl önce
400.000 pilot açığı... Mars'da mı acaba? Zannedersem Türkiye' ye hariçdir. Gençlerimize yalan yanlış bilgiler verip, onların umutları ile oynamayalım, lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2 yorum ~ 11 yıl önce
2 yorum var hepi topu, bir gariplik yok mu? :)
blg ~ 11 yıl önce
kıev ulusal havacılık unıversıtesını dusunmeden gecmeyın dıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000