29 Nisan 2014, Salı 09:31:37

ÜNLÜ SANATÇI UÇAĞIN KAPISINI KIRMIŞ!

Ünlü rock sanatçısı Hayko Cepkin’in, geçen yıl Türkiye rekoru denemesi için paraşütle gerçekleştirdiği atlayışta, uçak kapısında hasar meydana geldiği ortaya çıktı. Bakımı için Haziran’a randevu verilen uçak ile bir daha paraşütle atlayış yapılamadı.
  • Cessna'nın TR'de yetkili bakım-onarım merkezi yokmudur? Bildiğim kadarı ile AHL Batı Apron'daki Top-Air yetkili servisti. Niye taa Almanya'ya gönderildi?
  • Getirin biz argon kaynakla kaynatırız taa almanyaya göndermeye gerek yok nasıl olsa onlarda argonla kaynatıp geri gönderecekler :))
  • Haberin başlığında sanırsın hayko cepkin bi şeye sinirlenmiş vura vura kapıyı kırmış :))) bence böyle içeriğe uygunsuz başlıklar güven zedeliyor!
  • Kapiyi kiran Hayko degil ; kapi cikis esnasinda adamin uzerine dusmus kendiside bu durumdan magdur olmus Allahtan yaralanmamis;haberi yaparken biraz arastirmak lazim;ayrica bu ucaklar acik kapi ile ucarlar parasutcu atmak icin kapali olmasina gerek yok,neden THK bu ucaklardan birisoni Efes e tahsis etmiyor acaba,cunku kuduz ilaclamasi yapiyorlarmis bu ucaklarla;yaziklar olsun parasutculugu oldurdunuz
  • Uçak yapacağız diyen kurum hangisiydi?
  • Sen koskoca kurum tutupta şehirden çağırdığın esnaf panjurcuya kapı panjur yaptırırsan o kapı kırılır, kopar herşey olur sonuçta irtifadasın ve rüzgar, uçak hızı etkisi var, evde değiliz uçaktayız. Ayrı olarak Caravan 29 kişi alamaz, alamıyor. 29 kişiyle CN235 Casa uçağından atlayış yapıldı.
  • Kapı onarımı için almanyamı...???? Delimisiniz kardeşim birde uçak üretecez diye hava atıyor osmanlı thk.. Gidin 5ABM ye size uçak yapsın.
  • kendisi arkadaş canlısı ve aynı zamanda iyi bir motosiklet kullanıcısıdır.

Türkiye’de ilk kez denenen ’29 Way Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru’nda yer alan sanatçı Hayko Cepkin, 29 kişiyle Selçuk Efes Havalimanı’nda paraşütle atlayış gerçekleştirmişti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda gerçekleşen rekor denemesinde ise ilginç bir kaza yaşandığı ortaya çıktı. Ünlü sanatçının, Cessna 208 Caravan tipi uçaktan atlayışı sırasında paraşüt çantasının askısı sürgülü kapıya takıldı. Ancak buradan ağırlığının da etkisiyle kurtulmayı başaran Cepkin, emniyetli şekilde yere inmeyi başardı. Daha sonra uçakta yapılan kontrollerde ise uçağın kapısında ve gövdesinde hasar meydana geldiği tespit edildi.

Yetkililer, yaşanan olayın ardından uçağın bakımının yapılabilmesi amacıyla Cessna şirketi tarafından yetkilendirilen tek onarım merkezi Almanya’daki Air Alliance firması ile irtibata geçtiklerini söyledi. Uçağın kapısının 10 Haziran’da Almanya’da gerçekleşecek bakım ve onarımının ardından takılacağını ifade eden yetkililer, kapı tadilatının tamamlanmasının ardından uçağın filodaki diğer Cessna 208 Caravan ile paraşüt atlayışı faaliyeti için 1 Temmuz’da Efes Dropzone’a gönderileceğini bildirdi. Yetkililer ayrıca Gökçen Havacılık tarafından 9 Nisan 2013’te Cessna ile sipariş anlaşması imzalandığını hatırlatarak, filoya dahil edilecek Cessna 208 EX Caravan uçağının da Haziran sonunda fabrikadan çıkmasının beklendiğini dile getirdi.

Türk Hava Kurumu’nun (THK) desteğiyle, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) paraşüt şampiyonalarında kullanılan CN235 tipi uçağı ile 18 bin feet’de (yaklaşık 6 bin metre) 5 atlayış gerçekleştiren paraşütçüler, rekor denemesinde 220 kilometre hızla düşerken havada buluşup, önceden belirlenmiş formasyonları gerçekleştirmişti. Paraşütçüler, 2010’de 17 kişiyle kırılan çoklu tutuşma rekorunu önce 18, ardından 20 ve en son atlayışlarında da 24 kişiyle kırmayı başardı. Hedeflenen 29 kişilik Türkiye Çoklu Tutuşma Rekoru ise kırılamadı. Kırılan 24 kişilik rekor, Uluslararası Havacılık Federasyonu FAI’nın yetkilisi THK tarafından tescil edildi. (Zaman)

ÜNLÜ SANATÇI UÇAĞIN KAPISINI KIRMIŞ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Volvo ~ 10 yıl önce
Cessna'nın TR'de yetkili bakım-onarım merkezi yokmudur? Bildiğim kadarı ile AHL Batı Apron'daki Top-Air yetkili servisti. Niye taa Almanya'ya gönderildi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Getirin biz argon kaynakla kaynatırız taa almanyaya göndermeye gerek yok nasıl olsa onlarda argonla kaynatıp geri gönderecekler :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haberin başlığında sanırsın hayko cepkin bi şeye sinirlenmiş vura vura kapıyı kırmış :))) bence böyle içeriğe uygunsuz başlıklar güven zedeliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaziklar olsun ~ 10 yıl önce
Kapiyi kiran Hayko degil ; kapi cikis esnasinda adamin uzerine dusmus kendiside bu durumdan magdur olmus Allahtan yaralanmamis;haberi yaparken biraz arastirmak lazim;ayrica bu ucaklar acik kapi ile ucarlar parasutcu atmak icin kapali olmasina gerek yok,neden THK bu ucaklardan birisoni Efes e tahsis etmiyor acaba,cunku kuduz ilaclamasi yapiyorlarmis bu ucaklarla;yaziklar olsun parasutculugu oldurdunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 10 yıl önce
Bir sekilde frame zarar gormus olabilir, onu kontrol ettirmek istiyor olabilirler.
Misafir ~ 10 yıl önce
Uçak yapacağız diyen kurum hangisiydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Efes ~ 10 yıl önce
Sen koskoca kurum tutupta şehirden çağırdığın esnaf panjurcuya kapı panjur yaptırırsan o kapı kırılır, kopar herşey olur sonuçta irtifadasın ve rüzgar, uçak hızı etkisi var, evde değiliz uçaktayız. Ayrı olarak Caravan 29 kişi alamaz, alamıyor. 29 kişiyle CN235 Casa uçağından atlayış yapıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kapı onarımı için almanyamı...???? Delimisiniz kardeşim birde uçak üretecez diye hava atıyor osmanlı thk.. Gidin 5ABM ye size uçak yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haykoo ~ 10 yıl önce
kendisi arkadaş canlısı ve aynı zamanda iyi bir motosiklet kullanıcısıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000