18 Haziran 2013, Salı 07:48:31

ÜNİVERSİTE HAVA ARACI YAPTI

Çorum Hitit Üniversitesi Havacılık Kulübü bünyesinde yürütülen özel proje kapsamında insansız hava aracı üretildi.
  • Cocuklar cep harcligiyla alinlarinin teriyle bunu yapmis, helal olsun. Ister model olsun ister ucak fark etmez artik. TAI milyon dolarlarla binlerce kisilik tecrubeli!! ekiple bir is yapamiyor.
  • Tai deki abilerinize örnek oldunuz, tebrikler.
  • Girişimcilik, azim, cesaret vede inanç. Sağolun Türkiye gençliği...
  • sadece maddi kaynak verin seri üretime geçiriyim .2 yıl çalışmışlar güzel birşey tabiki.ama sorarlar adama motoru sen mı yaptın ? uzaktan kumanda sıstemini sen mi yaptın.he netten sipariş verip gövdeyi tasarlayıp montajlamak ise bahsettiğiniz onu türkiyede ki birçok modelci 15 yıl önce yapıyodu zaten
  • Aynı şeyi yapmak için milyonlar harcayan anlı şanlı şirketlerimiz görsünler...
  • Bu arac yerden kumandali buyuk bir model ucak mi? Yoksa IHA mi?
  • Tebrikler. Uçan kısmı yapmak nispeten kolay. Önemli olan verimli motor ve faydalı yük miktarı. İHA ların en zor kısmı oto pilot dur. Anlık bilgileri işleyip , rüzgarın şiddetiyle değişen rotayı düzeltmek vb yazılımı iyi bir birikim ister veya Vestel gibi bastırıp parayı İsrailden alınır.
  • kanat yüklemesi değeri kaç? eğer 25 gr/dm3 yada altında ise hemen satın alırım?
  • Tebrikler , amacı için oldukça şık tasarlamışsınız.

Havacılık Kulübünün tasarladığı insansız hava aracı 3 metre kanat açıklığı, 2.5 metre gövde, karbon fiber gövde özgün tasarım, havada 4 saat kalabilme, 25 kilograma kadar kamera ve benzeri aracı taşıyabilme özelliklerine sahip. Havacılık Kulübü öğrencilerinin Murat Kımık rehberliğinde yaptığı çalışma sonunda yaklaşık 2 yılda tamamlanan insansız hava aracı test uçuşu yapılacak hale geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, THK ve FAI yönetmenliklerine uygun olarak kurslarını başarı ile bitirip insansız hava aracını tamamlayan öğrencilere model uçak sertifikası verildi.

Havacılık kulübü öğrencileri, bundan sonraki projelerinin türbin motorlu jet olduğunu açıkladılar. Bilgisayar ortamında modellemesi tamamlanan özgün tasarımlı türbin motorlu jet projesinin, önümüzdeki eğitim öğretim yılında yapımına başlanacağını ifade eden öğrenciler, ulusal ve uluslararası havacılık şenliklerinde ve yarışmalarında Hitit Üniversitesi’ni temsil etmek istediklerini ve bu konuda üniversite takımı olarak ilk olmak istediklerini belirttiler.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan da, öğrencilerin büyük bir özveri sergileyerek tamamladıkları projenin verici olduğunu belirterek, başarılarının devamını diledi.

ÜNİVERSİTE HAVA ARACI YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

cep harciligi ~ 11 yıl önce
Cocuklar cep harcligiyla alinlarinin teriyle bunu yapmis, helal olsun. Ister model olsun ister ucak fark etmez artik. TAI milyon dolarlarla binlerce kisilik tecrubeli!! ekiple bir is yapamiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAI ~ 11 yıl önce
Tai deki abilerinize örnek oldunuz, tebrikler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 11 yıl önce
Girişimcilik, azim, cesaret vede inanç. Sağolun Türkiye gençliği...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 11 yıl önce
sadece maddi kaynak verin seri üretime geçiriyim .2 yıl çalışmışlar güzel birşey tabiki.ama sorarlar adama motoru sen mı yaptın ? uzaktan kumanda sıstemini sen mi yaptın.he netten sipariş verip gövdeyi tasarlayıp montajlamak ise bahsettiğiniz onu türkiyede ki birçok modelci 15 yıl önce yapıyodu zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hercai ~ 11 yıl önce
Aynı şeyi yapmak için milyonlar harcayan anlı şanlı şirketlerimiz görsünler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soru ~ 11 yıl önce
Bu arac yerden kumandali buyuk bir model ucak mi? Yoksa IHA mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 11 yıl önce
Tebrikler. Uçan kısmı yapmak nispeten kolay. Önemli olan verimli motor ve faydalı yük miktarı. İHA ların en zor kısmı oto pilot dur. Anlık bilgileri işleyip , rüzgarın şiddetiyle değişen rotayı düzeltmek vb yazılımı iyi bir birikim ister veya Vestel gibi bastırıp parayı İsrailden alınır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tüccar ~ 11 yıl önce
kanat yüklemesi değeri kaç? eğer 25 gr/dm3 yada altında ise hemen satın alırım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Girişimci ~ 11 yıl önce
Tebrikler , amacı için oldukça şık tasarlamışsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000