08 Nisan 2013, Pazartesi 15:07:43

ÜÇ DEVDEN BİRİNİ SEÇECEK

Sağlık Bakanlığı ambulans helikopter ihalesini alan Gökçen Havacılık ve Saran Savunma Havacılık, 12 Ağustos’tan itibaren 5 bölgede operasyonlara başlayacak.
  • Arkadaşlar bildiğim kadarı ile Saran geçen sene emniyete 30 tane büyük model helikopter sattı. yangın söndürme için orman bakanlığına da 10-15 tane vermişler. Adamlar zaten Bell in temsilcisiymiş THK Gökçen in tepesinde demoklesin kılıcı gibi duracaklardır. Gökçen de öğrenir bu süreçte bişeyler. Helikoptercilik gelişsin ki Türkiye de belki bizde iş buluruz.
  • Yav kardeşim elinde Koçoğlu pilotları gibi bir havuz var adamlar sivil havacılıkta talimname bile yazıyor, bilir kişilik yapıyor, 5 senedir taşınan bir tecrübe var, sen bunları hiç değerlendirmeden catering firmasına adam alır gibi ilan verip pilot almaya çalışıyorsun. Ama neden biliyomusunuz bu adamlar pilotluktan elenmiş, üniformayı vücutlarından çıkarmış ama kafalarından çıkaramamış, helikoptercilik nedir bilmeyen adamlar. Allah akıl fikir versin. Sizin ilacınız Sadettin Saran olacak. Çek kılıcını büyük başkan...
  • Bilyormusunuz bilmiyorum ama Gökçen Havacılık ı yöneten veya yönetmeye çalışan kişilerin hiçbirinin PİLOT olmadığını. Atatürk ün gençlere havacılığı sevdirmek niyetiyle kurduğu THK nun bu denli ticari mantığa bürünmesi ne kadar etik bu da tartışılır doğrusu. Bu güne kadar hiç helikopter operasyonu yönetmemiş, sadece wetlease ile operasyon yürüttüğünü sanmış bir kurumun Türkiye nin en büyük helikopter operasyonunu yüzüne gözüne bulaştırmadan nasıl yapacağını doğrusu çok merak ediyorum. İnşallah bunu da yangın operasyonlarına benzetmezler. Devletin milletin parası ile, yetersiz ve kalifiye olmayan personeli ile, Amerika yı yeniden keşfetmeye çalışan zihtiyetleri ile işlerinin hiçde kolay olmadığı ortada.Umarım sistem içine "ucuz" diye elde kalmış ikinci el helikopterleri doldurmazlar.
  • Havacılık uzmanı, yangın işinden zarar ettiyse bile ne değişti hesap soran oldumu acaba niye zarar ettin diye.aynı zararı bir özel şirket etse bak ne oluyor yöneticilere.
  • Havacılık da üstün başarıları ve vizyonları olan THK / Gökçen Havacılık a bir sorun bakalım bu kadar yangın uçağı aldı ne yapıyorlar sadece 4 ay iş sonra yat , orman ihalesini geçen sene aldılar bir sorun bakalım ne kadar para kaybetmişler şimdi de o işe atla bu işe atla bu nasıl iştir.
  • İhale fiyatı ile bu işin altından zarara girmeden nasıl kalkacaklarını merak ediyorum. THK bir yerde devlet kuruluşu ve zarar kaygısı yok gibi görünüyor. Maliyetleri kısmak için muhtemelen 3-5 bin liraya pilot, asgari ücretle medikal personel bulmaya çalışacaklar, tabi bulabilirlerse... Ya da pilotlara baskı yapabilirler çok uçun diye, tabi bu da beraberinde kaza riskini getirebilir. Halihazır hizmet kalitesinin düşmesi kaçınılmaz gibi görünüyor, üstelik tam da seçim arefesinde birçok yerde sistem duracak. Umarım altından kalkabilirler bu işin.

Sağlık Bakanlığı’nın açtığı 17+2 helikopteri kapsayan ambulans helikopter ihalesini kazanan THK Gökçen Havacılık ve Saran Savunma Havacılık, operasyonların sağlıklı şekilde yürütülmesi için hazırlıklarını sürdürüyor. 5 yıl sürecek havadan hasta nakli operasyonu için yeni bir filo kurmak üzere çabalarını sürdüren ortaklık,  genç bir filo ve donanımlı hava araçları ile tamamen öz kaynaklar kullanılarak Avrupa standartlarında hizmet üretmeyi hedefliyor.

12 Ağustos 2013 tarihinde 5 bölgede( Ankara, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır, Antalya)  5 Ambulans helikopter ile başlayacak olan çalışma, daha sonra İzmir, Trabzon, Adana, Afyon, Ankara, Bursa, Çanakkale, Kayseri, Konya, Samsun, Malatya ve Van’da, gerektiğinde ise yurt dışında 17+2 helikopter ile gün doğumu ve gün batımı zaman aralıklarında havadan hasta nakli operasyonu yapılacak.

20 Mart 2013 tarihinde Sağlık Bakanlığı ile imzalanan sözleşme kapsamında kapsamında istihdam edilecek EMS (Emergency Medical Services) tipinde helikopterlerde acil müdahale için sağlık teçhizatlarıyla tam donanımlı olarak görev yapacak tecrübeli pilotlar, bakım mühendisleri, hat bakım yönetimi için teknisyenler istihdam edilerek, yaklaşık 300 personel desteği ile sektöre iş hareketliliği sağlanacak.

EUROCOPTER VE AGUSTA ÖNDE

THK Gökçen Havacılık ve Saran Savunma Havacılık, ambulans helikopter filosu için üç büyük helikopter üreticisi ile görüşmeler yürütüyor. Saran Savunma Havacılık’ın, Bell tipi helikopterlerin Türkiye temsilciliğini yapmasından dolayı bu firma ile görüşülse de şu anda Eurocopter ve Agusta Westland firmaları ile yapılan görüşmelerde önemli aşamalar kaydedildi. AirportHaber’e gelen bilgilere göre ambulans helikopterlerin gece uçuşları konusunda alınmış henüz kesin bir karar bulunmadığı, gece görüş sistemlerinin helikopterlere yüklenilmesine ilişkin şu an için bir çalışma yapılmadığı öğrenildi.

©AirportHaber.com

ÜÇ DEVDEN BİRİNİ SEÇECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

mustafa ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar bildiğim kadarı ile Saran geçen sene emniyete 30 tane büyük model helikopter sattı. yangın söndürme için orman bakanlığına da 10-15 tane vermişler. Adamlar zaten Bell in temsilcisiymiş THK Gökçen in tepesinde demoklesin kılıcı gibi duracaklardır. Gökçen de öğrenir bu süreçte bişeyler. Helikoptercilik gelişsin ki Türkiye de belki bizde iş buluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gürbüz ~ 11 yıl önce
Yav kardeşim elinde Koçoğlu pilotları gibi bir havuz var adamlar sivil havacılıkta talimname bile yazıyor, bilir kişilik yapıyor, 5 senedir taşınan bir tecrübe var, sen bunları hiç değerlendirmeden catering firmasına adam alır gibi ilan verip pilot almaya çalışıyorsun. Ama neden biliyomusunuz bu adamlar pilotluktan elenmiş, üniformayı vücutlarından çıkarmış ama kafalarından çıkaramamış, helikoptercilik nedir bilmeyen adamlar. Allah akıl fikir versin. Sizin ilacınız Sadettin Saran olacak. Çek kılıcını büyük başkan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarı Selim ~ 11 yıl önce
Bilyormusunuz bilmiyorum ama Gökçen Havacılık ı yöneten veya yönetmeye çalışan kişilerin hiçbirinin PİLOT olmadığını. Atatürk ün gençlere havacılığı sevdirmek niyetiyle kurduğu THK nun bu denli ticari mantığa bürünmesi ne kadar etik bu da tartışılır doğrusu. Bu güne kadar hiç helikopter operasyonu yönetmemiş, sadece wetlease ile operasyon yürüttüğünü sanmış bir kurumun Türkiye nin en büyük helikopter operasyonunu yüzüne gözüne bulaştırmadan nasıl yapacağını doğrusu çok merak ediyorum. İnşallah bunu da yangın operasyonlarına benzetmezler. Devletin milletin parası ile, yetersiz ve kalifiye olmayan personeli ile, Amerika yı yeniden keşfetmeye çalışan zihtiyetleri ile işlerinin hiçde kolay olmadığı ortada.Umarım sistem içine "ucuz" diye elde kalmış ikinci el helikopterleri doldurmazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
yangın ihalesini hiç uçağı ve pilotu olmayan birine verdiklerinde nerdeydin ?
Semih ~ 11 yıl önce
Üniversite yönetimi bu işlerden gelecek parayı, Reklam'a harcamazlar inşallah. İçi fos ama reklamı bol bir üniversite. Daha hiçbir projeyi beceremeemiş, proje yapabilecek hocaları toplantıdan atan bir zihniyetin üniversitesinden ne olur. Nefret ve kinden başka bir şey yok.
Ahmet ~ 11 yıl önce
Havacılık uzmanı, yangın işinden zarar ettiyse bile ne değişti hesap soran oldumu acaba niye zarar ettin diye.aynı zararı bir özel şirket etse bak ne oluyor yöneticilere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılık Uzmanı ~ 11 yıl önce
Havacılık da üstün başarıları ve vizyonları olan THK / Gökçen Havacılık a bir sorun bakalım bu kadar yangın uçağı aldı ne yapıyorlar sadece 4 ay iş sonra yat , orman ihalesini geçen sene aldılar bir sorun bakalım ne kadar para kaybetmişler şimdi de o işe atla bu işe atla bu nasıl iştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bardo ~ 11 yıl önce
İhale fiyatı ile bu işin altından zarara girmeden nasıl kalkacaklarını merak ediyorum. THK bir yerde devlet kuruluşu ve zarar kaygısı yok gibi görünüyor. Maliyetleri kısmak için muhtemelen 3-5 bin liraya pilot, asgari ücretle medikal personel bulmaya çalışacaklar, tabi bulabilirlerse... Ya da pilotlara baskı yapabilirler çok uçun diye, tabi bu da beraberinde kaza riskini getirebilir. Halihazır hizmet kalitesinin düşmesi kaçınılmaz gibi görünüyor, üstelik tam da seçim arefesinde birçok yerde sistem duracak. Umarım altından kalkabilirler bu işin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THK ~ 11 yıl önce
devlet kuruluşu değil kamu yararına bir dernektir. Gükçen havacılık ise onun bir şirketidir. Şirketler zarar da kar da edebilirler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000