02 Mayıs 2010, Pazar 17:14:29

TÜRKKUŞU'NUN 75. YILI KUTLANDI

Türk Hava Kurumu'nun eğitimlerinin yürütüldüğü Türkkuşu'nun 75. kuruluş yıldönümü hava gösterileriyle kutlandı. Etimesgut'taki Türkkuşu tesislerinde düzenlenen gösteride, Başkente davet edilen Hakkarili öğrenci grubu ve öğretmenleri de katıldı.
  • HAYIR KESİNLİKLE DOĞRU DEĞLDİR...HERKESE EŞİT MUAMELE SÖZ KONUSUDUR HATTA SİVİLLER DAHA ÖNCELİKLİDİR.
  • THK YA ASKERLERIN COK RAHAT GIRDIGINI,SIVILLERIN ISE İŞ BULAMADIKLARINI DUYDUM.AYRICA ASKER KOKENLILERE UCRETLI OGRETMENLIK YAPTIRILIRKEN BIR DE UCRETSIZ LISANS VERDIKLERINI DUYDUM DOGRU MU ACABA?
  • arıf guzel sormus ıste cevabınız boyle olmamalıydı yenı kamelyadan baska seylerde yapılmalı havacılık adına sn. uzman oyle degılmı mesela Ortadogunun Karadenız ukelerının yakın cografyanın bakım merkezı olabılırdınız pılotlar kacmasın dıye ATPL lısans ısını bıle gerıye goturdunuz ......... THY florıdada pılot secıyo sız nerdesınız????
  • THK nın TK'nun üstlenmiş olduğu görev ve sorumluluğu gerçekten anlayamamışsınız. Yazık. Bahsettiğiniz rolleri ve işleri almak ve yürütmek için yapılan mücadeleleri görmemek ve sadece iki satır yazı yazarak ve üstünü üstlük hiç bir öneri getirmeden sadece yazmış olmak için yazmak OLMAMIŞ. Aklınızda yapılması gereken şeyler varsa gelin ,anlatın bizde faydalanalım. Atilla Uzman
  • 25 yıl once turkkusunda oldum bugun havacılık nerde atanın yeri nerde ...bir jet ucagı bile yok uçak imalatı yok ATPL li personeli yok olanı emekli edip kovdular dun emekli olan askeri okul muduru yaptılar ne anlar a d m JAA den EASA dan T-67 den emekli askerlerin ciftliği bide yıldonumunde konusuyorlar cok yazık ATAM yerinden kalksa hepinizi kovardı ordan....calışın biraz ...böööle hamasi nutukla havacılık olmaz... hpiyasaya yaptugınız iş ne BOMBARDIER - CITATION-FALCON -AIRBUS -BOEING hangi uçagın bakımını yapamaya yetkilisiniz ???? pardon duyamadım ????180 milyon dolarlık işi kacırdınız ispanyollara kocuna koyununa ....bide konusmayın ortalarda yakında ormanıda alırlar elinizden aç kalırsınız...dimi ayhan abi ......
  • hallooo , ich bin.... :)))
  • Türkkuşu bünyesinde çalışan ve çalışmış (emektar) tüm hocalarıma, teknik, idari ve diğer tüm birimlerde çalışan personellere ve halen devam eden öğrenci arkadaşlara görevlerinde başarılar dilerim. Yıl dönümümüz kutlu olsun. Nice mutlu, huzurlu, kazasız belasız uçuşlara... Gökçen-4 C.D.

Etimesgut'taki Türkkuşu tesislerinde düzenlenen gösteride, Türkkuşu'nun kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla Başkente davet edilen Hakkarili öğrenci grubu ve öğretmenleri de katıldı. Başkentliler de çocuklarıyla gösterileri izlemeye geldi.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasın ın ardından başlayan kutlama programı, THK'nın tarihçesinin okunmasıyla devam etti.
 
Türkkuşu Genel Müdürü Necdet Şendil kutlama programının açılışında yaptığı konuşmada, bugün Türkiye'nin gerek sivil, gerekse de askeri havacılık alanında dünyada söz sahibi bir ülke konumunda olduğunu söyledi.
 
Türkkuşu'nun 75. kuruluş yılında ülke havacılığına hizmet etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Şendil, yaptıkları eğitimler ve hizmetler hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Şendil, Ankara'nın yanı sıra İzmir uçuş okulunun faaliyete geçirildiğini, İstanbul Uçuş Okulu için çalışmaların son aşamaya ulaştığını ve öğrenci kapasitesinin 300'e ulaştığını bildirdi.

Orman yangınlarını söndürme konusunda da yoğun çaba harcad ıklarını ifade eden Şendil, Türkkuşu'nun bütün bu faaliyetlerin yanı sıra her türlü uçağın bakımını da kendisinin yaptığını kaydetti.

THK ve Türkkuşu'nun en önemli görevlerinden birinin de bugüne kadar yeterince gelişme imkanı bulamayan amatör ve sportif pilotluğa uygun altyapı oluşturmak olduğunu anlatan Şendil, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Genel havacılığın gelişmesi için gayret sarf ediyoruz. Türk kuş u bu amaçla önümüzdeki dönemde mikrolayt, ultralight ve hafif uçak sahibi olmayı teşvik edecek tedbirler almayı, bu tip hava vasıtasına sahip olanlara işletme, bakım ve konuşlanma konusunda çözümler üretmeyi planlamaktadır. Amatör havacılığın gelişmesinde Türkiye'nin son yıllarda havacılık alanında yapt ığı atılıma Türkkuşu'nun katkısı günden güne artacaktır.
THK ve Türkkuşu, faaliyetlerini yakından takip eden yerli ve yabancı herkesin gıptayla baktığı, dünyada eşi ve benzeri olmayan bir kuruluştur. İcra ettiği havacılık faaliyetlerinde her zaman kamu yararını ön planda bulundurmaktadır. Elde ettiği geliri ise yine özellikle havacılık alanında kamu yararına kullanmaktadır."
 
Konuşmaların ardından radyo kontrollü model uçak, motorlu yelkenkanat, mikrolayt, planör akrobasi, yangın uçağı su atma gösterisi sunuldu. Gösteriler, izleyenlerce uzun süre alkışlandı.

Daha sonra paraşüt atlayışları gerçekleştirildi. THK Paraşüt okulu eğitmenlerinden oluşan paraşütçüler, gökyüzünde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Paraşütçüler arasında 2 kadın eğitmen de yer aldı.
 
Yere inen paraşütçüler, izleyenlerin ıslıkları ve alkışlarıyla karşılandı. Daha sonra tören alanında paraşütçüler bir araya gelerek Türk Bayrağı açtı, halkı selamladı. Gösteriler sırasında vatandaşlara hava araçlar ını tanıtan bilgi verildi. Gösterilerin ardından havacılık müzesi, ziyaret açıldı.

Türkuşunun kuruluşunun 75. yıldönümü dolayısıyla Başkente davet edilen Hakkarili öğrenciler de gösterileri ilgiyle izledi.

Hakkari'den gelen Aylin Demir, Şeyda Yiğit, İlyas Atiman, Ankara'da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, kendilerini bu fırsatı sunanlara teşekkür ettiler.
Türkuşu'nun başlattığı "Havacılığı yaygınlaşt ırma Projesi" kapsamında Hakkari'de verilen eğitimin ardından Ankara'ya davet edilen ve bu sabah gökyüzünde Başkent turu yapan öğrenciler, çok heyecanlandıklarını söyledi.
 
THK'nın Türkiye'nin dört bir yanında verdiği eğitimler sırasında havacılık faaliyetlerinde üstün başarı gösterdiği gözlemlenen Hakkari, Yüksekova, Şemdinli, Çukurca'dan gelen 65 öğrenci ve öğretmenleri Ankara'da 3 gün kalacak. Öğrenciler, Anıtkabir, TBMM Müzesi, Hava Müzesi ile Atatürk Orman Çiftliği'ni gezerek unutulmaz bir hafta sonu geçirecek.

(Haberjet)

TÜRKKUŞU'NUN 75. YILI KUTLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
HAYIR KESİNLİKLE DOĞRU DEĞLDİR...HERKESE EŞİT MUAMELE SÖZ KONUSUDUR HATTA SİVİLLER DAHA ÖNCELİKLİDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THK YA ASKERLERIN COK RAHAT GIRDIGINI,SIVILLERIN ISE İŞ BULAMADIKLARINI DUYDUM.AYRICA ASKER KOKENLILERE UCRETLI OGRETMENLIK YAPTIRILIRKEN BIR DE UCRETSIZ LISANS VERDIKLERINI DUYDUM DOGRU MU ACABA?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arıf guzel sormus ıste cevabınız boyle olmamalıydı yenı kamelyadan baska seylerde yapılmalı havacılık adına sn. uzman oyle degılmı mesela Ortadogunun Karadenız ukelerının yakın cografyanın bakım merkezı olabılırdınız pılotlar kacmasın dıye ATPL lısans ısını bıle gerıye goturdunuz ......... THY florıdada pılot secıyo sız nerdesınız????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THK nın TK'nun üstlenmiş olduğu görev ve sorumluluğu gerçekten anlayamamışsınız. Yazık. Bahsettiğiniz rolleri ve işleri almak ve yürütmek için yapılan mücadeleleri görmemek ve sadece iki satır yazı yazarak ve üstünü üstlük hiç bir öneri getirmeden sadece yazmış olmak için yazmak OLMAMIŞ. Aklınızda yapılması gereken şeyler varsa gelin ,anlatın bizde faydalanalım. Atilla Uzman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
25 yıl once turkkusunda oldum bugun havacılık nerde atanın yeri nerde ...bir jet ucagı bile yok uçak imalatı yok ATPL li personeli yok olanı emekli edip kovdular dun emekli olan askeri okul muduru yaptılar ne anlar a d m JAA den EASA dan T-67 den emekli askerlerin ciftliği bide yıldonumunde konusuyorlar cok yazık ATAM yerinden kalksa hepinizi kovardı ordan....calışın biraz ...böööle hamasi nutukla havacılık olmaz... hpiyasaya yaptugınız iş ne BOMBARDIER - CITATION-FALCON -AIRBUS -BOEING hangi uçagın bakımını yapamaya yetkilisiniz ???? pardon duyamadım ????180 milyon dolarlık işi kacırdınız ispanyollara kocuna koyununa ....bide konusmayın ortalarda yakında ormanıda alırlar elinizden aç kalırsınız...dimi ayhan abi ......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hallooo , ich bin.... :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türkkuşu bünyesinde çalışan ve çalışmış (emektar) tüm hocalarıma, teknik, idari ve diğer tüm birimlerde çalışan personellere ve halen devam eden öğrenci arkadaşlara görevlerinde başarılar dilerim. Yıl dönümümüz kutlu olsun. Nice mutlu, huzurlu, kazasız belasız uçuşlara... Gökçen-4 C.D.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000