21 Mayıs 2015, Perşembe 10:41:21

Türk Hava Kurumu Vakfı'nda şok gelişmeler...

Türk Hava Kurumu’nun tutuklu eski genel başkanı Osman Yıldırım, THK Vakfı üzerindeki etkisini sürdürüyor.
  • thk nın parasıyla pilot olan veya uçuş öğretmeni olan , bu maliyetleri thk ya faturalayan müdürler ne olacak , demek ki bize öğrenci olarak verdiğimiz parayla uçak yok yakıt yok denirken niye girayla mithat aynı uçakta uçuyor, bedavaya var mı oyle güzellik
  • kurum batmayacak rahat olun;vakıfta batmayacak bekleyelim birazdaha sabır
  • bu vakfı neden kayyuma devretmek istiyorlar anlamadım? Şu an başında bir yönetim yokmu? bırakın çalışssınlar
  • Hayır için verilen kurban derileri bu kurum içinmiydi.hayır işlemişi meğer...
  • Kürşat bey KAÇ PARA MAAŞLA işe başladı....
  • Iste chp zihniyeti boyle. Bu ulke 2002 den once bu haldeydi. Batarsa batsin kurucusu dusunsun.
  • BU NE YA NE BICIM TURKIYE OLDU HERKES ISINI GUCUNU ONURUNU GURURUNU HATTA NAMUSUNU BIRAKMIS BIZ NERDEN CALABILIRIZ HESABINA GIRMIS ATALARIN SOZLERI GERCEKTEN BIRE BIR YERINE OTURUYOR BALIK BASTAN KOKMUS INANIN TURK OLDUGUMDAN UTANMAYA BASLADIM SAYGILAR
  • Geçen ay 1 hafta kadar Ankaradaki uçuş okulunda yakıt olmadığından uçuşların yapılamadığını duymuştum. Eski bir THK uçuş okulu mağduru olarak geride bıraktığım arkadaşlarıma sabır diliyorum. Allah kurtarsın.
  • bu kurumu bir tek kişi kurtarır oda üniversitenin kurucu rektörü. Koskoca THK üniversitesini 3 yılda nasılda adını bilinebilir üniversite yaptı görmüyor musunuz. Eylülde seçin onu THK Başkanı ve unutun artık herşeyi. Başarılı insanları ödüllendirmek lazım değil mi?
  • Uçuşlar hergün yapılırken sürekli bu yakıt yok olayını kim çıkarıyor acaba?

Türk Hava Kurumu’nun tutuklu eski genel başkanı Osman Yıldırım, THK Vakfı üzerindeki etkisini sürdürüyor. Kurumun başına THK başkanlığını kazanamayan Kürşat Atılgan getirildi. Kurumda maddi ödeme sıkıntısı had safhaya ulaşırken THK Uçuş Okulu’nun yakıt alacak parası dahi kalmadı.

Türk Hava Kurumu Vakfı ile Türk Hava Kurumu arasındaki kaos giderek artıyor. Kurumun seçilmiş başkanını vakıf yönetimine aldırmayan Osman Yıldırım, kendi istediği doğrultuda vakfı yönetmeye devam ediyor.

Türk Hava Kurumu Vakfı ile Türk Hava Kurumu arasındaki kavga tüm birimlere yansırken, Türk Hava Kurumu Başkanlığı’na aday olan ancak seçimi kazanamayan eski milletvekili ve emekli General Kürşat Atılgan sürpriz bir şekilde Türk Hava Kurumu Vakfı’nın başına getirildi. Kürşat Atılgan’ın vakfın başına getirilmesi “Osman Yıldırım’ın adamı” söylemlerini de bir kez daha gündeme getirdi. Ancak Kürşat Atılgan bu söylemleri şiddetle reddetti.

Öte yandan Türk Hava Kurumu Vakfı’nın kasasında hiç para olmadığı belirtilirken; eğitimin aksamaması için gerekli ödemeleri Türk Hava Kurumu Başkanlığı’nın yaptığı kaydedildi.

Türk Hava Kurumu Uçuş Okulu’nun da eğitim uçaklarına yakıt alamadığı ve uçuşların durduğu belirtildi.

Öte yandan Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikası’nın da, fabrikanın ortağı Aydoğan Koç’a satıldığı iddia edildi. Fabrikanın kaç paraya satıldığı açıklanmazken, tesisin bulunduğu binanın satılıp satılmadığı sır gibi saklanıyor.

Osman Yıldırım tarafından kurulan vakıf, Atatürk tarafından kurulan ve Cumhuriyet tarihi boyunca edinilen birçok mal varlığını vakfın üzerine geçirmişti. Milyonlarca dolar borcu olan kurumun akıbeti ne olacak soruları ile birlikte iç çatışmalardan kaynaklanan kavgaların da hem vakfa hem de Türk Hava Kurumu’na zarar verdiği belirtiliyor.

Öte yandan vakfın kayyuma devredilmesi ile ilgili hukuki süreç de devam ediyor. Vakfın kayyuma devredilmesi ile ilgili hukuki süreç Haziran ayında netlik kazanacak.

©Airporthaber.com

Türk Hava Kurumu Vakfı'nda şok gelişmeler...

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

kurumun parası ~ 9 yıl önce
thk nın parasıyla pilot olan veya uçuş öğretmeni olan , bu maliyetleri thk ya faturalayan müdürler ne olacak , demek ki bize öğrenci olarak verdiğimiz parayla uçak yok yakıt yok denirken niye girayla mithat aynı uçakta uçuyor, bedavaya var mı oyle güzellik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thklı ~ 9 yıl önce
kurum batmayacak rahat olun;vakıfta batmayacak bekleyelim birazdaha sabır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Duhan Mert KOÇ ~ 7 yıl önce
Batmayacak. Sevgiler..
ankaralı cemil ~ 9 yıl önce
bu vakfı neden kayyuma devretmek istiyorlar anlamadım? Şu an başında bir yönetim yokmu? bırakın çalışssınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hayır için verilen kurban derileri bu kurum içinmiydi.hayır işlemişi meğer...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akıllı ~ 9 yıl önce
sende bidaha deri vermezsin.sanki verdiğin vergilerin nereye gittiğini çok iyi biliyosun senede bir sefer verdiğin derinin hesabını soruyosun.ben olsam thk nın yerine kimseden deri meri istemem.Kendi yağımla kavrulurum.ye minnetim olmaz kimse
Para ~ 9 yıl önce
Kürşat bey KAÇ PARA MAAŞLA işe başladı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RuhiTan ~ 9 yıl önce
Ah bir bilsek şubeler olarak gereğini yaparız.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Iste chp zihniyeti boyle. Bu ulke 2002 den once bu haldeydi. Batarsa batsin kurucusu dusunsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deli ~ 9 yıl önce
Bunun CHP ile ne alakası var.Futbol takımı tataftarı gibi davranmanın kime ne faydası var.At gözlüğünü çıkarın lütfen.Kurucusuna bu düşmanlık niye.Adınız Hristo Nicos olmadığı içinmi üzülüyorsunuz.Memlekette her şey düzgün bir THK' mı kötü.Saygılı olun lütfen.Özelliklede kurucuya.Beyninizi geliştirin.O karanlık dünyadan çıkın.
BELCIKA TURK ~ 9 yıl önce
BU NE YA NE BICIM TURKIYE OLDU HERKES ISINI GUCUNU ONURUNU GURURUNU HATTA NAMUSUNU BIRAKMIS BIZ NERDEN CALABILIRIZ HESABINA GIRMIS ATALARIN SOZLERI GERCEKTEN BIRE BIR YERINE OTURUYOR BALIK BASTAN KOKMUS INANIN TURK OLDUGUMDAN UTANMAYA BASLADIM SAYGILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kürşat ~ 9 yıl önce
Alp sen misin bu yorumu yazan:)
mutlu pilot ~ 9 yıl önce
Geçen ay 1 hafta kadar Ankaradaki uçuş okulunda yakıt olmadığından uçuşların yapılamadığını duymuştum. Eski bir THK uçuş okulu mağduru olarak geride bıraktığım arkadaşlarıma sabır diliyorum. Allah kurtarsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ironi ~ 9 yıl önce
bu kurumu bir tek kişi kurtarır oda üniversitenin kurucu rektörü. Koskoca THK üniversitesini 3 yılda nasılda adını bilinebilir üniversite yaptı görmüyor musunuz. Eylülde seçin onu THK Başkanı ve unutun artık herşeyi. Başarılı insanları ödüllendirmek lazım değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ironi ~ 9 yıl önce
evet iyi bir ironi olmus Üniversitenin adını para ile diploma veren üniversiteye cıkarmış baya tanınıyor bu konuda. THK nın içine girdiği andan itibaren allah bilir nelere etki etti de neler yasandı simdi nerelerde? güya kurumdan uzak hic bir seye karısmıyor degilmi ( buda ironimi acaba ) hala eli universitenin ve kurumun üzerinde olanlar çekerlerse ellerini hersey düzlüğe çıkacak ama kurumdaki rantı kimseye kaptırmamak lazım değilmi boslukları dolduralım beyler ? Osman yıldırımın akrabalarını işten cıkaranlar acaba sayın eski rektörün akraba ve torpillilerini görmüyorlarmı? hala calısmaya devam eden mevcut rektör vekilinden genel sekretere idari müdürlerden danısmanlara hatta idari kadro ile işe alınıp akademisyenmis gibi çalıştırılanlara kadar osman paşanın işten çıkarılan akrabalarının yerini bir iyice doldurdular masallah sonuc. yiyin efendiler yiyin aksırıncaya tıksırıncaya kadar yiyin. olan bu milletin kurumuna oluyor malaesef
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçuşlar hergün yapılırken sürekli bu yakıt yok olayını kim çıkarıyor acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000