03 Eylül 2008, Çarşamba 17:10:31

THK'dan planör kursu

Türk Hava Kurumu’nun (THK) bölgesel kurslar kapsamında Sivas’ta başlattığı planör temel eğitim kursu için ikinci aşama olan uçuşlar başladı. Öğretmenleriyle birlikte uçuşlara katılacak olan kursiyerler uçuş eğitmenleri aracılığıyla planör temel eğitimini aşama aşama öğrenecekler.
  • paraşüt ve planör başlangıç kurslarından nasıl haberdar olabilirim ?
  • Bu kurslar selçukdada wardı ?
  • kurs başlamadan önce haber verseniz de duysak bizde. Ne güzel olurdu..

15 kursiyerin katıldığı kursta ilk önce yer eğitimi alan kursiyerler, eğitimin ikinci aşaması olan uçuş derslerine başladı. Sivas Havaalanı’nda başlayan planör uçuşu derslerinde kursiyerlerin öğretmenleri ile birlikte uçuşlara katılacağı planörün teknik eğitimini öğrenecekleri belirtildi. 20 Eylül tarihine kadar devam edecek olan uçuşlarda kursiyerlere uçuş eğitimi kapsamında çeşitli dersler verilecek.

Kurs hakkında bilgi veren THK Türk Kuşu Genel Müdürlüğü Planör Uçuş Okulu öğretmenlerinden Göksel Demiröz, “THK Sivas Şubesi tarafından düzenlenen planör temel eğitim kursu için geldik. 20 günlük eğitimde 15 kursiyerimize 10 sorti ve 3 saatten oluşan bir planör temel uçuş eğitimi vereceğiz. Bunlar sırasıyla intibak uçuşu, basit tesir, devamlı tesir, düz uçuş ve dönüş dediğimiz derslerden oluşacak. Kursiyerlerimiz bu 10 sortilik uçuşun 9 sortisini bizimle, yani sorumlu olduğu öğretmenlerle yapacaklar. Son sortiyi ise o ana kadar görmüş olduğu derslerin bir kontrolü mahiyetinde olan kontrol uçuşu şeklinde yapacaklar. Bu uçuşlar kıdemli öğretmenlerimiz tarafından kontrol edilecek. Eğer kursiyerlerimiz bu uçuşta başarılı olurlarsa bir üst seviye eğitime devam etmeye hak kazanacaklar” dedi.

İkinci aşama konusunda da bilgiler veren Demiröz, “Bizler planör başlangıç A brobesi eğitimini de Eskişehir’deki Meydan İşletme Müdürlüğü’nde veriyoruz. Bu kurstaki arkadaşlarımız diğer yer derslerini gördüler, sınavlarını oldular bu gün de intibak uçuşlarını yapacaklar. Planörün ana kumandalarını görecekler, planörü nasıl kullanancaklarını görecekler. Hemen arkasından rüzgarın durumuna göre 2’inci sortilerini yapacağız. Bu sortide basit tesir dediğimiz dersleri, yani ana kumandaların tesirini görecekler, nasıl kullanacakların görecekler bu şekilde de derslerimiz devam edecek” dedi.

Öğretmenleriyle birlikte uçuş derslerine katılan kursiyerler ise uçmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek hem eğlendiklerini hem de uçuş konusunda tecrübe kazandıklarını belirtti.

THK'dan planör kursu

Yorumlar

sibel ~ 16 yıl önce
paraşüt ve planör başlangıç kurslarından nasıl haberdar olabilirim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Bu kurslar selçukdada wardı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mrdnmz ~ 16 yıl önce
kurs başlamadan önce haber verseniz de duysak bizde. Ne güzel olurdu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000