12 Temmuz 2011, Salı 11:50:16

THK'DAN PİLOT HAMLESİ...

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı ve THK Gökçen Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, THK Uçuş Okulları'nın, şu anda bir yabancı ülkenin bütün havayolu şirketleri için de pilot yetiştirmesi kapsamında görüşmeler yaptığını söyledi...
  • en azindan su anda pilotaj aegitimi almak icin gelmeyin husrana ugrarsiniz derim.belki daha sonra bir miktar duzelir birtakim calismalar yapiliyor ama su anda gelenler bir plan duzen yok.egitim kalitesi cok dusuk bilesiniz.ben pismanim
  • senin başka işin yok sanırım değişik isimler vererek saçma sapan yorumlar yapıyorsun 12 yıldır THK da çalışıyorum ve bizdeki de göz yapılanları sanırım sadece sen görmüyorsun yalnız dikkat et yalnız sen görmüyorsun herkes görüyor biz yönetim ve yöneticilerimizden çok memnunuz umarım yıllarca devam ederler. Sende hasetinden artık gerisini sen bilirsin
  • yazıklar olsun her işe burnunu sokmaya çalışıp berbat eden bitik kurum yanarım yanarım pisi pisine giden 2 çocuk babası metin hocama yanarım o gencecik çocuğa yanarım yeter artık yetmedi mi!? at yalanı seveyim inananı...
  • thk sen önce doğru düzğün kendi pilotlarını yetiştirde yabancıyı ağzğna bile alma...yetiştirdiklerin ortada işte :))
  • YALAAAAAAAAAAAAAAAN YALAN YALAN YALAN!
  • Havacilik cehaleti, isletmecilik cehaleti ve hiyararsi budalaliginin bileskesidir THK. Bu gune kadar yonetilememis, imkanlari kullanilamamis ve milyarlarca TL bu kurumda heba edilmis bir ciftliktir orasi. Siz ovunseniz ve birilerini pof-poflasaniz da son yolsuzluk olayi THK hatalari zincirinin son halkasi oldu ve yine hasiralti edilip unutturuldu. T.H.K. olmali, yasamali ama ticaret ve sacma yoneticilerden artik siyrilarak havacilik yapmali. Yazik bu ulkenin insanina da havacisina da. Ama en cok ATAMIZA yazik, Ona haksizlik ediyorsunuz THKcilar ve yandaslari.
  • İstanbulda uçuş okulu açılacak dediler yorumcular hadi ya komik bunlar dedi :) İzmirde de uçulacak dediler yorumcular komik bunlar dedi :) Üniversite açılacak dediler yorumcular komik bunlar dedi :) Şimdide yabancı bir ülkenin bütün pilotlarını yetiştiricez diyorlar bilin bakalım yorumcular yine ne dedediler KOMİK BUNLAR dediler, ya bu yorumculara hiç birşey yaramıyormu ne? anlayamadım.. Olm adamlar icraaatı yapıyorlar...dediklerini yapıyorlar...sözlerinin arkasındalar...acaba bu yorumları yapanlar ilk okul mezunumu ne? hua nuahuahua :)))
  • Yedinci yılda devam ediyor umutlar yatırımlar,ya personel gizli yapılan zamlar....motivesiz ekiple nereye gidiyoruzz
  • thk ya yazılacaktım fakat burda yazılanlar doğrumu?
  • THK ve gökçen havacılığın çalışmaları bence devrim niteliğinde. Özellikle Üniversite kurulması çalışmaları. Umarım yöneticiler aşağıdaki gibi (muhtemelen taş üstüne taş koymamış yorumcuların) eleştirilerinden etkilenmeyip kararlılıkla yollarına devam ederler. Türkiyede iyi birşey yapacaksan pozitif düşünüp, negatif yorumlara kulaklarını tıkayacaksın. THK nu yüceltecek her girişimi destekliyorum.
Yıldırım ayrıca, Türkiye'de bir paraşüt fabrikası kurulması, bir helikopter okulu açılması ve helikopter bakım ve onarım merkezi kurulması kapsamında da fizibilite çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.
 
Yıldırım, THK'nin, havacılığın sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması kapsamındaki ücretsiz faaliyetlerini, icra organı olan Türkkuşu Genel Müdürlüğü kanalıyla gerçekleştirdiğini, bu faaliyetler kapsamında her yıl 40 binin üzerinde gence planör, yamaç paraşütü, paraşüt, model uçak gibi alanlarda eğitim verildiğini, çeşitli illerde paraşüt, planör gösterileri ve halk uçuşları yapıldığını anlattı.
 
Bu kapsamda Eskişehir, Erzincan ve Antalya'da ana eğitim merkezleri ve Bursa, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana ve Samsun'da bölgesel eğitim merkezleri açıldığına değinen Yıldırım, eğitim faaliyetlerinin Türkiye'nin tüm illerine yaygınlaştırılması kapsamında çalışmaların sürdüğünü söyledi.
 
Hizmetlerin finansmanının kurban derileri ve bağışlardan, büyük bölümünün benzeri dernek ve vakıflar gibi Gökçen Havacılık'ın yürüttüğü ticari havacılık faaliyetlerinden elde edilen gelirlerden oluştuğunu kaydeden Yıldırım, şu bilgileri paylaştı:
 
“THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesi'nin, THK'nın iktisadi işletmesi olarak ticari pilot yetiştiren Ankara, İstanbul ve İzmir'deki uçuş okullarının, İzmir'in Selçuk ilçesindeki Efes Paraşüt Atlayış Merkezi'nin işletilmesi, bu merkezde uçak ve mikrolightlar ile mavi tur uçuşları yapılması ve bunun yanı sıra mikrolight pilotaj ve paraşüt eğitimi verilmesi, Ankara merkezli olarak hava taksi ve ambulans uçağı hizmeti verilmesi, Kapadokya merkezli olarak balon uçuşları yapılması ile çeşitli illerimizde model uçak uğraş evlerinin ve sanal havacılık mağazası olan 'thkpilotshop' işletilmesi alanlarında faaliyet göstermektedir.”
THK'nın, kurulduğu 1925 yılından bu yana halktan aldığı desteği yitirmediğini ifade eden Yıldırım, “Halkımız manevi desteğinin yanı sıra kestiği kurbanın derisini, fitre ve zekatını yıllarca kurumumuza vermiştir. THK ise toplanan gelirin yüzde 60'ını Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na, Kızılay'a, Çocuk Esirgeme Kurumu'na vermiş ve kendisine kalan yüzde 40'lık gelirle havacılık gibi pahalı bir konuda gençlerimize ücretsiz eğitimler vermiş ve ülkemizi çok yakından ilgilendiren bazı konularda çok önemli hizmetler vermiştir” diye konuştu.
 
HELİKOPTER OKULU, PARAŞÜT FABRİKASI
 
Osman Yıldırım, son yıllarda gelirlerde meydana gelen düşüşlerin, gelir kaynaklarını çeşitlendirmek konusunda kendilerini harekete geçirdiğini belirterek, THK Gökçen Havacılık'ın, THK'nın amaçları doğrultusunda, amatör ve sportif kullanım amaçlı uçak (ultralight ve diğer kategoriler) pilotlarının yetiştirilmesi ve lisansını alan amatör pilotların bu uçakları ucuza kiralama imkanı bulabilecekleri yaygın tesis ve imkanları yaratma konusunda çalışmalarına devam ettiğini anlattı.
Amatör ve sportif amaçlı uçakların birkaç yıl içinde Türk tasarımı olarak üretilmesi konusunda ise bu sene öğrenime başlayacak olan Türkiye'nin ilk Uzay ve Havacılık Üniversitesi olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile birlikte değerlendirme çalışmalarına devam edildiği bilgisini veren Yıldırım, orman yangınlarına havadan müdahale konusunda da THK tarafından büyük bir atılım yapıldığını kaydetti.
 
Havadan yangın söndürme uçaklarının 3 yıl önce İtalya'dan kiralandığını anımsatan Yıldırım, artık orman yangınlarına Türk Hava Kurumu envanterinde bulunan ve Orman Genel Müdürlüğü emrinde görev yapan 6 havadan yangın söndürme uçağıyla müdahale edildiğini, ayrıca 3 yıl önce uçak kiralanan İtalya'nın bu yıl THK Gökçen Havacılık'tan havadan yangın söndürme uçağı kiraladığını, şu anda THK'ye ait bir uçağın İtalya'da görev yaptığını bildirdi.
 
Osman Yıldırım, “Türkiye'nin en köklü, en fazla sayıda öğrenci yetiştirmiş, en yüksek kapasiteli ve en yaygın uçuş okulu olan THK Uçuş Okulları'nın şu anda bir yabancı ülkenin bütün havayolu şirketleri için de pilot yetiştirmesi kapsamında görüşmeler yapılıyor. Ayrıca Türkiye'de bir paraşüt fabrikası kurulması, bir helikopter okulu açılması ve helikopter bakım ve onarım merkezi kurulması kapsamında da fizibilite çalışmalarımız devam etmektedir.”
 
NEVŞEHİR'DE BALON ŞENLİĞİ
 
Efes Atlayış ve Uçuş Merkezi'nin dünyanın bir numaralı paraşüt atlayış merkezi olması yönünde hazırladıkları uygulama planı çerçevesinde çalışmalarının sürdüğüne değinen Yıldırım, bu kapsamda yapılan çalışmalar sonucunda bu yılın ilk 5 ayındaki atlayış miktarının, bu yılki olumsuz hava şartlarına rağmen geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 80 artığını, artışın yıl sonuna kadar yüzde 200 olarak gerçekleşmesinin hedeflendiğini bildirdi.
 
Yıldırım, Kapadokya'daki THK Gökçen Havacılık Balon İşletmesi'nin en emniyetli ve kaliteli hizmeti verme konusunda, Turizm ve Tanıtma Genel Müdürlüğü ile imzalanan bir protokol kapsamında Nevşehir Valiliği ile birlikte uluslararası bir balon şenliği düzenlenmesi için çalışmalar yapıldığını söyledi.
 
Havacılık ürünlerinin distribütörlüklerini almak konusunda, havacılık sektöründe faaliyet gösteren çok sayıda firma tarafından başvuru aldıklarını kaydeden Yıldırım, şu bilgileri paylaştı:
 
“Bu başvuruları çok büyük bir titizlikle inceleyip en kaliteli olanları seçme konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamdaki çalışmalarımız önce Türkiye'de en kaliteli hava araçları ile en kaliteli hizmeti vermek ve takiben de bu hava araçlarının Türkiye'de milli kabiliyetlerimizle üretilmesi çalışmalarını THK Üniversitesi ile birlikte gerçekleştirmektir. Havacılığa gönül vermiş ve katkı sağlayan diğer işletmeler tarafından da desteklenen bu çalışmalar sonucunda Türkiye'de havacılığın sevdirilmesi, kulüplerin yaygınlaşması ve nihai olarak da kullanılan hava araçlarının yerli üretiminin sağlanması hedeflenmektedir.”
 
Yıldırım, yeni iş alanlarının, Türkiye'de havacılığın yaygınlaşmasını, ucuzlamasını ve THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesinin de gelirlerinin artmasını sağlayacağına işaret ederek, “THK Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesinin diğer işletmelerden farkı, yıl sonunda faaliyetlerden elde edilen karın vergisi verildikten sonra THK'ya transfer edilmesidir. THK da elde edilen bu geliri, icra organı olan Türkkuşu Genel Müdürlüğü vasıtası ile Türk halkına ücretsiz havacılık eğitimleri ve faaliyetleri sunarak hediye etmektedir” diye konuştu.

Hürriyet
THK'DAN PİLOT HAMLESİ...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 13 yıl önce
en azindan su anda pilotaj aegitimi almak icin gelmeyin husrana ugrarsiniz derim.belki daha sonra bir miktar duzelir birtakim calismalar yapiliyor ama su anda gelenler bir plan duzen yok.egitim kalitesi cok dusuk bilesiniz.ben pismanim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senin başka işin yok sanırım değişik isimler vererek saçma sapan yorumlar yapıyorsun 12 yıldır THK da çalışıyorum ve bizdeki de göz yapılanları sanırım sadece sen görmüyorsun yalnız dikkat et yalnız sen görmüyorsun herkes görüyor biz yönetim ve yöneticilerimizden çok memnunuz umarım yıllarca devam ederler. Sende hasetinden artık gerisini sen bilirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yazıklar olsun her işe burnunu sokmaya çalışıp berbat eden bitik kurum yanarım yanarım pisi pisine giden 2 çocuk babası metin hocama yanarım o gencecik çocuğa yanarım yeter artık yetmedi mi!? at yalanı seveyim inananı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thk sen önce doğru düzğün kendi pilotlarını yetiştirde yabancıyı ağzğna bile alma...yetiştirdiklerin ortada işte :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YALAAAAAAAAAAAAAAAN YALAN YALAN YALAN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacilik cehaleti, isletmecilik cehaleti ve hiyararsi budalaliginin bileskesidir THK. Bu gune kadar yonetilememis, imkanlari kullanilamamis ve milyarlarca TL bu kurumda heba edilmis bir ciftliktir orasi. Siz ovunseniz ve birilerini pof-poflasaniz da son yolsuzluk olayi THK hatalari zincirinin son halkasi oldu ve yine hasiralti edilip unutturuldu. T.H.K. olmali, yasamali ama ticaret ve sacma yoneticilerden artik siyrilarak havacilik yapmali. Yazik bu ulkenin insanina da havacisina da. Ama en cok ATAMIZA yazik, Ona haksizlik ediyorsunuz THKcilar ve yandaslari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstanbulda uçuş okulu açılacak dediler yorumcular hadi ya komik bunlar dedi :) İzmirde de uçulacak dediler yorumcular komik bunlar dedi :) Üniversite açılacak dediler yorumcular komik bunlar dedi :) Şimdide yabancı bir ülkenin bütün pilotlarını yetiştiricez diyorlar bilin bakalım yorumcular yine ne dedediler KOMİK BUNLAR dediler, ya bu yorumculara hiç birşey yaramıyormu ne? anlayamadım.. Olm adamlar icraaatı yapıyorlar...dediklerini yapıyorlar...sözlerinin arkasındalar...acaba bu yorumları yapanlar ilk okul mezunumu ne? hua nuahuahua :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yedinci yılda devam ediyor umutlar yatırımlar,ya personel gizli yapılan zamlar....motivesiz ekiple nereye gidiyoruzz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thk ya yazılacaktım fakat burda yazılanlar doğrumu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THK ve gökçen havacılığın çalışmaları bence devrim niteliğinde. Özellikle Üniversite kurulması çalışmaları. Umarım yöneticiler aşağıdaki gibi (muhtemelen taş üstüne taş koymamış yorumcuların) eleştirilerinden etkilenmeyip kararlılıkla yollarına devam ederler. Türkiyede iyi birşey yapacaksan pozitif düşünüp, negatif yorumlara kulaklarını tıkayacaksın. THK nu yüceltecek her girişimi destekliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000