23 Ağustos 2009, Pazar 07:30:10

THK'dan fitre ve zekat toplantısı

THK Ortaca Temsilciliğinde Köy ve Mahalle Muhtarları ile Fitre ve Zekat ile ilgili toplantı yapıldı. 18 Ağustos Salı günü yapılan toplantıya işi nedeni ile kaymakam Mustafa Gürdal katılmazken tüm Köy ve Mahalle muhtarları hazır bulundular...
  • kesinlikle vermem çünkü ilkokuldan beri veriyorum..inanın bir bardak su içmedim.siz hangi asker ve bürokrat çocuğuna pilotaj eğitimi veriyorsanız gidin onlardan fitre zekat isteyin....gerçi onlar bile vermeyeceklerdir...84 yılda ne yaptınız ki hala insanları kandırıyorsunuz sayın thk
  • THK 'yı yere göğe sığdıramayanlara.THK Atatürk'den sonra oyle bir pislendiki.Bırakın Başbakan Amerika bile bu pisliği temizleyemez.Kurumun saymanlarının ne filmler çevirdiklerini sizlere bir anlatsam, ki gosterim.Allah dersiniz baska bişey denmez.Aklı başında olan Türk halkına benden nasihat.Ne fitre-zekatınızı nede kurban derinizi bağışlayın.Şimdiye kadar gayrimenkul bağışlayan duyarlı insanlarımızında kemikleri sızlıyor.bağışladıkları gayrimenkuller suan ne emellerde bir görseler.
  • THK kurumuna yapılan her kuruş bağış bu ülke için yapılabilecek en büyük vatanseverliktir. Ne idüğü belirsiz kurslar yerine tüm bağışlarımızı THK na yapalım lütfen.
  • Ülke ve millet için birşeyler yapan, kar amacı gütmeyen bir kurum. Verdiği hizmetler karşılığında geliri topladığı Kurban derisi, Fitre ve Zekat'lardan kanunen kendi payına düşen miktar. Yani o toplananların tamamı da THK'na gitmiyor. Başlıkta da dediğim gibi keşke daha fazla yardım yapabilsek...
  • THK da tüm bağışların üzerine çöktü.kurban,fitre,zekat.ilkokuldan beri onlara bağış topluyoruz.

Toplantıda birkonuşma yapan THK Ortaca Şube Başkanı Nuri Bağ ;”Bilindiği gibi fitre ve zekat toplama işlemi yasa ile THK verilmiştir her yıl Ramazan ayı öncesi  kurumumuz bünyesinde  kaymakamımız, siz değerli Muhtarlarımızla beraber  toplanarak  fitre ve zekatların toplanması için  karşılıklı görüşüp fikir alış verişinde bulunuyor ve yardım toplama  zarflarını  Köy ve Mahalle Muhtarlarımıza  dağıtıyoruz. Toplanan bu yardımları  %50 kısmı Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma Kurumuna  %10 kısmı  üç ayrı kuruma  %40 kısmının da tüm kesintilerden sonra THK  kaldığı ve bununda  kurumca en iyi şekilde değerlendiğini  bilmenizi isterim  şimdiden  katkılarınız ve katılımınızdan dolayı  hepinize teşekkür ederim  açıklamalar yapıldı.

Değerli muhtarlarım fahri olarak yapmakta olduğumuz bu  görevlerin bizlere nasıl döndüğüne bir bakalım. Her şeyden önce bu gelirin %60 si Paydaş kurumlarca paylaşılmaktadır. Uzun uzun bunları anlatıp sizleri yormayalım.Çünkü siz değerli muhtarlarımızın hepsi bu konuya vakıftırlar.Biz kısaca Türk Hava Kurumu ne yapar ona bakalım.Türk Hava Kurumunun görevi Havacılık eğitimi vermektir .Statüsü ve kuruluş amacıda havacılıktır.

T.H.K nun son yirmi yıla bakılırsa yaptıkları küçüksenmeyecek kadar çoktur. Son 6 yılda Sosyal Yardımlaşma fonu Ortaca hesabına 60’000,00 YTL’ye  yakın yani atmış milyar civarında para aktarılmıştır.

THK son on yılda 200,000 vatandaşımıza Havacılık Eğitimi vermiştir.Her yıl 20,000 in üzerinde parasız Havacılık eğitimi vermekte olup bunların içinden yetenekli olan gençlerimizi ayrı tutarak  Havacılığın çeşitli kademelerinde istihdam etmektedir.Bu çok önemlidir.

T.H.K bugüne kadar 5500 Pilot yetiştirmiştir.Ayrıca Her yıl’da seksen Pilot yetiştirerek değişik Hava yolu şirketlerine göndermektedir.

T.H.K 1985 yılında Türkiye de ilk defa Havadan Orman yangınlarını söndürmeye başlamış bugüne kadar 2500 ün üzerinde orman yangınını söndürmüştür. Bu yılda  daha gelişmiş ve daha büyük  5 adet uçak alınmış Yangın filosuna ilave etmiştir. Uçak  ve uçaklar almak için çalışmaları sürdürmektedir.

T.H.K  Havadan hasta-yaralı ve Organ taşıyarak birçok vatandaşımızın sağlığına kavuşmasına katkıda bulunmaktadır.

THK 75,000 paraşütçü yetiştirmiş olup bunların bir çoğu turizimde ve havacılıkta istihdam edilmektedir.Havacılığı biliyorsunuz paraşütten başka bir çok kolu var balon yamaç paraşütü vs…. gibi Ayrıca bu alanlarda da eğitim vererek istihdam sağlanmaktadır.

Ayrıca ülke tanıtımına da çok büyük katkısı olmaktadır. En önemlisi de THK binlerce gencimize verdiği Disiplinli eğitimle onların iyi birer evlat iyi bir vatandaş olmalarını sağlamaktadır” dedi.

THK'dan fitre ve zekat toplantısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
kesinlikle vermem çünkü ilkokuldan beri veriyorum..inanın bir bardak su içmedim.siz hangi asker ve bürokrat çocuğuna pilotaj eğitimi veriyorsanız gidin onlardan fitre zekat isteyin....gerçi onlar bile vermeyeceklerdir...84 yılda ne yaptınız ki hala insanları kandırıyorsunuz sayın thk

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THK 'yı yere göğe sığdıramayanlara.THK Atatürk'den sonra oyle bir pislendiki.Bırakın Başbakan Amerika bile bu pisliği temizleyemez.Kurumun saymanlarının ne filmler çevirdiklerini sizlere bir anlatsam, ki gosterim.Allah dersiniz baska bişey denmez.Aklı başında olan Türk halkına benden nasihat.Ne fitre-zekatınızı nede kurban derinizi bağışlayın.Şimdiye kadar gayrimenkul bağışlayan duyarlı insanlarımızında kemikleri sızlıyor.bağışladıkları gayrimenkuller suan ne emellerde bir görseler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THK kurumuna yapılan her kuruş bağış bu ülke için yapılabilecek en büyük vatanseverliktir. Ne idüğü belirsiz kurslar yerine tüm bağışlarımızı THK na yapalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ülke ve millet için birşeyler yapan, kar amacı gütmeyen bir kurum. Verdiği hizmetler karşılığında geliri topladığı Kurban derisi, Fitre ve Zekat'lardan kanunen kendi payına düşen miktar. Yani o toplananların tamamı da THK'na gitmiyor. Başlıkta da dediğim gibi keşke daha fazla yardım yapabilsek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THK da tüm bağışların üzerine çöktü.kurban,fitre,zekat.ilkokuldan beri onlara bağış topluyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000