27 Şubat 2011, Pazar 10:07:47

THK SİMÜLATÖR EĞİTİMİNE BAŞLADI

Türk Hava Kurumu (THK) tarafından Türkiye'nin ilk simülatör uçuş eğitim okulu, Antalya'da açıldı.
  • Recep ivedik gibi yorumlar yazıpta.Pilot yerine Pılot yazan ATPL öğrencisine.Seni yakın bir zamanda görücez gibi.bugunu hatırlatırsan bana.ne kadar iyisin sorarım sana.(havada)
  • Recep Ivedik gibi yorumlar var burda ne güzel anlayanla anlamayan farkı burda çok açık yalnız orda oyun oynamıyorlar ne oldugunu soylerdım ama FS yi oyun sanan sizler yolcu ucagını jet gibi kullanan sizlere ne denebilir :D THK daki arkadaşlar kendilerini burda laf anlatmaya çalışarak yormasınlar.Onlar biliyorlar ne yaptıklarını zaten.
  • tıraşkadan nameler.bir tane bilgisayar bir tane FS2004 birde barko.orda üc bes eleman haydi ucalım pilot olalım der.İsiniz gücünüz yokmu abicim.İnsanları neden kandırıyosunuz.sanal pilotmus.gercek ucurmak işinize gelmedi sanırım.Gün gelicek beklenen gün gelicek
  • arkadaşlar ben o 18 öğrenciden birisiyim. Ücret falan demişler ama şunu söyleyeyim ne ben bir kuruş para verdim nede bir hocamız bir kuruş para aldı ve normalde kapatmaları gereken saatlerde değil kendi ailelerinden ayırdıkları saat 9 gibi bir saatte evlerine gittiler yeri geldi işlerinden izin alıp konu anlattılar. Ve bu konuları anlatanlar alanında uzman ve yıllarını vermiş kişilerdi. Hepsine teşekkür ediyorum ve burdan olur olmaz ne dediğini bilmeden yorum yapan insanların adına onlardan özür diliyorum
  • ogrenci simulator ogretmeni
  • Ya kardeşim hala havacılık ruhundan falan bahsediyorsun demekki işi bilenlerde havacılık ruhu var ortalığı yabancıyla doldurdular,borç ve işsizlik ikisi bir arada insana neler yaptırır biliyonmu sen o ruhunu alır ikiyle çarpar silahı eline veriiiiiir olmadık işler yaptırır, EVET SANAL OLARAK HAVACISINIZ KUTLUYORUM SİZİ
  • ne eğitimi bu ? simulatör eğitimi diye birşey olmaz 1000 katılımcı flight simulator denen oyuncu sayısı türkiyedeki IVAO üyeleri... oyun eğitimi mi veriyorlar neyin simulatörüymüş... bunun için bir de para mı alınıyor!
  • nedir bu anlamadım ? yazıyı iki defa okudum ama yine anlaşılır değil.Bu simulatör normal type rating, alsim vs gibi bilfiil kullanılan bildiğimiz simulatör mü? öyle ise niye antalyada kuruluyor THK nın merkezi Ankara uçuş orada yapıyor, hadi istanbulda da başladı o takdirde niye Antalyada, ayrıca arada sanal havacılık denmiş onun için simulatöre mi sokuyorlar !!!buna ne ihtiyaç ? Bu FS2009 veya FS X mi ? vallahi anlamadım.
  • dunyanin parasini yatirin gidin sonra iki uc tane dandik sirketin kapilarini asindirin bize is verin diye
  • Arkadaşlar içinizde havacılık ruhu olmadığı konuşmalarınızdan belli oluyo neye dayanarak böyle konuşuyorsunuz anlamadım insan birşeye ulaşamadığı zaman kötülermiş sizde öyle yapıyorsunuz.
THK Antalya Şube Başkanlığı'nca sportif havacılık alanında planör, serbest paraşüt, yamaç paraşütü, pilotaj eğitimlerinin yanı sıra, uçuş simülatörü pilot eğitimine de başlanıldı. THK Antalya Şubesi ve online uçuşların yapıldığı network sistemi IVAO birlikteliğinde yaklaşık 1 ay önce başlatılan eğitimlerin ilk döneminde 18 kursiyer bulunuyor. Gerçek uçuş şartlarında eğitimlerin verildiği online ortamda dünyada yaklaşık 5 milyon, Türkiye'de ise kayıtlı 1000 kişi uçuşlara katılıyor.

THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, uçuş simülatörü pilot eğitiminin THK'nın özellikle gençlere yönelik havacılık alanındaki eğitimleri kapsamında Türkiye'de ilk kez verilmeye başlanıldığını söyledi. Eğitimlerin devam ettirileceğini açıklayan Yüceliş, burada gerçek bir uçuş okulunda verilen eğitim neyse aynısını alma imkanının bulunduğunu kaydetti.

Bu kapsamda kurulan ve eğitimlerden sorumlu Türkiye Simülatör Pilotlar Kulübü'nün başkanlığını yürüten Hakan Aytaç, ilk eğitimlerin yaklaşık 1 ay önce başladığını belirterek, şöyle dedi;

"THK bünyesindeki genç kanatlarımızdan 18 kişi eğitimlere katılıyor. Gerçek uçuş eğitim prosedürlerini ve gerçek şartlardaki uçuş eğitimlerini veriyoruz. Eğitimlere gerçek pilotlar katılıyor. IVAO, uçuşları hobi olarak uygulamak isteyen kişilerin bir arada olduğu topluluk. O toplulukla THK'yı biraraya getirdik. Eğitimler gerçek uçuş şartları, kontrollü sahalarda, uçulacak seyir rotasındaki gerçek hava şartlarını simüle ederek, bilgisayarından takip ederek gerçekleştirilecek. Bu sayede uçuş okulu mantığında, hobileri havacılık olan insanları bir araya getirerek eğitim veriliyor. Buradaki uçuşta his yok, temel kurallar öğreniliyor. Gerçek uçuşlarda his var.ö

Dünya üzerinde yaklaşık 5 milyon kişinin simülatör uçuşlara katıldığı anlatan Hakan Aytaç, Türkiye'deki iki platform IVAO ile VATSİM online ortamlarında kayıtlı olarak yaklaşık 1000, kayıt olmadan uçanlarla birlikte toplam 5 bine yakın kişi bulunduğunu söyledi.

GERÇEK PİLOTLAR UÇUŞ ÖNCESİ KULLANIYOR
Simülatör pilot eğitimleri derslerine öğretmen olarak katılan öğrenci pilot Hande Sipahi, IVAO ve sanal havacılık ile 1.5 yıl önce tanıştığını belirterek, sanal havacılığın gerçek havacılık için birebir çok büyük yardımcı eğitim kaynağı olduğunu söyledi.

Gerçek pilotaj eğitimleri öncesinde bu eğitimde yer almanın büyük avantaj sağlayacağına değinen Hande Sipahi, "Çünkü burada gerçekte uygulanan yer derslerinin aynısı anlatılıyor. En azından uçuş okullarına başladıkları zaman, uçağın sistemlerini tanımakta zorluk çekmeyeceklerdir. Hem ticari pilot lisansı hem de özel pilot lisansı almak isteyen kişiler için önce sanal ortamda bu eğitimi alıp bu uçakları uçurmayı denemeleri, gerçek uçak kullanmayı kolaylaştırır. En azından temel uçuş aletlerini öğrenmek için önemli bir fırsat" diye konuştu. Bilgisayar ortamında gerçek uçuş hissinin yaşanmadığını, ancak eğitim ve adaptasyon açısından çok büyük avantaj kazanıldığını aktaran Sipahi, şöyle dedi:

"Özellikle airline için pilotaj eğitimi alan arkadaşlar birebir kule konuşmaları, yurtdışına seyrüseferler, mesela şu anda biz Antalya'dan kalkıp plan doldurup Amsterdam'a inebiliriz. Amsterdam'ın orijinal senaryosu var. Havayollarında gerçek uçuşlar yapan ve hala sanalda uçan birçok pilot var. Uçuşa gitmeden önce veya uçtukları planı aynı şekilde sanalda uygulayan pilotlar olduğunu biliyorum. Çok önemli bir yardımcı kaynak. Tabi birebir uçmak ise çok daha farklı bir şey. Ama eğitim sürecini kısaltan adaptasyonu kolaylaştıran bir sistem.ö

HAYALLERİ PİLOTLUK

Eğitime katılan THK Genç Kanatlar Kulübü üyeleri olan Akdeniz Üniversitesi Fizik Bölümü öğrencisi Burak Yıldız, küçük yaştan beri pilot olmayı hayal ettiğini, şu anda bunu sanal ortamda gerçekleştirdiğini ve sıranın gerçek pilotluğa geldiğini söyledi. Aü Ziraat Fakültesi öğrenci Şahali Türk ise yamaç paraşütü ile tanıştığı havacılıkta pilotajlık isteğinin bir zehir gibi vücudunu sardığını ve tüm isteğinin bu eğitimlerin yardımıyla pilotluk olduğunu kaydetti.

(Haberler.com)
THK SİMÜLATÖR EĞİTİMİNE BAŞLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 13 yıl önce
Recep ivedik gibi yorumlar yazıpta.Pilot yerine Pılot yazan ATPL öğrencisine.Seni yakın bir zamanda görücez gibi.bugunu hatırlatırsan bana.ne kadar iyisin sorarım sana.(havada)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Recep Ivedik gibi yorumlar var burda ne güzel anlayanla anlamayan farkı burda çok açık yalnız orda oyun oynamıyorlar ne oldugunu soylerdım ama FS yi oyun sanan sizler yolcu ucagını jet gibi kullanan sizlere ne denebilir :D THK daki arkadaşlar kendilerini burda laf anlatmaya çalışarak yormasınlar.Onlar biliyorlar ne yaptıklarını zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tıraşkadan nameler.bir tane bilgisayar bir tane FS2004 birde barko.orda üc bes eleman haydi ucalım pilot olalım der.İsiniz gücünüz yokmu abicim.İnsanları neden kandırıyosunuz.sanal pilotmus.gercek ucurmak işinize gelmedi sanırım.Gün gelicek beklenen gün gelicek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar ben o 18 öğrenciden birisiyim. Ücret falan demişler ama şunu söyleyeyim ne ben bir kuruş para verdim nede bir hocamız bir kuruş para aldı ve normalde kapatmaları gereken saatlerde değil kendi ailelerinden ayırdıkları saat 9 gibi bir saatte evlerine gittiler yeri geldi işlerinden izin alıp konu anlattılar. Ve bu konuları anlatanlar alanında uzman ve yıllarını vermiş kişilerdi. Hepsine teşekkür ediyorum ve burdan olur olmaz ne dediğini bilmeden yorum yapan insanların adına onlardan özür diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ogrenci simulator ogretmeni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ya kardeşim hala havacılık ruhundan falan bahsediyorsun demekki işi bilenlerde havacılık ruhu var ortalığı yabancıyla doldurdular,borç ve işsizlik ikisi bir arada insana neler yaptırır biliyonmu sen o ruhunu alır ikiyle çarpar silahı eline veriiiiiir olmadık işler yaptırır, EVET SANAL OLARAK HAVACISINIZ KUTLUYORUM SİZİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne eğitimi bu ? simulatör eğitimi diye birşey olmaz 1000 katılımcı flight simulator denen oyuncu sayısı türkiyedeki IVAO üyeleri... oyun eğitimi mi veriyorlar neyin simulatörüymüş... bunun için bir de para mı alınıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nedir bu anlamadım ? yazıyı iki defa okudum ama yine anlaşılır değil.Bu simulatör normal type rating, alsim vs gibi bilfiil kullanılan bildiğimiz simulatör mü? öyle ise niye antalyada kuruluyor THK nın merkezi Ankara uçuş orada yapıyor, hadi istanbulda da başladı o takdirde niye Antalyada, ayrıca arada sanal havacılık denmiş onun için simulatöre mi sokuyorlar !!!buna ne ihtiyaç ? Bu FS2009 veya FS X mi ? vallahi anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
dunyanin parasini yatirin gidin sonra iki uc tane dandik sirketin kapilarini asindirin bize is verin diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşlar içinizde havacılık ruhu olmadığı konuşmalarınızdan belli oluyo neye dayanarak böyle konuşuyorsunuz anlamadım insan birşeye ulaşamadığı zaman kötülermiş sizde öyle yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000