04 Mart 2010, Perşembe 07:10:54

THK sertifikaları dağıttı

Türk Hava Kurumu (THK) Nazilli Şubesi tarafından düzenlenen ‘Model Uçak’ kursunu tamamlayan kursiyerler sertifikalarını aldı.
  • futbol manyağı bir neslin yetiştiğini gördükten sonra bu tip etkinlikler isanı sevindiriyor.

THK Nazilli Şube binasında düzenlenen son gününde düzenlenen ve 10 kursiyere sertifika verildiği törende konuşan THK Nazilli Şube Saymanı ve Rehber Öğretmeni Remzi Ulus, öğrencilerin kurslara büyük ilgi gösterdiğini belirterek, “Öğrencilerin kurslarımıza gösterdiği yoğun ilgi bizleri çok mutlu ediyor. Kursta öğrencilerimize model uçak yapımının inceliklerini öğretiyoruz. Aynı kursları okullarda da veriyoruz, şuan 50. Yıl Ticaret Meslek Lisesinde bir kursumuz daha devam etmektedir” dedi.

Kursa katılan lisesi öğrencisi Kerem Kural, “THK, Halk arasında kurban derisi, fitre-zekat toplanan kurum olarak biliniyor. Bende öyle biliyordum, ta ki THK’nın ücretsiz kurslarını duyuncaya kadar. THK Nazilli Şubesine gittiğimde içimde bir heves, heyecan belirmişti. Model uçağımızı yapmaya başladıktan sonra kendimiz öyle bir kaptırmışız ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadık. Çok zevkli ve bir o kadar da sürükleyici olduğundan bir sonraki aşamaya geçmek için sabırsızlanıyorduk. Şubenin bu iş için ayrılmış üst katı adeta seri üretim yapan bir atölye gibiydi. Birinci günün sonunda içimde bir model uçak iskeleti oluşturmanın verdiği mutluluk ve heyecan vardı. Dört gün daha aynı tempo ile çalıştık. Beşinci günün sonunda model uçağımızın yapımı bitmişti. Herkes eserine gururla bakıyordu artık. Evet, biz bir eser üretmiştik ve havacılığa ilk adımı atmıştık. Bu yüzden çok mutluyduk. Bu mutluluğu bize yaşattığı için; kurs hocamız Remzi Ulus’a, Başkan Ergün Özyılmaz’a ve Türk Hava Kurumu Nazilli Yönetim Kuruluna çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kendilerine başarılar dileyip bütün gençlerin bu tür etkinliklerde yer almasını istiyoruz, model uçak yapımının büyük bir titizlik ve el becerisi gerektirdiğini söyleyen THK Nazilli Şube Başkanı Ergün Özyılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Gençlerimizi havacılık konusunda bilinçlendirmek onların yaşamlarına küçük de olsa bir katkı sağlamak için kurslar düzenliyoruz. Kurslarımıza genç yaşlı herkes katılabilir”

THK sertifikaları dağıttı

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
futbol manyağı bir neslin yetiştiğini gördükten sonra bu tip etkinlikler isanı sevindiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000